Dragons Den seizoen 2008

Aanbevolen berichten

@Achmed: allereerst welkom op HL, het is altijd informatief om een verhaal van meerdere kanten te horen.

 

Uit je verhaal maak ik op dat je niet bij de eerste hindernis (wel of geen Dragonsinvestering) stopt maar gewoon doorzet. Zeker bij dit soort "nieuwe" concepten loop je nu eenmaal het risico niet overal met open armen ontvangen te worden. Je laat in ieder geval je ondernemerszin zien door gewoon door te gaan met je missionariswerk. Daarvoor chapeau!

 

Ook je inhoudelijke reactie hier kan ik zeer waarderen.

 

Je komt lekker enthousiast over en dat zal er ook mee te maken hebben dat je de aanvallen van de Dragons iets te persoonlijk opneemt. Ik ben met je eens dat er door de regie een bepaalde sfeer geschapen is. Echter jij hebt er zelf voor gekozen om je lot voor een gedeelte in andermans handen te leggen.

 

Mijn indruk was dat de heer Banken getriggerd raakte bij het woord "Business Analist". Waar hij vervolgens wel investeerde in de planloze (maar kansrijke!) slotenuitvinder, ging hij bij jullie het kritische pad op. En, zoals je uit eigen ervaring zult weten, in ieder plan zit een zwakke plek. Als ze die weten te vinden en ze gaan er op schieten dan ben je weg.

 

Eigenlijk met name ook jammer voor enkele Dragon's zelf, zij lopen nu de kans mis om in jullie concept te kunnen deelnemen.

 

Ga er voor Achmed. Maak er samen met je maat een mooie tent van.

 

Succes!

 

Ard

Link naar reactie

Gelukkig dat Sp00n het niveau flink omhoog gaat halen in een toekomstige uitzending (vertrouwen in HLers) Er rust wel een zware last op hem, om met zijn pitch de gehele reeks goed te maken voor de kijkers..

 

 

Haha :) Ik ben benieuwd...

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie

En dan denk ik toch dat degene met het hoogste gossip karakter gaat winnen.

 

Ik ben wel heel benieuwd hoe dat juridisch uit gaat pakken.

Op Higherlevel zijn er ook nog wel eens verhitte discussies over bepaalde praktijken van bedrijven.

 

Het lijkt me dan ook heel moeilijk om een dergelijke site een te beheren.

Als een oud medewerker gaat klagen over het niet naleven van de CAO en het bedrijf zelf vind dat ze de CAO wel naleven dan kun je wachten op vervelende "bijwerkingen". Er zijn genoeg bedrijven waar heel wat te verbeteren valt om het maar eens zacht uit te drukken.

Ook kun je er op wachten dat er medewerkers zijn van het bedrijf die een vette bruine arm hebben en even mooi weer gaan posten. Het lijkt me dan voor de bezoeker ook heel moeilijk om vast te stellen hoe deze een bepaalde recensie moet wegen.

Verder is het vaak voor de bedrijven zelf niet moeilijk om te achterhalen wie iets heeft gemeld ook al zou deze melder dat anoniem doen.

Dat kan mensen ervan weerhouden de meest beroerde werkgevers maar niet in de spreekwoordelijke zin "op te knopen".

 

Los daarvan zou ik er voorstander van zijn dat elk bedrijf een nieuwe sollicitant een staatje overhandigd met betrekking tot het verloop en het ziekteverzuim van de afgelopen 5 jaar. En bij het verloop tevens vermeld waarom mensen vertrokken zijn.

Werkgevers eisen vaak recenties, dat (wettelijke) recht zouden toekomstige werknemers ook moeten hebben.

Link naar reactie

Grappig dat je dat zegt over het gossip gehalte. In een vroeg stadium hebben is dat ook ns in een brainstormsessie naar voren gekomen. Waar het eigenlijk al heel snel op strandde was het feit, dat je daardoor juridisch in een schermgebied begaf, terwijl we de werknemers juist iets kwalitatiefs proberen te bieden.

 

Nog steeds is het niet duidelijk hoe wettelijk om te gaan met klokkenluiders... Kijk maar naar recente voorvallen.

Link naar reactie
Op zich vind ik dat iedere kandidaat daar toch wel ballen heeft gehad om zijn verhaal te doen, ongeacht de succeskansen van het concept

 

Helemaal mee eens ;D succes met jobinsider!

 

Echter vind ik wel dat elk concept een kans moet hebben om in het progamma te komen. En niet iemand uitnodigen om zijn of haar pitch te doen terwijl men al weet dat het kansloos is, zoals die jongen van vorig jaar met zijn sportschool ???

Link naar reactie

Vooral van die 'business analisten' vond ik het beschamend dat hun businessplan kennelijk geen gedegen marktverkenning en concurrentieanalyse bevatte.

 

 

Ben ik met jou eens maar ik neem die mensen niets kwalijk. Ik hoor om mij heen van afstudeerders ( bijv. één meisje afgestudeerd in de commerciele economie) dat zij veel te weinig praktijkervaring opdoen tijdens hun studie. Als je als student alleen maar warrige theorieen krijgt voorgeschoteld, dan struikel je zo in het dagelijks leven. Ons land gaat helemaal kapot aan verkeerd onderwijs. ( Tekort aan vaklui enz.)

Link naar reactie

Dragons Den aflevering 2

 

Pepijn Professor Grunschnabel ijs met een apart smaakje

Te investeren bedrag 300 k tegen 30 % virtuele waarde bedrijf 1 miljoen

www.grunschnabel.nl 

Ijs op basis van natuurlijke ingrediënten met een bijzondere receptuur door bijvoorbeeld toevoeging van scherpe kruiden. Het geld is nodig om professor Grunschnabel in de markt te zetten en om productie en distributie op te zetten.

De Dragons en met name Henk vragen zich af of de merknaam Grunschnabel wel zo sterk en of deze naam zich wel leent voor een ijsjesmerk.

Grapjes in het businessplan als propellervliegtuigen op zonne-energie die op grote hoogte ijs kunnen maken zijn leuk maar gaan snel een eigen leven leiden. De hele presentatie inclusief het businessplan komen nogal clownesk over, en daarmee verliest Pepijn al veel van zijn geloofwaardigheid als ondernemer.

Verder mist het businessplan (alweer) de o zo belangrijke cijfertjes met een kosten baten analyse en een geloofwaardige toekomstprognose.

Of Pepijn het ijs zelf gaat maken, of hij het verkoopt in een ijswinkel (die volgens hem maar 3 maanden per jaar open is) en hoe eventuele groei verwezenlijkt moet worden, allemaal vragen die onbeantwoord blijven.

Volgens het merkenbureau is het merk al in 2004 ingeschreven, makes you wonder ?

 

Dineke Autismehuis

Te investeren bedrag 250 k tegen 25 % virtuele waarde bedrijf 1 miljoen

www.autismehuis.nl 

George vraagt vooral naar de menselijke kant van dit verhaal. Het gaat om een Autismehuis en dat vangt blijkbaar kinderen met een dergelijke stoornis op. Voor de kijker is het erg moeilijk om uit het verhaal van Dineke te halen waar ze nu geld mee wil gaan verdienen Wat er dan voor dienst geleverd wordt aan deze kinderen en hoe er vervolgens geld mee verdient gaat worden blijft onduidelijk.

Bij het woord franchise slaan de Dragons een beetje op tilt vanwege het afbreukrisico. Een franchise waar de dingen niet goed gaan kan de ondergang van de hele keten betekenen.

Op de vraag van Henk aan Dineke hoe zij denkt de kwaliteit te kunnen waarborgen krijgen wij als kijker ook geen antwoord. Dineke zelf is er geloof ik van overtuigd dat de ouders die er verder bij betrokken zijn de kwaliteit wel zullen waarborgen. Met 40.000 autistische kinderen lijkt de “markt” in ieder geval groot genoeg.

Duidelijk geen verhaal waar de Dragons als investering niets mee kunnen.

 

De regisseur geeft ons echter een blik achter de schermen van DD.

Overleg tussen de Dragons naar aanleiding van het verhaal van Dineke toont wel hun betrokkenheid. George en Arjen geven aan Dineke wel te willen helpen in de vorm van enkele producten en diensten uit hun eigen onderneming.

 

Jan Joost Online Magazijn, winkeldochterdatabase

Te investeren bedrag 100 k tegen 35 % virtuele waarde bedrijf 285 k

Het idee van Jan Joost is om een online platform op te zetten waar winkeliers met een kookwinkel hun voorraad winkeldochters aan kunnen bieden aan andere winkeliers.

Het verdienmodel klinkt nogal complex. Naast abonnementskosten a € 60,- per maand betalen winkeliers ook kosten voor facturatie, verzending en een omzetfee over de verhandelde producten.

Op zich klinkt het aardig maar het gaat hier wel om winkeldochters, oude voorraad die al geruime tijd onverkocht inde winkel of het magazijn staat.

Als klap op de vuurpijl verteld Jan Joost dat hij wel een businessplan heeft maar dit thuis heeft gelaten omdat hij vooral het idee heeft het gevoel te moeten verkopen. Annemarie reageert geïrriteerd en vind het een belediging aan het adres van de Dragons dat JJ zijn huiswerk thuis heeft laten liggen. De Dragons vinden het een verkapte inkooporganisatie en dus niet vernieuwend, genoeg voor de Dragons om af te haken.

Wat is er mis met af en toe een super dealtje in je kookwinkel zetten denk ik dan ?

 

Jurgen Lifestylemanager

Te investeren bedrag 200 k tegen 20 % virtuele waarde bedrijf 1 miljoen

De zoveelste health coach die een graantje mee probeert te plukken van een markt die op dit moment wordt gedomineerd door Sonja Bakker.

We krijgen als kijker er weinig van te zien, de Dragons en met name Annemarie zijn benieuwd naar de BMI waarden van Jurgen zelf. Hij moet erkennen dat hij veel te klein is voor zijn gewicht en dat is genoeg voor de Dragons om af te haken.

Onder het motto jouw bedrijf is wie jij bent, vinden de Dragons het niet geloofwaardig dat iemand met overgewicht andere gaat vertellen hoe ze hun lifestyle moeten managen.

 

Marcus Spaanse Gitaren

Te investeren bedrag 200 k tegen 30 % virtuele waarde bedrijf 666 k

Ook van deze pitch krijgen we weinig te zien.

Na een stukje gitaarwerk gaat het al snel over wisselkoersen (Marcus wil graag exporteren naar de UK) en blijkt dat hij niet eens weet dat de Britse Pond nog maar €1,30 doet en niet de € 1,50 waar Marcus mee gerekend heeft. Het is funest voor zijn geloofwaardigheid als zakenman en daarmee haken de Dragons dan af.

 

Chris HDD Shredder

Te investeren bedrag 125 k tegen 20 % virtuele waarde bedrijf 500 k

www.hdd-shredder.nl

Aan het woord Chris die met zijn hard disk schredder op het podium staat.

Het verdienmodel is tweeledig, er zijn organisaties zoals bijvoorbeeld de NAVO die deze machines graag zelf achter de poort hebben staan om zo het gedoe met bezoekerpasjes inclusief screening te omzeilen.

Daarnaast is er de dienstverlening aan grote bedrijven waar Chris met zijn schredder langs gaat om de hdd's on site te vernietigen tegen een x bedrag per hdd. Meer dan 2 miljoen zakelijke hdd's worden jaarlijks afgeschreven en zijn een potentiele markt voor de schredder.

Chris weet ook nog te melden dat jij met een octrooigemachtigde bezig is de machine te patenteren.

Een vreemde octrooigemachtigde die Chris blijkbaar even heeft vergeten te vertellen de machine niet open te maken. Nu het idee van hdd's schredden op tv geweest is heeft het eigenlijk weinig zin nog patent aan te vragen anders dan eventueel op een specifiek onderdeel van de schredder. De aanvraag zal geen sterk patent opleveren, een kwestie van snel uitrollen dus.

Annemarie vraagt zich af of er geen andere methoden zijn om een hdd te vernietigen, bijvoorbeeld door de hdd te overgieten met chemische middelen. Ook het softwarematige overschrijven komt aan de orde.

