Jump to content
Guest Verwijderd account
Verberg

valse start - wat nu?

vraag
Guest Verwijderd account

Wij zijn iets te enthousiast begonnen met het ondernemen(denk hierbij aan een slecht ondernemingsplan, geen goede leveranciers enz). We hebben inmiddels veel geleerd en willen het een en ander eerst recht trekken voor dat we verder gaan met actief ondernemen. Maar nu vraag ik mij af wat is intussen de beste oplossing?

 

- Onderneming stoppen en als alles op orde is onder een nieuwe naam verder gaan.

- Onderneming stoppen en als alles op orde is onder dezelfde naam verder gaan.

- Als particulier verder verkopen en als alles op orde is weer bedrijsmatig verder gaan.

- Gewoon particulier gaan verkopen.

 

Wij laten ons licht schijnen over de laatste optie maar nu is de vraag mag dit wel? Als iemand nog een andere optie heeft hoor ik het graag.

 

[titel aangepast - mod]

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Is dat nog steeds die eerste misser of zijn jullie al aan je tweede toe?

 

Wij wilde een bedrijf oprichten gespecialiseerd in het ontwikkelen van Software voor de manege branch en de daar aan gerelateerde bedrijven. Nu hebben wij een gratis produkt uitgebracht wat wij doormiddel van e-mail en berichten op forums aan de man hebben gebracht en dit werd ons niet in dank afgenomen. Nu wil niemand meer met ons zaken doen weet iemand hoe wij het tij zouden kunnen keren?

 

Vorige keer hebben we je ook al aangeraden opnieuw te beginnen, dus nu zou ik je adviseren eens in de spiegel te kijken. Op een gegeven moment is het geen kwestie meer van een ander bedrijf beginnen, want dan heb je je reputatie definitief verpest. Niet alleen als ondernemer.


Gratis Marketingadvies
Op dit forum mag je in berichten geen reclame voor jezelf maken, maar in je signatuur (ga naar accountinstellingen via je profielnaam rechtsboven) kun je naar hartelust tekeer gaan. Mits het bij 4 regels blijft, drie backlinks en max 1000 tekens.

 

Extra Voordeel: heb je vaak gereageerd, dan geldt het multiplier effect. 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Dag Robocopy,

 

Je vraagstelling is vrij algemeen, dus de vier opties die je overweegt, zijn begrijpelijk, maar nu lastig te beantwoorden zonder verdere achtergrond informatie. Begrijp ik dat je eerder gemaakte, verkeerde keuzes 'glad wilt strijken'?

 

Nu gaat het erom wat dan de effecten zijn van die verkeerde keuzes, wat maakte dat je nu moet constateren dat dit beter had gekund? Heb je bijvoorbeeld klanten teleurgesteld en ze daardoor verloren, heb je imagoschade opgelopen, heb je iquiditeitsproblemen, e.d.? In dat soort vragen zit vaak ook al een oplossingsrichting verborgen.

 

Met een goed idee aan de slag gaan, kan soms heel goed uitpakken, maar zoals je zelf nu ook constateert, had je in jouw geval (in de meeste gevallen trouwens) wat meer effort in een goed plan kunnen steken.

 

Je zou dat nu alsnog kunnen doen en zo nagaan waar de mismatches en gaps zijn ontstaan (met een goede SWOT kom je een heel eind). Dan komen de antwoorden op jouw vragen wel 'bovendrijven'. Je hebt nu de leerervaring op zak!

 

Ik hoop dat je er wat aan hebt

 

Succès en groet,

 

Hans

 

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 126 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept