Ga naar inhoud
 • 0

Poll: Hoe tolerant ben jij (Alternatieve Levensstijl) ?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Gelukkig wonen we in een land waar iedereen zijn leven in vrijheid mag inrichten zoals hij zelf wil (de pogingen van de CDA/CU moraalpolitie even daargelaten). En Nederlanders staan bekend om hun onverschilligheid tot de besonjes van een ander; "asie mai moar niet laastigvalt".

 

Onlangs werd bekend dat Max Mosley, directeur van de FIA, er een wat typische hobby op na houdt. Je hebt geen idee hoe jouw zakenpartners hun vrije tijd doormaken, maar stel nu dat je daar ineens wel mee wordt geconfronteerd? Bijvoorbeeld:

 

Onder zijn maatwerk pak verbergt hij zijn van top tot teen getattoeerde lijf en in het weekend is hij te vinden in het clubhuis van de Hells Angels...

 

Na iedere thuiswedstrijd van zijn cluppie is het effe lekker matten om de stress van de hele week te ontladen op het gezicht van een ander...

 

De randen van zijn neusvleugels zijn op maandag toch een stuk witter dan van vóór het weekend begon. Een paar gram in het weekend om lekker te ontspannen...

 

Hij blijkt een voorstander van een vrije sexuele moraal. Op een internetpagina ("geen idee hoe ik op die pagina terecht kwam, zal wel een virus zijn") ontdek je dat jouw zakenpartner een bisexuele masochistische voorvechter is van open relaties.

 

De babbelbox vraagt zich daarom af:

 

Hoe tolerant ben jij in het zakendoen?

 

 

 

 

 

 

(Edit: typo's, titel iets duidelijker gemaakt)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0
Retired Mod     4,6k 118

Mooi onderwerp! Je hebt denk ik 2 verschillende onderdelen in de reactie van iemand op zo'n situatie:

 

- bewuste reactie (Afkeur uiten van tattoos bijvoorbeeld en/of daar geen zaken mee willen doen).

 

- onbewuste reactie (Een order gunnen aan diegene met het overhemd waar je een goed beeld van hebt in plaats van de persoon waar je een klein stukje van een tattoo in z'n nek zag zitten. Dat gaat dan onder de noemer: "Heb een beter gevoel bij die persoon" bijvoorbeeld.)

 

Daarnaast interessant om eens na te denken hoe vaak je het fout inschat wat voor persoon het is! FIA directeur is daar een goed voorbeeld van.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

Optie 1 is echt een sociaal wenselijk antwoord. In de praktijk ben ik van mening dat het altijd invloed heeft. Hoeveel invloed hangt af van de aard van het alternatieve leven en de noodzaak om de klant als klant te houden.

 

Bent u mijn grootste klant, dan zal ik geen kick geven als blijkt dat u een vreemde voorliefde voor kinderen heeft. Hetzelfde geldt voor leveranciers waar veel geld in is gestopt om ze als relatie te krijgen, klanten met grote netwerken en organiaties die veel winst opleveren.

 

Bij vervangbare klanten, leveranciers met veel concurrenten, klanten die meer kosten dan opleveren en klanten zonder netwerk ligt de grens veel lager. Misschien klinkt dit hard en zakelijk, maar anderen reageren de andere kant op precies zo. Tolerantie is mijn inziens altijd beperkt tot de mate waarin een ander u nodig heeft.

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     169 11

Tja als je je zelf ook kan vinden in die dingen dan kun je je netwerk borrel een heel andere invulling geven.

 

Maar goed, zaken en privé gescheiden houden en een invitatie op persoonlijk vlak gewoon beleefd afslaan dan is er niks aan de hand lijkt me.

http://www.b2bcontact.nl is een online ondernemersnetwerk. U kunt met dit ondernemersnetwerk gratis online netwerken en zo andere ondernemers ontmoeten. Lid worden is gratis en kost maar een minuutje van uw tijd en kan op http://www.b2bcontact.nl/lid-worden

 

http://www.b2bprojects.nl - B2B website

Link naar reactie
 • 0

Ja, ik laat mij beïnvloeden, maar misschien weer anders dan anderen, Tattoo's, hoofddoekjes, dat interesseerd me maar weinig. Maar een systeembeheerder die in een Audi TT komt voor rijden is geen blijvertje.

 

Uiterlijkheden zijn hinderlijk belangrijk. Recent nog, op een VC conferentie in Africa. Ik ben gewent dat de tweede conferentiedag meestal redelijk casual is. Hier niet dus. Iedereen strak in het pak en ik in mijn appelgroene poloshirtje. Je krijgt meteen niemand meer te spreken. Ik was toch echt dezelfde persoon als de dag ervoor en het gezelschap was ook hetzelfde.

 

Ik heb voor de gelegenheid mijn grijze pak, witte shirts en mijn rode stopdassen maar weer uit de motteballen gehaald. 10 jaar niet gedragen. Ze zitten wel een beetje strak :D

 

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

Wat niet weet, wat niet deert. Hoe komt iemand nou van zijn klant te weten dat hij in het weekend met een motorclub rondtoert? Doordat hij daar wellicht aanleiding voor geeft. Gedrag, uitspraken of uiterlijke kenmerken.

 

Is het persoonlijke leven van iemand gescheiden van het werk, niet storend aanwezig en levert iemand geen problemen op, dan is de kans veel kleiner dat u "zomaar" met zijn weekendleven geconfronteerd wordt.

Link naar reactie
 • 0

Is het persoonlijke leven van iemand gescheiden van het werk, niet storend aanwezig en levert iemand geen problemen op, dan is de kans veel kleiner dat u "zomaar" met zijn weekendleven geconfronteerd wordt.

 

Web 2.0, Youtube... we leven in een tijd dat iedereen van alles en iedereen iets online kan zetten. Mobieltjes kunnen filmpjes maken. Burger journalistiek. Op de meest onverwachte momenten kan ook jouw tweede leven op straat liggen. Max Mosley zal ook niet verwacht hebben dat iemand met zijn Nokia "4045" heeft staan filmen.... Laat staan dat al zijn zakenpartners daar tot in detail kennis van zoude kunnen nemen. Het kunnen ook heel kleine aanwijzingen zijn, of een verspreking. Natuurlijk, als iemand zijn "geheim" verborgen wil houden zal dat zeker lukken, maar hoe omzichtig je als hooligan dan ook te werk gaat, de kans dat je kop eens op RTL verschijnt is zeker aanwezig.

 

Daarnaast leef je een tweede leven niet alleen. De loslippigheid van anderen, zeker als daar wraakgevoelens bij spelen kunnen je zeker parten spelen. Het gebeurt maar al te vaak dat intieme details van mensen op straat komen te liggen. Zeker als je wat bekend bent bij een groter publiek. Manon Thomas en Karl Noten, toch niet de meest High Profile BN'ers, kunnen daar over meepraten.

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

Informatie kan inderdaad overal beschikbaar komen, maar dat betekent nog niet dat het ook onder de aandacht komt van zakenpartners. Mijn punt is dat de kans dat het onder de aandacht komt afhangt van de ernst van het gedrag.

 

Zou een klant zich in het weekend bezatten, dan kom ik dat hoogstwaarschijnlijk niet tegen. Ik ga namelijk niet al mijn zakenpartners googlen of opzoeken op Youtube. Komen ze als hooligan, iets dat toch veel ernstiger is, op RTL, dan is de kans dat ik het zie een stuk groter. Des te groter de ernst, des te meer aandacht en des te groter de kans dat ook zakenpartners er lucht van krijgen.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 149

Ik ga namelijk niet al mijn zakenpartners googlen of opzoeken op Youtube

 

Ik heb het idee dat er veel mensen zijn die dat wel doen, en ik doe het eigenlik zelf ook wel eens. Gewoon even kijken wie iemand is, even googelen of bijv op hyves kijken. Overigens vind je daarmee meestal vooral informatie die mensen zelf online gezet hebben, dus wat dat betreft denk ik dat mensen goeddeels zelf kunnen bepalen wat er vindbaar is.

Link naar reactie
 • 0

Optie 2 is eigenlijk hetzelfde als optie 1, alleen iets nader gespecificeerd ... ;)

 

Optie 1 en 2 samen hebben meer stemmen dan optie vier, maar ieder voor zich niet. Door optie 1 en 2 te splitsen is optie vier het populairst geworden.

Overigens verbaast het me dat ondernemers op dit forum problemen hebben met wat anderen in hun vrije tijd doen. Ik dacht dat ondernemers meestal liberaal waren.

 

Link naar reactie
 • 0

In je voorbeelden noem je zowel vrije sexuele moraal als hooligans. Ik vind dat een duidelijk verschil. Als iemand zich in z'n vrije tijd bezig houdt met crimineel gedrag zal ik zeker geen zaken met ze doen. Als iemand er een vrije moraal op na houdt vind ik dat geen probleem, dat heeft geen invloed op het zakendoen. Als iemand er een andere moraal op na houdt die inhoudt dat ze afwijkend gekleed naar het werk komen, dan is het weer wat anders.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 149

Als iemand zich in z'n vrije tijd bezig houdt met crimineel gedrag zal ik zeker geen zaken met ze doen.

 

Dat is ook wat ik er een beetje mee heb, en dat maakt het lastig. Met levenswandel in de zin van geaardheid, sexuele moraal en dergelijke zie ik echt geen probleem, maar als iemand iets doet dat crimineel is of daar tegenaan zit heb ik wel mn bedenkingen.

 

Wat dat betreft is het een heel hollands-liberaal 'doe wat je wilt zolang ik er geen gedonder mee krijg' ;)

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

Komen we weer terug op het punt dat ik eerder maakte. Tolerantie is mijn inziens altijd beperkt tot de mate waarin een ander u nodig heeft.

 

Ik zie dat ik een kneus heb ontvangen naar aanleiding van de opmerking die ik maakte over de kinderen. Laten we nou niet naïef gaan doen. Vrijwel iedereen zal veel en veel meer tolereren van iemand die broodnodig is of waar zelfs de zaak vanaf hangt.

 

Andersom gebeurt het ook. Van mensen die niet of minder nodig zijn wordt nu eenmaal minder getolereerd. Ja, dat gaat regelrecht tegen het geloof in mensen in Nederland liberaal zouden zijn. We zeggen het wel, maar kunnen niet voorkomen dat het in de praktijk even iets anders werkt.

Link naar reactie
 • 0

Ik zie dat ik een kneus heb ontvangen naar aanleiding van de opmerking die ik maakte over de kinderen. Laten we nou niet naïef gaan doen.

 

Een politieagent zei op een conferentie: "Misbruik van een kind is erger dan moord. Een moord is eenmalig, maar een misbruikt kind wordt de rest van z'n leven iedere dag opnieuw vermoord."

 

Bovendien ging de poll hier over levensstijl, niet over zware criminaliteit.

 

Link naar reactie
 • 0

 

Bovendien ging de poll hier over levensstijl, niet over zware criminaliteit.

 

 

Het gaat inderdaad over levensstijl, dan wel om niet zo alle daagse liefhebberijen en aktiviteiten. Ik verbaas me soms over de hypocriete reacte van de samenleving. Een lerares in de VS werd na jaren trouwe dienst op staande voet ontslagen, omdat er een 20 jaar oude pornofilm boven water kwam op een Youtube achtige site waarin ze een rol had. Dat ze al 12 jaar uitstekende beoordelingen kreeg over haar werk deed niet meer ter zake.

 

Zelf heb ik eens in een onbewaakt ogenblik op het werk, zonder in details te treden, dat ik een erg zwaar weekend had gehad waarin mijn verjaardag uitgebreid is gevierd. Ik heb nog maanden opmerkingen en kleine steekjes onder water gekregen over mijn zogenaamde wilde leven. Vooral als ik eens iets vergeten was of iets dergelijks kwam er al snel een Korsakoff opmerking op me af. Ook ben ik eens getuige geweest van een discussie in de koffiehoek waarin het hebben van een tattoo gelijk werd gesteld met het leven aan de rand van de samenleving. Ik heb daaruit wel geleerd dat je vooral niet te veel persoonljike info moet loslaten.

 

Maar ja, als je dan weer niets loslaat, wordt je al snel weer als arrogant, oncollegiaal en koud ervaren.... Maar dit is wel een interessante discussie aan het worden.... Hier hou ik wel van!

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

 

...

Bovendien ging de poll hier over levensstijl, niet over zware criminaliteit.

De poll ging inderdaad niet over zware criminaliteit; mijn opmerking overigens ook niet. Voorliefde voor kinderen impliceert geen criminaliteit. Lid zijn van de Hells Angels ook niet. Uitbundig feestvieren al helemaal niet. Waar het werkelijk om gaat is dat als mensen een stok zoeken om mee te slaan, ze die stok altijd vinden. Kennelijk maakt het dan niet zo heel erg veel uit wat iemand doet. Zodra er geslagen kan worden, gebeurt dat en vinden mensen daar een rechtvaardiging voor. Mensen zijn goed in het rechtpraten van het eigen gedrag.