Chris maakt dan een opmerking die blijkbaar alleen bij Henk doordringt, Chris zegt namelijk dat er steeds meer rapporten beschikbaar komen die aangeven dat er van overschreven hdd's nog steeds informatie terug te halen is.

Als er één goed marketingmiddel is, dan is het angst, en welke grote organisatie heeft er geen angst dat er informatie op straat terecht komt.

Met de regelmatige blunders die justitie, politie en ook defensie maken als het gaat om data die op de verkeerde plek opduikt moet het niet moeilijk zijn om organisaties ervan te overtuigen dat fysieke vernietiging van hdd's de beste garantie om te voorkomen dat er ooit nog data in verkeerde handen valt.

Terwijl de andere Dragons onderling aan het kleppen zijn doet Henk geheel onverwachts een aanbod. Er wordt zelfs even een soort handjeklap gedaan over het percentage van de aandelen.

Chris en Henk komen overeen de deal te sluiten tegen 30% van de aandelen.

De andere Dragons zitten er wat beduusd bij terwijl Henk door scherp te blijven naar mijn idee een goede deal sluit, nu snel uitrollen die dienst en zorgen dat je bij overheidsorganisaties onder de Europese aanbestedingsnorm blijft.

 

Jeramaya raw food keten

Een oud gediende die aan het woord komt over zijn raw food idee.

Ondanks dat de Dragons niet wilden investeren is Jeramaya toch doorgegaan met zijn idee.

Samen met enkele vrienden heeft hij zijn plan vorm kunnen geven en verkoopt het inmiddels via een yogastudio.

Daarnaast heeft een Zweedse dame met een horecazaak op Ibiza hem gevraagd of hij daar een Raw Food Lounge op wil zetten zodat zij nu ook overdag klanten iets te bieden heeft.

Ben wel benieuwd wat Annemarie van zijn nieuwe tattoo's vind.

 

Al met al best een leuke uitzending met een leuke mix van serieuze business en zaken met een wat luchtiger karakter. Al valt het opnieuw op dat mensen hun huiswerk nog steeds niet goed maken en het soms zelfs thuis laten liggen. Op de site van DD staan ook minder afbeeldingen van de deelnemers en missen we bij een aantal pitches een vermelding naar de betreffende website.

Link naar reactie

Dragons Den aflevering 3

 

 

Ad Dreamzz Hospitality Yachting

Te investeren bedrag 300 k tegen 20 % virtuele waarde bedrijf 1,5 miljoen

www.dreamzz.eu  

Ad heeft een horecaconcept ontwikkeld dat zich het beste laat omschrijven als een luxe partyboot.

Deze partyboot is te huren in de wateren van Ibiza en in de stille maanden beschikbaar voor boottochten in Nederland.

De totale kosten voor dit project heeft Ad beraamd op 1,3 miljoen euro.

Voor € 55k koopt Ad een oude mijnenveger die vervolgens compleet omgebouwd moet worden tot luxe salonboot met hyper modern in- en exterieur. De kosten hiervan heeft Ad beraamd op enkele tonnen.

Voor de financiering heeft Ad een bank bereid gevonden voor 60% te investeren onder voorwaarde dat de boot de omgebouwd wordt tot luxe party/salonboot.

Hoewel Ad denkt aan inkomsten van rond de 18k in Nederland en 30k bij Ibiza te kunnen vangen voor een hele dag hebben de Dragons toch ook hier twijfels over,

Achter die twijfels gaan twee problemen schuil. Ten eerste kunnen de Dragons zich slecht voorstellen hoe de mijnenjager er na de verbouwing uitziet. Van de boot zelf is nu alleen een onaantrekkelijke foto beschikbaar, de uitwerking van de verbouwing is er alleen in artist impression uitgave.

Het tweede probleem is het probleem waar meer mensen zich in lijken te vergissen en dat is een degelijke begroting.

George (bekend in de maritieme wereld) vind de verbouwinsgcijfers verre van geloofwaardig, ook de andere Dragons hebben het gevoel dat de cijfers veel te laag ingeschat zijn.

