• 0

Freelance verkopers, alleen vraag geen aanbod?

Ik was eens aan het bekijken of er zelfstandig ondernemers zijn die zich aanbieden om op provisiebasis als vertegenwoordiger aan het werk te gaan. Mijn zoektocht levert echter voornamelijk advertenties van schimmige netwerk- of multilevelmarketingbureaus op die op zoek zijn naar deze mensen.

 

Bestaan er eigenlijk wel Freelance verkopers die op provisiebasis werken, of is er alleen maar vraag?

 

[titel aangepast - mod]

 

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Zelf sta ik ook aan de vraag kant. Graag zou ik willen dat iemand voor mij opdrachten binnenhaalt en daar dan een procent of wat van krijgt.

 

Op www.freelance.nl heb ik wel oproepen gezien voor verkopers, en hier werd ook wel op gereageert. Maar ik weet niet of het de kwaliteit van jou verkoop traject EN dus je imago ten goede komt.

 

Stel, ik vind iemand in 'het zuiden', waar ik vertrouwen in heb, dan zou ik echt graag willen dat hij mij vertegenwoordigd daar en actief bezig gaat met het binnenhalen van opdrachten. Op provisiebasis wel te verstaan. Maar dan moet ik ook echt het vertrouwen in diegene hebben, want het is toch het visitekaartje van mijn bedrijf!

 

Jelmer.

Link naar reactie
  • 0

Aan de ene kant snap ik wel waarom er meer vraag dan aanbod zou zijn. Tenslotte zijn wij op zoek naar mensen die het risico voor ons willen lopen, wij betalen alleen bij resultaat. Maar toch kan ik me voorstellen dat er ras verkopers zijn met een goed netwerk (vooral dat laatste spreekt me erg aan), die gemakkelijk diensten van verschillende bedrijven aan de man kunnen brengen.

 

 

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
  • 0

Zo'n verkoper is natuurlijk reuzehandig, al betwijfel ik of ze te vinden zijn.. maar dan nog, hoe check je zo iemand? Straks heb je iemand die aggresieve verkooptechnieken hanteert uit jouw naam, inclusief telemarketen, spammen en weet-ik-waar je niets mee van doen wilt hebben.

 

Iemand ervaring op dit gebied?

Link naar reactie
  • 0

Ik vond met google toch wat interessante aanbieders. Wellicht hebben jullie er wat aan. Naar eventuele ervaringen ben ik erg benieuwd.

Heb op het moment zelf geen behoefte aan extra sales, maar wie weet in de toekomst wel:

www.nexor.nl

www.tennyson.uk.com/Dutch/advantage.htm

www.salesxeed.com/

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb een tijdje gekeken naar het opzetten van een onderneming die precies die vraag beantwoord. Het nadeel is dat het verkopen van iemands product volgens mij een erg intens project is.

 

De oude wijsheid: Verkopers zijn goed in twee dingen:

1. zichzelf verkopen

2. smoesjes verkopen waarvoor ze niks verkopen

 

Die wijsheid maakt het vinden van een betrouwbare onderneming die je hiermee kan helpen vast moeilijk. Zou je niet een onderneming kunnen vinden die risico durft te nemen? Iets in de trand van, wij verkopen 3 keer en daarna begint de relatie (waarschijnlijk niet ;))?

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie
  • 0

Echte salestijgers kunnen overal terecht, tegen hoge lonen en provisie. Het zou wel verdomd handig zijn als er een pool van (jonge en startende) verkopers/sters zou zijn, die het eens willen proberen met jouw of mijn product, desnoods om te oefenen. Ben niet zo bang voor negatieve repercussies, het is meteen een gratis marketinginstrument.... Misschien maar eens een advertentietje zetten hier en daar....?

Annelou

Link naar reactie
  • 0

Nou, zal ik dan als "aanbieder" eens reageren?

 

Ik woon al jarenlang in de VS (Chicago) en ben regelmatig op zoek naar nieuwe, vernieuwende en unieke/innovatieve producten van Nederlandse makelij om deze vervolgens hier te vermarkten. De uiteindelijke klant/leverancier relatie bestaat tussen de leverancier in Nederland en de klant in de VS en ik ontvang een "cut" voor alle transacties tussen beide partijen, soms een fixed fee (hangt van het product af) en een onkostenvergoeding voor representatie tijdens speciale events (travel, seminars, tradeshows, etc)

 

De voordelen zijn evident, voor beide partijen.

