• 0

Poll: Hoe tolerant ben jij (Alternatieve Levensstijl) ?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Gelukkig wonen we in een land waar iedereen zijn leven in vrijheid mag inrichten zoals hij zelf wil (de pogingen van de CDA/CU moraalpolitie even daargelaten). En Nederlanders staan bekend om hun onverschilligheid tot de besonjes van een ander; "asie mai moar niet laastigvalt".

 

Onlangs werd bekend dat Max Mosley, directeur van de FIA, er een wat typische hobby op na houdt. Je hebt geen idee hoe jouw zakenpartners hun vrije tijd doormaken, maar stel nu dat je daar ineens wel mee wordt geconfronteerd? Bijvoorbeeld:

 

Onder zijn maatwerk pak verbergt hij zijn van top tot teen getattoeerde lijf en in het weekend is hij te vinden in het clubhuis van de Hells Angels...

 

Na iedere thuiswedstrijd van zijn cluppie is het effe lekker matten om de stress van de hele week te ontladen op het gezicht van een ander...

 

De randen van zijn neusvleugels zijn op maandag toch een stuk witter dan van vóór het weekend begon. Een paar gram in het weekend om lekker te ontspannen...

 

Hij blijkt een voorstander van een vrije sexuele moraal. Op een internetpagina ("geen idee hoe ik op die pagina terecht kwam, zal wel een virus zijn") ontdek je dat jouw zakenpartner een bisexuele masochistische voorvechter is van open relaties.

 

De babbelbox vraagt zich daarom af:

 

Hoe tolerant ben jij in het zakendoen?

 

 

 

 

 

 

(Edit: typo's, titel iets duidelijker gemaakt)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Mijn eerste afweging zal zijn: is het crimineel, ja of nee? Zo ja, zo snel mogelijk kappen met de relatie. Zowel omdat ik me niet wens te associeren met criminalteit, als ook omdat mijn reputatie schade lijdt (nu of later) zolang ik een zakelijke relatie heb met crimineel gedrag. Gevolg is ook dat ik niet inga op 'shady deals' die op het randje van de wet balanceren. Zowel persoonlijk als zakelijk vind ik dat voor mezelf niet aanvaardbaar.

 

Zo nee, leven en laten leven. Wie weet wat wij forumleden allemaal in het weekend uitspoken! :o ;D

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Alle reakties zo tot me nemend had de topic welicht "Hoe opportunistisch ben jij" moeten heten. Natuurlijk zijn er maatschappelijke grenzen te stellen aan de houdbaarheid van een relatie. Ik vindt het een beetje jammer dat de kinderen-argumentatie steeds weer terugkomt. Het lijkt me dat niemand zich daarmee wil identificeren. En zo zijn er natuurlijk nog wel een paar op te noemen. Het interessante aan de discussie is de nuance van de levensstijl. De biker met tattoo's heeft een ruig imago, maar blijkt in het dagelijks leven een zorgzame vader en liefhebbend geëmancipeerd echtgenoot. Lastiger wordt het voor een ondernemer uit Buschoten-Spakenburg die ontdekt dan zijn relatie een wicca aanhanger blijkt. Of de fanatiek geheelonthouder die zijn relatie nog even snel wat restjes cocaïne onder zijn neus ziet wegvegen. Maakt het de wicca aanhanger een onbetrouwbare partner? Waarschijnlijk niet. Toch zal de relatie onder druk komen staan. Maakt het recreatief cocaïnegebruik van je zakenpartner hem tot onberekenbaar en wispelturig? Och, het legertje succesvolle advocaten, artiesten en reclamemakers bewijst anders (ligt hierin wellicht zelfs de basis van hun succes?). Hoe trouw ben jij aan je principes als het gaat om een relatie die belangrijk is voor het succes van je bedrijf?

 

Mij maakt het werkelijk geen moer uit hoe iemand zijn leven inricht. Maar wellicht komt dat ook wel omdat ik zelf vaak ten onrechte in een bepaald hokje ben gestopt.

 

 

Link naar reactie
  • 0
Hoe trouw ben jij aan je principes als het gaat om een relatie die belangrijk is voor het succes van je bedrijf?

