Jump to content
Bloo
Verberg

Participeren in project: hoe?

vraag

Ik heb op dit moment een redelijk goedlopende nieuwssite (welke laat ik even in het midden) en een kleine interactief bureau (5 man) wil deze nu overnemen. Ze hebben namelijk een redelijk succesvol evenement, en willen mijn site, redactie en kennis nu toepassen in een nieuw media platform bovenop hun bestaande merk. Mijn site zal dan worden opgeheven, en er komt een nieuwe hoofdredacteur bij die mijn huidige redactie kan sturen. Ook om zo het gehele jaar de aandacht vast te houden op hun conferentie, maar voornamelijk omdat we met vereende krachten wat gaafs kunnen doen op media gebied.

 

Ik wil hier niet echt cash voor, maar aandelen in dat platform (evenement en het nieuw op te richten media gedeelte). Ik heb namelijk wel vertrouwen in ze, en denk liever over een lange termijn partnerschap. Het probleem is echter dat het evenement onderdeel is van hun bedrijf, en dus niet bestaat als aparte B.V. bijvoorbeeld. Ik kan dus niet zomaar aandeelhouder worden, omdat ik dan ook iets "te zeggen heb" over hun web projecten, en dat wil ik uberhaupt niet.

 

Is er een manier om mij "aandeelhouder" te laten worden van het project, in plaats van de holding? Of moet er gewoon een nieuwe entiteit komen (wat wellicht wat moeite met zich meebrengt)? Is er een ander contract mogelijk, zoals een winstdeling of een optie overeenkomst?

 

Zijn er dus bepaalde opties voor ons om samen te werken denken jullie? Ik hoor het graag. Alvast bedankt!

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Zij kunnen ook aandeelhouder worden in een nieuwe onderneming waarbij jij de nieuwssite inbrengt en zij de site gebruiken als promotie- en registratieplatform, bijvoorbeeld. Afrekenen gebeurt op basis van aandeel in advertentie-inkomsten en bijdrage aan werving deelnemers. Of zoiets...


Gratis Marketingadvies
Op dit forum mag je in berichten geen reclame voor jezelf maken, maar in je signatuur (ga naar accountinstellingen via je profielnaam rechtsboven) kun je naar hartelust tekeer gaan. Mits het bij 4 regels blijft, drie backlinks en max 1000 tekens.

 

Extra Voordeel: heb je vaak gereageerd, dan geldt het multiplier effect. 

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Dat is helaas erg veel moeite, omdat hun huidige conferentie dan op zijn waarde moet worden bepaald, en mijn nieuwssite ook. Brengt weer veel kosten met zich mee om zoiets uit een BV te trekken en iets in een nieuwe BV te stoppen.

 

Er is nu voorgesteld om een contract op te stellen waarin dit nieuwe project (het samengestelde media platform, en dus niet de conferentie) gedefineerd wordt. Winst- en taakverdeling dus ook. Een soort van aandeelhoudersovereenkomst dus, maar dan van een project binnen hun B.V. Is dit een goeie optie?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 8 leden online en 141 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept