Jump to content
MisterM
Verberg

Opstarten van VOF - 2 vennoten verdeel probleem

vraag

Hallo,

 

Wij zijn een Drive-in show die verschillende feesten (van bruiloft tot berdrijfsfeesten) verzorgen op professioneel niveau. Wij, de eigenaren/vennoten, willen nu een VOF oprichten om zo feesten te verzorgen. Zowel apparatuur met DJ's/LJ's als alleen onszelf verhuren aan een café/club/etc.

De inversteringen zijn al gedaan dus er hoeft niets geleend noch geinversteerd te worden. De ene eigenaar heeft voor 70% van de totale inverstering geinversteerd en de ander voor 30%.

 

We willen onze apparatuur afschrijven met afschrijvingskosten. Dus waarbij de ene eigenaar/venoot 70% van de afschrijvingskosten krijgt en de andere eigenaar/vennoot 30% (wat in het bedrijf blijft voor vernieuwing).

 

Dan is het volgens mij zo, dat je de verdeelsleutel moet aanhouden bij de kosten en inkomsten.

Dus de ene venoot/eigenaar krijgt 70% van de winst en betaalt 70% van de kosten. De andere vennoot krijgt 30% van de winst en betaalt 30% van de kosten.

 

Maar we werken allebei en hebben dus geen werknemers in dienst. Maar aangezien de verdeling 70%/30% is en iedere eigenaar/venoot evenveel krijgt voor de arbeid die men verricht dus 50/50.

Maar de eigenaren van een VOF kunnen naar mijn weten geen loonkosten krijgen en moeten het net als een NV of BV hebben van de winst.

Maar als je het volgens de verdeling 70%/30% zou de ene eignaar/venoot 70% van "de totale loonkosten" krijgen en de ander maar 30% terwijl dit een verdeling moet zijn van 50/50.

 

En hoe moet je het doen als je alleen wordt ingehuurd voor een dienst dus in een café/club/etc. Dan krijgt als er maar 1 DJ wordt ingehuurd, alleen die eigenaar/vennoot daar voor beloond en wordt er geen apparatuur gebruikt. Maar soms worden ook 2 DJ's tegelijk ingehuurd zonder apparatuur. Hoe kan je dat allemaal regelen?

Ik snap dat ondanks dat je de apparatuur niet gebruikt er wel afschrijvingskosten zijn, maar dit even terzijde.

 

Wie kan ons helpen?!

 

Alvast bedankt,

 

Mikael

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 1
 • Rate this answer

Als VOF moet je inderdaad alle winst/verlies dat je in een jaar maakt/lijdt nemen. Maar verder ben je helemaal vrij in de verdeling. Dit dien je alleen goed in een VOF contract vast te leggen. Jullie zullen dit dus samen moeten bepalen.

 

De inbreng kan simpelweg vastgelegd worden, dit betekend dat een 700 euro inbrengt en de ander 300 bijvoorbeeld. Dan krijgt de een ook 700 terug op het einde(of tussentijds) en de ander 300. Winstverdeling kan dan gewoon 50-50 zijn.

 

Verlonen heeft idd weinig zin, maar er kan wel vastgelegd worden dat iedere vennoot als vergoeding voor zijn arbeid 1.000 euro per maand krijgt (24.000 euro samen). En dat de overwinst 70%-30% verdeeld wordt. Wanneer de winst 25.000 is krijgt de een 12.000+700 en de ander 12.000+300.

 

Het gaat er dus vooral om wat jullie willen, alles is mogelijk maar spreek het goed af met elkaar.

 

Als de een meer omzet binnenhaalt dan de ander gaan heir gegarandeerd problemen van komen. Daarom zou het nog beter zijn de winst te splitsen naar verhouding van de omzet per persoon. Denk er maar eens goed overna, winstverdeling is een van de grootste redenen waarom VOF's stranden....

 

Groet,

 

Kelvin

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Naar mijn weten houd je de verdelingssleutel die je aan het begin hebt gemaakt de hele tijd aan... Ook als je spullen op de zaak zou kopen met het geld dat je hebt verdient. Want daarvan zou 70% van de ene eigenaar zijn en 30% van de andere.

De verdeling is en zal lastig zijn, maar je wordt nou eenmaal beloond voor iets dat je doet en niet iets wat je niet doet ;).

Zijn er mensen die weten hoe we dit kunnen regelen.

 

Mikael

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

ik weet niet om wat voor bedrag het gaat, maar kan degene die nu 30% heeft niet 20% van de ander kopen?

zodat je 50-50 begint, eventueel spreek je een aflossingsregeling af, zodat het gehele bedrag niet nu direkt hoeft te worden betaald.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 137 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept