Dragons Den seizoen 2008

Aanbevolen berichten

Het is inderdaad een gemiste kans voor Vivienne om haar business naar een veel hoger plan te tillen.

 

Deze vorm van kortzichtigheid is kenmerkend voor veel kleine ondernemers.

 

Hoeveel miljonairs met megabusinesses is dit ook niet ingewreven voor ze succesvol werden.

Denk bv aan Richard Branson die uitgelachen werd om zijn post order elpee bedrijf(je), werd hem ook niet gezegd dat hij kansloos was en iets anders moest verzinnen om geld te verdienen.

Link naar reactie

Vraag 1 voor Vivienne is wil je 100% eigenaar zijn van een bedrijf wat 1 ton waard is of wil je 65% eigenaar zijn van een bedrijf wat 1 miljoen waard is.

 

...

 

Viviennes antwoord was duidelijk: niet ten koste van alles wil ze dat laatste. Ik vind het moedig om niet voor het 'makkelijke' geld te kiezen (ze had ook gewoon ja kunnen zeggen tenslotte), maar gewoon eens pas op de plaats te maken.

 

Veel ondernemers kiezen niet alleen voor geld, en dat vind ik toe te juichen.

 

Is Vivienne eigenlijk lid van HL? Zo niet, kent iemand haar, kan hij/zij dat vragen en kan ze hier zelf over meekletsen ;)

Waarschijnlijk is het voor Vivienne ook beter om zonder Dragon verder te ondernemen. Haar persoonlijke ambities zullen ruimer zijn dan enkel veel geld willen verdienen. Dat is een persoonlijke keuze die prima is.

 

Ik ben het niet met Hulpdirecteur eens dat er sprake zou zijn van kortzichtigheid. Iedereen is vrij om zijn onderneming zo te vormen als hij zelf wil.

 

Toch blijft er een dubbel gevoel over: Vivienne had een leuke pitch maar toch geen investeerder. In die zin heeft zij haar doel niet gehaald. Het onderhandelen ging haar moeizaam af, dat is nog voor verbetering vatbaar. Maar onder die omstandigheden (lampen, studio, camera's) en tegen een Dragon als Banken vind ik het toch een hele prestatie om zover te komen.

 

Droomscenario zou zijn dat een andere partij het in haar ziet zitten aan de hand van haar pitch op TV. Een knappe, alleenstaande investeerder op een wit paard ... dan wordt het pas echt mooie televisie!

Link naar reactie

Mijn punt is dat als kandidaten zich goed voorbereiden zij nooit zo af kunnen gaan zoals dat nu te regelmatig gebeurt.

Met het zgn. voorkoken, kunnen de programmamakers iemand die weet waarover hij het heeft niet plotseling die kennis over zijn eigen product, markt en cijfers ontnemen. Dus pitchers moeten zich goed voorbereiden. Is dat teveel gevraagd?

 

 

Veel kandidaten zijn goed voorbereid en weten waar ze het over hebben, zij geloven in hun bedrijf. Niet alle vragen kunnen beantwoord worden, het is immers de startfase. De dragons hebben het laatste woord. Als jij zegt dat het A is en zij zeggen dat het B is, is dat einde discussie.

 

Heeft iemand al iets van Sp00n vernomen?

 

Link naar reactie

Volgens mij ben ik een van de weinige die vond dat vivienne juist wel redelijk duidelijk was op het gebied van onderhandelen (afrika opmerking), en dat er juist van de kant van de Dragons geen bereidheid was om het onderhandelen te starten. Tevens werden de suggesties over het verdienmodel zodanig gebracht dat zij zich daar maar in moest schikken. Terwijl ik denk dat de expertise van de dragons wel gewenst was, alleen om in deze fase allerlei veranderingen verplicht te stellen het gevoel van "kindje kwijtraken" heel erg versterkte.

 

Het lijkt mij wanneer een investering gedaan wordt er in de basis en goed plan is (ruwe diamand) en dat deze wanneer de rollen duidelijk verdeeld zijn dit verder vefijnd wordt met suggesties, besprekingen en dergelijke. Naar mijn idee een terechte nee.Maar misschien heb ik een verkeerd beeld van hoe dit zou moeten gaan, en de editing zal ook een beetje een ander beeld geven.

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

Nee, je bent zeker niet de enige, ik deel namelijk die mening ook. We komen regelmatig tegen dat het onderhandelen vivienne moeizaam afging. Bij een onderhandeling proberen meerdere partijen tot een resultaat te komen. Vanuit de dragons was het "take it or leave it" in mijn optiek en dus kun je van onderhandelen of poging tot weinig spreken. Eens met Ard, dat ze ondanks alle omstandigheden aardig haar mannetje stond. Dat ze op het einde "nee" zei vind ik een strakke actie. Je hoeft geen investeerder te zoeken ten koste van alles. Voor mijn gevoel is het droomscenario zoals Ard beschrijft vrij realistisch ( behalve dat witte paard dan :)) Plan mooi op tv neergezet en als vrije vrouw weer naar buiten. Tikken lijkt me voor diegene die er wel een boterham in zien...

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie

Dragons Den aflevering 4

 

 

Frans Drywater

Te investeren bedrag 80 k tegen 30 % virtuele waarde bedrijf 267 k

Op het podium verschijnen een drietal mannen waarvan er twee in een soort pipopak zijn gestoken.

Het product is een badhanddoek die na zijn functie als badhanddoek aangetrokken kan worden.

Welk probleem deze veredelde badjas oplost wordt niet helemaal duidelijk, de doelgroep die Frans voor ogen heeft zijn de mensen boven de 50. Volgens hem willen die graag een oplossing voor spullen die ze meenemen naar het strand en deze het liefste bij zich dragen. In totaal zegt Frans er al 80 k in geïnvesteerd te hebben al is het ook voor hem zelf een raadsel waar dat geld gebleven is.

Dat de badjassen vernoemd zijn naar dansen als de Limbo dragen ook niet echt bij, waarom niet vernoemen naar beroemde stukjes strand. De presentatie werkt flink in op de lachspieren van de Dragons voor wie het meer een stuk straattheater lijkt te zijn dan een pitch met een serieus business voorstel.

Verdienmodel, marktonderzoek, businessplan, allemaal zaken waar de kijker niks van ziet.

Leuke tv maar het levert geen investering op.

 

Tip voor Frans, keep it simple, maak gewoon eerst eens wat van die badjassen en probeer ze te verkopen, als het niet gaat lopen ga dan aan de slag met iets anders.

 

Elise en Leonie docent talent

Te investeren bedrag 100 k tegen 25 % virtuele waarde bedrijf 400k

De dames willen een adviesbureau oprichten dat zich tot doel stelt de uitstroom van jonge leerkrachten uit het onderwijs te beperken. Volgens de cijfertjes stromen jaarlijks 2450 (35%) jonge leerkrachten weg uit het onderwijs, het ministerie heeft 100 miljoen beschikbaar gesteld om deze uitstroom tegen te gaan. Concurrerende bureaus richten zich volgens de dames niet specifiek op jonge leerkrachten.

Opvallend in het verhaal is dat de dames ook hier hun huiswerk niet gedaan hebben, toch zijn de Dragons poeslief, zou dat komen omdat het twee leuke meiden zijn?.Verlies in het eerste jaar voor een adviesbureau is natuurlijk erg vreemd. Het product wat ze willen aanbieden, een opleiding die leerkrachten verder moet voorbereiden op “moeilijke” zaken als oudergesprekken en lastige leerlingen zijn nog in ontwikkeling, als kijker horen wij over de inhoud van deze dienst helemaal niets.

De dames hebben de pitch naar het laat aanzien goed geoefend, duidelijk een pitch van hoe het dus wel moet (alleen dat rekenwerk he). Het zijn Henk en Arjan die in deze nieuwe dienst 100k willen investeren tegen 40% van de aandelen.

Persoonlijk zou ik hier geen cent insteken om de reden die George ook al aanvoerde, voor een dienst als dit heb je geen investeerder(s) nodig.

 

Roel Kids Nautique

Te investeren bedrag 300 k tegen 25 % virtuele waarde bedrijf 1,2 miljoen

Roel heeft een tweetal producten ontwikkeld dat een akoestisch waarschuwingssignaal afgeeft mocht een kind te water raken. Volgens de cijfers sterven jaarlijks 20-30 kinderen in Nederland in de leeftijd van 0-6 jaar door de verdrinkingsdood. Dit is echter een algemeen cijfer dat niet aangeeft hoeveel kinderen er in de markt van Roel, de watersport, overlijden door verdrinking.

