Jump to content
crusade

Top 8 "smoezen" bij te late betaling.

Recommended Posts

Dit leek me wel een leuke poll,

 

Je kent het vast wel, als je na 30 dagen belt waar de betaling blijft krijg je soms leuke antwoorden.

 

Stem op je favoriete smoes, of draag nieuwe aan.

 

Ik heb overigens alle opties persoonlijk meegemaakt, vooral optie 8 vond ik wel een leuke.

 

NB: de poll gaat over smoezen, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan voorkomen dat het echt waar is.

 

Gr. Rogier


www.ca-electronics.com

Link to post
Share on other sites

Wat je ook wel vaak hoort is iets als 'de factuur is zeker zoekgeraakt'... wat vast ook met vlagen wel waar is.

 

Als er iemand met zoiets komt dat stuur ik de factuur er normaliter als pdf per mail achteraan - kan tante post hem in ieder geval de 2e keer niet kwijtraken ;)

Link to post
Share on other sites

Wat je ook wel vaak hoort is iets als 'de factuur is zeker zoekgeraakt'... wat vast ook met vlagen wel waar is.

 

Als er iemand met zoiets komt dat stuur ik de factuur er normaliter als pdf per mail achteraan - kan tante post hem in ieder geval de 2e keer niet kwijtraken ;)

 

Dat kwijtraken gebeurd de beste, dat kan inderdaad wel eens voorkomen.

 

Wat ik wel heb meegemaakt is dat iemand dat tot 4 keer toe heeft gezegd, zowel de factuur bij levering, per post, en twee keer per e-mail :o

 

Uiteindelijk werkte een aangetekende brief met dreiging voor extra kosten en rente wel. Die was niet kwijtgeraakt :-)


www.ca-electronics.com

Link to post
Share on other sites

"De persoon die de betalingen doet is op vakantie en komt pas over anderhalve maand terug" (waarop ik dan zeg: "goh, dus dan krijgen jullie ook geen salaris zeker?").

 

Maar er zijn ook (vaak de wat grotere) bedrijven die gewoonweg geen smoes verzinnen en betalen wanneer het hun uitkomt... >:(

Link to post
Share on other sites

of deze: "nou WIJ hanteren een betalingstermijn van x dagen, en die is nog niet verstreken". Niet eens rechtgeldig, maar ze zijn er!


The Royal Institute

grafisch ontwerp, creatieve concepten & brainstorms

www.theroyalinstitute.com | twitter.com/tri_ontwerp

Link to post
Share on other sites

ja dit zijn dan nog de B2B betalingssmoezen. Bij particulieren sta je er versteld van hoever ze gaan. Dat gaat van zieke kinderen tot stervensbedden van ouders en van tijdelijke werkzaamheden in het buitenland tot "die woont hier niet meer of nee die ken ik niet..."

Als je echt achter je geld aan moet bij particulieren kom je rare dingen tegen en sta je er versteld van hoever mensen gaan...zorg er ten alle tijden voor dat je er kort op zit en vooral wanneer betalingsachterstanden een gewoonte worden ipv een uitzondering


www.bofatelefoondienst.nl

Link to post
Share on other sites

Aan de andere kant, en dat mag ook wel eens gezegd worden, zijn er de klanten die uit eigen beweging vooraf betalen ("ik neem aan dat dat betekent dat jullie akkoord gaan met de offerte?") of bij aflevering zeggen "ik maak het nu over" en dat ook echt doen (geld stond op m'n rekening nog voor dat ik thuis was). Hulde!

Link to post
Share on other sites

Er zijn aardig wat meer "smoezen" te verzinnen natuurlijk, die in de poll staan zijn mij ook daadwerkelijk overkomen. Je hoort wat! Dat iemand oit de inlogcodes van de bank kwijt was heb ik overigens maar 1x gehoord. Dat is er wel een die blijft hangen :)

 

Er zijn zeker ook bedrijven die netjes op tijd betalen, sommige standaard binnen 3 dagen na levering. Sommige na 14 dagen (dat staat op onze factuur), en andere zijn standaard 30 dagen.

 

Overigens moet ik zeggen dat wij altijd alles standaard op 30 dagen zetten na ontvangst van de factuur. Ook al staat er 14 dagen op of 8 dagen. We betalen wel altijd op die 30e dag. Tenzij de hond de factuur heeft opgegeten natuurlijk ;D (al is dat nooit voorgekomen).

 

Diegene die te laat zijn varieerd tussen de 30 en de 90 dagen. Dat is dan geen kwestie van vergeten zijn, maar gewoon inplannen na 90 dagen. Dat scheelt uiteraard aardig wat rente. (helaas ook voor ons).

 

Aan particulieren leveren wij in principe niet, soms dat wij via een dealer de aflevering doen, maar dan betalen ze vooruit, anders geen levering. Bij sommige bedrijven hebben we die regel overigens ook ingesteld na herhaaldelijk te laat betalen.

 

Het is soms lastig om een goede afnemer te confronteren met het te late betalen, maar dat hoort er helaas ook bij. Waar ik persoonlijk niet zo goed tegen kan is dat sommige mensen het persoonlijk opnemen, terwijl het een zakelijk geschil is. Dat ze het op de man gaan spelen.

 

Zaken zijn zaken om maar een uitdrukking naar voren te halen :)

 

Ps: Ik vindt het wel leuk om in de poll terug te zien welke antwoorden het meeste gegeven worden.

 


www.ca-electronics.com

Link to post
Share on other sites

Over particulieren gesproken; laatst hoorde ik deze:

 

er wordt een flatscreen tv besteld en verzocht of deze opgehangen kan worden. Dat kan. Betaling bij plaatsing. De monteur komt plaatsen en hoort: rij even mee naar de bank dan ga ik pinnen. Komt de monteur bij de bank > klant in geen velden of wegen te zien. Dan maar terug naar de woning om de tv weer op te halen. Jammer alles wat er stond aan meubilair inclusief flatscreen is foetsie. Hoezoo geraffineerd?


SpeedBalance expert; auteur van een aantal handleidingen voor boekhoudprogramma's en naslagwerken op financieel-administratief gebied. www.hofinza.nl

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 18 leden online en 185 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept