Ga naar inhoud
 • 0

Wordt het allemaal enger met de betutteling?

Moderator     8,6k 823

Gisteren was het een gespreksonderwerp op mijn commerciële club, eerder deze week ook al tijdens een andere netwerkbijeenkomst en o.a. Elsevier en FD maken er m.i. ook vaker melding van, bijvoorbeeld: verhoging brandstofprijzen en -accijns (je zult maar een omvangrijk wagenpark hebben), hoge kansspelbelasting i.p.v. BTW (met de tip van de staatssecretaris om dan de spelomzetsnelheid maar te verhogen zodat de gokker (en dus ook de gokverslaafde) meer per uur kan verliezen), een groeiend (dus duurder) ambtenaren apparaat i.p.v. de beloofde inkrimpingen. etc.?

 

Anderzijds een enorme betutteling en weinig te merken van een afnemende regeldruk voor ondernemend Nederland. Ligt het aan mij, mijn gesprekspartners, de publiciteit of wordt ons land echt enger, betuttelend en met dubbele agenda's bestuurd? ???

 

Succès en groet,

 

Hans

 

[titel aangepast - mod]


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 2
Legend     2,4k 117

verhoging brandstofprijzen en -accijns

 

De prijsverhoging is natuurlijk vooral een marktontwikkeling (olieprijs) en die is onvermijdelijk. Protesteren heeft geen zin, innoveren (richting duurzame energiebronnen) wel. De aandacht voor een kleine accijnsverhoging is een typisch rechtspopulistische twist om de pijn van de prijsverhoging om te buigen naar pijn van een linksig kabinet.

 

hoge kansspelbelasting

 

Als je in de kansspelen onderneemt dan vind je dat misschien eng, maar voor de rest van Nederland is dit een vrij normale maatregel.

 

een groeiend (dus duurder) ambtenaren apparaat

 

Ja, dat lijkt inderdaad een onstuitbare ontwikkeling.

 

Anderzijds een enorme betutteling

 

Zoals?

 

en weinig te merken van een afnemende regeldruk voor ondernemend Nederland.

 

Yep. De beschaafde wereld wordt steeds complexer, met steeds meer wetgeving, belasting-, kwaliteits-, veiligheids- en privacyregels, (semi-)overheidsorganen, technisch-administratieve systemen etc.

 

Ligt het aan mij, mijn gesprekspartners

 

Het is wel een beetje de bekende potpourri van ballerig rechtse clichéopvattingen. Ik neem aan dat de immigratie en de files ook besproken zijn? Een beetje variatie qua gesprekspartners doet wonderen ;)

Link naar reactie
 • -1
Moderator     8,6k 7 823

Aha, fijn, Renep, dank voor je reactie. Dus er zijn blijkbaar nog andere inzichten mogelijk.

 

Dus wanneer een regeerakkoord wordt gesloten om het ambtelijke apparaat in te doen krimpen, en dit resulteert in een groeiend ambtenaren apparaat (wat ook betaald moet worden, uit hogere accijnzen misschien, en wanneer wordt dat tijdelijke 'kwartje van Kok' dan weer teruggedraaid?), dan is dat geen dubbele agenda?

 

Je maakt je als regering zorgen over kansspelverslaving en dan verander je de BTW in een hoge kanspelbelasting, die de ondernemer in de kansspelbranche dan maar moet terugverdienen door de verlieskans per uur maar te verhogen voor de spelers? Dat men daardoor op de werkvloer moet bezuinigen op medewerkers die een rol spelen in het Preventiebeleid Kansspel Problematiek worden wegbezuinigd is geen dubbele agenda?

 

Mooie poging, Renep, nogmaals dank, maar ik zie het nog niet.

 

Succès en groet,

 

Hans (niet ballerig rechts overigens)

 

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Legend     22,3k 5 1360

 

Maar wel ballerig rechtse clichees uit de kast halen. Renep heeft gelijk. Alleen het verdubbelen van de snelwegen en het belemmeren van de immigratie uit Afrika en Oost-Europa ontbreken nog. In de jaren zeventig gingen die zeurpieten verhuizen naar Zuid-Afrika (waar het allemaal veel beter geregeld was), maar die zijn inmiddels met hangende pootjes terug.