De pitch op zich loopt niet echt, de Dragons moeten hun best doen om informatie over de producten van Roel los te peuteren. Hij legt weinig passie aan de dag als het om zijn producten gaat.

Met een marge van 100% op een product van 59 euro beginnen de Dragons wat meer interesse aantonen. Ook hier lijken de cijfers en de prognoses weer van geen kant te kloppen. En dan vooral dure woorden die eigenlijk voor iets anders staan dan wat ze suggereren.

Het is keer op de keer de lichaamshouding, de manier waarop Roel overkomt, weinig enthousiast, die maken dat de Dragons wat nerveus worden. Ook de semi eind product fase schrikt de Dragons enigszins af en zo geeft de een na de andere Dragon aan niet mee te doen.

Roel geeft aan er zelf wel in te geloven en dat er succes ligt voor hem achter de Horizon.

 

Huiswerk, zorg dat je cijfers realistisch overkomen, zorg voor duidelijke verkoop kanalen en probeer enthousiaster over te komen, leg meer passie aan de dag als het over jouw product gaat.

Misschien overwegen om er een partner in te betrekken die het commerciële deel verder kan uitwerken.

 

Robin Urica gsm antenne

Te investeren bedrag 150 k tegen 30 % virtuele waarde bedrijf 500 k

Tja, wat moet je hier van zeggen. Robin heeft een doos meegenomen met daaron een met helium gevulde ballon. Het zou een oplossing moeten zijn voor plaatsen waar je geen signaal ontvangt voor je gsm. De ballon zou het mogelijk maken, door als externe antenne te dienen, het bereik te verbeteren. Robin lijkt meer een dromer dan iemand die serieus over zijn vinding na te denken.

Het is meer iets voor een freakshow, in ieder geval zorgt ook dit onderwerp weer voor de nodige hilariteit bij de Dragons.

Een typisch geval van een beetje wereldvreemde uitvinder met ADID die teveel ideeën heeft liggen in zijn la.

 

Jan BLASTM8

Te investeren bedrag 65 k tegen 28 % virtuele waarde bedrijf 232 k

Op het podium verschijnt Jan met een foebal toeter die zo'n 108 dB produceert als je er op blaast.

Verdienmodel, markt, allemaal vaag vaag vaag. Om nog maar te zwijgen over het feit dat dit geen product is dat beschermt is en overal te krijgen is bij bedrijven in de relatiegeschenkenbusiness.

Geen aanbieding waar de Dragons iets mee kunnen.

 

Alvin Stylers Button bling bling knoop opzet stukjes

Te investeren bedrag 300 k tegen 10 % virtuele waarde bedrijf 3 miljoen

Op het podium Alvin, keurig in het pak gestoken en met knopen voorzien van zijn Stylers Buttons.

De Stylers Button is een accessoire welke op de knoop van bv een overhemd gezet kan worden. Het nadeel van het systeem is ook dat de knopen vervangen moeten worden voor de Stylers Button knoop voordat deze gebruikt kan worden. In totaal is er al 250 k in geïnvesteerd.

De Dragons vinden de prognoses veel te optimistisch evenals de bedrijfswaardering van 3 miljoen.

Alvin heeft inmiddels ook al elders een geldbron aangeboord en daarom vragen de Dragons zich af wat zij met deze investering aan zouden moeten en haken mede door de gaten in de prognose één voor één af.

Leuke slogan aan het eind van de pitch; de 4D's van Dromen, Denken Doen en Doorzetten.

 

Ex kandidaat Erwin Hoovermuis (anti rsi)

De Dragons wilden niet investeren in dit bedrijf al gaven ze in een latere aflevering aan daar wel spijt van te hebben.

In ieder geval werd enkele maanden later alsnog geld aangeboord om de Hoovermuis het benodigde groeipotentieel mee te geven. Op de vraag of Erwin blij was met het verloop geeft hij aan het jammer te vinden dat het is afgeketst omdat enkele Dragons (met name Arjan) wel over een goed netwerk beschikken waarmee de Hoovermuis sneller groot had kunnen worden.

 

Al met al vond ik dit een beetje suffe aflevering, hilarische tv op bepaalde momenten dat dan weer wel, maar het miste toch echt een leuk product of een leuke dienst.

Als de KRO volgend jaar weer een serie van Dragons Den maakt dan hoop ik dat ze eerder beginnen met selecteren en kandidaten ook beter voorbereiden. Desnoods door kwaliteitseisen te stellen aan het plan.

Om het leuk te houden kunnen potentiele clowns dan een wild card krijgen.

Link naar reactie

Nico, weer eens dank voor de heldere samenvatting. Ik vond dat er deze keer weer geen enkel voorstel bij zat, dat een investering waard is.

Het adviesbureau van de twee dames gaat in concurrentie met de schoolbegeleidingsdiensten. Dat lijkt mij een concurrentiestrijd die de twee dames niet kunnen winnen. Volgens mij worden de schoolbegeleidingsdiensten namelijk volledig door gemeenten en/of schoolbesturen bekostigd.

Link naar reactie

Dragons Den aflevering 4

 

 

 

Elise en Leonie docent talent

Opvallend in het verhaal is dat de dames ook hier hun huiswerk niet gedaan hebben, toch zijn de Dragons poeslief, zou dat komen omdat het twee leuke meiden zijn?.Persoonlijk zou ik hier geen cent insteken om de reden die George ook al aanvoerde, voor een dienst als dit heb je geen investeerder(s) nodig.

 

Deze vrouwen zijn pas afgestudeerde pedagogen, terwijl veel opdrachtgevers de voorkeur geven aan wat meer ervaren pedagogen, vooral om de wat lastigere vraagstukken op te lossen.

 

Bovendien hebben zij zoals de meeste afgestudeerden in die richting geen enkele bedrijfsmatige scholing gehad tijdens hun studie.

 

Onbegrijpelijk dat de dragons daar zoveel geld in steken en sterk beinvloed te lijken door het representatieve uiterlijk van die vrouwen

 

Roel Kids Nautique

Te investeren bedrag 300 k tegen 25 % virtuele waarde bedrijf 1,2 miljoen

Roel heeft een tweetal producten ontwikkeld dat een akoestisch waarschuwingssignaal afgeeft mocht een kind te water raken. Volgens de cijfers sterven jaarlijks 20-30 kinderen in Nederland in de leeftijd van 0-6 jaar door de verdrinkingsdood. Dit is echter een algemeen cijfer dat niet aangeeft hoeveel kinderen er in de markt van Roel, de watersport, overlijden door verdrinking.

Het is keer op de keer de lichaamshouding, de manier waarop Roel overkomt, weinig enthousiast, die maken dat de Dragons wat nerveus worden.

 

 

Ook stom dat de Dragon's de, volgens mij, beste uitvinding van dit seizoen hebben afgewezen. Dit verdrinkingsalarm heeft niet alleen toepassing in de watersport maar kan ook de levens redden van bijv. kinderen in de vele waterrijke woonbuurten van ons land. Een kantenklaar consumentenproduct met een octrooi heeft meestal goede kansen.

 

Doodzonde dat de bedenker hiervan, door zijn weinig enthousiaste houding de investeerders heeft afgeschrikt. techneuten zijn vaak geen goede verkopers. Zo iemand moet geholpen worden om zijn bedrijf te starten.

 

Daarin verschilt de Nederlandse Dragons Den van de Engelse: Uitstraling van de pitcher speelt daar geen rol van betekenis.

Ik herinner mij een rastajongen met een erg lekkere saus. Hij speelde wat gitaarmuziek en creeerde een gezellige sfeer: gevolg hij werd beloond met een investering en zijn sauzen liggen overal in de schappen. Hier worden dergelijke alternatieve figuren vaak afgewezen.

 

Een laatste tip voor de DragonsDen-redactie: Besteed eens wat aandacht aan de resultaten van de investeringen. Is het een bodemloze put of levert een enkele investering nog wat op?

Link naar reactie

Een laatste tip voor de DragonsDen-redactie: Besteed eens wat aandacht aan de resultaten van de investeringen. Is het een bodemloze put of levert een enkele investering nog wat op?

Dit lijkt mij ook erg leuk, ik herinner me een man die boekenkaften had die je opnieuw kon gebruiken. Hij kreeg de investering en het leek me een leuk idee, ik ben benieuwd wat er met hem gebeurd is.

 

Nu laten ze het alleen zien van diegenen die zijn afgewezen en zeker deze keer was dat erg vaag: "hoe gaat het nu? Ja goed hoor." Over verdere stappen van het bedrijf kregen we niet veel te horen...

