• 0

Mobiel internetten

Ik heb een vraag en kom er niet goed uit. Alle systemen die ik bebruik zijn web based. Agenda, email, documenten, adressen, werkelijk alles. Ik kan dus uit de voeten met een oud laptopje met firefox, als ik maar wifi heb. Zonder wifi heb ik niks. In mijn oude laptopje heb ik daarom ook een UMTS kaart.

 

Ik voorzie dat ik in de nabije toekomst er veel onderweg ben. Trein, luchthaven, vliegtuig en ontwikkelingslanden.

 

Nu wil ik een nieuwe laptop aanschaffen (mijn oude is zwaar en de battarijen doen het niet). Ik denk aan een Asus EEE 4g PC van driehonders euro, draait op linux, doet alles wat ik wil, maar heeft geen bluetooth of mogelijkheid tot UMTS aansluiting (volgens mij).

 

Mijn adrere optie is een Macbook Air die heeft wél bluetooth en kan dus op een umts telefoon, maar kan er ook een UMTS kaartje in?

 

Welke globetroters kunnen mij informeren over de beste manier om overal "connected" te zijn?

 

Bij voorbaat dank.

 

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

  • 0

Is het misschien een idee apart een Bluetooth USB dongle aan te schaffen (bij de Makro ca. €10,=), dan ben je voor je verdere keuzes daar niet zo van afhankelijk. Bevalt mij op mijn ACER Travelmate uitstekend, voor inbellen, synchroniseren, etc..., USB

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Mijn adrere optie is een Macbook Air die heeft wél bluetooth en kan dus op een umts telefoon, maar kan er ook een UMTS kaartje in?

De nog niet leverbare Macbook Air heeft geen mogelijkheid voor een interne umts kaart, zelfs met USB aansluitingen moet je oppassen omdat de usb aansluiting zich een beetje aan de onderrand van de MB air bevind en je daardoor niet alle typen usb sticks in kunt prikken.UMTS is trouwens nog lang niet wereldwijd uitgerold.

 

.macbook-air-ev-do-test-top.jpg

 

Ik weet dat Aleph zweert bij zijn Macbook en daarmee de halve wereld over reist.

 

Misschien is het handiger om eerst eens goed te inventariseren wat er mogelijk is in de landen die je aan gaat doen. En of het voor jou voldoende is als je op je eind bestemming alleen over internet beschikt of dat het ook voor onderweg een absolute noodzaak is.

 

Een optie die ik wel eens gebruik is de volgende.

Als ik ergens een paar dagen zit neem ik vaak mijn eigen draadloze netwerk mee. Die sluit ik op het lokale netwerk aan en kan dan vervolgens meteen aan de slag via mijn eigen Airport verbinding

Link naar reactie
  • 0

Dank jullie wel. De landen, zij er een heleboel. Voornamelijk ontwikkelingslanden in Azie, Afrika en Zuid Amerika. Geen vaste bestemmingen. Veel rondreizen en bedrijven bezoeken.

 

Heeft iemand ervaring met Linux en UMTS? Ik krijg de indruk dat het erg lastig is. Dat zou jammer zijn, want die EEE lijkt me ideaal. 1 kg en 300 euro.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Als je in een land bent met een UMTS netwerk kun je gewoon een USB bluetooth dongle kopen. Werkwijze:

 

Je verbind de dongle via een bluetooth verbinding met je UMTS capable telefoon. Die verbind je dan weer met het UMTS netwerk. Uiteindelijk zal je telefoon als modem tussen je netwerkapparaten staan.

 

Hoe je dit precies instelt is natuurlijk afhankelijk van de software bij je dongle en bij je telefoon.

 

 

Mijn ervaring met Linux is dat het via de console wel mogelijk is om de dongle te herkennen en in te stellen. Theoretisch gezien moet het ook mogelijk zijn om dan je communicatie door de dongle heen te 'routen', maar dit is mij nooit gelukt

Mvg,

Bedia.nl, doet in Webhosting, Website design, Joomla CMS systemen en totaal projecten.

Link naar reactie
  • 0

@ Matthijs, Tja, ik heb die telefoon gezien, ik ben eigter een ijdele oudere man die zijn bril niet op wil en een indexvinger met 3cm2 raakoppevlak. Een rapportje typen gaat niet lekker op zo'n ding en internetten ook niet echt.

 

@ Bedia, die foon via de dongle aan de Linux hangen lijkt me een drama. Ik weet dat het op XP prima werkt, maar ik wil XP niet op een EEE.

 

Is het iemand wél gelukt op een laptop met Linux via een USB poort aan een UMTS metwerk te hangen?

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0
Is het iemand wél gelukt op een laptop met Linux via een USB poort aan een UMTS metwerk te hangen?

 

Niet UMTS wel GPRS maar dan in combinatie met een bluetooth verbinding met een telefoon die als modem fungeert. En nee dat is geen drama. Althans als het eenmaal werkt en het drama is met een USB / PCI-E kaartje voor UMTS vermoedelijk net zo groot. Overigens kan een bluetooth adapter ingebouwd worden, je hebt dus geen externe dongle nodig.

 

Maar goed tot zover het optimisme. Dit ding lijkt me niks voor jou, met name vanwege linux.

Link naar reactie
  • 0

het is nogal een prijsverschil tussen de EEE en de Air. Is een kleinere versie van een standaard macbook niet iets voor je? Ik ben nu zo'n half jaar aan het mac-cen en ben er ook helemaal aan verkocht. Als je het geld hebt voor een Air dan zou ik voor een kleine variant macbook gaan.

 

Ha Dennis, het zou ook een "gewone" macbook worden. Die hebbe kwa wifi dezelfde mogelijkheden.

 

Ik moet me nog een beetje inleven in die handel. Ik ben ook geneigd het advies van Willem over te nemen. Niet aan de linux, hoewel ik dat wel mooi vind. Echter in een ver buitenland wil ik niet klooien.

 

Bedankt jongens, ik ben flink wat opgeschoten. Nu nog ff sparen :D

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

 

Ik heb een Asus-eee (die overigens nog steeds niet in Nederland leverbaar is). Laat bij de keuze naast internet mogelijkheden ook het gebruiksdoel meespelen. De eee heeft wel een erg klein scherm. Ik heb er bewust voor gekozen, het gewicht en de grootte vind en vond ik belangrijker dan het schermformaat. Maar klein is tie wel. Bij tekstverwerkingstoepassingen werkt het prima, maar surfen is toch wel wat lastiger. Linux werkt op zich prima, wel heb ik problemen met de toegang tot sommige openbare netwerken. Reden om er binnenkort toch windows xp op te zetten.

Asus brengt overigens binnenkort (internationaal in ieder geval) een iets groter model op de markt. Ook hebben ze een ander model 11 inch aangekondigd. Andere merken zullen vermoedelijk ook meer, kleine notebooks op de markt brengen.

 

Petra

Link naar reactie
  • 0

Niet helemaal in de lijn der discussie, maar sinds twee weken ben ik ook aan het Macbooken en dat bevalt prima. Integreert naadloos in ons bestaande, draadloze, windows netwerk thuis.

Ik sta versteld van het gemak waarmee je draadloze apparatuur detecteert en connect. En alles werkt gewoon.

Mijn huidige draadloze printserver heeft geen Mac software ondersteuning, maar ik kan via het netwerk, en de XP machine, gewoon op die printer printen... En het gemak, heb ik dat al genoemd?

 

Het bevalt zo goed dat een wat verouderde XP machine binnenkort vervangen gaat worden door een iMac.

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
  • 0

Ik heb eerst gezocht op Wifi, maar daar kreeg ik te weinig of oude hits op.

 

Vandaar hier mijn vraag:

 

Ik wil binnenkort een opleiding geven in een ruimte van 10 bij 5 meter. Daar komen zo'n 15 mensen in te zitten met laptops. Ik wil graag deze mensen laten internetten. Is er een makkelijke oplossing, waardoor ik bijv. tijdelijk een locaal Wifi/ mobiel netwerk kan maken, waardoor ze kunnen internetten?

 

Toevoeging: het liefst wil ik niet iedereen een dongle/ UMTS-kaart geven - teveel gedoe. Moet wel een beetje aardig blijven. ;-D

 

Bedankt alvast, Ewout.

Link naar reactie
  • 0

Waar ik mijn keuze is door laat bepalen, is niet zozeer wat kan een bepaald merk(want de meeste kunnen wel hetzelfde), maar wat voor een service bieden ze erop en welke invloed heeft DAT op mijn business??

 

Sommige merken bieden namelijk nog steeds de CAR(Collect And Return) garantie. Dan kan je dus je gehele laptop opsturen naar een repairadres en dan maar afwachten wanneer en in welke staat hij terugkomt. Sommige bieden alleen in bepaalde landen service.

 

Ik zou dus vooral kijken naar welke gevolgen zou een kapotte laptop hebben en hoe vang ik het op.

 

Persoonlijk heb ik een Dell Latitude 830 met PCMCIA-kaart(vodafone) en een international NBD(Next Business Day) garantie erop. Inclusief CompleteCare multicoverage-garantie. Daardoor is alles afgedekt. Al gooi ik mijn koffie over de laptop(in mijn geval zeker denkbaar ;-) ) Hoe die support in Afrika is, zou je kunnen checken.

De kaart heb ik als backup, voor het geval ik in het buitenland belabberd of geen netwerk heb.

 

Succes!

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Wat bedoel je met internet aansluiting?

 

Je hebt twee 'problemen': 1) toegang tot internet en 2) het delen van die toegang.

 

Toegang via een telefoonlijn kan maar is erg traag, zeker met 15 man. Tijdelijk ADSL aanvragen is ook mogelijk maar kostbaar. Zie tijdelijke diensten op de kpn site. Dus als die locatie al beschikt over ADSL of kabelinternet is dat erg prettig. Een alternatief is mobiele toegang via GPRS (net zo traag als een telefoonlijn) of UMTS. Maar dat ken ik niet zonder jaarabonnement of wel kort maar te lage snelheid (vergelijkbaar met de telefoon)

 

Het delen van de internet toegang kun je vervolgens doen via kabels of wifi. Wat Merkava al zegt: met een access point (bv Airport) dat je configureert als open netwerk kom je een heel eind. En met een router en wat switches leeg je zo een netwerkje aan voor 15 mensen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 183 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.