Het zijn deze twee redenen die de Dragons aanvoeren als reden om niet mee te doen.

 

Huiswerk voor Ad, zorg voor een betere presentatie van het eindresultaat en laat een deskundige eens kijken naar de offertes voor de aanpassingen van het schip.

 

 

Reinier en Edmond Flex Gel

Te investeren bedrag 50 k tegen 20 % virtuele waarde bedrijf 250k

Flex Gel wil haargelautmaten als dienst aanbieden aan horeaca-eigenaren.

Volgens de beide heren hebben feestgangers af en toe de behoefte aan wat extra gel in de haren en daar bieden zij de oplossing voor. Op dit moment laten ze nog een prototype zien van de geldispenser, de dispenser met muntautomaat moet nog gevonden worden.

Het verdien model is tweeledig.

Ten eerste vragen ze van de eigenaar van de horeacagelegenheid een huurbedrag van 46 euro per maand, ten tweede denken ze extra te kunnen verdienen op de exclusieve navullingsverpakking voor deze automaten.

De Dragons maken zich onderhand druk over de hygiene. Een zorg die niet ongegrond lijkt gezien de vaak nogal onfrisse staat van het sanitair in uitgaansgelegenheden waar grote aantallen bezoekers komen. Maar ook het verdienmodel en dan met name het “what's in it voor de cafebaas” maakt dat de Dragons afhaken. De economen krijgen nog een sneer na over het niet op orde hebben van, alweer, de cijfertjes.

 

Huiswerk voor Reinier en Edmond.

Kijk eens hoe groot je doelgroep nu echt is, is deze doelgroep wel groot genoeg om voldoende omzet mee te kunnen genereren, zorg dat je cijfers kloppen en laat duidelijk zijn wat de voordelen voor de deelnemers zijn. Verander je verdienmodel, bijvoorbeeld door de apparaten gratis te plaatsen waarbij jullie het onderhoud en navullen doen en vind een verdeelsleutel voor de winst.

En als laatste, draag geen jas die niet overeenstemt met je omvang.

 

Dolf Uniek luchtbed

Te investeren bedrag 50 k tegen 49 % virtuele waarde bedrijf 101k

Volgens Dolf is dit nieuwe type luchtbed de uitkomst voor mensen voor wie een waterbed teveel nadelen heeft. Hij noemt het energie verbuik en het golf effect van waterbedden en het verplaatsen van een waterbed.

Zelf gebruikt hij dit bed omdat hij rugklachten had tot hij dit bed vond.

Het bed is niet van de kwaliteit waarmee Dolf de markt wil en inmiddels door de fabrikant uit de markt genomen. Het is Dolf's idee om dit bed in een betere kwaliteit met een hogere prijs in de markt te zetten.

De Dragons willen meer weten hoe het nu met de fabrikant zit en het waarom het bed uit productie is. Dan blijkt dat de fabrikant een patent aanvraag heeft lopen en Dolf nog geen contract heeft afgesloten en dus ook geen kloppende financiële kan presenteren.

De nogal hobby-achtige presentatie en het feit dat Dolf geen cijfers en contracten kan laten zien maken dat de Dragons afhaken.

Een luchtkasteel volgens Anne Marie.

 

Huiswerk voor Dolf

Zorg dat je duidelijk krijgt of er wel markt is voor een duur opblaasbed en regel daarna een exclusief contract. Vraag je vooral goed af of hiermee wel geld te verdienen valt.

 

 

Guido World of Wildlife bescherming bedreigde diersoorten

Te investeren bedrag 50 k investeerder krijgt €1,50 per donatie.

www.worldofwildlife.nl 

Het zoveelste wereld natuurfonds.

En zoals de Dragons terecht opmerken, geen activiteit die je kunt zien als zakelijk project. Om deze reden haken de Dragons dan ook allemaal af.

 

 

Neel DOT

Te investeren bedrag 50 k tegen 30 % virtuele waarde bedrijf 165k

Opvouwbare kleding met reflectie om te dragen in de duisternis.

