Ga naar inhoud
 • 0

Website. Door wie? Voor hoeveel? Waar op letten?

Super Senior     117 5

Lijkt me duidelijk. Ik heb al wat gezocht op 'website', maar het meeste is van oudere datum en wat gefragmenteerd.

 

Ik wil een website laten maken. Voorbeeld van een basis opzet heb ik al. Content is klaar. Foto's idem.

 

1. Met welk bedrijf hebben mensen hier goede ervaring?

2. Hoeveel gaat het me kosten?

3. Waar op letten?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

13 antwoorden op deze vraag

 • 0
Retired Mod     9,9k 461

Als moderator heb ik mijn twijfels bij dit topic, omdat het flinke spam kan oproepen en iedereen bedrijfjes en bedrijven gaat lopen pluggen. Iedereen die iets op punt 1 te zeggen heeft, mag dat wat mij betreft doen via een PM of e-mail an Prit.

 

Daarnaast is vraag 2 vervolgens prima met een goede offerteaanvraag aan die bedrijven beantwoord te krijgen.

 

Dit topic gaat dus alleen over punt 3, anders gaat hij op slot wegens een hoog potentieel spamgehalte.

Link naar reactie
 • 0
Junior     28 2

Er zijn een aantal punten waar je op dient te letten:

 

- Usability: Zorg dat de website in 1 oogopslag duidelijk is en dat mensen gelijk kunnen vinden wat ze zoeken.

- SEO: Zoekmachine optimalisatie. Zorg ervoor dat je website is opgebouwd zodat hij goed geindexeerd kan worden door de verschillende zoekmachines. Je hebt immers niks aan een mooie website als je niet gevonden wordt.

- Stem het kleurgebruik / uitstraling af aan je doelgroep

- Ga je zelf de content bijhouden of laat je het doen? Bekijk goed of je een CMS wilt hebben zodat je zelf alles kunt aanpassen.

 

Wellicht dat je iets aan bovenstaande punten hebt. Mocht je specifieke vragen hebben kan je altijd even een PM of een mail sturen.

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     169 11

waar op te letten?

 

Ligt natuurlijk helemaal aan je eigen doelstellingen en wensen. Denk er in ieder geval aan dat je er over nadenkt dat een website ook actueel gehouden moet worden en hoe je dit wil doen.

Ik zou dan ook zeker een site laten maken met een CMS, zodat je in de toekomst, of iemand van je bedrijf zelf de site actueel kan houden.

 

Uitbreiding, kijk ook naar toekomstige uitbreidingen, wil je later extra functies toe laten voegen zoals een nieuwsbrief of gastenboek dan dien je hier ook naar te kijken.

 

Verder moet het uitstralen wat je bedrijf ook wilt uitstralen

 

Ik vind een open source CMS vaak wel ideaal voor een startende ondernemer qua prijs/kwaliteit verhouding. Wil je meer informatie over open source dan hoor ik het wel.

 


http://www.b2bcontact.nl is een online ondernemersnetwerk. U kunt met dit ondernemersnetwerk gratis online netwerken en zo andere ondernemers ontmoeten. Lid worden is gratis en kost maar een minuutje van uw tijd en kan op http://www.b2bcontact.nl/lid-worden

 

http://www.b2bprojects.nl - B2B website

Link naar reactie
 • 0
Junior     25 9

Beste Prit,

 

Hier een aantal suggesties bij het zoeken van een webdesigner:

 

Hosting

Zoek eerst een goede plek (hosting) voor je website. Een ervaren webdesigner zal wel goede hosters kennen. Maar kijk zelf ook goed. Wanneer je een goede website hebt die op cruciale momenten eruit ligt heb je nog niets.

 

Ik zoek altijd in google op "klachten" en dan de bedrijfsnaam.

 

Zoek een designer in de buurt.

Het internet is wereld wijd, maar als je een geschikte kandidaat in je omgeving hebt kan dat toch net iets lekkererder werken.

 

Portfolio

Kijk goed naar de website van de webdesigner en nog beter naar het portfolio. Als het je aanspreekt zit je in iedergeval wat design op dezelfde golflengte. Het is misschien ook een goed idee om klanten uit de portfolio te bellen om de ervaringen te peilen.