Makkelijk en snel online boodschappen bestellen? Dat kan bij Thijl!

Twitter | Facebook

Link naar reactie

Beste forum-bezoekers,

 

Hierbij een bericht van de dames van Docenttalent... Leuk om jullie reacies te lezen!

We begrijpen dat jullie naar aanleiding van de uitzending van afgelopen maandag misschien geen volledig beeld hebben gekregen van ons product. Dit product, namelijk het starterstraject 'Bewust van Start', bestaat echter wel degelijk.

We nodigen jullie bij deze uit om voor meer informatie te kijken op onze site: www.docenttalent.nl of te mailen naar info@docenttalent.nl

 

Ook de prognose hebben we in het programma prima toegelicht. Alleen... tja... het blijft televisie en daar wordt nu eenmaal in geknipt en geplakt.

 

Wij hebben er ontzettend veel zin in om ons bureau tot een groot succes te maken!

 

Groeten,

Leonie en Elise

 

 

 

Link naar reactie

Allereerst welkom Leonie en Elise, leuk dat jullie je hier ook aangemeld hebben en zo willen leren en reageren op de adviezen e.d. van de leden.

 

Ik vind de reacte van de Dragons juist heel verstandig, zij kunnen de dames voorzien van het zakelijke inzicht en met hun dus de onderneming naar een hoger niveau tillen.

Ik ben er van overtuigd dat de Dragons zich niet hebben laten leiden door uiterlijk of sekse. Maar dat ze zijn gezwicht voor het enthousiasme waarmee ze hun product gepresenteerd hebben. Mijn complimenten, tuurlijk zijn de finaniële aspecten het lastigste zeker bij de Dragons maar ook in het echte leven. Ik denk dat jullie een reeële schatting gemaakt hebben.

 

Ik ben erg benieuwd naar het vervolg traject na de investering.

Ik hoop dat jullie de mensen op HL op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

 

Groeten Sjoerd

Laat je hart spreken, zet je in voor die mensen die strijden voor hun leven!

 

Kijk op www.hetwielisrond.nl en steun ons!

Link naar reactie

Laffe televisie, als ze nou eens ophouden met de onzinvoorstellen uit te zenden?!!

 

Dat de damens de investering voor elkaar kregen lijkt me wel aardig, al is het inderdaad vreemd dat ze eerst verlies maken maar aan de andere kant kost een serieuze stap zetten in de markt wel een hoop geld.

 

Als ze het zakelijk goed doen, en dus goed kunnen samenwerken met de Dragons, dan komt het wel goed denk ik! Succes in elk geval!

 

P.s. top dat jullie gewoon reageren hier!

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie

Een collega van mij aan de universiteit is net terug van vier jaar onderzoek doen in Engeland naar Venture Capital en hij vertelde van het Dragons Den effect wat men daar zo noemt.

 

Het schijnt dat daar de serie populair is en heeft geleid tot meer octrooi aanvragen en veel meer bekendheid van het begrip business angel.

De serie loopt daar nu vijf jaar.

 

Toch leuk om te lezen.

 

drs. Bernd W. Mintjes

Maxwell Group (van idee naar onderneming)

 

Kapitaaltrein bijeenkomsten over risicokapitaal

Link naar reactie

Een collega van mij aan de universiteit is net terug van vier jaar onderzoek doen in Engeland naar Venture Capital en hij vertelde van het Dragons Den effect wat men daar zo noemt.

 

Het schijnt dat daar de serie populair is en heeft geleid tot meer octrooi aanvragen en veel meer bekendheid van het begrip business angel.

De serie loopt daar nu vijf jaar.

 

Toch leuk om te lezen.

 

Ik vind het BBC Dragons Den programma in alle opzichten veel professioneler dan de Nederlandse versie.

De commentaren van de UK dragons zijn meestal inhoudelijk ook veel sterker dan die van de Nederlandse dragons. Ik vind Arjan de Koning in dat opzicht een positieve uitzondering. Hij gaat meestal serieus op de case in en stelt goede vragen.

Link naar reactie

Ik vind het BBC Dragons Den programma in alle opzichten veel professioneler dan de Nederlandse versie.

De commentaren van de UK dragons zijn meestal inhoudelijk ook veel sterker dan die van de Nederlandse dragons. Ik vind Arjan de Koning in dat opzicht een positieve uitzondering.

