• 0

Marketen beleggingsfonds

Ben als startende (niet-ervaren) ondernemer druk bezig met het opzetten van een nieuw type vastgoed beleggingsfonds (soort vastgoed cv):

 

Keywords zijn:

Duidelijke looptijd en beperkte kosten, duidelijkheid over rendement/risico op Nederlands vastgoed, hoog rendement (12-17%, afhankelijk van het risico), wel vergunning en toezicht AFM.

 

Qua marketing denk ik aan direct mail/email, maar hierbij loop ik het risico te worden vergeleken met de huidige debacles in de vastgoed fondsenwereld (Palm Invest e.d.), waardoor de response te laag wordt.

 

Iemand goede marketing suggesties, danwel algemene suggesties.

Credit Linked - voor innovatieve beleggingen

www.creditlinked.nl

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Dan zoek je nog een partner... en nog één met allemaal aanvullende competenties... Heb je eenmaal je management team, dan zit je ook heel anders aan tafel bij investeerders. Mensen die vóór launch instappen moeten een committmentfee betalen voor een x percentage van de aandelen van de nog op te richten SPV. Dan zie je meteen wie serieus is.

Link naar reactie
  • 0

Als je 3 ton kan lenen tegen 6% rente loop je zelf alle risico. De bank wil namelijk geen risico lopen en zijn geld terug als je verlies maakt ipv winst.

 

Hij geeft mensen de mogelijkheid om een rendement van circa 17% te realiseren. Hier hangt uiteraard een bepaald risico aan vast. Alle risico naar zijn winst. Nergens word zo'n rendement gegarandeerd. Als de vastgoedmarkt in elkaar stort dan is het toch echt over ;).

 

Maar om terug te komen op het rendement, geloof ik dat een rendement van 17% zelfs mogelijk is een vorm van kapitaal garantie.

 

(ik weet het een beetje off topic, maar wil dit toch graag delen :P).

 

Stel je wil 1.000.000 Euro beleggen over een periode van een jaar. Vervolgens koop je een Zero Coupon Bond van bijv. Morgan Stanley of UBS die kosten tussen de 880.000 & 900.000.

 

Het restant van 100/120k gebruik je om futures te kopen in olie & goud. Als de markt dan een beetje zijn best doet kan je toch zonder al te veel moeite een rendement van 17% realiseren waarbij je orginele kapitaal (de 1 miljoen) gegarandeerd word door Morgan Stanley of UBS.

Link naar reactie
  • 1

Het heeft even geduurd, maar nu weer een update. Allereerst heb ik erg gelachen om de reactie van vanderpas. Hoewel hij in principe gelijk heeft, is de kans op het behalen van 17% rendement niet erg groot.

 

Wat mijn produkt zo speciaal maakt is het feit dat elk accountantskantoor zal bevestigen dat indien het produkt wordt gekocht het verwachte rendement 17% zal zijn (ovb van een niet dalende 3 maands Euribor rente, zou 3 maands Euribor direct na afsluiten met 2% dalen, dan wordt het verwachte rendement circa 15%). Er zit geen businessplan aan ten grondslag, of een stijging of daling van een (beurs)index. Verder zal elk accountantskantoor beamen dat alleen bij een zeer forse verslechtering van bepaalde macro-economische grootheden (tot niveaus uit de huizencrisis van de jaren 80), het verwachte rendement niet behaald zal worden.

 

Door een overeenkomst tussen mij, de participanten en de depotbank hoop ik ook onzekerheid weg te nemen over pyramide constructies (alleen de depotbank kan geldtransacties doen).

 

Anyway, wat belangrijker is, is het feit dat mijn werkgever mijn concurrentiebeding niet tegen mij gaat gebruiken als ik de onderneming op ga starten. Dus eigenlijk heb ik nu twee opties: (1) een investeerder zoeken en voor de AFM vergunning gaan of (2) lowcost starten met kleine emissies (tot EUR 2.5 mio) zonder AFM vergunning (vrijstelling) en dan in een later stadium een investeerder zoeken/vergunning regelen.