Het feit dat Neel er alles voor over heeft om het idee tot een succes te maken dwingt weliswaar enig respect af maar getuigd van een gebrek aan realiteitszin.

Het tekort aan zakelijk inzicht (hobbyisme) maakt dat de Dragons afhaken.

Huiswerk voor Neel.

Organiseer je cijfers opnieuw en doe zelf eerst eens goed marktonderzoek.

 

 

Vivienne 9-tot-3 Flexibel werken

Te investeren bedrag 70 k tegen15 % virtuele waarde bedrijf 467k

www.van9tot3.nl 

De doelgroep van Vivienne met haar banensite zijn vrouwen die op zoek zijn naar een partime baan en natuurlijk werkgevers die deze flexwerkers zoeken.

Volgens Vivienne een markt waar meer dan 300.000 mensen actief op zoek zijn naar een deeltijd baan. Nu heeft ze 20.000 banenzoeksters en een tiental bedrijven als klant.

Volgens Vivienne zijn er geen sites die zich specifiek op vrouwen richten.

Het verdienmodel is nu gebasseerd op inkomsten uit vacature plaatsing a € 150 per geplaatste vacature betalen.

Momenteel generen deze klanten een omzet van € 1500 per maand.

Hoewel Vivienne goed weet waar ze het over heeft is haar presentatie nogal “zenuwachtig”. George ziet er wel iets in op voorwaarde dat het businessmodel aangepast wordt en als matchinssite kan werken, 35% van de aandelen worden overgedragen en er een tweede Dragon deelneemt.

Arjen wil wel mee doen met George en dat brengt de discussie over het aandelenpercentage op gang. De verschillen zijn echter te groot en Vivienne buigt niet en is bang dat haar site teveel van haar oorspronkelijke plan af gaat wijken.

Ze bedankt de Dragons voor hun aanbod en gaat zonder investeerders naar huis.

 

Huiswerk voor Vivienne.

Zorg voor een duidelijke en overzichtelijke presentatie, oefen je presentatie voor anderen net zo lang tot deze goed loopt. Geef in je presentatie ook aan in welke richting jij je site in de toekomst wilt ontwikkelen.

Belangrijk is dat jij in ieder geval weet hoe jouw doelgroep kunt bereiken. Met free publicty kun heel wat nieuwe bezoekers en potentiele bedrijven met vacatures aanspreken en kost je alleen wat tijd voor een artikel.

Lees het boek Calimeromarketing van Karen Romme.

Op zich denk ik eigenlijk dat je geen investeerder nodig hebt.

Volgens mij zou je meer hebben aan een goede partner en/of een goede business coach met wie jij kunt klankborden. Ik denk dat je nu veels te veel probeert alle zelf te doen en misschien ook wel de touwtjes teveel in handen wilt houden.

Persoonlijk denk ik dat dit het enige fatsoenlijke idee was van Dragons Den aflevering 3.

 

Ex kandidaat.

Rob Brick Blocks

www.brick-blocks.com

Rob is nog lekker in de weer en heeft nog prijs gewonnen die hem een geheel gratis colsultancy traject opleverde. Is nu opnieuw in gesprek met investeerders en hoopt dit jaar alsnog van de grond te kunnen komen met Brick Blocks. Komt het niet dan trekt Rob zoals hij het zelf zegt aan een dood paard. Er zal iets moeten gebeuren want hij teert aardig in op zijn spaarcenten.

Link naar reactie

Persoonlijk denk ik dat dit het enige fatsoenlijke idee was van Dragons Den aflevering 3.

 

Absoluut, vond het een beetje minder deze week.

 

 

Dat gel ding was gewoonweg smerig. De Dragons maken een opmerking over de hygiëne en dan zegt een van die jongens: "Ja, maar als je in een horecagelegenheid de wc door trekt raak je ook wat aan..." Nou breekt mijn klomp, tuurlijk raak je het aan maar daarna was je je handen in plaats van je handen door je haar te halen... subtiel verschil lijkt me...

Makkelijk en snel online boodschappen bestellen? Dat kan bij Thijl!

Twitter | Facebook

Link naar reactie

Op zich denk ik eigenlijk dat je geen investeerder nodig hebt.

