• 0

Pannenkoekenhuisje beginnen...

Hoi allen

Mijn vrouw en ik zijn van plan een pannenkoekhuisje te beginnen in het centrum van tilburg. Na jaren er van te hebben gedroomd willen we nu die stap gaan doen.

Nu hebben we al diverse panden gezien, zowel koop als huur. Bij huur zowel leeg pand als overname andere horeca (dus de GW-overname)

Een maand terug hebben we een horecapand bezocht die te huur stond,mooie lokatie, overname GoodWill zou ongeveer 50k komen en bij de bank moeten we voor de verbouwing en eventuele gespecialiseerde apparatuur 30k lenen.

Bij elkaar dus 80k lenen. De huur was 1800€.Ons doel is per maand ongeveer hetzelfde te verdienen als we nu doen.(samen 2800€netto).

We wonen in een koophuis en hebben en kind dus willen we wel een omzet verkrijgen waarvan we kunnen leven,vandaar.Een vriend die verstand heeft van geldzaken rekende uit dat als we 5 dagen per week open zouden zijn, we per dag 900€ moesten omzetten.

In dit pand kunnen tien tafels staan en terras buiten met 8 tafels.

Dit vonden we te hoog gegrepen.

 

Daarna zagen we een leuk huurpandje, ideaal om met zn tweeen te doen.

Helemaal gerenoveerd en op perfecte lokatie.Huur 1200€.

Bij de bank hebben we dus alleen maar een lening dan van 30k

In dit pandje kunnen ongeveer 4 tafels staan en buiten terras met 4 tafels.

 

Uitgerekend werd dat we dan 700€ per dag moeten omzetten !!

Hier schrokken we van omdat we

a, lagere huur hadden

b maar 30k lening.

 

Mijn vragen aan jullie is nu

a)Is dit een reele omzetprognose?

b)Voor de horecanen onder ons, is dit haalbaar?

c) is het dan toch wijzer om dat grote pand over te nemen?

d) stel we denken per dag 500€ om te zetten, hoe hoog kunnen we dan zitten qua huur en overname GW?

 

Sorry, veel vragen, maar ik ben geen rekenmeester en de cijfers dansen nu dag en nacht door mn hoofd, weet niet wat te doen en slaap niet meer.

Heb jullie nodig voor deze antwoorden.

 

alvast veel dank !!

 

[titel aangepast - mod]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

15 antwoorden op deze vraag

  • 0

Misschien is dit onderwerp voor jullie te belangrijk om over te laten aan een vriend die het jullie blijkbaar niet goed kan uitleggen. Is het een idee om een accountant er bij te betrekken?

 

Zet eens op een rij hoeveel klanten je denkt te verwachten en wat die bij je gaan bestellen. Vooral ook uitsplitsen in door-de-week/weekend, piek en dal periodes. Ik was laatst op een doordeweekse avond bij een Italiaans restaurant en daar waren toch echt maar 3 van de 12 tafels bezet. Dan wordt het moeilijk om een goed gemiddelde te halen.

Link naar reactie
  • 0

msteer heeft gelijk, benader het van de andere kant:

Hoeveel klanten gemiddeld, wat is de gemiddelde besteding per klant (doorlooptijd in pannenkoekenhuizen is heel snel is mijn ervaring. Snel serveren, snel eten, snel drinken en de volgende komt) wat is de marge op de verschillende productgroepen en welke brutowinst hou je dan over.

Trek daar je vaste lasten vanaf, eventueel personeel, etc. en je komt een beetje in de buurt van wat je wilt weten

 

in de horeca wordt veel marge gemaakt met de drank, echter in een pannenkoekenhuis is de doorlooptijd vaak dermate kort dat het niet mogelijk is veel drank weg te zetten, dus ook je andere producten moeten een goede marge hebben, zonder een te hoge prijs te moeten vragen.

 

suc6

frans

de ark is gebouwd door amateurs, de titanic door professionals

Link naar reactie
  • 0

€700,- p/dag met maar 4 tafels :o

Daar heb je geen accountant voor nodig om te zien dat dat niet gaat lukken. De uitgaven per persoon zijn laag in zo'n restaurant, pannenkoek "de luxe" kost max €10,-, kinderpannenkoek 5,- verdere bestedingen zijn ook laag omdat de doorsnee gasten zijn een gezinnetje die "na een dagje uit even een pannenkoek gaan eten". Als ik 't ruim aanhou, dan heb je per tafelronde €60,- Dat betekend dat je per avond 12 tafels met 4 personen zou moeten krijgen....