 

Is poker trouwens een kansspel? ;D


Lees ook eens de Moscow Times, één van de laatste onafhankelijke media in Rusland (tijdelijk in Amsterdam). 🕊 🕊 🕊

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,4k 117

Dus wanneer een regeerakkoord wordt gesloten om het ambtelijke apparaat in te doen krimpen, en dit resulteert in een groeiend ambtenaren apparaat [snip andere kwestie], dan is dat geen dubbele agenda?

 

Als je aanwijzingen hebt dat er politici aan het roer staan met de verborgen bedoeling het ambtenarenapparaat te doen groeien, dan zou dat een dubbele agenda zijn ja. Dat moet dan nog wel even aannemelijk worden gemaakt, in plaats van alleen gesuggereerd.

 

De groei van het ambtenarenapparaat lijkt een onveranderlijk gegeven, onder alle kabinetten van de laatste tijd. Aan de ene kant willen we minder ambtenaren (da's een beleidsdoel), maar aan de andere kant zijn er beleidsdoelen die leiden tot meer ambtenaren / collectieve dienaren. We willen meer controle op de vleessector, meer blauw op straat, betere overheidscommunicatie, hogere dijken, meer snelwegen, betere zorg en meer toezicht op zorginstellingen, schonere lucht, beter onderwijs en meer toezicht op onderwijsinstellingen, meer bijdragen aan de internationale rechtsorde etc.

 

En dat kwartje van Kok is een stokoude koe. Dat is door alle kabinetten sindsdien (ook CDA/VVD) niet 'teruggegeven', dus dat heeft niks meer met Kok te maken. Rechtse kabinetten willen het ook niet teruggeven, want die willen meer in de wegen investeren.

 

Een overheid kost nu eenmaal geld en dat moet ergens vandaan komen. De totale belastingdruk schijnt in Nederland nog niet eens zo idioot hoog te zijn vergeleken met andere hoogontwikkelde westerse landen.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 146

Ik herken met sterk in het openingsverhaal van Creanize. Probleem is alleen: wat doe je eraan?

 

Wellicht dat een daadwerkelijk rechtse regering best het een en ander zou kunnen doen, maar die hebben we nooit gehad en het zou me verbazen als die er gaat komen. De eerste kabinetten balkenende kun je nauwelijks rechts noemen. Uiteraard zat er wel LPF en VVD in, maar tegen een meerderheid van CDA.

 

Er rest weinig anders dan te concluderen dat de geconstateerde overheidsbemoeienis en bijbehorende lasten gewoon de wensen van de meerderheid der kiezers zijn.

Link naar reactie
 • 0
Legend     691 45

Het is wel een beetje de bekende potpourri van ballerig rechtse clichéopvattingen.

 

Dat is onzin. Zelfs een progressieve krant als de Volkskrant schrijft al vaak kritische stukken over het overheidsbeleid en de bureaucratie:

Wij hebben behoorlijk hoge belastingstarieven en daar zou je meer van terug mogen verwachten: Het onderwijs kampt met grote problemen. Veel schooluitval. De gezondheidszorg kampt met tekorten.( Vaak moeten patienten lang op een wachtlijst staan. De politie presteert minder dan in andere landen( lage oplossingspercentages+ veroordelen van onschuldigen) Een Tweede Kamer die meer ruzie maakt dan beleid uitstippelt. Het valt mij op dat juist alle kranten afgezien van de Trouw, je met zulke negatieve berichten overvoeren. Als het met ons land beter gaat willen de mensen daar heus wel meer belasting voor betalen. In de Scandinavische landen accepteren de burgers de hogere belasting (vergeleken met ons land) Want daar krijgen ze een heel goed onderwijs+ gezondheidszorg voor terug

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,4k 117

Het is wel een beetje de bekende potpourri van ballerig rechtse clichéopvattingen.

 

Dat is onzin. Zelfs een progressieve krant als de Volkskrant schrijft al vaak kritische stukken over het overheidsbeleid en de bureaucratie:

 

Ik heb veel moeite hier ook maar een nanotouwtje aan te kunnen vastknopen. Ik heb helemaal niet beweerd dat er in progressieve en journalistieke kring geen kritiek is op het overheidsbeleid en de bureaucratie.

 

Hans mixte de verhoging van de brandstofprijs en van de kansspelbelasting, met ongespecificeerde maar 'enorme' betutteling, niet-afnemende regeldruk en het kwartje van Kok. Dat vind ik toch echt de kwalificatie waard die ik eraan gegeven heb.

 

Je mag het ermee oneens zijn, maar de bewering dat mijn opvatting onzin is omdat er in de Volkskrant kritiek op de overheid staat, dát is pas onzin. Het een heeft niets met het ander te maken.

 

Verder betoog je dat de kwaliteit van onze overheidsdiensten te wensen overlaat ten opzichte van de belastingdruk. Dat ben ik van harte met je eens. Maar het is weer een heel andere bewering dan die Hans deed en het maakt mijn reactie op zijn beweringen nog geen onzin.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 146

Probleem is alleen: wat doe je eraan?

 

Zoals steeds meer ondernemers > emigreren :D

 

Dat kan sowieso natuurlijk... al moet je dan wel een eind weg, ik heb niet het idee dat het in andere europese landen beter in elkaar steekt, of in ieder geval niet lang meer.

 

Als het met ons land beter gaat willen de mensen daar heus wel meer belasting voor betalen.

 

Wat mij persoonlijk betreft niet. Eigenlijk hoef ik helemaal niet zoveel van de overheid, in ieder geval niet zoveel dat het nog meer mag kosten dan het nu al doet... ongeacht wat ze ervoor leveren.

 

De prijs-kwaliteit verhouding van overheidsdiensten zal altijd beroerd zijn voor degenen die er belasting voor betalen. Uiteraard is die verhouding dan wel weer uitstekend voor uitkeringstrekkers en dergelijke die helemaal niets betalen maar wel dezelfde service krijgen met geld toe. Zoiets is intrinsiek aan wat een overheid doet, en hoe groter de overheid wordt, hoe slechter de belastingbetaler eraf komt... ongeacht de kwaliteit van geboden diensten.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     8,6k 7 823

Is poker trouwens een kansspel? ;D

 

Als je het, conform de wet op de kansspelen, met inleg van premies voor prijzen speelt wel, echter zoals wij het aanbieden, is het puur entertainment dan wel een toernooisport, net zoals tennis, darten, etc...

 

En als het om 'ballerig rechtse clichés' gaat, dat is voor rekening van degene die blijkbaar graag deze kwalificaties hanteert. Ik stelde alleen maar een vraag of deze dingen alleen mij of wellicht ook anderen opvielen. Maar zoals wel vaker, zijn het dan vaak dezelfden hier dan meteen op de persoon beginnen te knallen. Je kunt bijvoorbeeld ook antwoorden met: "Neen of Ja, en wel hierom..."

 

Trouwens, wanneer is iemand dan 'ballerig rechts', definieer dat eens? En waarom de beperking aangebracht in de titel van dit onderwerp zonder overleg? Ik had het breder ingezet.

 

Succès en groet,

 

Hans

 

 

 

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Moderator     8,6k 7 823
Maar wel ballerig rechtse clichees uit de kast halen. Renep heeft gelijk. Alleen het verdubbelen van de snelwegen en het belemmeren van de immigratie uit Afrika en Oost-Europa ontbreken nog. In de jaren zeventig gingen die zeurpieten verhuizen naar Zuid-Afrika (waar het allemaal veel beter geregeld was), maar die zijn inmiddels met hangende pootjes terug.

 

Je veroorlooft je nogal wat tegen mij, mijn aanstaande schoondochter is Bulgaars, ik heb nichtjes neven van Zuid-Amerkaanse afkomst, ik heb Polen aan het werk gehad voor een eerlijk loon plus BTW, ik heb mij langdurig ingezet voor vluchtelingen, Amnesty International en voor asielzoekers en ik laat mij al helemaal niet beledigend vergelijken met mensen die in de jaren '70 naar Z-Afrika emigreerden omdat het daar onder het toen heersende regime allemaal beter was!

