Jump to content
Q
Verberg

stichting?

vraag

Hallo iedereen! Ik wou graag een stichting oprichten die zich richt op het aanbieden van gratis online-services aan web developers. Nu heb ik gelezen dat bestuursleden van een stichting honorering kunnen ontvangen voor hun werkzaamheden voor de stichting. Hoe werkt dit precies met loonbelasting etc? Ook wou ik graag weten, of over donaties aan een stichting btw moet worden gerekent.

 

En tot slot, al heeft iemand verder enig commentaar/suggesties/tips, altijd welkom!

 

Bedankt.

Link to post
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

He Q,

 

Qua die stichting zal ik even een expert member om hulp vragen voor je.

 

Qua die tips/advies, kan je wat meer informatie geven? Dit zodat het makkelijker is om tips/advies te geven :D

 

p.s.

Heb je toevallig nog een Aston Martin met racket lancering en invisibility camouflage? ;)


HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ok, ff wat meer info:

 

Het is de bedoeling, dat de stichting geselecteerde internationale non-profit online projecten zal gaan helpen realiseren, door bijvoorbeeld de webdesign/grafisch design/hosting/etc gratis te leveren (zoals bijvoorbeeld dreamstart dit met higherlevel doet voor ondernemers). In het begin zullen dit voornamelijk projecten zijn gericht op web developers, maar het is de bedoeling dat de doelgroep vergroot word naarmate er meer projecten voltooid worden.

 

Sommige projecten, zullen volledig het initiatief zijn van de stichting, en in een netwerk geplaatst worden met een gedeelde gebruikers database. Zodat wanneer een gebruiker zich (gratis) registreerd voor 1 site op het netwerk, hij/zij gelijk de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van alle andere "members-only" secties op andere sites in het netwerk.

De enige bron van inkomsten zullen donaties zijn (In het begin alleen van mezelf, maar later hopelijk van meerdere mensen ;) ).

 

P.S. Ik geloof dat ik er nog eentje op vooraad heb, maar ik moet effe checken met M voor de prijs... :P

 

Oh jah, ik las ook wat over "notariële akte" en de "statuten" die daar in staan. Wat houd dit precies in? En weet iemand of het feit dat ik dit internationaal wil doen gevolgen met zich mee brengt? Bedankt.

 

Nog iets, ik heb momenteel een eenmanszaak in webdesign, die ik wil gaan hernoemen, en veranderen in deze stichting. Ik weet niet of dit verder nog iets met zich mee brengt, dus ik denk ik zeg het effe :)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Uhm, nee zit niet echt wat achter. Het beste wat ik kan bedenken is de ervaring die ik zal opdoen, en als het netwerk later bekent word, het een mooie vermelding is op een portfolio van misschien een 2e bedrijf wat dingen niet non-profit gaat doen. Maar dat is iets voor veeeeel later, aangezien community building veel tijd nodig heeft.

 

Trouwens, als er zoiets komt als dat "2e bedrijf", dan zal een link op de hoofdpagina van het netwerk het enige zijn wat de gebruikers zullen zien. Deze 2 dingen wil ik wel duidelijk gescheiden hebben, ik wil niet de stichting gebruiken om dit eventuele 2e bedrijf gelijk bekendheid te gaan geven ofzo.

 

En, ik vind mezelf best wel een aardige gozer. :)

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

OK, je wilt dus eigenlijk een wereldweide community opzetten voor webontwikkelaars? Als dat zo is zou ik bij voorgangers als w3c etc. gaan kijken.

 

Het is wel belangrijk dat je iets te bieden hebt natuurlijk, en ik zou je ook aanraden om te beginnen met een specialisme. Zodra je de community om dat specialisme van de grond hebt gekregen kan je door gaan met een uitgebreide community. Een van de basis stappen van een community is dat je klein begint.


HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik geloof niet dat dit te vergelijken is met de w3c. Het World Wide Web Consortium (w3c) houd zich voornamelijk bezig met het onderhouden van de standaarden in xml/(x)html/css etc, en bied daar voor validatie services aan (en uitleg - www.w3schools.com).

 

Ik wil me in het begin voornamelijk gaan richten op php/mysql programmeurs, en dan later zoals jij zegt, me op meer mensen gaan richten. Het is meer te vergelijken met sites zoals www.sitepoint.com en www.phpbuilder.com, maar dan zonder al die advertenties/popups, en met wat meer extra features.