 

Voel het meeste voor de lowcost variant...

Credit Linked - voor innovatieve beleggingen

www.creditlinked.nl

Link naar reactie
  • 0

Ok, je bent er (bijna) aan toe om de stap te zetten. Nu dan opnieuw de vraag hoe je jouw poduct gaat vermarkten binnen de beoogde doelgroepen?

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Alweer vier maanden verder, baan opgezegd, prospectus ontwikkeld, website bijna klaar en het marketingplan begint langzaam vorm te krijgen. Het wordt een volledige online marketing campagne met banners op de bekende financiele sites (zoals IEX en Beursgorilla). Er wordt verder gebruik gemaakt van 2 incentives:

 

Een schenking aan een goed doel (zo'n 10.000 euro, n.a.w. Habitat for Humanity) per geplaatst fonds van 2.5 miljoen euro en

1 (of meerdere) gratis hotelovernachtingen (met ontbijt en diner) voor alle inschrijvers (aantal overnachtingen en kwaliteit hotels afhankelijk van de grootte van de inschrijving).

 

Ben nog steeds op zoek naar meer mogelijkheden, die me alleen geld kosten als het product daadwerkelijk wordt geplaatst. Heb nu even geen tijd, maar dan echt binnenkort de product details voor rendementen van 10% of 14% per jaar (en dat met een looptijd van net meer dan drie jaar)....

Credit Linked - voor innovatieve beleggingen

www.creditlinked.nl

Link naar reactie
  • -2

Sta erg open voor "no cure no pay" marketing oplossingen en ideeen....

 

De komende twee maanden ga ik twee producten marketen van elk EUR 2.5 mio: Het Credit Linked Woningen I en het Credit Linked Woningen II fonds. Beide fondsen beleggen in het debiteurenrisico op Nederlandse hypotheekleningen verstrekt door de ABN AMRO. Alle geldstromen worden beheerd door een gerenommeerd internationaal trustkantoor met meer dan 100 jaar ervaring. Alle betalingen worden gegarandeerd door ABN AMRO (die bank met hele nette positieve halfjaar cijfers)

 

Het Woningen I fonds heeft een verwacht effectief rendement van 14% (na alle kosten) en een looptijd tot april 2012, hetgeen alleen niet behaald zal worden als de verliezen op een bekende hypothekenportefeuille van de ABN AMRO groter worden dan EUR 22 miljoen per jaar (op dit moment zijn de verliezen EUR 3.5 miljoen per jaar, deze mogen dus verzesvoudigen voordat het rendement langzaam omlaag gaat).

 

Het Woningen II fonds heeft een lager verwacht effectief rendement van slechts 10% (na alle kosten), een looptijd tot januari 2012, en een grotere bescherming waardoor het rendement van 10% behaald zal worden als de huidige jaarlijkse verliezen niet vertwaalfvoudigen.

 

Ter indicatie, als huizenprijzen de komende drie jaar met 40% dalen, en executieverkopen verviervoudigen dan levert het Woningen I fonds een (indicatief) rendement van 10.5% en het Woningen II fonds 9%.

 

Comments welkom

Credit Linked - voor innovatieve beleggingen

www.creditlinked.nl

Link naar reactie
  • 0

Beste Credit Linked,

 

beleggen in het debiteurenrisico op Nederlandse hypotheekleningen lijkt me een hit te worden. Wat zijn jouw verwachtingen voor de Nederlandse woningmarkt en aansluitend hypotheken? Daarnaast handel je in betrekkelijke anonimiteit, zonder website (testversie buiten beschouwing gelaten) en contactgegevens (vergunningen?) en krijgen je berichten speeds meer weg van spammerdespam.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Mijn verwachtingen voor de Nederlandse woningmarkt zijn redelijk neutraal, oftewel licht hogere prijzen (0%-2% per jaar). Ten aanzien van de ontwikkeling van executieverkopen denk ik niet dat we in een situatie terecht gaan komen zoals begin jaren tachtig, toen executieverkopen een factor vier hoger lagen dan nu. Ik verwacht derhalve wel een toename van de executieverkopen (door licht hogere werkloosheid in 2009-2010), maar geen verdubbeling of erger.

 

Excuses als het overkomt als spam, toen ik deze discussie begon, kon ik alleen maar vaag zijn over mijn product, nu ik op het punt sta mijn website en brochures af te ronden en mijn campagne te beginnen, kan ik meer open zijn. Als dit als spam was bedoeld had ik mijn website wel eerst afgemaakt zodat je gelijk had kunnen inschrijven ;-)

 

Ik zoek de betrekkelijke anonimiteit niet op, de website is bijna klaar en daarin is "full disclosure" over mijzelf, mijn bedrijf, het ontbreken van toezicht door AFM en de controle door het trustkantoor.

 

Moet ik je opmerking over "debiteurenrisico... hit te worden" beschouwen als ironisch? Ik zie ook wel dat subprime hypotheken waardeloos zijn (in UK en US) en dat een belegging daarin niet verstandig en zeer risicovol is, en dat de Spaans huizenmarkt er zeer zwak bijligt. Ik zie dit echter niet als een bedreiging maar als een kans omdat de vergoeding op Nederlands risico ook hard omhoog is gegaan, terwijl de risico's hier in Nederland beperkt zijn (tenzij je natuurlijk een huizenprijs krach in Nederland verwacht, of denkt dat ABN AMOR gaat omvallen). Ben ook bereid zelf een belang in het Woningen I Fonds (het meest risicovolle) te nemen van zo'n EUR 150.000.

Credit Linked - voor innovatieve beleggingen

www.creditlinked.nl

Link naar reactie
  • 0

Kreeg net een kneus met als toelichting:

 

"Om met Joop te spreken 2 dingen: money for nothing and the chicks for free if it seems to good to be true it probably is Stel je vragen eens op het IEX forum."

 

Weet niet wie dit schrijft, maar stuur mij een persoonlijk bericht, dan leg ik je uit hoe het product werkt. Zou leuk zijn als je vervolgens op het forum aangeeft of er inderdaad sprake is van "if it seems to good to be true it probably is".

 

Zo eenvoudig mogelijk uitgelegd: met de inleg van de participanten wordt een Shield 1 Class F creditlinked note gekocht op de Irish Stock Exchange (zie bladzijde 1 van https://www.atccapitalmarkets.com/offering-circulars/1737-shield--final-prospectus-ise.pdf), met een rentevergoeding van de driemaands rente plus 7% (=circa 12%). Deze creditlinked note noteert nu duidelijk onder 100% en zal in principe worden afgelost op 100%, mits de bescherming voldoende is (deze wordt verwoord op bladzijde 44 en 45 van het bovenstaande linkje). Dit levert (zelfs na kosten) een rendement van 14% voor participanten....

 

Juist vanwege deze reacties ben ik dus op zoek naar een manier om credibility te vergroten, zoals ik in mijn allereerste post al aan heb gegeven.

Credit Linked - voor innovatieve beleggingen

www.creditlinked.nl

Link naar reactie
  • 0

...

Juist vanwege deze reacties ben ik dus op zoek naar een manier om credibility te vergroten, zoals ik in mijn allereerste post al aan heb gegeven.

 

Voor mij verhoog je je credibility (niet alleen jij, maar al dit soort productaanbieders) door aan te geven:

 

1) wat is het rendement (en wat zijn de aannames van je verwachtingen)

2) wat is het risico

3) wat zijn de kosten

 

1) heb je gedeeltelijk duidelijk gemaakt. Nu heb ik altijd geleerd dat gratis geld niet bestaat, dus voor een rendement van zeg 10 a 12% moet er flink risico gelopen worden. Anders zou iedereen het wel doen, toch?

 

En als de verhouding rendement / risico zo gunstig is, waarom doe je het dan niet zelf (desnoods met een leuk PLetje)?

 

Als extra zou ik het wel fijn vinden dat een fondsbeheerder zelf ook zijn nek uitsteekt, ofwel eigen geld in zijn fonds stopt. Houdt hem extra scherp.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Allereerst bedankt voor je commentaar. Ik denk dat je helemaal gelijk hebt dat meer informatie leidt tot meer credibility, echter meer informatie betekent ook meer afhakers....

 

De verhouding rendement/risico is op dit moment zo gunstig omdat alleen banken, verzekeraars en pensioenfondsen dit soort producten op hun balans hebben staan. Door de huidige crisis zitten al die partijen stil. En als er dan iemand moet verkopen, ontstaan er hele mooie koersen. Particulieren zijn slecht sporadisch te vinden in deze markt.

 

Graag zou ik hetzelf doen met een PL-tje, maar de bank werkt hier niet aan mij. De minimum size waarop je iets kan kopen is circa EUR 1.5 mio, en dat geven banken niet aan een startende ondernemer....

 

Zoals ik al zei, doe ikzelf wel mee voor 150.000 euro, en wel in de meer risicovolle variant (CL Woningen I), dat verliezen zou echt pijn doen by the way...

 

 

Credit Linked - voor innovatieve beleggingen

www.creditlinked.nl

Link naar reactie
  • 0

Beste Credit Linked,

 

ik classificeer je bericht van heden ochtend als spam, omdat je eigen producten aanbiedt of promoot. Daarnaast rijzen bij mij twijfels over de betrouwbaarheid van het aangeboden product (timing van introductie gezien de recente internationale ontwikkelingen) en de partij achter de propositie die vooralsnog in betrekkelijke anonimiteit handelt. Voor het uitgeven van een prospectus hoef je als organisatie toch niet anoniem te blijven?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Ik ben helemaal geen financieel expert maar ik begrijp dat je product aanbiedt, een soort van kredietverzekering, die speculeert dat van een bepaalde grote groep bedrijven het merendeel financieel overeind blijft. Kunnen een aantal bedrijven niet meer aan hun betalingsverplichting voldoen dan daalt de rente eventueel gaat zelfs de gehele inleg op als er veel uit de groep bedrijven omvallen.

 

http://www.kempen.nl/uploadedFiles/Corporate/InstitutioneleBeleggers/SalesTrading/StructuredProducts/KempenCreditLinkedNote/Kempen%20Credit%20Linked%20Note%20prospectus%20140704.pdf

 

op pagina 8 t/m 10 staan de risico's in het Nederlands.

 

Met een mogelijke recessie op komst begrijp ik je probleem om hier mensen warm voor te krijgen.

 

Of gaat het hier over een ander product? Nogmaals ben geen expert.

 

Link naar reactie
  • 0

Blijkbaar verschillen we over enkele onderwerpen van mening, so be it.

 

Ik hoef niet anoniem te blijven en ben ook niet anoniem. Met het risico dat je het bericht ook als spam zal kwalificeren, zal ik op het moment dat de website af is (ergens volgende week) dit hier melden. Op de website vind je naam, adres, telefoonnummers, KvK enzovoort.

 

Ik vind het ook erg jammer dat beleggers op dit moment zeer huiverig zijn van banken en zelfs spaargeld als risicovol kwalificeren. Toen ik in mei verzon dat de voorbereiding tot ruim na de zomervakantie zou duren, had ik niet verwacht dat Fortis nu "gered" moest worden. De huizenmarkt ligt er gelukkig een stuk beter bij dan de koersen van de financials....

 

Het product is in zoverre betrouwbaar dat ik niet vrij over de ingelegde gelden kan beschikken maar deze alleen kan gebruiken voor de aankoop van de eerdergenoemde creditlinked obligatie. Het trustkantoor beheert alle geldstromen en behartigt de belangen van de participanten, niet de mijne. Verder kan ik je voorrekenen dat als ik die obligatie koop en de verliezen laag blijven, dat dan het verwachte rendement ook daadwerkelijk behaald wordt. Ook kan ik je voorrekenen wat het effect van meer executieverkopen en lagere huizenprijzen is op het rendement (ja, ik heb een exacte achtergrond).

