Jump to content
Danielle L
Verberg

Grafische vormgeving, verzekering

vraag

Ik ben een bedrijfje gestart voor grafische vormgeving en webdesign.

 

Nou ben ik langs de bank gegaan voor advies voor verzekeringen. Ook heb ik in mijn omgeving wat informatie gevraagd maar ik kom er niet uit. Misschien dat iemand mij hier wat hulp kan aanbieden.

 

Zelf wilde ik een rechtsbijstandverzekering. Dit is mij afgeraden omdat mijn facturen daar waarschijnlijk niet hoog genoeg voor zijn en ik in principe alleen arbeidsuren kwijtraak (door de bank)

 

Wel heb ik het advies gekregen voor een aansprakelijkheidsverzekering. Ik vraag me af of ik hier goed aan doe. In principe regel ik alles vanaf mijn bureau en kom ik niet echt in 'contact'met mensen. Dit gebeurd namelijk grotendeels via de e-mail of telefoon. In mijn algemene voorwaarden staat bijvoorbeeld dat ik niet aansprakelijk ben voor winstverlies, klantverlies ed.

 

Is dit genoeg? Of is het toch verstandig op een aansprakelijkheidsverzekering te nemen ondanks dat de kans klein is dat ik iemand lichamelijk letsel aanbreng.

 

Wat vinden jullie van het advies van de rechtsbijstandverzekering?


Grafisch vormgever en webdesigner bij www.bureau-daan.nl

Kunstenaar en sieradenontwerper bij www.artbydaan.nl

 

Maar bovenal altijd ondernemend en creatief 👩🏻‍🎨❤️

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Zie in bijlage op hoofdlijnen de voor- en nadelen van rechtsbijstandsverzekeringen versus beroepsaansprakelijkheid en juridische service-abonnementen.

 

In jouw specifieke situatie zou ik het volgende aanraden:

 • beroepsaansprakelijkheidsverzekering: beoordelen!
  Voor webdesign en vormgeving geldt doorgaans een inspanningsverplichting, geen keiharde resultaatgarantie. Maar er zijn risico's die wel resultaatafhankelijk zijn en daarom nader beoordeeld dienen te worden: denk aan (onbedoelde) inbreuken op naam-, logo- en auteursrechten van andere merken of websites. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt primair bij de ontwerper.
  Door middel van goede leveringsvoorwaarden (met diverse aansprakelijkheidsuitsluitende en beperkende bedingen) kun je het risico van beroepsaansprakelijkheid inderdaad tot acceptabel niveau terugbrengen, maar verzekering van de restrisico's is dan nog steeds niet onverstandig en mogelijk niet al te duur: de meerpremie ten opzichte van een rechtbijstandsdekking bedraagt soms minder van € 200,- en voor dat bedrag heb je niet alleen vrijwel onbeperkte deskundige juridische bijstand voor het weerleggen van een (verzekerde) claim, maar is ook de eventuele claim zelf verzekerd. Maak een definitieve keuze pas als je weet wat het kost.
   
 • Rechtsbijstandverzekering: liever niet
  biedt alleen (beperkte) toegevoegde waarde als er al een geschil is ontstaan; het helpt niet bij het voorkomen ervan. Daarom raad ik je - als je niet kiest voor verzekering beroepsaansprakelijkheid - eerder een juridisch service-abonnement aan. De kosten daarvan bedragen circa € 380,- per jaar exclusief btw. Het is een keuze voor preventie in plaats van repressie. Bij eventuele geschillen ga je wel (bij)betalen maar de meerwaarde van preventie is aantoonbaar hoger dan een verzekering
   
 • Bedrijfsaansprakelijkheid
  wettelijke aansprakelijkheidzaak- en letselschade kun je niet uitsluiten, zowel niet in figuurlijke (kans op) als letterlijke zin (voorwaarden) . De kans is weliswaar erg gering, maar de gevolgen van met name letselschade zeer aanzienlijk. Dit dien je gewoon te verzekeren. Voor de kosten hoef je dit niet te laten: premies zijn er al vanaf € 80,- per jaar. Dit is de zakelijke variant van de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

 

Meer weten? Stuur een mail of PM

 

caopties.pdf

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 4 leden online en 169 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept