Ga naar inhoud
 • 0

verzending post + pakketten

Legend     380 15

Hi,

 

We zijn nu 3 maanden bezig en betalen zo'n € 150-200,- per maand aan portokosten. Wij versturen onze producten aan de particuliere consument namelijk met TNT Post. Brieven én pakketten.

 

Nu heb ik de klantenservice van TNT gevraagd of wij geen korting kunnen krijgen. Nee. Het volume is daarvoor veel te laag was het antwoord.

 

Port Betaald gemengd zou wel mogen, maar dat komt meestal duurder uit per verzending ???

 

Dan blijft er nog een frankeermachine over, maar die kost vanaf 900 euro, of 25 euro per maand, werkt alleen voor brieven en is dus nu even nog een te dure optie.

 

Weet iemand misschien een alternatieve bezorger, met betere tarieven dan TNT Post?

 

Of andere tips?

 

(wat ook meespeelt is dat bijv DHL al niet kan omdat er geen inleverpunt in ons stadje Emmen / Drenthe zit).

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

17 antwoorden op deze vraag

 • 0
Legend     2,8k 127

Het nieuws van vandaag, hoewel nieuws.

 

Voorlopig geen vrije postmarkt

 

Uitgegeven: 16 mei 2008 13:58

 

 

DEN HAAG - Het kabinet heeft vrijdag besloten de postmarkt nog niet per 1 juli van dit jaar verder te liberaliseren. Volgens de Europese regels moet de postmarkt met ingang van 2011 vrij zijn.

 

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken noemde na afloop van het kabinetsberaad “geen nieuwe tussendatum”.

 

Het kabinet verbindt aan “zorgvuldige” invoering van de postwet twee voorwaarden, waaraan volgens Heemskerk nog steeds niet is voldaan. Zo is er te weinig uitzicht op goede arbeidsvoorwaarden voor postbezorgers in een markt waarin de concurrentie feller zal worden. Bovendien is er nog geen “eerlijk speelveld” op de postmarkt in de Europese Unie. In Duitsland zijn er belemmeringen voor Nederlandse bedrijven.

Link naar reactie
 • 0
Legend     655 13

Ik zit zelf beetje in hetzelfde schuitje maar heb niet echt tips...

ikzelf heb uiteindelijk wel zo 'n veels te dure frankeermachine gekocht. Ik heb meerdere keren opgeschreven wat de deur uit ging, zodat ik kon uitrekenen hoeveel voordeel de frankeermachine opleverde. Voor mij maakt het wel verschil, al snel zo 'n 50 a 100,- per maand. Misschien idee keer in de gaten te houden, kijken hoeveel voordeel het kan opleveren? Je kan evt bij www.frama.nl informeren voor 2dehandse, ikzelf had 2dehandse wat paar honderd euro scheelt en heb wel evenlang garantie.

 

Qua pakketten vind ikzelf het lastig zomaar naar 'n andere te gaan...particulieren kunnen naar postkantoren als ze net niet thuis waren, bij andere bedrijven kan dat net wat lastiger gaan...vind ik persoonlijk dan niet zo netjes tegenover de klanten...

Link naar reactie
 • 0
Legend     613 57

Wij hebben heel erg gezocht naar pakketdiensten. We hebben vooral gekeken naar TNT, DHL (selectvracht/buy n send) en Kiala.

UPS, DPD, GLS en dergelijke is beter geschikt voor B2B.

 

We zijn contractklant geworden bij TNT (de rest wilde ons niet), dat kan vanaf 250 pakketten per jaar. In het begin kwamen we daar eigenlijk niet aan, nu komen we over de 1000 per jaar (krijg je beter contract met lagere tarieven) en gaan we dit jaar weer flink stijgen. Andere partijen willen nu ineens wel met ons in zee.

 

Ik ben niet verknocht aan TNT maar heb wel de instelling naar de rest; jullie wilde ons toen niet, nu willen wij jullie niet.

 

Bezorgen bij particulieren vind men lastig, ze zijn vaak niet thuis en dat kost geld. TNT heeft een "bezorgplicht" vanuit het verleden.

 

Wellicht heb je wat aan onze ervaring(en).