 

Excuses zouden op zijn plaats zijn, hiervoor en voor het feit dat de ongevraagde aanpassing in de titel nu suggereert dat ik mij uitlsuitend beklaag over betutteling. Nogmaals: ik vroeg of het meer mensen opviel en deze shit is mijn loon voor nota bene het stellen van een vraag?!

 

Succès en groet,

 

Hans


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Legend     488 44

Ach, zie hier, Vox Populi aan het woord:

 

De prijs-kwaliteit verhouding van overheidsdiensten zal altijd beroerd zijn voor degenen die er belasting voor betalen. Uiteraard is die verhouding dan wel weer uitstekend voor uitkeringstrekkers en dergelijke die helemaal niets betalen maar wel dezelfde service krijgen met geld toe.

 

Laat je vooral niet hinderen door een gebrek aan feitenkennis. >:(


www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie
 • 1
Legend     515 52

Hallo Hans,

 

Het blijkt dat HL niet echt een plek is om politiek te bespreken ;D

Maargoed, op het gevaar van de kneuzen af het volgende.

 

JA, de betutteling wordt voortdurend groter. Waarom? Omdat we zelf niet durven kiezen, denken en doen. Dat heeft weinig te maken met links of rechts, het is angstvallig middendoor. Het valt me steeds meer op dat mensen niet meer zelf nadenken en onderzoeken, maar steeds vaker als makke schapen één of ander idee volgen.

 

De enige manier om het tij te keren (om minder betutteling te krijgen) is als wij ons als bevolking niet meer als schapen gedragen, maar als een dier dat minder afhankelijk is van een herder.

 

Henk de Greef

Link naar reactie
 • 0
Legend     22,3k 5 1360

Eén van de redenen om titels aan te passen is dat de topicstarter niet concreet en specifiek genoeg is maar een invalshoek kiest die veels te breed is.

 

Het wordt steeds enger zou kunnen slaan op een steenpuist, op klanten die weglopen, op je schoonouders. Als je zelf een betere titel kan bedenken: ga je gang. En als je excuses wil van mensen die reageren op je stelling, moet je al helemaal geen debat aangaan. Het wordt namelijk niet enger, maar steeds beter! Zeker als alle zeurpieten emigreren.

 

(ik woon in het buitenland waar de overheid niet betuttelt - duh). ;D


Lees ook eens de Moscow Times, één van de laatste onafhankelijke media in Rusland (tijdelijk in Amsterdam). 🕊 🕊 🕊

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,4k 117
JA, de betutteling wordt voortdurend groter.

 

Ik vroeg Hans al wat hij met 'enorme betutteling' bedoelde, maar die vraag liet hij onbeantwoord. Als ik me zo door het dagelijks leven beweeg, kom ik duizend problemen en onvolkomenheden tegen, maar geen betutteling. Dus... waar hebben jullie het toch over met die betutteling?

Link naar reactie
 • 0
Moderator     8,6k 7 823

Dankzij een ingreep uit de hoek van moderators is de titel van deze topic zonder enig overleg gewijzigd en nu is de schijn gewekt dat het mij - ten onrechte! - uitsluitend om de betutteling gaat. Ik had het over een aantal dingen die mij opvielen in de media en waar ook andere ondernemers zich over uitlieten.

 

Vervolgens blijkt mijn vraag (meer was het niet!) of die discussies alleen mij opvielen, 'ballerig rechts' te zijn en ben ik net zo'n zeurpiet als die (rechtse) mensen die in de jaren '70 naar Z-Afrika verhuisden en heb ik ineens bezwaren tegen Oost-Europeanen en weet ik al niet wat.

 

Wat een misbruik van je vrijheden en verworvenheden om iemand zo beledigend af te serveren en wat een perfect voorbeeld van beperkt inzicht en denken. Als dit op HL wordt getolereerd, is dat mijn teken om mij voortaan maar van dit forum te distantiëren. Ik heb verzetsmensen in mijn familie, mensen die hun leven waagden voor de Joden in WO2, ben altijd ietwat links van het midden geweest en heb 12 jaar dit land als beroepsmilitair gediend.

