Ga naar inhoud
 • 0

Hulp verkrijgen krediet

Junior     20 5

Ik ben op zoek naar iemand die :

-Mij helpt een ondernemingsplan op te stellen.

-Dit samen met mij voorlegt bij verschillende banken.

-Die andere ondernemers enigzins over kan halen om gebruik te maken van mijn product. (digital signage,narrowcasting.. of hoe je het ook wilt noemen), dus een groot netwerk beheert.

 

Op een no cure no pay basis.

 

PS: niet neerbuigend bedoeld , maar ik geef de voorkeur aan personen die enigzins een status verworven hebben bij higherlevel.

Admin's, Mod's etc etc.

 

 

Indien dit topic op de verkeerde plek staat heb ik er geen probleem mee als dit naar het juiste forum wordt verplaatst en deze tekst verwijderd word.DE SCHUIN GEDRUKTE DAN HE!

 

Grtzz wHiTeHaT

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0
Legend     2,8k 127

Waarom denk je dat jouw aanbod interessant genoeg is voor mensen om hierop in te gaan ?

 

Je hebt iemand nodig die jou helpt bij het opstellen van een ondernemingsplan voor een bedrijf dat narrowcastingdiensten levert.

Daar ben je al lang niet meer de enige speler in.

 

Die persoon moet mee om de banken ervan te overtuigen dat het een goed plan is. De vraag is alleen of jij wel over voldoende zekerheden beschikt om de bank over de streep te kunnen trekken.

 

Daarnaast vraag je deze persoon ook nog eens zijn netwerk aan jou open te stellen.

 

En met het no cure no pay principe leg je ook nog een groot deel van het risico bij de "partner" neer.

Wat je zelf brengt is mij niet duidelijk maar het lijkt erop dat dit bitter weinig meer is dan het narrowcasting idee.

 

De persoon die jou eventueel zou kunnen helpen is beter af een dergelijk traject zonder jou te volgen.

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     236 6

Als ik het goed begrijp, heb je een product (hoe uniek?) en zoek je nu iemand die op no cure no pay basis alle dingen voor jou gaat doen, die jij als ondernemer zou moeten doen. Hij moet een ondernemingsplan schrijven, financiering regelen, klanten zoeken, etc.

 

Welk belang krijgt deze persoon in jouw onderneming? Als ik het zo bekijk, wordt hij de ondernemer en zou hij met minder dan een meerderheidsbelang geen genoegen moeten nemen.

Link naar reactie
 • 1
Legend     277 53

Het kan altijd gekker!

 

Hallo, ik ben ondernemer in wording. Ik zoek iemand die mijn bedje voor me opmaakt, liefts voor niks, zodat ik het niet hoef te doen. Ik ben niet zo goed van vertrouwen, dus je moet wel kunnen laten zien dat je het kan door de positie die je nu bekleedt.

 

Dit was dus een echte foute ondernemers pitch. Iedereen heeft de haren al recht overeind staan, voordat je aan de tweede zin begonnen bent.

 

Maargoed, het is net als bij monopolie: "Ga terug naar start en u komt niet langs de bank".

 

Groet Sancho


Sancho is de realistische tegenhanger van de dromende Don Quichot, die reuzen zag in windmolens :: In zekere zin is Sancho een pragmaticus die met beide benen op de grond staat en Boerenslim.

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
Guests

Waarom denk je dat jouw aanbod interessant genoeg is voor mensen om hierop in te gaan ?

 

Werk is werk hebben ze mij altijd geleerd.

Ieder het zijne.

Ik zoek nog iemand die mij rijk wil maken op no cure, no pay basis. Gelooft u nu werkelijk dat zoiets interessant is? Wat heeft u zelf al ondernomen en uitgezocht? Een ander het werk laten doen is geen ondernemersschap.

Link naar reactie
 • 0
Junior     20 5

Niet iedereen denkt hetzelfde.

er wordt al direct uitgegaan van de zgn harde vorm van zaken doen jegens medespelers.

sorry maar van hier kom ik niet, zij die mij supporten zullen heus niet met lege handen van mij vandaan gaan.

 

Ik krijg het gevoel dat ik al direct als een geldwolf behandeld word.

Ondernemen is risico's nemen.

Daarnaast zijn uw reacties ook niet gepast omtrent de vraagstelling.

