Jump to content
krullen72
Verberg

AOV en provisie naar tussenpersoon?

vraag

Na aanleiding van een radio spotje van Datishetverschil.nl heb ik maar weer eens mijn AOV onder de loep genomen en stuitte op het volgende:

 

Ik heb op dit moment een AOV lopen bij Avero Achmea voor 320 euro per maand. Volgens Datishetverschil.nl betaal ik nu 672,- per jaar van mijn AOV premie aan mijn tussenpersoon waardoor hij 20.160,- verdient… Klopt dit ook echt? En wat hoort deze tussenpersoon voor die 20.160,- te doen? (Berekening gemaakt op http://www.datishetverschil.nl/arbeidsongeschiktheidsverzekering/informatie_dihv_overstappen_stap_2.html)

 

En gaat het wisselen van tussenpersoon echt zo eenvoudig als Datishetverschil.nl beweerd op hun website?

 

Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Beste Krullen72.

 

Kwage tongen op andere (consumenten)fora waar je dit bericht ook hebt gepost insinueren dat je zelf medewerker ben van datishetverschil.nl en op deze wijze probeert buzz te creeren. Vooral je profiel op Kassa.nl (expertisegebied verzekeringen) lijken daar inderdaad op te wijzen.

 

Voor mij maakt dat verder niet uit... want die buzz is grotendeels terecht. De standaard provisie op AOV's voor tussenpersonen is gewoon te hoog voor de verleende prestatie. Het werk (advies over uitgangspunten en offertes) zit vooral aan het begin, het periodieke onderhoud daarna en zelfs de schadebegeleiding staat in geen verhouding tot 17,5% provisie die ook nog eens meestijgt met de premie als gevolg van vervallen starterskortingen, leeftijdstoeslagen en indexering.

 

Ik sta dus op zich sympathiek tegenover het initiatief van datishetverschil.nl alhoewel ik er ook 3 kritische kanttekeningen bij wil plaatsen:

1) ik vind de eenmalige provisie van € 900,- vooraf echt te hoog en een zeer hoge drempel voor starters en oversluiters.

2) Er zijn geen slechte AOV's, wel slechte adviezen en uitgangspunten. Datishetverschil biedt alleen telefonisch advies, dat werkt naar mijn bescheiden mening niet: de AOV is een zeer adviesgevoelig product waarover de klant grondig geinformeerd dient te worden in een persoonlijk gesprek.

3) Het productaanbod van Datishetverschil is beperkt.

 

Binnenkort (eind november/ begin december) publiceer ik over dit onderwerp een artikel op het expertlog van Sprout, www.expertlog.nl/risicomanagement

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Niet helemaal mee eens. Mijn tussenpersoon heeft, met zijn expertise, mij veel werk en hoofdbrekens uit handen genomen en dat doet hij nog steeds. Een telefoontje en alles wordt geregeld, zelfs alle paperassen worden door hem vooraf ingevuld en ik hoef alleen nog te ondertekenen. Het bespaart mij wel degelijk veel tijd (die ik dus beschikbaar houd voor opdrachten) en de eventuele telefoontjes pleeg ik vanuit de auto.

Kortom: ik ben helemaal BLIJ met mijn tussenpersoon en comfort mag van mij best iets kosten!


maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Het kiezen van de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering is geen rocket science. Door het optrekken van mistgordijnen rondom het product en de tussenpersoon lijkt dit vaak wel zo. Datishetverschil.nl geeft op een makkelijke en transparante manier inzicht in de prijzen en verschillen van Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) die door diverse grote verzekeraars worden aangeboden. Uiteraard staat onze helpdesk de klanten graag te woord voor vragen of extra toelichting.

 

Uit een onderzoek van onderzoeksbureau de Vos & Jansen Marktonderzoek blijkt dat de meeste AOV bezitters geen idee hebben wat hun tussenpersoon verdient en veronderstellen dat de provisie minder dan 5% van de premie is. Wij willen de ondernemers er bewust van maken dat de traditionele tussenpersonen veel meer verdienen. Het is dan natuurlijk aan de klant zelf om te bepalen of de betaalde provisie in verhouding staat tot de geleverde service.

 

De service en het comfort van het telefonisch regelen van eventuele wijzigingen wordt natuurlijk ook door ons aangeboden. Onze medewerkers kunnen de klant vaak zelfs sneller antwoorden door onze digitale en effectieve bedrijfsvoering.

 


Datishetverschil.nl - De vergelijker van de Arbeidsongeschiktheidsverzekering

www.datishetverschil.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ten eerste wil je op dit forum middels een "gewone" post mensen lokken naar jou website. Volgens mij heet dit gewoon ordinair spammen. En naar aanleiding van de post van Norbert Bakker blijkt dat dit niet het eerste forum is waar je dit doet.

 

Daarnaast: voor een goed en vooral persoonlijk advies betaal ik graag iets extra`s Verder sluit ik me graag aan bij de post van Stien

 


"The Best Way To Predict The Future Is To Invent It"

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

@datishetverschil: voor een ondernemer , en zeker de starter, is de AOV weldegelijk rocket science. Behalve natuurlijk als je de te kiezen uitgangspunten overversimpelt en producten alleen maar op de eerstejaarspremie vergelijkt.

Maar goed.. het is natuurlijk aan de klant zelf om te bepalen of de betaalde provisie in verhouding staat tot de geleverde service en dan is een bedrag van € 900,- voor een on line offerte met telefonisch advies opeens wel een hele hoop geld, zeker voor starters.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

@datishetverschil: voor een ondernemer , en zeker de starter, is de AOV weldegelijk rocket science.

 

Maar goed.. het is natuurlijk aan de klant zelf om te bepalen of de betaalde provisie in verhouding staat tot de geleverde service en dan is een bedrag van € 900,- voor een on line offerte met telefonisch advies opeens wel een hele hoop geld, zeker voor starters.

 

Hear Hear ;D


Kees de Kruiff

In Memoriam

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

De provisie voor tussenpersonen (TP) is in de regel bij deze verzekeringen tussen de 10 en 20% per jaar (zeker bij AOV's die al enige tijd bestaan). Ofwel, afhankelijk van de nominale premie, die overigens vaak jaarlijks geindexeerd wordt, zal de provisie jaarlijks oplopen voor de TP (inflatie correctie).

 

Provisie transparantie komt en wordt steeds vaker door partijen toegepast in de markt. Mijn eerste gedachten is om je huidige tussenpersoon te confronteren met de mogelijk 'hoge' provisie. De TP kan op jouw polis de provisie laten verlagen door de verzekeraar. Indien de TP hier niet mee akkoord gaat of de premie wordt niet naar behoren verlaagd dan kan een concurrerende offerte helpen om de discussie wat kracht bij te zetten.

 

Een ander advies is om je te wenden tot adviseurs die puur gespecialiseerd zijn in het de zelfstandigheidsproblematiek, waarbij de AOV een heel belangrijk te verzekeren risico is. De 'gemiddelde' TP heeft niet dagelijks te maken met ondernemers en kan zodoende niet de 'goedkoopste' premies afdwingen omdat het volume te laag is en er gewoon te weinig kennis is over deze verzekeringen.

 

Het switchen van AOV aanbieder kan alleen indien 100% vast staat dat je bij de andere aanbieder verzekerd bent/gaat worden. "Pas je oude schoenen wegdoen als je nieuwe hebt gekocht!". De contractsverval datum is nu bepalend voor het moment van kunnen switchen. Waarbij een eventuele medische keuring noodzakelijk kan zijn voor acceptatie bij een andere maatschappij. Kortom, overstappen kan alleen wees zorgvuldig!

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 64 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept