• 0

doorstoten naar een grotere klantenkring

Hallo beste mensen,

 

Ik ben al drie jaar aan de slag als ondernemer. hoewel ik dat woord nog te groot voor mij vindt klinken. Maar drie jaar geleden ben ik samen met een oud klasgenoot een 3D visualisatie en reclame bureautje begonnen. eerlijk gezegd een beetje ondoordacht begonnen om van het ondernemerschap te proeven. We hadden geen ervaring, maar toch hebben we wat serieuze klussen kunnen doen. we zijn voornaamelijk bezig geweest ons product te verbeteren. we hebben er een leuke zak cent mee verdient om het zo maar te zeggen.

 

Door wat prive problemen en menings verschillen. is het de laatste jaar wat minder gegaan. en heeft mijn compagon besloten om niet meer verder te gaan vanwegen zijn prive situatie. Ik daartegen was altijd al gedreven en wilde koste wat het kost doorzetten maar had ook het gevoel dat hij het niet aandurfde. Hij is het bedrijfje uit gestapt en ik ga door. Nu sta ik er alleen voor opzich voel ik me vrij en heb alles nu in eigen hand. en ga er ook helemaal voor. Het is wel dat ik de back up van mijn compagnon mis. maar daar moet ik doorheen zetten. zo dat was even mijn verhaal dat ik eerst even kwijt wilde

E :)

 

Nu heb ik al wat contacten en deze ga ik weer helemaal optimaal ophalen en netwerken. Ga de website totaal veranderen en een nieuw marketing plan schrijven.

dat is allemaal leuk en aardig. maar wil ook nieuwe klanten bereiken. Ik maak voornaamelijk artist impressions voor de woningbouw. maar wil ook andere branche erop wijzen dat 3d in sommige situaties heel erg handig kunnen zijn.

hehe nu eindelijk de vraag.

 

Wat is jullie mening. moet ik eerst weer heel mijn klanten kring af gaan om te kunnen verdienen en rustig weer opbouwen. of moet ik ineens groots aanpakken. door veel bedrijven te bellen, te benaderen (maling brochure en afspraak regelen)en doorstoten naar ene grotere klanten kring. wat zou voor mij de beste aanpak kunnen zijn.

 

mischien is het verhaal wel niet zo duidelijk dat kan ook :)

 

maar mischien komt er wel een goed advies

by the way. ondertussen ben ik wel een ondernemer geworden hoor. idee en drive genoeg en niets is te gek. heb het gevoel dat ik weer helemaal opnieuw ben begonnen.

 

alvast bedankt

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik zou heel erg oppassen met dergelijke acties.

 

Korting geven als je wilt starten klinkt aantrekkelijk, maar het kan je product of dienst ook verkeerd in de markt zetten. Je zet er namelijk wel een toon mee.

 

Korting gebruiken om mensen over de streep te trekken is een betere optie maar dat ga je niet rondbazuinen, dat is onderdeel van je onderhandelingen.

 

Probeer te klanten te winnen met kwaliteit, professionaliteit en enthousiasme.

 

En voorbeelden, afbeeldingen, referenties, mond-op-mond reclame zijn goede middelen, zonder afbreuk te doen aan de prijs, marge, winst en imago van prijsstunter te krijgen.

 

 

Gr.

Paul

 

verkoop - marketing - communicatie

 

Resultaatgericht en altijd helder.

 

www.helder-resultaat.nl

Link naar reactie
  • 0

Hij gaat niet een nieuw product in de markt zetten maar komt als nieuwkomer en relatief onervaren speler op de markt. In een vechtmarkt is de enige tool om ergens binnen te komen of zelfs aandacht te krijgen een zeer scherpe prijs én een betere service / product. "more for less"

 

Aan de andere kant heeft Brabander al ervaring in deze markt dus denk even goed na wat de beste strategie is. Wellicht kan je gewoon diverse zaken uitproberen.

Link naar reactie
  • 0

In een vechtmarkt is de enige tool om ergens binnen te komen of zelfs aandacht te krijgen een zeer scherpe prijs én een betere service / product. "more for less".

 

Nonsens. Geldt alleen voor inwisselbare commodities in een markt met veel prijskopers. Als je perse aan de onderkant actief wil blijven, zet je zwaar in op prijs. Elders gaat het om toegevoegde waarde: snelheid, kwaliteit, originaliteit, etc. Er zitten in China en India vast 3D-artists die voor een fractie van de prijs willen werken, maar ik wed dat de meeste opdrachtgevers liever samenwerken met een specialist om de hoek die aan een half woord genoeg heeft.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

de meeste bdrijven bevinden zich in de randstad. waaronder ook de beelden fabriek. ik heb daar wel even in keuken kunnen kijken, dat geld ook voor DPI. deze doen veel zaken met grote project ontwikkelaar die ook in de randstad bevinden. met enkele andere grote ontwikkelaars daarbuiten.

Ik ben zelf geen onbekende in de bouwwereld. en weet uit onderzoek dat er nog genoeg ontwikkelaars zijn die nog niet aan 3d zijn begonnen of het laten uitvoeten door reclame bureau's (deze zoeken dan een 3D bureau). alleen deze ontwikkelaars zijn wel een maatje kleiner als de grote in de randstad. en daar zitten de opdrachten.