 

Alleen gebeurt dat bij de een net iets sneller dan de ander. Waarom? Omdat de ene klant net iets harder nodig is dan de ander.

 

Edit:

Ik merk dat zo'n discussie voor sommigen wel erg confronterend is.

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

De discussie ging over tolerantie. Ik gaf enkel een mening weer over hoe er gehandeld kan worden als blijkt dat een grote klant er een bepaalde levenswijze / opvatting op nahoudt. Meteen gaat het van kwaad tot erger en wordt het spelletje onderhands gespeeld via de karma. Oproepen tot censuur, beschuldigingen van criminaliteit tot zelfs de suggestie dat ik zou deelnemen aan die activiteiten. En dat allemaal om een mening over een alternatieve levensstijl.

 

Ik wilde laten zien tot hoever de tolerantie gaat. Niet zo ver dus als ik het zo bekijk. Mijn inziens is met getoonde gedrag hier ruimschoots aangetoond dat tolerantie een schijntolerantie is en naar ieders goeddunken stopt. Daarmee is mijn punt gemaakt.

Link naar reactie
 • 0

Persoonlijk vind ik de topictitle een beetje verwarrend.

Levensstijl gaat in mijn beleving meer over uiterlijkheden zoals bijvoorbeeld casual waar het gebruik driedelig is, een oldtimer waar ieder ander in de branche met een leasebak rijd, een achteraf kantoorpandje ergens in de wei in plaats van tussen de andere bedrijven enz.

Hoe iemand zich kleed of met welke auto hij voorkomt maakt mij geen bal uit, sterker nog, ik hou wel van mensen die er een wat afwijkende stijl op na houden, het is toch als zo grijs in dit land. Vaak zijn dat ook mensen met een stuk levenservaring die leuke gesprekken op kan leveren.

 

Levenswijze is voor mijn gevoel de manier waarop iemand zijn eigen leven leid en welke normen en waarden hij hierbij hanteert. Iets wat voor mijn gevoel los staat van uiterlijk vertoon, sterker nog, die mensen lijken zich juist naar buiten toe zo gewenst mogelijk te gedragen/vertonen om maar geen aandacht naar zicht toe te trekken.

terug naar de poll.

Als iemand er een levenswijze op na houd die mij in gewetensnood brengt ben ik die liever zo snel mogelijk kwijt.

Ik denk echter dat het universum dit soort problemen al van te voren oplost, als mensen sterk uiteenlopende karakters en levenswijzen hebben zijn ze meestal op voorhand al uitgepraat.

 

Er zit ook een afbreukrisico aan het hebben van dergelijke contacten, stel voor dat zo iemand gevolgd word voor een tv programma en de kijkers(jouw klanten) zien die persoon jouw bedrijf binnen wandelen. :-\

Link naar reactie
 • 0

Ik moet ook eerlijk bekennen dat het me niks kan schelen wat mijn klanten, leveranciers of zelfs vrienden allemaal uitspoken in hun vrije tijd.

 

Crimineel gedrag is natuurlijk een ander verhaal, maar als iemand op zondagavond graag in de kettingen aan het plafond hangt en dit geen consequenties heeft voor zijn werk op maandag dan zie ik het probleem niet.

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 149

maar als iemand op zondagavond graag in de kettingen aan het plafond hangt en dit geen consequenties heeft voor zijn werk op maandag dan zie ik het probleem niet.

 

Ach, en als je het wel weet is je maandag ook weer opgevrolijkt als iemand te laat binnenkomt en zich excuseert omdat hij gisteravond 'iets te lang is blijven hangen'... ;D

Link naar reactie
 • 1

Zolang iemand niet mijn zeer ruime, liberale, normen en waarden overschrijdt heb ik nergens problemen mee. Eerder kun je (zeker bij klanten, maar ook leveranciers) die informatie altijd gebruiken. Informatie/kennis = macht. Natuurlijk niet in het negatieve, maar je bikerklant een keer meenemen op een rondrit, of helpen met het kopen van iets leuks voor z'n ride... Prima toch?

 

Op het moment dat een klant ecgter eerst even via Thailand vliegt om daar een paar kinderen te "verwennen", dan kan hij direct weer vertrekken.

 

Dus graag een nieuwe optie in de poll. Ja graag, maar er zijn grenzen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  1 lid, 50 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.