Cookies op HigherLevel.nl
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
Restaurateur
Restaurateur
Geachte leden,
Mijn vrouw en ik runnen een (chinees)restaurant met de bedrijfsvorm VOF. Aangezien we beide rond de 50 zijn hebben we het voornemen binnen een aantal jaar de onderneming te staken. Het is een redelijk lopend restaurant, alleen verwachten wij niet dat iemand anders hiervoor geld zal neertellen.
Hierdoor komen we tot het volgende punt.
Op de balans van de vof staat het bedrijfspand met een boekwaarde van rond de 150.000 euro. De taxatiewaarde zal rond de 1.750.000 euro zijn. Van onze boekhouder hebben we gehoord dat we bij staking van de vof over het verschil tussen de boekwaarde en de taxatiewaarde progressief af moeten rekenen. Ook vertelde hij dat er een andere mogelijkheid was mbt BV's. Verder wist de boekhouder(!) het zelf ook niet precies en raadde ons aan een fiscalist in te schakelen.
Na het stoppen met het restaurant zijn we van plan om het pand te verhuren.
Hopelijk heeft een van u een idee over wat de beste wijze is om het restaurant te staken.
Alvast bedankt.
PS. Wat zijn ongeveer de kosten voor het inschakelen van een expert die je bij zo een afwikkeling kan meehelpen?
[titel aangepast - mod]
Link naar reactie
Aanbevolen berichten
3 antwoorden op deze vraag