 

Kennis

Je geeft aan dat je al content hebt en een ontwerp. Toch wil ik je aanraden om hier en op andere forums te kijken naar discussies over het gevonden worden op internet. Platte tekst (je content) kan hier een cruciale factor in zijn en wellicht dat je in je huidige design toch nog wat aanpassingen moet doen.

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.


Hartelijke groeten,

 

Albert-Jan van der Neut

www.webpuls.nl

webpuls.hyves.nl

www.online-marktonderzoek.com

Link naar reactie
 • 0
Legend     1k 215

Ik zal me inhouden op het spam gehalte, hoewel dat wel lastig wordt doordat ik geen pm of mail mogelijkheid zie ;)

 

Maar even serieus. Probeer op internet te kijken welke sites jouw aanspreekt qua "look and feel" en functionaliteit. Vaak is in de broncode of in de pagina snel de ontwikkelaar te achterhalen. Dan weet je gelijk dat die partij de kennis in huis heeft om jouw wensen in te vullen.

 

Toets ook vooral jouw content (welke jij al klaar hebt) aan de websites van branchegenoten. Hierdoor kan je een goed beeld krijgen of het geheel al compleet is. En levert misschien inspiratie op voor andere functionaliteit.

 

Weet vooral goed wat je wensen nu zijn, maar vooral in toekomst. Zoals ebeltjet al aangaf in verband met de keuze voor beheer systemen. Het is vervelend om na een jaar er achter te komen dat de gekozen oplossing niet kan meegroeien met jouw wensen.

 

Zorg dat je doelstelling van de website duidelijk naar voren kan brengen. Wanneer dit in een overleg/offerte traject niet goed of te vaag benoemd wordt geeft dat jouw een duidelijke indicatie of de uitvoerende dit ook goed aanvoeld.

 

Succes met je zoektocht.

 


www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     220 10

Ik heb nog een tip.

 

Mocht je low-budget een site laten bouwen, en je webdesigner vinden via bv. Marktplaats of de neef van de buurman etc., spreek dan heel duidelijk af wat je wil en wat je er voor betaalt...

 

Niets vervelender dan zonder duidelijke afspraken of algemene voorwaarden steggelen over een paar honderd euro :-\

Link naar reactie
 • 0
Senior     51 0

Gezien wij zelf een bureau zijn wat dit soort producten en diensten leveren is het lastig om "onafhankelijk" advies te geven op de vragen maar ik zal het toch proberen ;)

 

Het hangt een beetje af van wat je wilt, een totaaloplossing of een site en losse hosting. Er zijn enorm veel bedrijven die het als totaal oplossing kunnen bieden maar houd er rekening mee dat bijvoorbeeld hosting in dat geval voor hun een "bijzaak" is en dus de kwaliteit niet altijd 100% is.

 

Een goed webdevelopment bureau denkt met je mee, dat is denk ik het meest belangrijker.

 

Mijn tip zowiezo; áls je een site laat maken doe het dan in 1x goed. Low-budget is 99% van de keren geldverspilling.

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     179 15

Een website bestaat uit een aantal componenten, voor elk daarvan kun je een aparte partner in de arm nemen, maar het sterkste concept (en effect) krijg je als je alles mooi op elkaar afstemt. De componenten:

 • Navigatiestructuur: de organisatie van de informatie in je site. Denk hierbij aan je menu, maar ook de plaatsing/ordening van de verschillende stukjes informatie die je met je website presenteert.
 • Grafisch ontwerp, of 'web design': het visuele plaatje, dat bij je gewenste bedrijfsuitstraling moet passen. Dit is dus meer dan alleen een logo, let ook op een duidelijke en consistente lijn in fotografie.
 • Content: de tekst, die de webbezoeker aanspreken, uitnodigen tot verder lezen en je boodschap effectief overbrengen (óók als iemand niet leest maar alleen scant). Liefst regelmatig te verversen!
 • Techniek: de manier waarop de site gebouwd is. Dit heeft invloed op de gebruikersvriendelijkheid en dus ook de bereidheid van je webbezoeker om rond te kijken op je site.

 

Enne... zonder duidelijke doelstelling voor je site, een domeinnaam en hostingfaciliteit ben je natuurlijk nergens.

 

Succes en veel plezier met de ontwikkeling van je site (pas op: voor velen is een website een ware bevalling, al was het maar vanwege de confrontatie met jezelf en wie je als bedrijf nu eigenlijk bent of wilt zijn).