 

Een inhoudelijk gesprek kun je naar mijn mening alleen maar voeren als de gesprekspartners het niveau wat nodig is om een bepaalde diepgang te halen beiden bezitten.

Als de pitchers hun werk goed gedaan hebben dan zie je vanzelf een goed gesprek ontstaan.

De aflevering van deze week was als het ging over de onderneming vrij magertjes, dan is er weinig stof om eens flink over te discussieren. Met name de "uitvinders' bakten er niets van. (NOVU kom er eens in)

 

Maar wat ik eigenlijk bedoel te zeggen is, als het niveau van de pitchers omhoog gaat, dan zullen de Dragons zich ook aan dat niveau hogere niveau aan gaan passen. Ik heb toch echt het idee regelmatig enige frustratie bij de Dragons te bespeuren op momenten dat weer iemand zijn huiswerk niet gemaakt heeft.

 

Als ze voor volgend jaar eerder beginnen met werven dan kun je een flink aantal deelnemers vooraf door een afbrand panel kunnen wringen. Vervolgens hebben de deelnemers dan nog even de tijd om hun pitch op orde te krijgen.

Link naar reactie

Hallo Nico,

 

Wat maak je weer mooie analyses. Wat betreft de algehele constatering dat de kwaliteit wat dunnetjes is, dat kan ik onderschrijven. Dat is niet alleen zo bij Dragons Den, maar ook bij de verschillende businessplancompetities.

 

Ik weet dat de KRO veel geinvesteerderd heeft in de kwaliteit. Het redactieteam heeft zich grondig geinformeerd en veel aan marketing gedaan. Veel meer dan vorig jaar. De resultaten zijn er niet naar, maar ik vrees dat we dat de KRO niet kunnen verwijten.

 

Dit is het. What you see is what you get. Er is niet veel meer dat dit.

 

Mijns inziens heeft dat te maken met onze ijver om zoveel mogelijk ondernemers aan "een job" te willen helpen en dat iedereen een kans moet krijgen. In deze ijver zijn we wat doorgeschoten. Echte ondernemers worden niet serieus genomen en ambtenaren maken de dienst uit in ondernemersland. Dan moet je niet raar opkijken als middelmatigheid de norm wordt.

 

Ik zeg niet dat er geen goede ondernemers bijkomen. Dat is namelijk wel zo. Het zijn er alleen niet zoveel en ze houden zich gedijst tot ze wat te melden hebben.

 

Ik zie tegenwoordig ook veel ondernemers in andere landen. Het is daar niet heel veel beter dan hier, maar je ziet wel subtiele verschillen. De ondernemers zijn het succesvolst in landen met een goed ondernemersklimaat (weinig belemmeringen) en weinig ondernemersondersteuning. In Tanzania gaat het bijvoorbeeld een stuk beter dan in Equador, waar een of andere Chavez fan de dienst uitmaakt.

 

Anyway, ik zie dat in de Nederlandse ondernemerschaps stimulering precies dezelfde fouten worden gemaakt als vroeger (en nog steeds, maar steeds minder) bij de ontwikkelingshulp.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie

Nog even gesproken met mijn collega terug uit Engeland.

 

Daar begon de serie ook matig en waren er weinig kijkers. De sreie dreigde zelfs gestopt te worden. Pas in jaar 3 ging het niveau echt omhoog en kwamen er ook websites en een boekje uit (How to beat the Dragons) en won het programma aan populariteit.

De eerste jaren was het een hit bij studenten. Dat zie je hier nu ook (tenminste voorzover ik datr kan bekijken). Dus er is hoop.

In ieder geval zie je toch dat een TV programma het begrip business angel meteen in de breedte neerzet. Als ik ergens iets presenteer en ik noem het begrip informal investor dan krijg ik soms een vragende blik als reactie. Als ik vervolgens Dragons Den noem een blik van herkenning.

Dus ik blijf een grote fan van het programma als voorlichtings- en leermiddel om ondernemerschap en investeren te stimuleren.

 

Ik ben het met Nils eens dat het programma een afspiegeling is van de gemiddelde kwaliteit van ondernemingsplannen/ideeen in Nederland.

Op zich niets mis mee. Las vandaag een rapport van de WRR waarin ook staat dat 9 van de 10 innovaties mislukken.