Er wordt hulp gevraagd aan diegene die volstaat aan mijn vraag en niet aan diegenen die afwijst.

Verder wil ik u vragen om NIET te reageren indien dit onderwerp niet de weg is die u bewandeld.

Link naar reactie
 • 0
Legend     277 53

Tja, Sancho is ook maar een ezelrijdend hulpje van een maffe veldheer, dus daar mag geen slimme opmerking van verwacht worden. Als ik uw gevoelens heb gekwetst, bied ik nu direct mijn nederig excuus aan.

 

Maarre, ik heb in dit draadje al 4 mensen gezien die aan jouw vraag tegemoet zouden kunnen komen. Helaas reageren ze nogal afwijzend en dan vraag ik me toch af hoe dat komt. Zou het misschien de toon zijn die de muziek maakt?

 

Groet,

Sancho


Sancho is de realistische tegenhanger van de dromende Don Quichot, die reuzen zag in windmolens :: In zekere zin is Sancho een pragmaticus die met beide benen op de grond staat en Boerenslim.

Link naar reactie
 • -1
Junior     20 5

Dat zou best eens kunnen.

Helaas kan ik uit principiële redenen mij niet van deze toon distantiëren.

Uiteindelijk ben ik de baas.

Geloof mij , er zijn mensen die goed zijn in wat ze doen, en het graag doen.

 

En ook vast vullen dezen de lotto iedere maand in.

Dat wil niet zeggen dat omdat zij het systeem begrijpen, zij ook maar zelf een lotto beginnen.

 

Probeert gij het maar eens!

Is toch ook winstgevend , en zeg mij nu niet, dat u niet weet hoe u een lotto zou kunnen opzetten.

 

desgewenst zet ik mijn versnelling een trapje lager, en ga ik mij ook in uw ogen waarschijnlijk in de wat meer "schunnige" niveaus begeven.

 

Niet alle oren waarderen een Mozart.

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
Guests

Voelt u zich nu goed in de rol van superieure baas die even aan onderdanige ondernemers komt vertellen wat ze wel en niet moeten doen? Even voor de goede orde. We zijn allemaal ondernemers die voor onszelf zijn begonnen en zitten echt niet te wachten op een "baas" die eigenlijk gewoon opzoek is naar een loonslaaf die zijn salaris pas ziet op het moment dat het hem uitkomt.

 

Als ik het goed begrijp bent u juist degene die nog geen enkele staat van dienst heeft opgebouwd maar wel denkt de baas te kunnen spelen over anderen. Daar komt u echt niet mee weg. Zelfs al zult u mensen vinden die onder uw bewind willen werken, dan nog zult u respectvol moeten omgaan met mensen. Als u tenminste ooit klanten wilt hebben. Een goede raad: neem het advies dat gegeven wordt serieus en doe er wat mee.

Link naar reactie
 • 1
Retired Mod     3,8k 254

Ik zou vanuit mijn discipline kunnen helpen bij het maken van een ondernemersplan dat voor een bankier acceptabel is. Dat plan vervolgens bij verschillende banken "verdedigen" moet ook geen probleem zijn.

Ik zou het zelfs op een no cure no pay-basis willen en kunnen doen.

 

Maar ....er zijn volgens mij op voorhand twee problemen:

1) Een van de eerste dingen die een bankier doet bij het beoordelen van een ondernemersplan, is zich een beeld vormen van de ondernemer die tegenover hem/haar zit. Mede op basis van jouw vraagstelling heb ik over het resultaat daarvan ernstige twijfels..

2) Ik mag me (helaas voor jou) niet rekenen tot de Admin's, Mod's etc etc

Link naar reactie
 • 0
Legend     710 64

Leuk topic dit ;D

Op andere fora noemen ze zoiets een "bier en chips-topic".

Helaas heb ik ook niet de gewenste status :P

 

To the point is topicstarter gewoon op zoek naar een bank die 'm geld wil lenen maar 't zelf niet voor elkaar krijgt.

Kortgeleden liepen er ook een paar topics van ondernemers (met geldproblemen/bkr registraties) die op zoek waren naar financierders, Mischien zou topicstarters dat eens kunnen opzoeken en de toonzetting vergelijken en dan bemerken dat die anderen op veel meer sympathie kunnen rekenen.


Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     166 20

Uiteindelijk ben ik de baas.

 

De baas van wat? Er is niks...

 

De laatste tijd komen er geregeld van dit soort topics voorbij. Wordt er nou echt gedacht dat de mensen hier niets liever doen dan voor een wildvreemde 'even' een ondernemingsplan schrijven? Wordt er gedacht dat de mensen hier hun kostbare tijd niet beter te besteden hebben?

 

Hier zitten voornamelijk ondernemers. Toevallig zijn dat mensen met doorgaans een goed ontwikeld zakelijk inzicht. Als je de hulp wilt waarnaar je vraagt, zal je toch met een voorstel moeten komen waarin op zijn minst een win-win situatie ontstaat.

 

Maar ik zou je eerst eens afvragen of ondernemen iets voor jou is. Als je al aan het ahndje gehouden moet worden bij het opstellen van een ondernemingsplan en gesprekken bij de bank, denk ik van niet namelijk.

 

Maar goed, misschien een slotje op dit topic? Dan kan de topic starter zijn prachtige aanbod in Vraag & Aanbod zetten.

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     4,9k 320

Niet iedereen denkt hetzelfde.

 

Ik krijg het gevoel dat ik al direct als een geldwolf behandeld word.

Ondernemen is risico's nemen.

Inderdaad, niet iedereen denkt hetzelfde.

 

Zo haal ik uit geen van de reacties dat iemand jou voor geldwolf uitmaakt. wat ik wel lees is dat iedereen zich afvraagt waarom het voor iemand aantrekkelijk zou zijn om jou te helpen.

 

Ondernemen is gecalculeerde risico's nemen. In jouw geval is het niet in te schatten welk risico mensen lopen. Jouw aanbod komt er op neer dat je de risico's voor een groot deel op de partner afwentelt terwijl je met de opmerking; "uiteindelijk ben ik de baas" aangeeft dat deze persoon niks in de melk te brokkelen heeft.

Los van de eventuele opbrengsten voor degene die jou te hulp schiet bestaat er door jou harde lijn ook een grote kans op afbreuk. De kans dat de zakelijke relatie door jouw starheid voortijdig beeindigd wordt lijkt erg groot. Ook dat maakt het niet erg aantrekkelijk om jou "te hulp" te schieten.

Als je iemand zoekt die feitelijk jouw partner wordt dan lijkt het me ook niet verstandig om dit soort bewoordingen te gebruiken.

 

Maar waarschijnlijk bedoel je het allemaal heel anders dan zoals het hier nu overkomt. Ik zie ook dat je al enige tijd actief bent met je bedrijf maar dat de echte doorbraak uitblijft terwijl concullega's als paddestoelen uit de grond schieten.

Ik raad je aan de discussie "Gebruik van een coach" eens rustig door te lezen en jezelf eens af te vragen of een coach jou misschien kan helpen.

Ik lees goede intenties maar onderhuids zit er bij jou iets wat je succes in de weg staat. Een goede coach kan je daar inzicht in geven.

In die bewuste draad staat een Business Coach die niet eens zo ver bij je vandaan zit. Neem daar eens contact mee op zou ik zeggen.

 

Maar goed, misschien een slotje op dit topic? Dan kan de topic starter zijn prachtige aanbod in Vraag & Aanbod zetten.

 

Toen dit bericht gisteravond op het board verscheen was mijn eerste reactie ook dat dit een vraag en aanbod onderwerp is en dus eigenlijk een slotje verdiende.

Aan de andere kant vond ik op dat moment het "aanbod" zo onaantrekkelijk dat het mij voor de topic starter beter leek als er enige discussie rond het onderwerp op gang zou komen zodat de topic starter in kon zien dat het als weinig aantrekkelijk overkomt.

Link naar reactie
 • 1
Legend     752 33

Hoi Henry,

 

Ik raad je aan een aantal van mijn onderstaande artikelen te lezen:

- Zoeken naar geld: de voorbereiding

- De seed-fase - zoeken naar geld?

- Financieringsbronnen: banken

 

Wellicht heb je nog het meeste aan het artikel over Businessduivels en andere oplichters

 

Hoe dan ook veel succes bij je zoektocht naar de ideale partner!