 

Volledig.

 

Ik heb twee jaar geleden te maken gehad met iemand die een website wilde hebben, en in het kennismakingsgesprek liet hij doorschemeren vrij rechts-denkend te zijn. Toen ik doorvroeg bleek hij in extreem-rechtse kringen aktief te zijn - 180 graden ten opzichte van mijn denkbeelden, dus.

 

Ik heb hem op de man af gevraagd of hij zich met criminele activiteiten bezighield, en dat ontkende hij vrij overtuigend, waarop ik concludeerde dat een zakelijke relatie geen probleem zou zijn.

 

Dit lijkt in tegenstrijd met mijn eerdere woordje "Volledig", maar aangezien respect voor andermans mening en vrijheid van meningsuiting hoog in het lijstje principes staan valt het toch onder die noemer.

 

Geld is zeker belangrijk, maar andere dingen zjin belangrijker - anders had ik beter een nog veel ouder beroep kunnen kiezen... ;)

Link naar reactie
  • 0

...anders had ik beter een nog veel ouder beroep kunnen kiezen... ;)

 

Belasting-inner? ;D

 

Is trouwens wel een mooie aanvulling. Ik heb het nog niet meegemaakt, maar of ik echt goed kan en wil samenwerken met bijv een extreem rechts type, een religieus fundamentalist, of andere engerds, daar moet ik toch nog eens even over nadenken... Vrijheid van meningsuiting, jazeker, maar om bijv door mijn dienstverlening hun helpen die mening te verspreiden, ik denk niet dat ik dat wil.

 

Maar het is iets wat ik tot nu toe nog niet ben tegengekomen.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Misschien had ik er bij moeten vertellen dat die website een gewone business-website was, zonder enige relatie tot extremisme - anders had ik pertinent geweigerd.

 

Ik vind dit wel een mooie nuance (heerlijk als het allemaal niet zo zwart-wit is). De vraag of je met jouw dienstverlening of product direct bijdraagt tot de verspreiding van de levensstijl of gedachtengoed welke haaks op het jouwe staat... De interieurinrichter uit Bunschoten-Spakenburg zal dan wellicht wel een bankstel afleveren aan de wicca aanhanger als privé persoon, maar als datzelfde bankstel bedoeld is voor de geloofsruimte (hebben ze die dan, ze zitten toch altijd in het bos met z'n allen? Nou ja dan levert 'ie maar een elfenbankje ;D) dan zouden de morele bezwaren wel eens zwaarder kunnen wegen dan het geldelijk gewin...

 

Hmmmmm.... dit ga ik eens even aan de binnenkant van mijn ogen bekijken Adriaantje !

Link naar reactie
  • 0

Eerlijkgezegd denk ik dat zoiets weigeren al verstandig is omdat het ook op je eigen bedrijf afstraalt. Ongeacht hoe je er zelf principieel in staat lijkt het me al niet handig om als webontwikkelaar gerelateerd te worden aan extermistische websites... potentiele klanten die dat doorkrijgen kunnen daar denk ik wel eens door afhaken.

Link naar reactie
  • 1

Sancho vraagt zich af wat er mis is aan tattoes onder een maatwerkpak.

Wellicht strookt het dragen van tattoes niet helemaal met de liberale ideeën van de maatwerkpak dragers? :-\

 

Sancho is de realistische tegenhanger van de dromende Don Quichot, die reuzen zag in windmolens :: In zekere zin is Sancho een pragmaticus die met beide benen op de grond staat en Boerenslim.

Link naar reactie
  • 1

Het gaat niet om de tattoo's, maar om de levensstijl van de Hells Angels die deze maatwerkpakdrager in zijn vrije tijd vertegenwoordigt.

 

Of de levensstijl die maatwerkpakken denken dat mannen met plakplaatjes en brommers er op na houden, al heb ik soms het idee dat daar nogal wat afgunst bijkomt.

En dan heb je de midlife maatpakken die een brommer of een dakloosmobiel kopen om eens na te kunnen dromen over hoe het leven zou zijn met een jong ding van 25 in plaats van 45.

Enzovoort enzovoort.

 

Volgens mij is het veel meer de manier waarop mensen met elkaar omgaan die maakt of je wel of niet met iemand zaken wil doen.

Dat sluit naar mijn idee automatisch mensen met een levenswijze uit die te ver van de eigen levenswijze af staan.

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Volgens mij is het veel meer de manier waarop mensen met elkaar omgaan die maakt of je wel of niet met iemand zaken wil doen.

Dat sluit naar mijn idee automatisch mensen met een levenswijze uit die te ver van de eigen levenswijze af staan.

Een alternatieve levenswijze komt voornamelijk in de persoonlijke sfeer in de eigen tijd tot uitdrukking. Waarom automatisch mensen uitsluiten die tijdens het zakendoen prima in de omgang zijn?

Link naar reactie
  • 0

Wat mij betreft gaan zaken ook om vertrouwen. Heb ik het vertrouwen dat mijn leverancier leverd waar ik voor betaal en heb ik het vertrouwen dat mijn klant betaald wat hij afneemt.

 

De meeste alternatieve levensstijlen beïnvloeden dat vertrouwen niet. Sommige levensstijlen wijzen echter op opportunisme en/of een ruime zakelijke moraal. Daar heb ik niets mee.

 

Naast de zakelijke moraliteit heb ik ook last van persoonlijke moraliteit. Ik mijd zakelijke partners die:

- de wet overtreden

- geen belasting betalen

- voor hun plezier dieren afschieten

- natuur verpesten of in bedreigde diersoorten handelen

- kinderen uitbuiten

- mensen of dieren mishandelen

- wapens of drugs produceren of verhandelen

- extreme politieke of religieuze denkbeelden hebben

 

Dus ik let wel degelijk op, met wie ik zaken doe. Zolang de levensstijl niet conflicteerd met het bovenstaande vind ik alles best.

 

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Sancho doelt op

 

Liberaal - vrij - oordeel over levensstijl.

 

Misschien zijn de mannen op brommers wel veel liberaler dan de maatwerk pak dragers denken ;D

 

Of is er een verschil tussen een echte maatwerkpak drager en een valse?

 

Sancho

Sancho is de realistische tegenhanger van de dromende Don Quichot, die reuzen zag in windmolens :: In zekere zin is Sancho een pragmaticus die met beide benen op de grond staat en Boerenslim.

Link naar reactie
  • 0

Hai Sancho,

 

Nee, voor mij maakt het niet uit.

 

Wat ik opvallend vond aan de vraagstelling, is (vrij vertaald) je niet meer geinteresseerd raakt in iemand, juist omdat hij of zij een "afwijkend" uiterlijk/mening heeft. Dat heb ik namelijk.

 

Als ik bijv. een leverancier in een peperdure auto zie is mijn reactie ook: hey, dat is vreemd. Maar eerder ook: wat grappig, dat iemand de guts heeft om zo afwijkend voor de dag te komen.

Tattoos, bikers e.d.: ben ik alleen maar meer geinteresseerd in dat de standaard pakkendrager. Ik wil graag in iemands hoofd kijken: hoe ben je er toe gekomen om je zo te kleden, hoe makkelijk/moeilijk is het om te leven met 80 piercings door je lichaam heen?

 

Ik heb tot nu toe nooit problemen gehad met mijn geïnteresseerde vragen. Mensen kijken altijd wel twee keer als ze mijn kale kop, zakelijk pakkie deze vragen zien stellen ;D

 

En afhankelijk van de uitkomst van dit soort gesprekken besluit ik om wel/geen zaken te doen met iemand. Tuurlijk wil ik ook geen zaken doen met mensen, die de wet overtreden en/of iemand anders schade berokkenen. Heb ooit een kennis gehad, die mij vroeg om allerlei rare administratieve truccen uit te halen, zodat hij gunstiger voor de fiscus uitkwam. Vond niet leuk dat hij dit de fiscus aandeed, maar nog veel minder beviel het mij dat ik de aap op mijn schouder kreeg om dit voor hem te fixxen. Exit samenwerking.