 

En what the f*** is dan een moderator van HL dat-ie ongestraft en niet gehinderd door enige kennis over mijn persoon en mijn intenties dat hij zich dit (titels wijzigen en beledigen) denkt te mogen veroorloven! Waar je ook woont, Twalevel, openlijke beledigingen zijn nergens gepast!

 

Succès toegewenst aan u allen en - indien hier niet tegen wordt opgetreden - een laatste groet,

 

Hans

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     8,7k 582

Sorry, Hans, maar je begint een draadje met een redelijk onsamenhangend bericht (hoogst waarschijnlijk gemotiveerd door een flinke dosis frustratie) en daardoor wordt je boodschap, niet helemaal vreemd, verkeerd begrepen.

 

In plaats van daarna rustig uit te leggen wat je dan wel bedoelde ga je nog iets harder tekeer. Het lijkt er op dat dit onderwerp jou on een of andere reden, die wij niet helemaal delen of kunnen volgens, zwaar aangrijpt.

 

Daarom is het inderdaad misschien beter even een pauze te nemen, of, als dat mogelijk is, even figuurlijk tot 10 te tellen en je realiseren dat het helemaal geen verkeerde mensen zijn die tot nu toe gereageerd hebben, en dat ze al helemaal geen slechte intenties naar jou toe hebben.

 

Think about it! :)

Link naar reactie
 • 0
Moderator     8,6k 7 823

Ik heb dit draadje laten lezen aan anderen en niemand in mijn omgeving begrijpt de vergelijking met de 'rechtse ballerigheid' en de beledigende, impliciete aantijgingen over mijn vermeende nogal (extreem?) rechtse gevoelens! Zal niet de bedoeling zijn, maar iemand die achteloos een peukje wegschiet en vervolgens onbedoeld een bosbrand veroorzaakt, zal op diens verantwoordelijkheid voor de bosbrand worden aangesproken, hoezeer de bedoeling ook anders lag.

 

Het beledigende is duidelijk terug te lezen en terug te zien in de eigenhandige wijziging in de titel zonder overleg. Hierdoor is de vraag (warrig of niet, meer dan een zelfreflecterende vraag was het niet!) van een andere interpretatie voorzien en valt er voor mij weinig meer uit te leggen!

 

Iemand - ook een administrator op dit forum! - die zich dat alles veroorlooft, zonder mij en mijn intenties te kennen, moet zich de ogen uit de kop schamen en de verantwoordelijkheid nemen voor de ondeboelde bosbrand! En leer ervan!

 

Punt!

 

 

 

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 1
Legend     5,5k 321

Ik vind dat het heel eng wordt als de regering sommige echtparen verplicht om een kind te krijgen dat een borstkanker gen heeft en overbrengt aan het nageslacht. Zo'n minister had met een ingreep voorkomen moeten worden.

 

Men wil de btw verhogen. BTW is slecht voor de economie omdat het alles duurder maakt en ook arbeid duur maakt. Lagere BTW en hogere inkomstenbelasting stimuleert de economie.

Ik hoorde dat werkgevers zieke werknemers nu twee jaar moeten doorbetalen in plaats van een. Daar help je kleine bedrijven echt mee.

 

Waar is de discussie gebleven over de vrije zones, gebieden waar binnen bepaalde grenzen alles mag en geen regels zijn? De regering vond dat een mooi idee maar heeft het gauw in de doofpot gestopt.

 

 

Link naar reactie
 • 0
Moderator     8,6k 7 823

Ik vind dat het heel eng wordt als de regering sommige echtparen verplicht om een kind te krijgen dat een borstkanker gen heeft en overbrengt aan het nageslacht. Zo'n minister had met een ingreep voorkomen moeten worden.

 

Men wil de btw verhogen. BTW is slecht voor de economie omdat het alles duurder maakt en ook arbeid duur maakt. Lagere BTW en hogere inkomstenbelasting stimuleert de economie.

Ik hoorde dat werkgevers zieke werknemers nu twee jaar moeten doorbetalen in plaats van een. Daar help je kleine bedrijven echt mee.

 

Waar is de discussie gebleven over de vrije zones, gebieden waar binnen bepaalde grenzen alles mag en geen regels zijn? De regering vond dat een mooi idee maar heeft het gauw in de doofpot gestopt.