Link naar reactie
 • 0
Legend     317 25

Nu heb ik de klantenservice van TNT gevraagd of wij geen korting kunnen krijgen. Nee. Het volume is daarvoor veel te laag was het antwoord.

 

TNT biedt wel korting aan kleine klanten maar daar wordt je niet vrolijk van. Heb zelf recent een aanbieding gehad voor verzending van >100 pakketten per jaar. Dit heeft eigenlijk alleen zin voor kleine pakketten (tot gem. 5 kg.) daarna wordt het zelfs duurder dan het reguliere tarief!

Voor brievenbuspost ben je veroordeeld tot de frankeermachine indien je minder dan 250(!) stukken per dag verstuurd.

Link naar reactie
 • 0
Newbee     2 0

Dan blijft er nog een frankeermachine over, maar die kost vanaf 900 euro, of 25 euro per maand, werkt alleen voor brieven en is dus nu even nog een te dure optie

 

Ik verstuur binnenlandse en buitenlandse brievenbus- én pakketpost, aangetekende stukken etc en frankeer alles met de frankeermachine.

Voor pakketpost moet je alleen even een barcode stickerboek voor iets van 6 euro aanschaffen via www.mailorder.nl en voor aangetekende stukken een barcodeboek en registratieboek.

 

Je kunt in elke frankeermachine precies zien hoeveel er is gefrankeerd, dat hoef je echt niet met de hand bij te houden.

 

Mijn 1e frankeer machine van ongeveer 1000 euro had ik in 9 maanden "terugverdiend" aan porto-besparing. Ik verstuurde wel veel grotere volumes (inmiddels 150 stuks per dag), maar ik zit weer aan TNT vast omdat ik hoofdzakelijk brievenbuspost verstuur.

Andere voordelen: het ziet er veel professioneler uit en het werkt veel sneller.

 

Volgens mij kom je niet onder investeren en op lange termijn kijken uit, tenminste als je een serieuze business wilt opbouwen. Wat is dan duur?

Blijf het aantal te versturen pakketjes zo laag, dan zijn postzegels gewoon het voordeligst.

 

Groet,

Helen

 

 

 

 

 

Link naar reactie
 • -5
Newbee     4 6

oh oh oh

Wat kom je dit vaak tegen mogelijkheden te over en TNT pfffffffffffff

Verzenden kan voordeliger vooral als je bundeld.

Wij krijgen korting door kwantum zendingen wij verzamelen pakketten van meerdere ondernemers en versturen via het netwerk wat de ondernemer wil mailing? kan ook al vanaf 30 ct tot 20 gr

Dus er zijn mogelijkheden te over,

Contract met TNT? Jammer wij hebben geen contracten Niet tevreden? kun je altijd gaan geen wurg contracten kijk eens op www.spam.nl

prijzen B2B vanaf € 5,95 en B2C vanaf € 5,25

 

M.de Jong

 

edit: lees even de huisregels - je eigen site spammen wordt niet gewaardeerd op Higherlevel

 


Vele pakketten maken een een kleine prijs bundel en profiteer allen

Link naar reactie
 • 0
Legend     337 19

Hoi,

 

Ik ben benieuwd waar je op uit gaat komen.

 

Zelf ben ik ook nog veels te klein voor dit soort contracten en de andere aanbieders van pakketdiensten hebben me ook nog niet echt overtuigd dat ze het zo veel beter doen.

 

Voorlopig verstuur ik de paketten gewoon via TNT net als particulieren ook doen maar zodra ik een beetje zekerheid heb over hoeveel pakketten ik op jaarbasis moet kunnen halen ga ik ook een contract met ze overwegen.

 

Groetjes Karen

 

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     380 15

Heb vandaag één van de aanbieders gesproken (weet niet of ik de firmanaam hier moet/mag noemen).

 

Daar is mij een 2e hands frankeermachine aangeboden.

Je moet alleen wel opletten, er komen jaarlijkse servicekosten bij en een printlint is ook flink aan de prijs.

 

Na een slordige berekening ligt het bep voor ons op 800 verzendingen per jaar. Dat zullen we net wel / net niet halen. Dus het is nog even een afweging voor ons.

Link naar reactie
 • 0
Junior     28 0

Ik gebruikt ook TNT met de parcelware software erbij. Werkt op zich reuze handig.

 

Eerst deed ik ook zaken met GLS, maar die heb ik na de zoveelste aanvaring gedag gezegd.

Afspraken maken met TNT is lastig, meer eigenlijk omdat het al moeilijk is om een

accountmanager te vinden.. En als je dan eindelijk denkt een accountmanager / aanspreekpunt

gevonden te hebben zijn ze weer vertrokken.

 

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     337 19

Inmiddels heb ik een goed pakkettencontract met TNT en ik moet zeggen blij verrast te zijn met hun service tot nu toe.

De accountmanager die ik daar heb belt zelfs af en toe op om te vragen hoe het gaat en of alles wel duidelijk is enzo.. super.

 

En zelfs nog geen pakketje kwijt geraakt, al is inscannen blijkbaar wel een lastig iets... (dat gaat nog wel eens fout maar bij navraag heeft de klant het dan wel ontvangen)

Werken via MyPost bevalt mij prima, alles makkelijk thuis of elders klaar te zetten en voor te melden en ook te volgen.

 

Met contract zijn ze overigens ook zeker niet duurder dan de grote koerierdiensten met mijn aantallen pakketten.

 

Karen

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     156 0

Wij gebruiken bij ons op het werk ook tnt alleen maar problemen met pakje's die niet aankomen, zelfs al een keer gehad dat er een complete kar wel ingescand was maar volgens tnt niet mee gegeven was.

Terwijl de camara beelden lieten zien dat het door de chauffeur ingeladen was en dan nog blijven ontkennen.

Terwijl er een paar dagen later wel een pakketje van de kar bij een klant aan kwam.

De rest zijn ze nog steeds kwijt en wij zijn er nog mee aan het vechten om het vergoed te krijgen.

Dus wij gaan over op dhl.

Hopelijk bevalt dit beter.


www.erotiekspecialisten.nl

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,4k 232

als je via bewakings beelden kan aantonen dat ze die hele kar hebben ingeladen bij jullie maar het vervolgens niet geregistreerd is zou ik toch gewoon aangifte van diefstal gaan doen tegen degene die het heeft opgehaald/tegen TNT.

Lijkt mij in zo een situatie de beste manier om TNT in beweging te krijgen.

Misschien het filmpje ook even aan geenstijl toesturen, die willen dat nog wel eens plaatsen en dat soort aandacht kan wonderen doen.

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     105 1

We verzenden zo'n 350 poststukken per maand: binnenland, buitenland, aangetekend, brievenbuspost, pakketjes. Voor enveloppen hebben we nog steeds de ouderwetse postzegels. Kwestie van goed berekenen, ook de aanschaf/huur van frankeermachine, en afschrijvingen meerekenen. En dan blijkt dat we er bij lange na niet de kosten uit kunnen komen.

 

Voor pakketten binnen Nederland hebben we wel een contract (al mogelijk vanaf 100 stuks per jaar), en voor internationaal pakket basis hebben we ook een contract vanaf 250 stuks. Dit laatste schijnt overigens niet zo bekend te zijn, want bij meerdere gesprekken over dit 'product' bij de zakelijke afdeling van tnt, moest ik de medewerker die ik aan de lijn kreeg, de URL van de pagina geven waar het op stond. Hier is ie dan: http://www.tntpost.nl/zakelijk/pakketten/buitenland/IPB-mix/index.aspx

De tarieven kloppen overigens niet helemaal! Er geldt namelijk een tarief per pakketje, en daar bovenop per gewicht. Misschien een idee als je vaak kleine pakketjes naar het buitenland (Europa) verzendt tot 2 kg, van niet zo'n hoge waarde. Er is nl. geen tracking-optie, geen verzekering.

Link naar reactie
 • 0
Legend     416 12

Misschien het filmpje ook even aan geenstijl toesturen, die willen dat nog wel eens plaatsen en dat soort aandacht kan wonderen doen.

Ik denk niet dat áls het aandacht krijgt je nog ooit zaken met ze hoeft te doen. Niet slim imho.

 

Kleine pakketvolumes internationaal moet je echt eens met DHL, UPS, etc... spreken. Die bieden op dat gebied al bij kleine volumes goede prijzen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  13 leden, 256 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.