 

Om te voorkomen dat ik nu als His Political Correctness wordt gezien: natuurlijk heb ik ook mijn persoonlijke aversies. Maar mijn liberale geweten hoopt dat dit meer komt door het karakter van iemand, dan door overtuiging/uiterlijk. Kan er niet voor 100% instaan dat dit klopt, overigens. :-\

Link naar reactie
  • 1

Als iedereen vooraf alles zou weten over een “potentiële klant en dit naast zijn / haar morele principes legt en zich werkelijk hieraan zou houden, zou het dan niet heel moeilijk worden te slagen als ondernemer?

Ik wil best de uitdaging aangaan door te zeggen dat er maar weinig mensen zijn die daadwerkelijk resoluut afscheid nemen van een klant wanneer er wordt ontdekt dat deze er een andere levensstijl op na houdt dan de o zo goede contractbesprekingen deden vermoeden. Ik denk dat dan veel grenzen worden verlegd.

Wie neemt er achteraf nu echt afscheid van een van je beste klanten omdat je ontdekt dat hij de aanstichter of actieve deelnemer was van een rel bij ajax-feyenoord?

Wie neemt er achteraf nu daadwerkelijk afscheid van een goede klant wanneer je weet dat hij op de exclusieve feesten graag een lijntje “ wit” neemt?

Ik ben fel tegen het gebruik en handel van harddrugs. Maar ik ben, sorry daarvoor, in dit geval wel hypocriet, want als ik achter kom dat mijn beste klant wel eens cocaïne gebruikt, knijp ik waarschijnlijk wel een oogje dicht.

 

Nils, interessante lijst over persoonlijke moraliteit en daarbij het gegeven dat je dat soort zakenpartners mijdt. Maar ik denk dat je bij het zakendoen niet met die vragenlijst komt aanzetten? Ik neem ook maar even voor het gemak aan dat je niet al je potentiële klanten volledig screent alvorens contracten te sluiten?

Nu sluit je een contract en kom je er achter dat die beste man “jagen” als hobby heeft. Ga je hem dan vertellen dat je niet de juiste partij bent?

Of de wet overtreden? Dat is dus ook rijden met een slok teveel op, snelheidsovertredingen maken of belasting ontduiken. Daarnaast kan iemand best een crimineel verleden hebben gehad maar nu weer op het rechte pad. Hoe gaan we daar mee om?

 

Nee hoor, ik wil het allemaal niet weten wat mijn klanten uitspoken. Bij de verkoop van een product weet je ook dat iedereen dit zomaar kan kopen maar wanneer de klant betaalt en vervolgens weer de deur uitloopt, maalt niemand ernaar wat hij / zij in zijn vrije tijd doet.

Ik ga dus voor optie 4. Het beïnvloed de relatie waarschijnlijk wel maar in welke mate en of de relatie dan niet meer werkbaar is, laat ik afhangen van hetgeen wat is ontdekt..

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
  • 0

Interessant topic. Vooral omdat ik toepasbaar vind in een situatie welke ik laatst heb meegemaakt. Ik was voor een bespreking bij een klant langsgegaan. Einde van de vrijdag middag om zo zakelijk en gezelligheid te combineren.

 

Er waren wat meer mensen aanwezig ( 7 a 8 ) en in 2 uur tijd zijn er 3 kratten pils, 3 flessen wijn en paar goede sticks er doorheengegaan. Terwijl ik met een keurige 2 pilsjes max en goed gekoelde cola probeerder er ook nog wat productiefs er doorheen te krijgen. Het is in de siuatie van de klant erg druk, hectisch en heftig en ik snap opzich wel dat je na een week ook wel even wat stoom moet afblazen. Maar tot mijn verbazing werd het afgerond met wat mooie lijntjes coke.

 

Nu ben ik vrij liberaal, en pilsje laat ik ook echt niet aan mij voorbijgaan. En ik heb er zelf voor gekozen om het op vrijdag middag te doen. Maar ik merk wel dat ik iets meer achter de facturen aan ben gaan zitten bij deze klant. Want ik heb wel het idee dat ik eerste betaald wil worden voordat het in iemand zijn neus verdwijnt. Zakelijk vind ik het gewoon niet slim om een leverancier hiermee te confronteren. Wat iemand zelf doet moet hij weten, maar om er zo open mee te zijn....

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Interessant, maar risicovol draadje ;)

 

Ik vond de vraagstelling bizar, omdat deze uitnodigt tot het plaatsen in hokjes. Het gebruik van begrippen als "maatwerkpak", "brommers", "tattoes" en dergelijke is een poging om bepaalde groepen te duiden. Als we daar ook een aantal eigenschappen bij definiëren, is het kader geboren en kunnen we ons voortaan daarop richten. Maak er een moraal-ethische-principiële zaak van, dan weten we het verschil tussen goed en kwaad. Het gevolg zou kunnen zijn dat er lijstjes gaan circuleren, die dienen als leidraad voor goed en fout. Gelukkig is het allemaal niet zo gemakkelijk en zijn er nog een aantal andere krachten die hier een invloed op uitoefenen.

 

De praktijk is dat een mens in meerdere sociale groepen zich verbindt. Een zakenman heeft ook een gezin, waarschijnlijk een sportclub en of een hobby/spel vereniging. Daarnaast woont hij in een buurt met buren en heeft hij een familie. In veel gevallen gaat het pak uit, als iemand zich niet meer in de omgeving bevindt waar dit pak gewenst wordt.

 

In een voorbeeld geval zou het zo kunnen zijn dat een keurige ICT-manager, met Armani pak, een meisje trouwt uit een familie die woont in een woonwagen. Dat betekent heel simpel dat hij, als hij bij zijn schoonouders op visite gaat, hij zijn dure schoenen bij de deur mag laten staan.

 

Het dragen van een maatwerkpak zegt mij daarom niet zoveel over de drager zijn identiteit, maar meer over de groep waarmee hij zichzelf wenst te identificeren. En, Ja, Sancho, het kan heel goed zijn dat een maatwerkpak een "valse" weergave van de werkelijkheid vormt.

 

Ik raak, net als Ewout, erg geïnteresseerd als ik merk dat er onder het pak ook iets anders schuilgaat. Ik weet dat het in de regel zo zal zijn, maar niet iedereen laat daar evenveel van zien. Het levert vaak gesprekken op die veel verder gaan dan de strikt zakelijke onderhandeling, wat in sommige gevallen betekent dat ik mijzelf er graag mee verbind en in andere dat ik er liever niet veel mee te maken wil hebben.

 

Henk de Greef

 

 

Link naar reactie
  • 0

 

Als ik bijv. een leverancier in een peperdure auto zie is mijn reactie ook: hey, dat is vreemd. Maar eerder ook: wat grappig, dat iemand de guts heeft om zo afwijkend voor de dag te komen.

Tattoos, bikers e.d.: ben ik alleen maar meer geinteresseerd in dat de standaard pakkendrager. Ik wil graag in iemands hoofd kijken: hoe ben je er toe gekomen om je zo te kleden, hoe makkelijk/moeilijk is het om te leven met 80 piercings door je lichaam heen?

 

Hai Ewout,

 

Dat is wat Sancho bedoelt met: "Kijk eens goed heer", verder kijken dan de (eigen) neus lang is..

 

Groet Sancho

Sancho is de realistische tegenhanger van de dromende Don Quichot, die reuzen zag in windmolens :: In zekere zin is Sancho een pragmaticus die met beide benen op de grond staat en Boerenslim.

Link naar reactie
  • 0

Wat ik op mijn verkopers duidelijk probeer over te brengen is voornamelijk dingen te bespreken waar je over van mening 'mag' verschillen. Al wordt het wel saai om elke keer over het weer te beginnen, als ik verder ga krijg ik achteraf meestal wel spijt.

 

Ik hou zelf wel van een leuke auto, maar daar kan je in Nederland meestal beter niet over beginnen. Zijn ze niet 'jaloers' dan vinden ze het slecht voor het milieu. Als ik me druk moet maken over wat mijn klanten van mijn auto vinden, prijs ik mij gelukkig dat ik er geen alternatieve levensstijl op nahoud..

