Ga naar inhoud
 • 0

Overvaltrainingen door ex-overvallers?

Newbee     1 0

Indien men een overval/diefstal training wilt gaan volgen, kies je dan voor een gewoon trainingsbedrijf, waarbij trainingen worden gegeven door een oud-militair/politieagent, met inzet van acteurs om simulaties voor te houden.

 

Of gaat de voorkeur naar de kenners van het vak, die al enige overvallen/straatroven op naam hebben staan en weten hoe criminelen denken en te werk gaan?

 

Ik ben benieuwd wat de meesten hiervan vinden? Of voor zouden kiezen. Wij zijn namelijk van plan om als haast de enige in Nederland deze dienst te gaan aanbieden. Theo Korsten runt zo`n soortgelijk bedrijf. Theo was jarenlang zelf voornamelijk actief als inbreker. Later besloot hij om deze ervaringen te gaan delen met bedrijven(tereinen). Zie http://www.crime-eyes.nl/articles.php?lng=nl&pg=136

 

Wij zullen bij de trainingen zowel ex-inbrekers als ex-overvallers gaan inzetten, voornamelijk met Marokkaanse achtergrond.

 

Zal hiervoor een markt zijn. Dit vragen we ons af omdat we bang zijn dat men dit toch als obstakel zal gaan zien. (Dat ze crimineel zijn geweest).

 

Graag advies/tips.

 

Bedankt !!!

 

Antio Preventie

 

[titel aangepast - mod]


www.antio-preventie.nl

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

12 antwoorden op deze vraag

 • 0
Junior     9 2

Eer zullen mensen zijn die hiervoor juist heel erg veel belangstelling hebben, andere zullen het leuk laten voor wat het is.

Als je dit in samenwerking met de politie opzet kun je hier zeker een sutkje meer vertrouwen kweken bij je klanten.

Link naar reactie
 • 0
Senior     50 0

Op zich een leuk idee, ook voor de werkgelegenheid voor de net vrijgekomen dieven.

Zoals ik het begrepen heb bedoel je dus een cursus voor de particulieren.

 

Maar...

 

ten eerste snap ik niet waarom iemand een overval en inbreekcursus wil volgen.

ten tweede, mocht je het toch willen volgen zie ik de toegevoegde waarde van een dief of een overvaller niet t.o.v een agent.

 

Stel even een overval voor in een supermarkt. Alle medewerkers zijn getraint om te gehoorzamen en alles te doen wat de overvaller vraagt. Dus je mag als burger of medewerker niets doen van de politie...wat moet je dan bij zo'n training leren, hoe je op je buik moet liggen ???

 

Als er bij je ingebroken wordt dan ben je hoogswaarschijnlijk niet thuis...ben je wel thuis dan mag je niets doen.

Als je een inbraak bij een bedrijfsruimte bedoeld dan zijn er gewoon paar maatregelen die je als bedrijf kan volgen om dat te voorkomen (alarm, honden, beveiliging, etc.)

 

Mocht je een simulatie willen doen om je zelfvertrouwen te verhogen dan heb je niet echt een dief voor nodig, dat kan ook met een acteur.

 

Enige spannende pluspunt is dat je oog in oog met een echte overvaller zal komen bij zo'n training.


www.onroxx.nl | Heren accessoires - beads & leather by onroxx

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     220 10

Ik zie ook de toegevoegde waarde niet echt, omdat de kennis die je nodig hebt om je te wapenen (figuurlijk) tegen overvallen en inbraken niet erg uitgebreid is. Een ex-politieman die je personeel traint om met overvallen om te gaan en een keurmerk van de politie voor goed slotenwerk etc. zijn afdoende. Wat kun jij hier aan toevoegen?

 

Ten tweede zou ik niet snel in zee gaan met ex-criminelen. Deels op rationele gronden, deels op emotionele gronden.

 

Rationeel is dat er een risico bestaat dat ex-criminelen nog steeds criminele vriendjes hebben aan wie ze informatie kunnen doorgeven over mijn bedrijf. Een ander rationeel bezwaar is dat mensen die op een zeker moment in hun leven te lamlendig waren om een legale kostwinning te zoeken, een relatief grote kans hebben om nu nog steeds een zwak arbeidsethos te hebben. Daar bedoel ik mee dat ik denk dat ex-criminelen relatief vaak te laat zullen komen, afspraken niet na zullen komen, etc. Tot slot: hoe weet ik zeker dat ze echt EX-crimineel zijn?

 

Tot slot mijn emotionele bezwaar: ik wil niet samenwerken met mensen waar ik een zware antipathie tegen voel. Ex-criminelen krijgen in Nederland sowieso al tweede, derde en vierde kansen van de overheid (lage straffen, slappe reïntegratie, recht op uitkeringen, etc) en ik heb dan geen zin om ze vervolgens aan een vijfde kans te helpen door ze werk te verschaffen.

Link naar reactie
 • 0
Senior     97 1

De topicstarter heeft sinds zijn eerste bericht niet meer gereageerd...

 

Over de toegevoegde waarde: jaren geleden al is er in Nijmegen tijdens de studentenintro een workshop fietsen stelen gegeven, door ervaren fietsendieven. Reacties toen waren erg enthousiast. Als je weet waar een fietsendief op let, kun je vaak voorkomen dat jouw fiets gestolen wordt. Iets vergelijkbaars zal gelden voor overvallen en inbraken.

Link naar reactie
 • 0
Legend     691 45

Zo'n overvalstraining is een schijnoplossing zeker als die door exovervallers wordt gegeven. Die stellen natuurlijk hun eigen gedachten en beweegredenen centraal. Dus altijd lijdzaam toegeven en niet naar hun kijken, hun meehelpen en al het geld direct overhandigen, dan gebeurt je niks.

 

De harde werkelijkheid is dat er hoe langer hoe meer jeugdige geweldscriminelen zijn in onze verrotte samenleving die er bewust voor kiezen om de trekker over te halen. Dan helpt het juist niet om lijdzaam af te wachten, zoals alle trainers leren. De straffen die uitgedeeld worden aan jongeren voor moord en doodslag zijn niet veel hoger dan de straffen voor jongere meervoudige overvallers. Allebei kunnen zij trouwens ook onder het volwassenen strafrecht worden veroordeeld bij ernstige zaken. Maar wat veel erger is dat de zwaarste criminelen vaak nog de beste advocaten kunnen krijgen. Een spectaculaire moordzaak wordt graag pro-deo gedaan door topadvocaten ter verhoging van hun imago. Er zijn lichtere jeugdige criminelen, die soms zelfs spijt hebben dat zij geen moord hebben gedaan, want zij zitten verhoudingsgewijs bijna netzo lang vast. Zulke verhalen hoor ik geregeld van een vriendin van mij, die bij justitie werkt

Link naar reactie
 • 0
Legend     5,5k 321

Zo'n overvalstraining is een schijnoplossing zeker als die door exovervallers wordt gegeven. Die stellen natuurlijk hun eigen gedachten en beweegredenen centraal. Dus altijd lijdzaam toegeven en niet naar hun kijken, hun meehelpen en al het geld direct overhandigen, dan gebeurt je niks.

 

Lijdzaam toezien vind ik sowieso niks. Heel lang geleden vroeg de politie een groep Antilliaanse jongens waarom ze wel witte meisjes lastigvielen en geen Antilliaanse. Antwoord: "Antilliaanse meisjes gaan gelijk krabben en bijten en gillen, daar beginnen we niet aan".

 

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     691 45

 

Lijdzaam toezien vind ik sowieso niks. Heel lang geleden vroeg de politie een groep Antilliaanse jongens waarom ze wel witte meisjes lastigvielen en geen Antilliaanse. Antwoord: "Antilliaanse meisjes gaan gelijk krabben en bijten en gillen, daar beginnen we niet aan".

 

 

 

Hier ben ik het volledig mee eens. daders, en ook roofdieren trouwens, kiezen hun slachtoffer/prooi zeer doelgericht. Als ze veel weerstand verwachten kiezen ze een andere uit. Zelf ben ik bedreven in vechtsporten en één keer viel een jeugdbende reizigers in de trein lastig. Eén mededeling van mij over mijn training en zij boden allemaal hun excuses en een hasjcigaret aan mij aan, dat zij trouwens in de "rookvrije" trein aan het roken waren.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     8,6k 7 811

Ik denk dat de kern van dit vraagstuk zit in de weerbaarheid van de mensen die geconfronteerd (kunnen) worden met dit soort praktijken en hoe ze daar dan mee om kunnen gaan.

 

In mijn werkende bestaan ben ik daarvoor diverse manieren tegengekomen, belangrijkste aspect is m.i. inschattingsvermogen en daarmee risico's verlagen. Inderdaad betekent het tonen van paniek of angst vaak dat je jezelf tot slachtoffer bombardeert. Daarmee omgaan betekent overigens niet dat je niet bang mag zijn, je kunt leren die angst niet te tonen met als gunstig bij-effect dat je er daadwerkelijk rustiger van wordt en dus controle kan bewaren.

 

Goede weerbaarheidstrainingen worden er gegeven door mensen van diverse pluimage: met een achtergrond in de vechtsport, in de beveiligings- c.q. politiewereld of juist met een achtergrond in de keerzijde daarvan (dus die hier in dit topic worden bedoeld).

 

Succès en groet,

 

Hans

 

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Legend     5,5k 321

Hier ben ik het volledig mee eens. daders, en ook roofdieren trouwens, kiezen hun slachtoffer/prooi zeer doelgericht.

 

Dat is helemaal waar. Sommige mensen trekken het aan, andere niet. Maar dat geldt op straat, dat geldt minder voor een winkel die overvallen wordt, dan zien ze de winkelier pas als ze al binnen zijn. Toch geldt ook dan dat kordaat optreden helpt. En als ze schieten, dan doen ze dat toch wel. Ik laat me mijn eigendommen niet afpakken.

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     691 45

 

...

Een spectaculaire moordzaak wordt graag pro-deo gedaan door topadvocaten ter verhoging van hun imago.

 

...

 

Kun je dit onderbouwen? Ik moet de 1e advocaat nog tegenkomen die graag gratis een complexe (dus tijdrovende) zaak doet.

 

Niet dat ik zo'n advocaat nodig heb hoor ;D

 

Eén van de recente strafzaken betrof de moordenaar van het jongetje Jesse Dingemans op een lagere school. De werkloze dader had de topadvocaat Mr Spong. Die heeft hij later trouwens laten vallen, hij wilde zichzelf verdedigen. Andere voorbeelden zijn o.a. de Heinontvoerder en de moordenaar van Fortuin

 

Ook de gebroeders Anker nemen vaak spectaculaire strafzaken op zich. Gevolg de kleinere misdadigers moeten vaak genoegen nemen met een "mindere goden" als advocaat, als ze tenminste het op staatskosten willen laten doen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  10 leden, 208 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.