 

Kijk, dan toch weer iemand die het leest, zoals ik het oorspronkelijk bedoelde. Inderdaad Christine, ook dat kunnen enge gedachten zijn.

 

Succès en groet,

 

Hans


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
Guests

De meerderheid heeft destijds voor dit beleid gekozen. Nu is de meerderheid massaal aan het klagen. Eigen schuld, dikke bult. Eerst nadenken en dan doen. Dit had men kunnen en moeten weten. Achteraf mensen die zeggen "zie je wel" van "rechtse ballerigheid" beschuldigen is daarom ongepast.

Link naar reactie
 • 0
Legend     22,3k 5 1360

 

Hans, je zit je nagels op te vreten voor niks. Ik heb slechts Renep's potpourri aangevuld met een paar ontbrekende rechtse clichés. Heeft niks met belastingdruk, betutteling of BTW op kansspelen te maken: was slechts het bekende repertoire van commerciële clubs onder Den Uyl. De kopregel heb ik aangepast (zoals ik samen met andere moderators zo ongeveer bij elk vierde topic ongevraagd doe) om de leesbaarheid van dit forum te bevorderen. Als reeds eerder gezegd: heb je een betere, pas hem gerust opnieuw aan. Hoe dan ook: als je moeite hebt met kritische reacties moet je geen discussie beginnen. Want dat gebeurt uiteraard wanneer je een politieke stelling plaatst op een forum. Dan krijg je reacties.

 

Hoewel, als ik geweten had dat je verzetsmensen in je familie had was ik ook tegen BTW op kansspelen geweest. ;D


Lees ook eens de Moscow Times, één van de laatste onafhankelijke media in Rusland (tijdelijk in Amsterdam). 🕊 🕊 🕊

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,4k 117

niemand in mijn omgeving begrijpt de vergelijking met de 'rechtse ballerigheid'

 

Dat heeft onder andere te maken met de ballerigrechtse gewoonte om elk probleem in verband te brengen met de autobelasting, in het bijzonder het 'kwartje van Kok', een Rijksbegrotingsmaatregel uit 1991 (zeventien jaar geleden), destijds gedragen door premier Lubbers en een meerderheid in de Tweede Kamer, die sindsdien door geen enkel kabinet is teruggedraaid.

 

Een ander ballerigrechtste gewoonte is om minstens vijf problemen per discussie te behandelen, en bij een tegenwerping op het ene probleem moeiteloos en zonder weerwoord van betekenis te switchen naar een van de andere vier. Zo heb je bijvoorbeeld nog steeds niet toegelicht wat je met de betutteling bedoeld, die dacht ik de kern van je oorspronkelijke bericht was.

 

Het beledigende is duidelijk terug te lezen en terug te zien in de eigenhandige wijziging in de titel zonder overleg.

 

Eerlijkgezegd vraag ik me af of het handig is dat een moderator die zich in een politieke discussie mengt ook de titel aanpast. Maar om daar nou een belediging in te zien vind ik erg vergezocht. Ik beheer zelf een ander forum, en wijzig daarin ook veelvuldig en routinematig de veelal te vage titels. Ik zoek er niks achter.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 146

Ach, zie hier, Vox Populi aan het woord:

 

De prijs-kwaliteit verhouding van overheidsdiensten zal altijd beroerd zijn voor degenen die er belasting voor betalen. Uiteraard is die verhouding dan wel weer uitstekend voor uitkeringstrekkers en dergelijke die helemaal niets betalen maar wel dezelfde service krijgen met geld toe.

 

Laat je vooral niet hinderen door een gebrek aan feitenkennis. >:(

 

Populistisch is het wellicht, maar ik zie niet in waar ik iets zeg dat feitelijk onjuist is.

 

Speel het niet op details, maar het is toch gewoon zo dat eenieder die meer aan uitkeringen ontvangt dan hij aan belastingen betaalt gewoon helemaal gratis dienstverlening krijgt, met die uitkering als toefje erop?

 

En het lijkt me evident dat dat geld kost, dat opgebracht moet worden door degenen die wel belasting betalen, en dat die als gevolg daarvan minder diensten geleverd krijgen dan waarvoor ze feitelijk betalen...

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  0 leden, 79 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.