 

Voor de rest ben ik redelijk geïntresseerd in de persoon achter de klant of leverancier, maar de zakelijke relatie gaat toch voor.

Link naar reactie
  • 0

...

Ik wil best de uitdaging aangaan door te zeggen dat er maar weinig mensen zijn die daadwerkelijk resoluut afscheid nemen van een klant wanneer er wordt ontdekt dat deze er een andere levensstijl op na houdt dan de o zo goede contractbesprekingen deden vermoeden. Ik denk dat dan veel grenzen worden verlegd.

...

 

Ik zeg niet dat je ongelijk hebt maar waar baseer je dit op? En nog interessanter, wat doen we zelf? Ik ben het met Nils eens dat we allemaal, bewust of onbewust, onze persoonlijke morele code volgen. Ik denk wel dat het handig is je daarvan zoveel mogelijk bewust te zijn.

 

Wie neemt er achteraf nu echt afscheid van een van je beste klanten omdat je ontdekt dat hij de aanstichter of actieve deelnemer was van een rel bij ajax-feyenoord?

 

Ik. Het is nog niet voorgevallen, maar ik heb een hekel aan mensen die gewelddadig zijn. Ik vermoed overigens, dat zulke gewelddadigheid ook wel van te voren opvalt, dus vermoedelijk zou ik al eerder aarzelingen hebben om zaken te doen met zo iemand.

 

Het is trouwens ook wel zo dat het wel afhangt wat voor zakelijke relatie je met iemand hebt. Iemand die iets in je winkel koopt is toch anders dan iemand met wie je lang en intensief samenwerkt.

 

Wie neemt er achteraf nu daadwerkelijk afscheid van een goede klant wanneer je weet dat hij op de exclusieve feesten graag een lijntje “ wit” neemt?

 

Ik niet. Drugsgebruik, inclusief alcohol, is aan het individu zelf. Zolang iemand goed functioneert (bijv niet elke dag zwaar beschonken is, of high) kan ik wel zaken doen met hem/haar.

 

Ik ben fel tegen het gebruik en handel van harddrugs. Maar ik ben, sorry daarvoor, in dit geval wel hypocriet, want als ik achter kom dat mijn beste klant wel eens cocaïne gebruikt, knijp ik waarschijnlijk wel een oogje dicht.

 

Niet als aanval bedoeld, maar hoezo ben je dan tegen gebruik van hard drugs?

 

Nils, interessante lijst over persoonlijke moraliteit en daarbij het gegeven dat je dat soort zakenpartners mijdt. Maar ik denk dat je bij het zakendoen niet met die vragenlijst komt aanzetten? Ik neem ook maar even voor het gemak aan dat je niet al je potentiële klanten volledig screent alvorens contracten te sluiten?

 

Ik ben Nils niet, maar ik denk dat iedereen zo'n lijst gebruikt, al dan niet bewust.

 

..

Of de wet overtreden? Dat is dus ook rijden met een slok teveel op, snelheidsovertredingen maken of belasting ontduiken.

 

Daar is iemand zelf verantwoordelijk voor. Ik zal hem daar niet bij helpen.

 

Daarnaast kan iemand best een crimineel verleden hebben gehad maar nu weer op het rechte pad. Hoe gaan we daar mee om?

 

Hoe ga jij daar mee om?

 

Ikzelf: ik ga uit van het goede in de mens. Naief misschien, maar dat bevalt me het beste. Zolang iemand door zijn gedrag laat zien dat hij te vertrouwen is, is dat voldoende voor mij.

 

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Het wordt niet gewaardeerd dat ik met woorden, daden en wat knaken Rita V. ondersteun.

 

Dat wordt door mij ook niet gewaardeerd, maar dat is de mening van de persoon Peter over de politieke denkbeelden van de persoon Kees - heeft niets met Zaph een ZZP OKÉ te maken.

;)

Mijn reactie: ben geen ondernemer geworden om me met dat geneuzel bezig te houden. Ga dan maar ergens anders naar toe.

 

Precies.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 231 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.