 

Het bestaat dus en het werkt ook. Zoals eerder opgemerkt is vertrouwen essentieel. Voor zowel de Nederlandse partij (iemand merkte op dat de agent toch het visitekaartje van het bedrijf is - en dat is ook juist) maar ook voor mijzelf. Het product moet werkelijk goed zijn en iets unieks te bieden hebben wil ik er tijd en effort instoppen. Als er iets misgaat ben ik namelijk ook het eerste aanspreekpunt voor de lokale klant. En die houd ik graag tevreden.

 

Anyway, ik vond het gepast om een en ander ook eens van de andere kant te belichten.

 

Jan

Link naar reactie
  • 0

Leuk om het eens van de andere kant te horen :)

 

Een goed product is natuurlijk belangrijk. Slechte producten verkopen niet, en als ze wel verkopen komen er ontevreden klanten van, waar op termijn ook niemand beter van wordt. Maar het lijkt me wel gemakkelijker de kwaliteit van een product in de schatten dan die van een persoon.

 

Bij een product vraag ik mezelf altijd even af: "zou ik het kopen voor die prijs?", of beter "zou ik specifiek DIT product kopen, en niet dan van een concurrent?".

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat we wel even duidelijk verschil moeten maken tussen 'netwerkmarketing' en 'multi-level marketing'. In de regel wordt met netwerkmarketing bedoelt dat men zijn kennissenkring inzet om een product/dienst/bedrijf bekendheid te geven, dus zuiver om vraag en aanbod bij elkaar te krijgen. Meestal wordt er daarbij niet met (substantiele) provisies gewerkt.

 

Bij MLM is het enige dat van belang is de provisie, dat er nog ergens een product bij komt kijken is meer voor de vorm (anders was het meteen een (verboden) pyramidespel). Bij mlm denk ik meer aan herbalife dan aan zakelijke dienstverlening - ik geloof dat de meeste HL'ers er ook niet zo positief tegenover staan ;)

Link naar reactie
  • 0
Bij MLM is het enige dat van belang is de provisie, dat er nog ergens een product bij komt kijken is meer voor de vorm (anders was het meteen een (verboden) pyramidespel). Bij mlm denk ik meer aan herbalife dan aan zakelijke dienstverlening - ik geloof dat de meeste HL'ers er ook niet zo positief tegenover staan

 

Ja inderdaad zo denk ik er ook over. Ik ben juist op zoek naar een persoon met een specifiek netwerk waarin ons product goed kan aansluiten. Dus niet naar harde verkopers. MLM kleeft toch een nare smaak aan, door de vele sjacheraars.

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
  • 0

Om even verder te gaan over freelance verkopers.

Welke provisies vinden jullie redelijk, wat verwacht je van de verkopers en wat bied jij, als bedrijf, de verkopers. Welke voorwaarden zou je stellen?

 

En een wat meer technische vraag: stel, ik heb 3 studenten die voor mij klanten gaan werfen, ik betaal ze 10% per opdracht, kan ik dan gewoon een creditfactuurtje sturen of wordt het belastingtechnischer een stuk ingewikkelder?

 

Jelmer.

Link naar reactie
  • 0

Je kan natuurlijk meerdere kanten uit met een freelanceverkoper. Meestal hoor ik als provisie 20% van de omzet, dus dat zou je een beetje aan kunnen houden.

 

Als een freelanceverkoper echt voor jou gaat verkopen, krijgt hij ook kosten (communicatie, reis, etc.). Kan hij dat declareren? Zit het bij de 20%? Ik kan me voorstellen dat je een verkoper enthousiast wilt maken (en houden). Uiteindelijk doen ze het alleen voor het geld, dus maak voor jezelf een afweging:

  • wat is het me waard om een klant / opdracht aangeboden te krijgen?
  • wat zijn mijn huidige kosten en inspanning om een klant te overtuigen?
  • Hoe wil je verder na een opdracht (blijft de verkoper functioneren als accountmanager en probeert hij nieuwe opdrachten te scoren of ga jij dat overnemen?
  • Wie is er verantwoordelijk voor de binnengehaalde klant?

 

Het zijn allemaal vragen die je jezelf zou moeten stellen, uiteindelijk is die verkoper ook het gezicht van jou onderneming! En dat moet natuurlijk wel op 'vrolijk en zonnig' staan!

 

Persoon

 

Leer alsof je eeuwig leeft, leef alsof het je laatste dag is!

Link naar reactie
  • 0
En een wat meer technische vraag: stel, ik heb 3 studenten die voor mij klanten gaan werfen, ik betaal ze 10% per opdracht, kan ik dan gewoon een creditfactuurtje sturen of wordt het belastingtechnischer een stuk ingewikkelder?

 

Waarvoor ga je ze dan crediteren? Als er oorspronkelijk niets gefactureerd is, valt er ook niets te crediteren lijkt me. Daar gaat de belastingdienst niet in mee.

 

Ik vraag me echter ook af hoe je dit nou kunt regelen. Want als je mensen voor een opdracht in dienst neemt (niet freelance dus) dan zit je vast aan een minimumloon. Maar om het freelance aan te pakken heb je weer een VAR verklaring nodig en de kans is groot dat de studenten dat niet krijgen. Dus zit je al snel vast aan een minimumloon en dat is natuurlijk niet variabel ;)

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
  • 0

Goede verkopers werken niet freelance: die verdienen een vermogen bij hun eigen werkgever, of ze hebben een eigen bedrijf.

 

Reken op vergoedingen van rond de 30%, hoewel dit natuurlijk afhankelijk is van het bedrag per verkocht product. Een goede verkoper zal nooit zomaar met een product aan de wandel gaan zonder zich ervan te verzekeren dat het hem -of haar- een bovenmodaal inkomen zal opleveren. Startbedragen of garantiebedragen zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. Vergoedingen ook, maar pas op: ik heb verkopers vergoedingen betaald voor reizen, hotel, etc., zonder dat ze ook maar iets verkochten!

 

Bovendien kosten verkopers, resellers of mlm-ers (in wat voor vorm dan ook) veel geld: ze moeten voorzien worden van materiaal, auto, website, etc. Kun je dat niet beter zelf oppakken? Met andere woorden: heb je een verkoper nodig?

www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie
  • 0

Als aanbieder van "verkoopdiensten" kan ik de initiele vraagsteller geruststellen: er zijn genoeg manieren om je bedrijf op verkoopgebied te laten ondersteunen of zelfs de boel helemaal de deur uit te doen. Zoals altijd geldt hier: kwaliteit en risico hebben hun prijs. Waar wij regelmatig tegenaan lopen is dat als men inzichtelijk heeft hoeveel een succesvolle verkoper gaat kosten die op 100% resultaat basis werkt men denkt: dat gaan we zelf wel doen en vervolgens geen deuk in een pakje boter omzetten.

 

Wat ook van belang is zoals als een van de reactie al zegt is dat we nooit zomaar ja tegen alle producten en diensten zeggen. We starten met een intake, plan en soort proefperiode om te zien of het plan haalbaar is en op juiste aannames is gebaseerd. Ondernemers hebben namelijk nogal vaak last van het feit dat ze hun producten of diensten als gat in de markt zien terwijl de markt en niet op zit te wachten.

 

Zoals ook al genoemd, goede verkopers verdienen goed bij grote ondernemingen. Als voorbeeld bij softwarepakketleveranciers ligt het OTE gemiddeld tussen de 60-130 keuro daar komen dan nog allerlei andere leuke voorzieningen bij. Als je met een voorstel aankomt waarbij dit nauwelijks haalbaar is en ook nog alle risico's van de hand doet weet je zeker dat je geen goede mensen krijgt.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

ik ben het met de verkopers eens. als je uitgaat van 30% salesfee en je wilt als verkoper 100.000 euro bruto omzet, moet je dus euro 333.333 omzetten. van die ton gaan nog je verkoopkosten af, zoals auto, benzine, brochures etc. het moet dus een geweldig product zijn voordat je dit soort bedragen maakt.

 

als leverancier moet je je inderdaad afvragen of je iemand anders jouw bedrijf wilt laten vertegenwoordigen op deze wijze. hoe goed een product ook is, een koper koopt niet alleen het product maar doet dit uit vertrouwen in jouw bedrijf. Een willekeurige "vertegenwoordiger" kan het verkeerde signaal afgeven.

 

je ziet uit de berekening dus ook dat het veel goedkoper is zelf de verkoop te doen.

 

 

 

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

Ik heb jullie discussie over freelance verkopers gelezen. Het belangrijkste in deze is dat de producten en/of diensten de freelance verkoper aanspreken en dat er vertrouwen is in elkaar.

Het gaat hier met name over vervolg verkopen die er plaats vinden waar de freelance verkoper niets van af weet.

Ik zelf ben bereid afhankelijk van de producten en de voorwaarden in mijn regio ( Zuid-Holland) naar afzet kanalen te kijken.

Dus mochten jullie nog geinteresseerd zijn dan hoor ik het wel.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 242 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.