 

Vergeleken met de producten waar nu op wordt ingeschreven (biodiesel obligaties of vastgoed cv's op woningen bijvoorbeeld) denk ik toch meer betrouwbaarheid te kunnen bieden en meer kans op een hoger rendement.

Credit Linked - voor innovatieve beleggingen

www.creditlinked.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat je helemaal gelijk hebt dat meer informatie leidt tot meer credibility, echter meer informatie betekent ook meer afhakers....

 

De verhouding rendement/risico is op dit moment zo gunstig omdat alleen banken, verzekeraars en pensioenfondsen dit soort producten op hun balans hebben staan. Door de huidige crisis zitten al die partijen stil. En als er dan iemand moet verkopen, ontstaan er hele mooie koersen. Particulieren zijn slecht sporadisch te vinden in deze markt.

 

Beide opmerkingen hebben verbazingwekkend veel verband met elkaar !

 

Dat veel informatie leidt tot meer afhakers, komt omdat de producten die jij wilt slijten, zijn ontwikkeld door echte specialisten en dusdanig ondoorzichtig zijn dat ze niet zijn uit te leggen in een paar begrijpelijk zinnen. Beleggers willen graag dingen begrijpen, daarom haken ze af. Daarnaast hebben veel mensen leergeld betaald, maar daar hoef ik niets over te zeggen denk ik.

 

En dan die tweede opmerking, die getuigt van een grote naïviteit dunk me, (vergeef me als ik ernaast zit ). Ik mag aannemen dat je de laatste dagen toch ook enig nieuws hebt gevolgd. De door jouw genoemde partijen zitten niet voor niets stil. Veel van die partijen hebben ook deelgenomen in producten waarvan de verhouding rendement/risico als gunstig werd ervaren. Ook deze banken hadden producten aan boord met een hoge opbrengst , een overzienbaar risicoprofiel en een lang informatieverhaal, waarvan veel beslissers binnen die banken ook niet doorhebben hoe e.e.a. werkt. En zie eens wat de gevolgen zijn.

 

Mijn boerenverstand zegt: hoog rendement, hoog risico en dat laatste is zeker zo naar mate het informatieverhaal langer dus ook onbegrijpelijker wordt. Op zich is daar niets mis mee, maar kom dan niet met een verhaal dat de verhouding rendement/risico op dit moment gunstig is, want dit moment is zo voorbij en dan ?

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hans:

 

Ja en nee, het is wel een kredietverzekering, maar dan voor een grote groep particulieren met een hypotheeklening van de ABN AMRO. Als er teveel mensen hun maandelijkse lasten niet meer voldoen, en als bij de daaropvolgende gedwongen verkoop van de woningen er te weinig opbrengsten zijn om de hypotheekschuld af te lossen, dan ontstaan er verliezen en dan gaat op een bepaald moment de inleg geheel of gedeeltelijk verloren (waardoor het uitbetaalde dividend lager wordt en uiteindelijk verdwijnt). Het zijn trouwens niet alleen tophypotheken, zo'n 60% van de hypotheken heeft een lening welke op het moment van afsluiten lager was dan de executiewaarde van de woning....

 

De verliezen moeten echter eerst een bepaald drempelniveau halen voordat de inleg wordt geraakt. Voor het fonds met een rendement van 14% mogen de verliezen van nu tot januari 2012 oplopen tot EUR 22 mio per jaar , hetgeen overeenkomt met 6x de huidige verliezen per jaar. Om dit te bereiken moet het echt behoorlijk slecht gaan op de Nederlandse huizen en hypotheekmarkt (zoiets als begin jaren tachtig).

 

Met een recessie op komst is het lastig verkopen, maar wat is het alternatief? Aandelen aanhouden met een recessie op komst, of vastgoed cv'?. Ik ben van mening dat bij een milde tot zware recessie er geen jaren tachtig taferelen gaan plaatsvinden op de huizenmarkt. En dat mijn producten het zowel relatief (ten opzichte van vele andere beleggingsmogelijkheden) als absoluut goed zullen doen in een recessie . Maar elke belegger heeft zijn eigen mening en op basis van die mening dient hij/zij te beslissen of hij inschrijft.

 

Credit Linked - voor innovatieve beleggingen

www.creditlinked.nl

Link naar reactie
  • 0

De verhouding rendement/risico is op dit moment zo gunstig omdat alleen banken, verzekeraars en pensioenfondsen dit soort producten op hun balans hebben staan. Door de huidige crisis zitten al die partijen stil.

 

Ze zitten stil? Heb net even mijn broertje gebeld, die werkzaam is bij de pensioen- en verzekeringstak van de DNB en hem naast wat familiaire zaken ook even dit citaatje voorgelegd. Hij viel redelijk van zijn stoel kan ik je zeggen.

Als er een plek is waar men niet stil zit...

 

Bij wijze van voorbeeld: Je kent neem ik aan de enigszins nieuwe wettelijke regeling dat pensioenfondsen veel en veel eerder dan vroeger actie in hun portefeuille dienen te ondernemen als de dekkingsgraad onder een bepaald percentage komt? En hoe denk je dat het op dit moment met die dekkingsgraad zit?

 

de ark is gebouwd door amateurs, de titanic door professionals

Link naar reactie
  • 0

Sorry, ik zal proberen iets meer genuanceerd te zijn.

 

De handel op de securitisatiemarkt, en dan met name dat deel met een rating onder BBB+, is opgedroogd. Geen nieuwe emissies, nauwelijks secundaire handel. Dat banken, verzekeraars en pensioenfondsen druk bezig zijn te redden wat gered moet worden, dat geloof ik graag.

Credit Linked - voor innovatieve beleggingen

www.creditlinked.nl

Link naar reactie
  • 0

Sofiak:

 

Klopt, de producten zijn niet uit te leggen in een paar zinnen. Maar is een investering in Philips uit te leggen in een paar zinnen. De lange termijn driver van de koers van Philips is de winst, welke een functie is van een enorme serie variabelen en onzekerheden. Toch beleggen vele particulieren in aandelen. Nog een voorbeeld: een vastgoed cv, voor een beloning van 9% per jaar financieren beleggers het gat wat banken niet financieren bij kantoorpanden. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van bezettingsgraad, ontwikkeling prijzen kantoorpanden, de conjunctuur enzovoort. Toch wordt er voor honderden miljoen per jaar geinvesteerd in vastgoed cv's.

 

Dan mijn product. Het is geen CDO, waarbij sprake is van een herverpakte verzameling van heel veel risico's, het is niet subprime (ABN AMRO is toch behoorlijk strict met het verstrekken van hypotheekleningen). Het is alleen maar het risico op de prijzen op de huizenmarkt , de ontwikkeling van de werkloosheid en de verwachting dat ABN AMRO niet omvalt. Alleen het berekenen van het effect van die variabelen op de opbrengst van mijn product, dat is lastig (en daar word ik dan voor betaald).

 

Je boerenverstand is goed, maar de huidige verkopers van de onderliggende creditlinked obligatie welke ik wil kopen voor mijn participanten, die zijn hun boerenverstand even kwijt, waardoor nu (en de afgelopen drie maanden en waarschijnlijk nog wel tot begin volgend jaar) een bovengemiddeld rendement kan worden gehaald met een overzichtelijk risico..

 

Fred: dankjewel, dat ga ik zeker doen, er komt een basis uitleg met een "black box" rekenmodel, waarin je zelf scenarios kan laten doorrekenen, en de echt geinteresseerden kunnen doorklikken naar een volledige uitwerking van een scenario.

 

In het algemeen ben ik erg blij met al jullie (al dan niet genuanceerde) vragen en opmerkingen, waardoor ik weer meer stof tot nadenken heb.

Credit Linked - voor innovatieve beleggingen

www.creditlinked.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 178 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.