Persoonlijk denk ik dat dit het enige fatsoenlijke idee was van Dragons Den aflevering 3.

 

Wederom weet je de kern goed weer te geven. Overigens vond ik de dragons nogal star in hun onderhandelingstactiek. Een middenweg van bijv. 25% belang had in dit geval beide partijen hun zin gegeven.. (en misschien dat George in dit geval helemaal niet zo'n slechte business coach zou zijn? ). Nu kon Vivienne niets anders dan het aanbod terecht afwijzen. M.i. een gemiste kans ...voor de dragons.

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

Nu kon Vivienne niets anders dan het aanbod terecht afwijzen.

 

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik zat op de bank te schreeuwen tegen Vivienne "Zeg nou gewoon een percentage!! Zeg 20% of 25%!!" maar neehoor, meer dan vragen "Valt er niet te onderhandelen?" deed ze niet. Tjah logisch dat de Dragons dan "nee" antwoorden.

Clickthrough online marketing: online analytics, zoekmachine marketing en e-mail marketing

www.clickthrough.nl

Link naar reactie

Grappig dat hetgene wat mij mateloos irriteerde buiten het standaard "doe beter je huiswerk" van deze aflevering is wat Nico ook al aanhaalde:

En als laatste, draag geen jas die niet overeenstemt met je omvang.

 

Ik vond het wel jammer dat er zo stug omgegaan werd gedaan met de 3-9 pitch. Ik vond het wel erg knap dat zij voet bij stuk hield. Met deze presentatie als oefening en de positieve exposure van het totale stuk, zal het voor haar toch gemakkelijker moeten worden om iemand te vinden.

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

Nu kon Vivienne niets anders dan het aanbod terecht afwijzen.

 

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik zat op de bank te schreeuwen tegen Vivienne "Zeg nou gewoon een percentage!! Zeg 20% of 25%!!" maar neehoor, meer dan vragen "Valt er niet te onderhandelen?" deed ze niet. Tjah logisch dat de Dragons dan "nee" antwoorden.

 

 

Ik denk dat de spanning en druk ook wel parten hierin speelden. Onderhandelen is zowieso al een kunst op zich en er zitten toch wel een paar "meneertjes" waar ook ontzag nog eens en rol in kan spelen. Ik vond het hoe dan ook knap hoe ze zich staande hield en persoonlijk had ik niet het idee dat de dragons echt mee wilden. Ze wilden te veel vingers in de pap voor mijn gevoel. Ik heb er veel respect voor haar "nee" Dan zet je wel wat neer. En eens met Micha, ik denk dat ze door het gehele optreden nu toch een investeerder vindt.

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie

Nu kon Vivienne niets anders dan het aanbod terecht afwijzen.

 

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik zat op de bank te schreeuwen tegen Vivienne "Zeg nou gewoon een percentage!! Zeg 20% of 25%!!" maar neehoor, meer dan vragen "Valt er niet te onderhandelen?" deed ze niet. Tjah logisch dat de Dragons dan "nee" antwoorden.

 

Klopt, ik ben ervan overtuigd dat de heren met 25% akkoord waren gegaan.

En Vivienne had de kennis, visie en relaties van de twee dragons juist zo goed kunnen gebruiken.

Link naar reactie

Volgens mij wilde zij wel onderhandelen en gaf ze dat goed aan met haar afrika voorbeeld. Alleen dan moet het wel van twee kanten komen, en dat kwam het totaal niet. En als de dragons echt geintresseerd waren dan hadden ze zelf daarin een voorzet kunnen geven. Maar zij bleven stug op 35% en allerlei plannen geven wat er beter en anders moest. Dus ik had hetzelfde gevoel als zij. Geen goede deal mogelijk en het kindje wordt afgepakt.

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

Wat betreft de onderhandelingen van Vivienne denk ik dat het goed is om de uitzending even opnieuw te bekijken. ;)

Als George zijn voorstel doet geeft ze heel duidelijk aan niet zomaar accoord te gaan met de 35% van de aandelen die George graag wil bezitten. George reageert hierop met een reactie door te zeggen dat hij er ook niet vanuit ging dat Vivienne accoord zou gaan met 35%. Vervolgens geeft Arjen aan wel mee te willen doen, dat maakt onderhandelen iets lastiger.