 

In ieder geval, community building en sites maken is iets wat ik al een tijdje door heb. Het is die papierwinkel die me dwarszit... :)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

De community zal in het begin webdevelopers als doelgroep hebben. De site zal bestaan uit meerdere secties, waar artikelen gelezen kunnen worden, op forums gepost kan worden, en waar stukjes script gedownload/gepost/gereviewd/gerate kunnen worden.

 

Dit is in princiepe niet zo anders als andere sites, maar de hoofdsectie, "Projecten" gaat over het samen verzinnen en/of ontwikkelen van nieuwe non-profit online concepten. In deze sectie geven we leden ook werkelijk de mogelijkheid om mee te werken aan deze projecten. Deze projecten zullen dan weer uitgebracht worden onder het netwerk, met de zelfde leden database als de site waar het vandaan komt.

 

Hoe meer mensen er aan het concept gewerkt hebben, hoe sneller het netwerk groter word, aangezien iedereen wel wil laten zien wat ie gemaakt heeft. En hoe groter het netwerk word, hoe groter het aantal geregistreerde gebruikers. En hoe groter dat aantal gebruikers, hoe meer verschillende meningen we kunnen peilen voor nieuwe projecten. Wat dus de kwaliteit van nieuwe projecten weer zal verbeteren.

 

De eerste site van het netwerk heeft dus bewust webdevelopers als doelgroep, aangezien webdevelopers de meeste intresse lijken te hebben in het ontwikkelen van nieuwe websites/online projecten.

 

Verder zal zo veel mogelijk op het netwerk verbonden zijn aan een punten systeem. Deze punten kunnen gebruikers aan andere gebruikers geven wanneer een gebruiker een mooie bijdrage doet aan de community (een goede post, een goed script, etc), wat gebruikers in het algemeen zal stimuleren om betere dingen te posten/submitten/verzinnen als normaal.

 

Het hele systeem is dus ontwikkeld om zichzelf continu aan te passen/verbeteren aan de hand van wat de gebruikers willen. Zowel op grote schaal (het uitbreiden van het netwerk met nieuwe sites), als op kleine schaal (het raten van een artikel/post/script/etc/etc).

 

Dat is het verschil. Op een gegeven moment word de doelgroep veel groter als op die andere sites. Het netwerk hangt dus totaal af van het succes van die eerste site, en van het kiezen van de juiste projecten die daarop volgen. Daarna gaat alles in princiepe automatisch, aangezien elke nieuwe site begint met een als maar groter wordend leden systeem, met als maar meer gebruikers, met als maar meer verschillende soorten intresses.

 

 

Ok, ik heb nu al weer genoeg gezegt, he. :)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Boeiend.

Eigenlijk lijkt het op open source ontwikkeling.

Met een sausje van viral marketing.

Het boeiendste vind ik nog dat deze thread begint met een vraag over honorering van mensen die een stichting hebben. ;D

 

Eer je met een initiatief als dit van de opbrengsten uit je stichting kunt leven ben je denk ik wel een poosje verder.

Het is ook een vorm van ondernemerschap, waarbij je in het begin zult moeten investeren, misschien ook nog een beetje investeren- en als je denkt dat je klaar bent, nog een beetje investeren.

 

Ik denk ook dat er terecht wordt opgemerkt dat er al een groot aantal van dit soort sites is.

Daar komt bij dat de markt glibberig is, waardoor mensen minder tijd investeren in 'onduidelijke' dingen en meer in financieel direct interessante dingen.

En, misschien, als je het tot een succes wilt maken, kun je ook overwegen meerdere disciplines op die manier te laten samenwerken (dus ook ontwerpers,marketeers....)

 

Groet,

Annedien

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Het is ook niet mijn bedoeling om hier echt van te gaan leven, dat is natuurlijk bijzaak. Voordat mensen ook echt gaan doneren zijn we ook al een stuk verder.

 

De kracht van dit project in tegenstelling tot andere sites, is dat alle sites 1 database met gebruikers delen. Die zelfde gebruikers, zullen ook een grote rol spelen in de verdere ontwikkeling van het netwerk. Dit heb ik nog niet gezien op het internet.

 

En, misschien, als je het tot een succes wilt maken, kun je ook overwegen meerdere disciplines op die manier te laten samenwerken (dus ook ontwerpers,marketeers....)
Dat is wel de uiteindelijke bedoeling ja. :)

 

Mmmm, maar goed... honoranium zit er niet in. Moet er eigenlijk belasting betaald worden over Donaties... hier was toch een limiet voor ofzo?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 120 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept