• 0

Succesvol leven door.....

Zo af en toe zet ik mijzelf ertoe om mijn persoonlijke ontwikkeling eens onder de loep te nemen.

Hoe ben ik gevorderd de laatste jaren, en door welke ontwikkelingen is dit gebeurd.

 

Toen ik dit laatst weer deed viel mij op dat mijn leven eigenlijk 180 graden is omgekeerd nadat ik de bekende "succes literatuur" ben gaan lezen. Jullie kennen ze allemaal wel, boeken als "the succes principle", "je ongekende vermogens" , "Think and grow rich", "the seven habits" "de alchemist" etc etc.

 

Redelijk jong ben ik hiermee in aanraking gekomen, nadat ik uitgelegd had gekregen dat het echt niet allemaal Ratelband achtige taferelen zijn, en dat je er ook in je prive leven een hele hoop mee op kunt schieten.

 

Hoe dan ook, ik leef volgens veel van dat soort principes, en voel me daar uitstekend bij, heb het idee dat ik vaak net iets sneller ben met zaken voor elkaar krijgen dan anderen, en heb ook het idee dat succes naar me toe komt als ik maar de juiste output geef.

 

Zijn er onder jullie ook personen die hierdoor gefacineerd zijn, of er baat bij hebben.En lukt het ook om hierin te volharden?

 

Of zijn er misschien andere waarden die je aanhoudt waarvan je denkt dat ze je helpen op welk vlak dan ook.

 

Een spiritueel bericht, ik hoor het graag van jullie. ;D

 

 

Groet,

 

Niels

www.playama.com

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Mijn vriendin en 1 hebben ook een vision board en soms zitten er 2 of 3 dagen tussen, maar bijna alles "komt uit". Wel leuk.

 

:)

 

 

Maar eigenlijk is het dus niet zozeer achterhaald alswel dat het niet al te diep op de materie in gaat.

Persoonlijk vind ik vooral de rol van de quantummechanica hierin erg boeiend.

 

Een bestseller die 'The Secret' heet, zo geheim is dat dan niet meer toch? ;-) Mijn oma zei altijd:'Gedachten zijn krachten'. Dat is de essentie van het verhaal, volgens mij.

 

Maar als quantummechanica dus heeft vastgesteld dat je gedachten de werkelijkheid creëren dan is er dus een werkelijkheid gecreëerd waarin gedachten de werkelijkheid creëeren. Kan het zo zijn dat de verwachtingen van quantumfysici de bevindingen veroorzaakt hebben?

Link naar reactie
  • -3

Hai Niels, leuk onderwerp.

 

Succes en spiritualiteit hebben mijn voortdurende aandacht. Ik heb hier veel over gelezen, maar ook veel lekker in de praktijk gebracht.

 

Ben zelfs zo geinspireerd geraakt door het nastreven van succes of in andere woorden "realiseren wat je wilt" dat ik hier een onderzoek naar heb gedaan.

 

En de conclusie die hier duidelijk naar voren komt is dat succes absoluut in jezelf zit. Voor diegene die dit interessant vinden, ik heb hier een artikel over geschreven.

 

[mod-edit: Link met terugwerkende kracht verwijderd]

 

Ik ben benieuwd of jullie hier inspiratie uit kunnen halen.

 

Hartelijke groet,

Marco Bouman

Marco Bouman - Haal meer uit je webshop (site)

www.online-marketingmachine.nl

Link naar reactie
  • 0

Het is leuk om succesverhalen te lezen en dan hopen dat je daar uit leert om ook succesvol te zijn, wat dat ook moge zijn.

Lees op dit moment hét managementboek van 2005 over de blue ocean stategie. Loop al 3 jaar met een idee rond en dat blijkt naadloos te passen bij deze strategie. Maar twijfel nog steeds of ik het moet doen.

Ik realiseer me namelijk terdege dat alle succesverhalen gebaseerd zijn op terugkijken. Als het allemaal zo gemakkelijk was dan zou iedereen succesvol kunnen zijn.

Wordt je een goede voetballer, of zelfs coach door veel over voetbal te lezen? Is de beste leeraar de man met de meeste kennis?

Zelf vond ik Tirza van Arnon Grunberg een inspirerend boek. Je kan proberen het geluk of succes te grijpen maar als dat uit je handen stroomt als fijn zand blijkt knijpen averechts te werken.

 

Link naar reactie
  • 0

Blue Ocean Strategy is toch geen 'succes'boek? Het reikt je een denkwijze aan om over markten en producten na te denken en je te differentiëren van de markt. Het is een denkmodel ter inspiratie, geen opsomming van behaalde successen.

 

Of iets een succes wordt is natuurlijk altijd afwachten (er zullen ook producten zijn die exact de blue ocean strategie volgden, maar die om welke reden dan ook mislukt zijn), maar met het goed executeren van deze methode zet je wel zoveel mogelijk seinen op groen, zodat de kans op succes zo groot mogelijk wordt :)

Link naar reactie
  • 0

Geweldig topic

 

Ik ben gek op boeken en film(pjes) die uitleggen hoe je succes moet bereiken. Veel van deze boeken en films komen natuurlijk op hetzelfde neer, maar dat zou geen reden moeten zijn om deze niet te kijken. Onbewust zet het je er toch aan toe om over bepaalde zaken na te denken, en wellicht raakt het een trigger dat je aanzet tot actie. Daarnaast is het net als bij een speelfilm, als je deze voor de 2e keer ziet, of voor de derde keer... zie je weer iets nieuws. Zo is dat ook bij succesverhalen, je leert continue, waarom zou je jezelf de kans ontnemen om te leren van andermans lessen?

 

Ik wil naar aanleiding van deze topic een presentatie met jullie delen die staat op TED talks. Deze presentatie wordt gehouden door Tony Robbins, een van 's werelds grootste namen op het gebied van NLP en zelfmanagement. In deze presentatie spreekt hij over het 'hoe' en 'waarom' we dingen doen, en hoe we het beter kunnen doen. Ik ben het volledig eens Tony Robbins.... ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

 

Presentatie is hier te vinden:

 

 

Link naar reactie
  • 0

En als je deze geweldige topic goed had doorgelezen was je dezelfde presentatie al eerder tegengekomen. Wat niet wegneemt dat Tony het nog stedes erg goed doet.

 

En ook nog door jou gepost... haha...

Sorry ik wou je de eer niet ontnemen, ik kon alleen jammer genoeg niet wachten tot ik de topic helemaal had gelezen voordat ik de video zou posten.

Link naar reactie
  • 0

Alle succesverhalen hebben één ding gemeen, ze beginnen iemand die iets is gaan doen. De niet-succes verhalen trouwens ook.

 

Wat ik wil zeggen is dat het geen kwaad kan om te leren van een ander zijn ervaringen, maar dat als je dat blijft doen, je enkel erg bedreven zult worden in lezen. De beste leermeester is eigen ervaring en die doe je op door iets te gaan doen. Het kan geen kwaad als je eerste project mislukt, als je dan maar zorgt dat je er iets van opgestoken hebt en dat kan bijna niet anders.

 

Pas wel op voor de "het kan niet stuk" verhalen. Daar zitten vaak wel aanknopingspunten in, maar ik heb nog geen enkele auteur gezien die er ook de verantwoording voor neemt. Ze hebben zoals ik het noem een hoog Sonja Bakker gehalte.

 

Henk

Link naar reactie
  • 0

Ben van mening dat die boeken en filmpjes zeker kunnen inspireren,

om tot actie over te gaan,maar er is geen betere leerschool dan de praktijk zelf.

Een bedenking bij de amerikaanse peptalk guru "tony robbins":

Eens mensen in staat zouden zijn om zichzelf te motiveren en te analyseren,is hij ook werkloos ;D

Link naar reactie
  • 0

Bedenk ook dat de meeste auteurs vooral goed zijn in schrijven en vaak ook lezingen verzorgen. Dat is iets anders dan ondernemen.

Sancho is de realistische tegenhanger van de dromende Don Quichot, die reuzen zag in windmolens :: In zekere zin is Sancho een pragmaticus die met beide benen op de grond staat en Boerenslim.

Link naar reactie
  • 0

Een tijd geleden dat ik dit forum bezocht heb, heb het "druk" gehad ;)

 

Het doet me goed om te lezen dat vele met mij inspiratie halen uit "de sprookjesvertellers".

 

Na vele boeken over dit onderwerp vind ik mijzelf echt een rijker mens geworden. Buiten dat het met de zaken goed gaat, merk ik dat ik op persoonlijk vlak ook seintjes begin te krijgen als ik handel op een manier waar ik eigenlijk niet achtersta.

Dit is naar mijn idee de kracht van deze stof, iedereen heeft namelijk een manier van leven die hem/haar erg aanstaat. Dat de meerderheid hier door automatisme en "zoektocht naar directe voldoening" bijna niet aan voldoet, spreekt voor zich.

 

Uit de omgeving merk ik af en toe weerstand, dan bekijken ze mijn boekenkast en zien de ene na de andere "succes formule". Ik begrijp de weerstand, en zie vaak ook dat sommige mensen het inderdaad niet kunnen gebruiken.

Wanneer je echter de energie kunt vinden om over het geheel een beter mens te worden, meer te leven naar je eigen wensen (en niet die van de maatschappij of sociale contacten), en een je gevoelens duidelijker waar te nemen, kan een boekje lezen geen kwaad.

 

Dat boekje moet daarna wel plek krijgen tussen je oren, al is het maar één alinea of quote uit het boek. Wanneer je steeds nieuwe zaken daar plaatst zul je uiteindelijk onvermijdelijk in de juiste richting veranderen.

Zo werkt het namelijk ook andersom, en aangezien dit vaak vanzelf gaat (door je omgeving) lijkt dit geen kracht te kosten.

 

Als je iets maar vaak genoeg herhaald, ga je er uiteindelijk naar handelen.

 

Groet,

Niels

 

 

 

www.playama.com

Link naar reactie
  • 0

Het leven moet je leven, dat haal je niet uit een boek.

 

Ik haal vooral inspiratie uit de mensen die ik ontmoet. De ondernemers hier in Nederland of in de derde wereld. Twee dagen geleden schoof ik aan bij de ontbijttafel in mijn guesthouse te Kampala, zit daar een vent in een spijkerbroek, blijkt het een Anglikaanse Bisschop te zijn die geloofd, dat god vooral mensen help die zichzelf helpen. Hij promoot ondernemerschap onder zijn priesters en parochianen in afgelegen gebieden in heel Afrika. Probleem is dat ze, als het erg goed gaat, niet aan geld kunnen komen. Hij was dus erg te spreken over ons initiatief en wilde graag zaken doen.

 

Een Bisschop die geloofd in ondernemerschap. Wie had dat gedacht. Het was een zeer inspirerende persoonlijkheid en door zijn aanpak kunnen zijn parochies beter voor zichzelf zorgen. Sommigen creëren zelfs welvaart voor de leden. Ik ben er ook zelf door geïnspireerd.

 

Ik lees graag, maar het leven is echt beter dan een boek.

 

 

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Ik ben de laatste jaren weer begonnen met het lezen van non-fictie-boeken na dat 15 jaar niet meer gedaan te hebben.

 

Vooral in de jaren 80 verzwolg ik boeken over organisaties en succesvolle mensen. The IBM Formula, The HP Way, In Search of Excellence, Go for IT, Iaccocca, a Biography, etc. Maar een paar jaar na mijn afstuderen heb ik de conclusie getrokken dat ik er geen moer aan gehad heb.

 

NLP of boeken daarover kan helpen, als je tenminste niet met die materie bekend bent. Ik ben geen fan van spirituele boeken, hoewel ik veel gehad heb aan Wayne Dyer in een tijd - ruim 15 jaar geleden alweer - dat ik er doorheen zat en energie nodig had. Toen dat achter de rug was, heb ik geen boeken meer gelezen.

 

Toch ben ik 2 jaar geleden weer overnieuw begonnen met boeken omdat ik eigenlijk geen informatie uit de Nederlandse media meer haal (behalve het Financieele Dagblad, maar goed).

 

Mensen als Stephen Covey, e.d. sla ik over, omdat het mij te veel open deuren zijn en ouwe wijn, nieuwe zakken. Over de Nederlandse Coveys ( "Doet het" of zoiets) begin ik niet eens.

 

Aan te raden: boeken van mensen die serieel succesvol zijn en daar zelf voor verantwoordelijk waren. (Succesvol zijn als duo is makkelijker, maar boeken worden geschreven door individuen). Zoals hoogleraar/uitvinder Raymund Kurzweil, die wat mij betreft de meest heldere en onderbouwde visie heeft op de IT-maatschappij van de toekomst.

 

Of "Schwarzbuch Ol" van 2 Duitse schrijvers, die als geen ander kunnen uitleggen waarom we ons scheel betalen aan olie.

 

Hierin lees je de echte feiten over hoe sectoren zich ontwikkelen en die info is van cruciaal belang en als je zelf een goudader wil aanboren. (Innovatie of anderszins).

 

Over hoe je succesvol zaken doet, het volgende.

 

. The Long Tail van Wired-hoofdredacteur Chris Anderson. Een heel boek gebaseerd op 1 waarneming, met steeds dezelfde voorbeelden. Geouwehoer.

 

. Valley Boy. Heerlijk boek van Tom Perkins over zijn leven als ondernemer en investeerder. Nieuwe informatie ook over het verhaal van de Nederlandse uitvinder Jan Sloot.

 

Algemeen. Als het gaat om succesvol zijn, moet je eigenlijk alleen boeken lezen van mensen die het zelf zijn.

 

De absolute aanrader:

 

. "How come that idiot's rich and I'm not", Robert Shemin.

 

Shemin vertelt over zijn eigen foefjes om rijk te worden. Als je het goed leest, zijn het dezelfde uitgangspunten als bijvoorbeeld Marcel Boekhoorn gebruikt: als je niet kunt delen, kun je niet vermenigvuldigen.

 

Te bestellen via Selexyz.

 

 

 

 

 

 

www.venturemedia.nl

Link naar reactie
  • 1

... te achterhalen wat 'succesvol' voor jou betekent en daaraan te werken.

 

Werken aan je eigen succes maakt je succesvol.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Ik vond de autobiografie van Gene Simmons, "Kiss and Make-up" wel interessant. Je kunt de muziek niks vinden (is ook niet direct mijn stijl) maar hij heeft op jonge leeftijd zich voorgenomen om succesvol en beroemd te worden en daar is hij toch aardig in geslaagd. In tegenstelling tot sommige andere rock-sterren heeft hij een aantal slimme (zakelijke) beslissingen genomen.

Link naar reactie
  • 0

Het woord "ster" stuit me een beetje tegen de borst. Ik denk dat een "goed mens" zijn niks te maken heeft met rijkdom en succes. Het heeft enkel te maken met wat je voor andere mensen werkelijk betekent in de brede zin des woords.

Link naar reactie
  • 0

Ik mag graag van dit soort boeken lezen, maar besteed er ook weer niet veel tijd aan.

 

Ik kan wel eens wat met teveel dingen bezig zijn, chaotisch zijn dan wel te veel reactief bezig zijn en dan helpen de hoofdpunten uit boeken als de 7 habits je weer even met de hoofddoelen bezig te houden.

 

Het maakt voor mij de keuzes en beslissingen wat makkelijker.

 

Het leukste vind ik echter als je in de krant of bijv. de intermediair de verhalen van ondernemers en managers zelf leest.

 

 

AOS

'Een vraag stellen en je even dom en onwetend voelen is beter dan je hele leven dom voelen omdat je de vraag niet hebt gesteld' - vrije vertaling van een oud Chinees gezegde

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 220 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.