Het was vervolgens heel duidelijk Vivienne die de bal terugspeelde naar de twee Dragons door een voorstel van 20% neer te leggen.De Dragons vergaten verder te onderhandelen, ook de hint naar Afrikaanse onderhandelmethoden werd niet als zodanig opgevat.

Daarmee bleef het voorstel van de Dragons op 35% van de aandelen hangen, iets waar Vivienne niet mee accoord ging.

 

Persoonlijk vind ik dat wel sterk om je poot zo strak te houden.

Volgens mij waren het tot nu toe alleen de mannen met de anti rsi muis die op soortgelijke manier hun grens aan gaven.

Mogelijk dat de Dragons toch een beetje cold feet kregen. Blijft het feit dat George een voorstel heeft gedaan en dat geeft naar mijn idee in ieder geval aan dat er meer mensen in geloven.

Ik denk dat Vivienne beter naar een goede coach of misschien partner kan zoeken. Als je op haar andere sites krijkt dan heeft ze haar zaken best goed voor elkaar. Denk alleen dat ze nu ook wat moeite heeft met alles wat er nu op haar afkomt, iets waar een coach enof een (gespreks)partner een klankbord voor haar kunnen zijn. Maar dat is mijn persoonlijke invulling.

 

Verder kan deze "afwijzing" Vivienne wel eens de boast geven die ze nodig heeft om haar bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Iets bereiken doe je immers alleen als de weg er naar toe niet zonder weerstand is.

Link naar reactie

Ik had hetzelfde gevoel als vivian denk ik, behalve het percentage wouden de dragons ook haar website en alles flink veranderen, dit moest anders en dat moest erbij en..

Het was niet alleen het onderhandelen wat ze wel probeerde maar niet echt lukte, het was ook dat de dragons dingen wilden veranderen denk ik.

 

Wat mij betreft zei ze terecht nee, zij gelooft in haar product en waar zij voor staat. Ze komt er wel, ook zonder dragons.

 

Verder was er inderdaad weinig boeiends, vond het wel hilarisch dat er echt iemand serieus met een uit productie gehaald luchtbed een nieuw bedrijf denkt op te starten...

 

Groetjes Karen

Link naar reactie

Dit was de eerste keer dat ik (een stukje van) het programma heb gezien. Zouteloze bedoening, eigenlijk. En de bedragen die worden genoemd lijken me niet van een grootte dat je daar een TV programma omheen maakt. Bedragen tot 100k hoor je eigenlijk zelf te doen, angel investors horen grotere bedragen te investeren.

 

Ik ben het over één ding met je eens nl. dat het een zouteloze bedoening was.

 

De BBC slaagt erin om rondom het ophalen van vergelijkbare bedragen van de UK versie van Dragons Den een aantrekkelijk programma te maken.

Ik weet uit ervaring dat er bij ondernemers (in spé) en informals een duidelijke behoefte bestaat aan het ophalen c.q. investeren van bedragen in de range van 50 tot 100k, dus wie bepaalt wat 'hoort'?

 

 

 

Link naar reactie

dus wie bepaalt wat 'hoort'?

 

Je ambitieniveau. Als je marktleider wilt worden in Oost-Groningen, dan heb je aan 50 k genoeg. Als je zelf geen 50k op tafel kunt leggen, waarom zou iemand anders dan investeren?

 

Er zijn erg veel legitieme redenen te bedenken waarom ondernemers met een voldoende hoog ambitieniveau 'slechts' 50k van een informal nodig hebben. Mits zo'n ondernemer zelf financiële pijn lijdt of heeft geleden in het proces (bijv. kosten van de productontwikkeling) zijn er gelukkig voldoende informal investors die interesse hebben.

 

Ik heb meer bewondering voor ondernemers die al bootstrappend met bescheiden investeringen een bedrijf opbouwen dan voor mensen die hun plannen alleen kunnen realiseren als zij van investeerders een paar miljoen krijgen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 202 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.