Link naar reactie
 • 0
Junior     25 1

Lijkt me duidelijk. Ik heb al wat gezocht op 'website', maar het meeste is van oudere datum en wat gefragmenteerd.

 

Ik wil een website laten maken. Voorbeeld van een basis opzet heb ik al. Content is klaar. Foto's idem.

 

1. Met welk bedrijf hebben mensen hier goede ervaring?

2. Hoeveel gaat het me kosten?

3. Waar op letten?

 

Beste Prit,

 

in eerste instantie zou ik dit duidelijk maken: wat is voor jou het doel van de website? Hoe vaak wil je de website updaten, nieuws toevoegen? Welke technische functies wil je erbij?

 

Het kan zijn dat je een aantal vaste pagina's wilt, zonder poespas. Dan ben je snel klaar en hoeft het absoluut niet veel te kosten. Wellicht een kleine 2-3 honderd euro.

 

Maar ik zeg het vaak tegen mijn klanten: Hoe gedetailleerder je kunt overbrengen wat de bedoeling is, hoe beter de ontwikkelaar de kosten kan inschatten (=uurtjes invullen op jouw wensen-lijstje).

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     245 17

Ik zou op de volgende dingen letten:

 

Portfolio: Spreken de prestaties uit het verleden je aan, maar vooral ook, passen ze bij de desbetreffende bedrijven. En, belangrijk: lijkt het niet allemaal op elkaar. Sommige site bouwers kunnen één truukje goed en passen dat vervolgens voor alle klanten op de zelfde manier toe.

 

Prijs: Als er één business is waar prijs en kwaliteit niet aan elkaar gerelateerd zijn is het deze wel... Er zijn veel prutsers en ook veel mensen die het wel goed kunnen, en beide groepen zijn zowel te vinden onder de bijklussende studenten als bij de duurdere bureaus. (Daar komen ze immers terecht na hun studie) Richtlijn is dat meer praten meer geld kost... dus zoals hierboven genoemd, je bespaard jezelf een hoop gezeur en kosten als je zelf weet wat je wilt bereiken, teksten klaar hebt en een duidelijke huisstijl met logo al gedefinieerd hebt.

 

Proces: Zorg dat je zo vroeg mogelijk in het proces al bij kunt sturen. Het is zonde als iemand 20 uur bezig is iets uit te werken, terwijl je al na het eerste half uur had kunnen zien dat het niet is wat jij zocht. Ook heb je dan nog een kans om het geheel af te blazen zonder al te grote schade. In het geval van dit soort creatief werk kun je kwaliteit gewoon moeilijk afdwingen, je verlies nemen en met een ander verder gaan is soms de beste oplossing. En dat doe je dan liever wel zo vroeg en netjes mogelijk.

Link naar reactie
 • 0
Junior     19 1

Een website bestaat uit een aantal componenten, voor elk daarvan kun je een aparte partner in de arm nemen, maar het sterkste concept (en effect) krijg je als je alles mooi op elkaar afstemt. De componenten:

 • Navigatiestructuur: de organisatie van de informatie in je site. Denk hierbij aan je menu, maar ook de plaatsing/ordening van de verschillende stukjes informatie die je met je website presenteert.
 • Grafisch ontwerp, of 'web design': het visuele plaatje, dat bij je gewenste bedrijfsuitstraling moet passen. Dit is dus meer dan alleen een logo, let ook op een duidelijke en consistente lijn in fotografie.
 • Content: de tekst, die de webbezoeker aanspreken, uitnodigen tot verder lezen en je boodschap effectief overbrengen (óók als iemand niet leest maar alleen scant). Liefst regelmatig te verversen!
 • Techniek: de manier waarop de site gebouwd is. Dit heeft invloed op de gebruikersvriendelijkheid en dus ook de bereidheid van je webbezoeker om rond te kijken op je site.

 

Enne... zonder duidelijke doelstelling voor je site, een domeinnaam en hostingfaciliteit ben je natuurlijk nergens.

 

Succes en veel plezier met de ontwikkeling van je site (pas op: voor velen is een website een ware bevalling, al was het maar vanwege de confrontatie met jezelf en wie je als bedrijf nu eigenlijk bent of wilt zijn).

 

 

Dit is nou duidelijke taal

 


Lijfgoed

www.lijfgoed.nl

http://blog.lijfgoed.nl/

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  2 leden, 109 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.