Ga naar inhoud

Boete voor vroege haring?

Geplaatst:

TwaBla

 

Klein nieuwsberichtje afgelopen week...

 

RIJSWIJK - Vishandelaren die de Hollandse Nieuwe eerder dan 3 juni verkopen, riskeren dit jaar voor het eerst een fikse boete.

 

De vorig jaar reeds aangekondigde boete van maximaal ruim 11.000 euro zal dit seizoen voor het eerst worden ingezet. De nieuwe haring kan dit jaar waarschijnlijk vanaf 3 juni worden gekocht, nadat in Scheveningen het eerste vaatje is geveild.

 

"Het gaat erom dat we met de gelijktijdige verkoop de kwaliteit van de verkochte haring garanderen. De haring moet vet genoeg zijn en (bijna) volgroeid", meldt het Productschap Vis.

 

Overigens verwacht het productschap niet dat er vaak zal moeten worden bekeurd. "Toen we dit vorig jaar aankondigden, kregen we maar een paar signalen over handelaren die te vroeg nieuwe haring verkochten; slechts een enkeling respecteert de afspraak niet", aldus de woordvoerster.

 

Wacht es even. Da's een publiekrechtelijke instantie (productschap) die met boetes een mededingingsbeperkende afspraak afdwingt. Wat een rotsmoes: 'de haring moet vet genoeg zijn'. Het is gewoon een kartel dat afspreekt om de haring extra te promoten met een gezamelijke introductie. Net als dat mosselkartel in Zeeland.

 

Hopelijk heeft een echte ondernemer het lef om dat productschap te trotseren. ::)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Featured Replies

Geplaatst:

Jeroen Bakker

slechts een enkeling respecteert de afspraak niet

 

Lekker is dat inderdaad, een beetje eenzijdig "afspraken" maken...

Geplaatst:

Ard-Sc

( ... kan even niet reageren ... is zijn rubberboot aan het opblazen ... gaat hem vervolgens beladen met zijn vlindernetje en zijn haring-tom-tom en kiest het ruime sop ... En om meteen even het antwoord te geven op de SMS-prijsvraag: wat is de naam van zijn rubberbootje? ... Neelie natuurlijk ... )

Geplaatst:

Ed

Ships,verkeerde antwoord gegeven.

Ik had Neeltje Jacoba gesms't ;D

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Geplaatst:

TwaBla

  • Auteur

In België hebben ze ook lak aan het productschap...

 

En in Oudenbosch/Spakenburg.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Geplaatst:

Mikky Vrolijk

 

Nou... ik eet ze meestal ver voordat het eerste vaatje wordt geveild.

Maar ja... dat is het voordeel als je een "Scheveninger" bent en er dus haring binnen is voordat het kartel dat in de gaten heeft ;D

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator

Nou... ik eet ze meestal ver voordat het eerste vaatje wordt geveild.

Maar ja... dat is het voordeel als je een "Scheveninger" bent en er dus haring binnen is voordat het kartel dat in de gaten heeft ;D

 

Als halve Scheveninger mis ik dat soort voordeeltjes nu ik wat ver uit de buurt woon. Ik dacht eerlijk gezegd dat dit inmiddels niet meer mogelijk was. Maar dus toch nog wel. Misschien maar weer eens verhuisplannen maken...?

 

Groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Geplaatst:

msteer

Als niet-scheveninger dacht ik dat de haring tegenwoordig uit Denemarken kwam...

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.