Ook is het zo dat project ontwikkelaar nog niet zo trouw zijn aan 3D bedrijven. als ze een andere speler vinden waarvan kwaliteit/prijs verhouding beter liggen willen ze nog wel eens switchen. Ze doen dit meestal bij kleine projecten. en die markt wil ik in. zorgen dat ik via dat soort klusjes een positieve nam op kan bouwen.

Link naar reactie
  • 0

Hij gaat niet een nieuw product in de markt zetten maar komt als nieuwkomer en relatief onervaren speler op de markt. In een vechtmarkt is de enige tool om ergens binnen te komen of zelfs aandacht te krijgen een zeer scherpe prijs én een betere service / product. "more for less"

 

Aan de andere kant heeft Brabander al ervaring in deze markt dus denk even goed na wat de beste strategie is. Wellicht kan je gewoon diverse zaken uitproberen.

 

Ik heb Brabander nog niet horen zeggen dat het een vechtmarkt is. Prijs is altijd belangrijk, meer bij commodities dan diensten waarbij de kwaliteit belangrijker is. Natuurlijk is de prijs-kwaliteit verhouding dan ook belangrijk, maar ik kan me indenken dat de verstandhouding met de opdrachtgever minimaal net zo belangrijk is. Snel kunnen schakelen, professioneel werken, kwaliteit in het product afleveren.

 

Meer leveren voor hetzelfde geld is een goed idee. Alleen lijkt mij de insteek van Brabander effectiever. Bij het verkrijgen van de opdracht en het behouden van een gezond business model en imago. Kost misschien niet heel veel meer werk (renders maken uit de bestaande opdracht) maar de opdrachtgever kan ineens veel meer voor hetzelfde geld.

 

Probeer ook aansluiting te vinden bij de reclamebureau die hun 3D werk uitbesteden. Als binnenkomer bij grotere opdrachtgevers en je portfolio vergroten.

 

En juist in een markt waar de marges onder druk staan, is het zaak om te investeren in middelen die de omloopsnelheid van projecten vergroot. En met de totale investeringen van projectontwikkelaars heeft een korting op een dergelijke opdracht misschien minder effect dan op het resultaat van de Brabander. (maar misschien heb ik het mis, omdat ik de gemiddelde opdrachtwaarde van Brabander niet ken)

 

 

verkoop - marketing - communicatie

 

Resultaatgericht en altijd helder.

 

www.helder-resultaat.nl

Link naar reactie
  • 0

het is kei moeilijk om over je iegen bedrijf een tekst te schrijven daar ben ik al wel achter.

 

Praat eens een uurtje met een goede copywriter en laat hem een dagje zweten op een z.g. copyplatform. Met die tekst kun je jaren vooruit. Kost je één keer een paar honderd euro, maar geloof me, it's money well spend.

 

Ik heb nog wel een paar toppers in mijn rolodex staan. PM me maar als je interesse hebt.

Link naar reactie
  • 0
En aangezien er genoeg 3d bureaus zijn in Nederland. is het vrij moeilijk er tussen te komen.

 

Hier concludeerde ik uit dat het om een vechtmarkt gaat. Ook weet ik uit ervaring dat hier relaties zéér langdurig en hecht kunnen zijn. Juist omdat de opdrachtgever weinig tijd en moeite wil hebben en zich wil bezig houden met zijn core business. Iets goedkoper is geen optie en waaruit blijkt dat je beter bent dan de gevestigde orde?

Op het moment dat de marges flink onder druk staan kan het verleidelijk zijn voor een opdrachtgever iets nieuws te proberen of zelfs een project waar normaal geen 3D voor gedaan wel van een 3D te voorzien.

 

Aan de andere kant geeft Brabander aan dat er sectoren zijn waar 3D wel gebruikt zou kunnen worden maar waar het nog niet is. Die markt kan je zien als een "Blue Ocean". Uiteraard is de strategie hier totaal anders en daar zal prijs veel minder of wellicht helemaal geen issue zijn.

 

Link naar reactie
  • 0

Het hheeft eventje geduurd vanwegen een verhuizing. mar mijn website is bijn aafgerond. nu wil ik graag even wat oordelen over mijn website. Moet nog wel wat dingen aanvullen. Maar het gaat meer over het overkomen.

www.conobra.nl ik ben benieuwd hoe andere ondernemers er tegen aan kijken.

met vriendelijke groet,

 

j van dongen

Link naar reactie
  • 0

Hai J. van Dongen,

 

Ik heb net je website bekeken en mijn eerste indruk is positief. Het geheel ziet er goed uit. Ik heb wel een paar tips hoe je je site overtuigender kunt maken.

 

De tekst op je homepage is geschreven vanuit Conabra, terwijl de homepage bedoeld is voor jouw potentiele klanten. Het aanstippen van de problemen en dillema's waar jou klanten mee zitten werkt zeer goed.

 

En probeer zoveel mogelijk vakjargon te vermijden. Niet iedereen heeft direct een voorstelling bij digitale impressies. Hoe concreter en wervender de tekst op je homepage is, hoe meer vertouwen je wekt en werkt aan klanten aantrekken via je website.

 

Succes ermee!

Marco Bouman

 

 

Marco Bouman - Haal meer uit je webshop (site)

www.online-marketingmachine.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 218 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.