 

Met vriendelijke groet,

 

Ties

Link naar reactie
 • 1
Legend     515 52

Henry heeft één ding wel goed aangetoond en dat is dat hij zeker is van zijn zaak. In dit geval was dat niet zo handig, want juist als je om hulp vraagt, moet het wel duidelijk zijn dat je hulp wilt. Na de mededeling over "de baas", werd mij duidelijk dat het niet zozeer om echte hulp, maar meer om "handjes" gaat (werk is werk). Een businesscoach is in dit geval volledig overbodig, want die levert namelijk alles, behalve "handjes".

 

Hoewel ik een groot vermogen tot zelfredzaamheid zeer kan waarderen in een ondernemer, gaat Henry net een stapje te ver. Vooral het gegeven dat dit vast zit op "principiële redenen" is voor mij doorslaggevend. Hij stoot daarmee potentiële geïnteresserden voor de borst en helpt zichzelf dus niet (aan hulp of handjes).

 

Het enige wat ik mij nu nog afvraag is waarom Henry zo vreselijk zijn best doet om de indruk te wekken dat hij "de baas" is, terwijl uit alles blijkt dat dit juist een positie is die nog verworven moet worden.

 

Misschien horen we dat nog eens.

 

Henk de Greef

 

Link naar reactie
 • -1
Junior     20 5

Beste Ties,

Bedankt voor je informatie.

U heeft er waarschijnlijk begrip voor hebben kunnen opbrengen dat ik even mijn tandjes moest laten zien.

In mijn optiek voelde ik een bepaalde minachting , wanneer men sommige reply's naleest kunt u dat ook wel terug vinden.

Ik moet zeggen dat ik me toch nog netjes gedragen heb.

Bovendien ben ik van mening dat mijn vraag zo gek nog niet is.

Een ondernemingsplan opstellen is niet altijd iets wat je allen moet of kunt doen.

Het moge toch duidelijk zijn dat men goed beslagen ten ijs gaat.

Tevens wanneer er iemand meegaat die enige ervaring op dit gebied heeft, is het handig dat deze in kan springen op bepaalde zaken , en geeft tevens een wat zakelijkere uitstraling.

 

De reden dat ik doel op no cure no pay moge toch ook wel duidelijk zijn voor wie enige wijsheid beschikt.

Ten eerste is de inzet van de hulp veel groter dan wanneer ik vooruit betaal.

No cure no pay is toch heel duidelijk, als ik de lening/krediet niet krijg.. dan krijgt de hulp ook niets.

Ik verwacht dus gewoon 100% inzet en goed overleg, natuurlijk zal er eerst gekeken worden of alles überhaupt wel zinvol is , ook voor de zekerheid van de hulp.

 

Ik sta er echt van te kijken dat sommigen hier hersenloos direct op reageren.

Indien u een werknemer in dienst heeft en die komt iedere dag een half uur te laat, betaald u hem dan het volle uur?

en nou niet zeggen .. dan kiep ik hem eruit ( geen oude schoenen weg voor je nieuwe hebt, laten we het voor het voorbeeld hier even op houden).

 

Daarnaast hoe je het ook keert of wendt , ja uiteindelijk ben ik de baas, ik ben het die beslist over wat er met mijn zaken gebeurd en niet gebeurd , wat is hier zo vreemd aan?

 

En ten slotte..

Wanneer men een vraag stelt is het belangrijk dat deze duidelijk is.Vooral in een forum, er vanuit gaande dat de vraag niet vreemd zal klinken bij hun members die zich associëren, zijnde ondernemers.

 

Desondanks zal ik hier niemand iets kwalijk nemen, ook niet de sarcast, en hoop bij deze dat het een en ander nu ook voor sommigen iets duidelijk is , zodat ook deze hun begrip uiteindelijk tot uiting mogen laten komen.

 

Grtzz wHiTeHaT

Link naar reactie
 • 0
Junior     20 5

Nee ,dat heb ik niet, ik heb er wel weer van geleerd.

Jammer dat het een en ander uit zijn verband werd gerukt.

 

Ik dien nog eventjes te bekoelen van het een en ander.

Op dit moment ben ik nog het een en het ander op een rijtje aan het zetten.

Realiserende dat de benodigde financiën waarschijnlijk iets in te drukken zijn.

 

MvG Henry

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  5 leden, 238 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.