Houd daarnaast rekening met het feit dat er doordeweeks niet veel volk komt, de tijdzone waarin gegeten wordt kort is (kinderen moeten op tijd naar bed) en er geen hoge drankomzet is (fristi voor de kids, papa 1 hooguit 2 biertjes en mama een sapje).

Het pand dat je beschrijft lijkt me eerder geschikt voor als shoarmatent met 4-5 bezorgscooters voor de deur en een enkel tafeltje voor degenen die na het stappen nog vast voedsel in de maag willen.

 

Pannenkoekenrestaurants lijken enorm leuk, maar de realiteit valt zwaar tegen. Daarnaast beperk je je ook heel erg in de menukeuze.

Ik persoonlijk geloof veel meer in een concept waarbij je een paar typische kindermenu's op de kaart zet (frietjes, pannenkoek ed.) en voor de ouders een goede plateservice (die je vervolgens de hele avond nog kunt serveren aan gasten zonderen kinderen). Maak een groot speelhok, benoem je kleine nichtje tot hostess en laat de kids lekker spelen (videootje erbij, 2e hands playstation, verkleedkist). Ondertussen kunnen de ouders lekker rustig van hun uitstekende biefstuk genieten. Laat de uitstraling niet teveel op kinderen gericht zijn, anders schrik je de echte avondgasten af.

 

Dit is een goed voorbeeld http://www.bikken-doetinchem.nl/

 

Succes met de zoektocht!

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 0

Nu we toch met goede ideeen aan het strooien zijn...

 

Zorg dat je de kids ook buiten kunt laten spelen. Pannenkoekenhuizen met een (grote) buitenspeeltuin zijn bij ons (doelgroep, kids van 6 en 3) zwaar populair. Pa en Ma op het (overdekte?) terras met uitzicht op de speelkapriolen van de kids.

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
  • 0

Ook ik behoor tot de doelgroep met kids van 6 en 3, en hier zie ik veel ouders tijdens het pannenkoekeneten hun kinderen pushen om toch maar vooral die kleurplaat zo mooi mogelijk te kleuren en in te leveren, aangezien de kids daar leuke (goedkope chinese, maar dat terzijde) prijzen mee kunnen winnen bij de trekking eind van de maand.

De uitslag wordt altijd binnen opgehangen, zodat, als je wilt weten of je wat gewonnen hebt, je toch naar binnen moet, en een deel van de bezokers weer een pannenkoekje mee-eet.

 

een pannenkoeken-afhaal-corner, zoals de chinees op de hoek, is dat geen idee?

 

shoarmatent met 4-5 bezorgscooters voor de deur
maar dan voor pannenkoeken zeg maar

de ark is gebouwd door amateurs, de titanic door professionals

Link naar reactie
  • 0

dank allen

 

maar het klopt wel die berekening dat je dan per uur 600€ moet draaien onafhankelijk van het produkt om kiet te spelen?

 

Typefoutje? €600,- p/uur. Eerder praat je over €700,- p/dag

 

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 0

Het is eigenlijk ondoenlijk om vanaf de zijlijn te bepalen of het rendabel is. Welke kosten hebben jullie nog meer? Wat is de inkoop? etc...........

 

Het enige wat ik kan zeggen is dat een gemiddelde omzet van € 700,- per dag met pannenkoeken, mij onrealistisch lijkt.

 

Laat het inderdaad eens doorrekenen door een accountant!

Link naar reactie
  • 0

Zo maar ideetje, is de omgeving van de Reeshof geen optie?

In de avonduren zullen klanten minder snel naar het centrum gaan.

De Reeshof is een sterk groeiende gemeenschap met relatief veel kinderen.

Je hebt de Heyhoef en er komt een nieuw winkelcentrum bij. Nog geen betaald parkeren.

 

zo maar ideetje,, in ieder geval succes..

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 70 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.