Vooruitgang ontstaat vooral door beweging. Hoe meer beweging aan de voet hoe meer de top beweegt.

 

 

drs. Bernd W. Mintjes

Maxwell Group (van idee naar onderneming)

 

Kapitaaltrein bijeenkomsten over risicokapitaal

Link naar reactie

Is Sp00n eigenlijk al in de uitzending geweest?

 

Sp00n is nog niet in de uitzending geweest ;) Als ik het weet (wordt van te voren gebeld) dan zal ik dat jullie weten te melden. Het is natuurlijk ook gewoon op de website te vinden. Het zal zo te zien pas na het EK worden uitgezonden.

 

Ik las net op de website iets wat ik linkte aan mijn idee... Alleen toen ik naar de kandidaten keek zag ik me daar niet bij staan. Ik kan je vertellen dat je bloed meteen een stuk sneller gaat stromen als je denkt aan de mogelijkheid dat je binnenkort op tv komt ;)

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie

Ik kan je vertellen dat je bloed meteen een stuk sneller gaat stromen als je denkt aan de mogelijkheid dat je binnenkort op tv komt ;)

 

Ja, dat ken ik, Jaren geleden meegedaan aan LINGO (met Francois Boulanger) :D

 

Dit jaar kan de NL versie van DD me niet zo boeien. Heb zo het vermoeden dat je bij een TV-spelletje beter wordt voorbereid dan hierbij. Maar wellicht brengen de in dit topic beloofde deelnemers nog nieuw elan eraan. Ik ga dan echt kijken.

 

(Welgemeend) Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Goed om te horen dat het niveau na een paar jaar blijkbaar omhoog gaat. Misschien werkt het zo idd, dat iedereen het dan gezien heeft en goed voorbereid gaat deelnemen. Hopelijk heeft de KRO een lange adem om dit vol te houden.

 

Wel goed dat ze de deelnemers van vorige jaren laten zien, dat geeft ook meer vertrouwen om mee te doen. Dan beseffen deelnemers dat deelname aan DD een van de vele stappen is in het opzetten van een bedrijf.

Wat wel jammer is, is dat er blijkbaar weinig deelnemers te vinden zijn die goed voorbereid zijn. Dit terwijl er zoveel wedstrijden zijn (zoals New Venture) waar deelnemer een business plan moeten schrijven. Daarmee kunnen ze iig de vragen van de dragons beantwoorden.

 

Maar goed, hoe dan ook een mooi programma, hopelijk gaan ze er mee door!

Startup coach | Pitchtrainer | Spreker | Presentator | www.arthurtolsma.nl

Schrijver van Startups & Downs. Fouten, successen en lessen van een ambitieuze ondernemer

Link naar reactie

Ik moet zeggen dat ik de deelnemers van de Britse versie niet echt heel veel beter zijn. Ook daar zitten er veel "koekenbakkers" tussen....

 

Al heb ik wel het gevoel dat er meer wordt geïnvesteerd.

 

 

Misschien is het een beetje te vergelijken met Idols. Op zich zijn er al weinig talenten. Daarnaast zijn er nog veel andere mogelijkheden om de top te bereiken ('serieuze' VC's). Dan blijf je dus met een -op zijn hoogst- middelmatig geheel zitten.

 

 

Maar ik vind het toch vermakelijke tv. En succes voor iedereen die mee doet.

 

 

Link naar reactie

Ik vindt de Dragons erg vervelend worden. Het aanbod is dit jaar ook dan wel niet super, maar ze lachen veel kandidaten uit. Zoals het persoon over dat reincarnatie verhaal gisteravond. De man werd gewoon keihard uitgelachen door George, Arjen en Willem. Ik vind het vrij onbeschoft, maar wat voor verhaal een persoon ook komt, om zo voor de camera iemand voor schut te zetten. Als het zo doorgaat, kijk ik niet meer!

 

Wat vinden jullie?

Link naar reactie
De man werd gewoon keihard uitgelachen door George, Arjen en Willem. Ik vind het vrij onbeschoft, maar wat voor verhaal een persoon ook komt, om zo voor de camera iemand voor schut te zetten. Als het zo doorgaat, kijk ik niet meer!

 

M.i. hebben de dragons vooral zichzelf voor schut gezet met hun gedrag. Maar laten we wel eerlijk zijn: ik zou mijn gezicht ook niet in de plooi hebben kunnen houden!

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 200 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.