Jump to content
Leon1
Verberg

ADVIES GEVRAAGD

vraag

Beste lezer(s),

Tijdens het surfen van het web op zoek naar informatie over o.a bedrijfsvormen, info K.v.k, tips voor startende ondenemers e.d. kwam ik bij 'Higherlevel' terecht. Na wat te hebben gelezen besloot ik me te registreren als "Newbee" in de hoop op wat goede adviezen.

Mijn verhaal in het kort.

12 jaar geleden woonde ik in Engeland en ontdekte daar een produkt waarvan ik stijl achterover sloeg. WAT dat is kan ik onder geen beding vertellen.......het is namelijk niet op de Nederlandse markt te koop en ik ben thans in onderhandeling met de fabrikant in het buitenland ( niet Engeland )om voor Nederland het 'alleenrecht' te krijgen. Lukt dit niet dan wil ik hooguit het idee verkopen en me verder bezighouden met mijn huidige vakgebied als schrijver en kunsthistoricus.

Dat het een "gat in de markt" is weet ik zeker. Reeds 102 landen vertegenwoordigen het product wereldwijd. Voor Nederland is er geen importeur. Na 12 jaar van marktonderzoek ben ik op het punt beland dat ik zeg: "NU OF NOOIT". Ik kan geen patent op het produkt verkrijgen simpelweg omdat ik het 'gespot' heb, het is immers niet mijn uitvinding. Het produkt importeren zonder officieel 'dealer' te zijn is mij te link. Grote jongens als Gamma, Praxis e.d. zullen hooguit een order plaatsen en dan middels een 'tracer' proberen de fabrikant te achterhalen en benaderen. "Dank je wel Mr Samsom voor deze goudmijn en tot ziens".... dat dus even niet.

Ik heb al aangegeven dat het een produkt is dat in de Doe Het Zelf branche verkocht wordt. Het is kosten- en tijdbesparend. Kosten omdat het geen vakmensen meer vereist het te installeren. Kassa dus.....ca. €100,- uitgespaard. Voorrijkosten en uurloon vallen namelijk weg . Normale kosten incl. btw bij de 'vakman', € 120,- ( gemiddelde berekend naar een onderzoek bij 131 bedrijven ) EN DAN KOM IK MET EEN "NOVITEIT" Via de detailhandel betaalt men slechts de adviesverkoopprijs incl. btw: ca. €19.95.

Tijdbesparend omdat dit produkt, EN DAAROM IS HET EEN HIT, door een ieder geplaatst kan worden binnen 5 minuten, zonder 'interference' van de bovengenoemde 'vaklieden'. Niks geen 2 uur gesleutel meer door mannen in overalls in uw huis! Een supereenvoudige handleiding middels 6 afbeeldingen en tekst is alles wat men nodig heeft.

Waar wil ik nu heen zult u zich afvragen:

U merkt dat ik enorm voorzichtig ben niet te veel te vertellen. Als na 12 jaar van onderzoeken en de kat uit de boom kijken een ander mij voor zou zijn ( en dat kan niet uitblijven mits ik NU handel ) zal dat een klap voor me zijn. Het opzetten van een eigen bedrijf vergt echter veel tijd en geld. Bovendien wil ik blijven publiceren en datgene doen waar mijn hart het meest bij ligt, bij de kunst. Laat ik dit idee echter liggen dan ben ik gek!

Ik ben dus zoekende naar betrouwbare 'meedenkers' die mij willen adviseren, de weg wijzen, eventueel met mij 'in willen stappen'. De eerste stappen heb ik zelf al gezet. In- en verkoopprijzen zijn duidelijk, contact met de fabrikant is gelegd en onderhouden, marktonderzoek is verricht, bezoek aan de fabriek zal binnen enkele weken geschieden, een nieuw afzetgebied wordt door de fabrikant verwelkomd! DUS MEDE-ENTREPENEURS GEZOCHT MET TIPS, ACCURATESSE EN TIJD!

Ik wacht af... maar niet rustig... MAIL ME....HELP ME OUT....IF YOU DARE!

 

 

 

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Beste Leon.

 

Volgens mij ben je er nog niet helemaal uit. Ik lees in je verhaal dat je eigenlijk een bedrijf wilt beginnen, niet helemaal weet hoe en je eigenlijk ook niet met je huidige activiteiten wilt stoppen.

 

Ik zal je proberen een aantal tips te geven gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen als ondernemer en investeerder in ondernemingen.

 

De beste tip die ik je kan geven is om bij jezelf eerst eens na te gaan hoever je wilt gaan.

De kunst van het ondernemen is niet het gouden idee bedenken of zien, maar het gouden idee ook tot goud te maken. Dat betekent, focus, oogkleppen, mouwen opstropen en gaan. Met hart en ziel en vaak ook met alle risico van dien.

 

Ik ga een aantal open deuren voor je intrappen: hopelijk heb je er wat aan.

1. Indien je het idee aan niemand verteld, zal niemand ooit enthousiast worden en het risico willen lopen om erin te investeren met tijd of geld.

2. Part-time ondernemen is recreatief sporten, full time ondernemen is top-sport. Alleen top-sporters winnen Olympisch goud.

3. Mensen die je snel kan vertrouwen ken je vaak al langer dan vandaag.

 

Ga eens voor jezelf na hoe je er nu echt in staat. Hoeveel financieel risico loop je indien je fulltime gaat ondernemen? Hoelang hou je dat vol? Hoe makkelijk is het om daarna eventueel weer terug te gaan naar betaald werk? Heb je geen vrienden en familie die je kunnen helpen.

 

Daarnaast bestaat er zoiets als een non-disclosure agreement (geheimhoudingsverklaring) waarmee je bijvoorbeeld wel gesprekken met grote bedrijven en investeerders kan proberen op te zetten. Om aan tafel te komen zul je toch al enige "worsten voor de neus" moeten hangen. Veel bedrijven en investeerder doen hier echter niet zo makkelijk aan mee. Bekijk het een en ander ook van hun kant: Het tekenen van een rechtgeldig document voor het horen van een idee wat ze wellicht zelf ook al bedacht hebben is niet echt goed voor de business. Indien "vertrouwen" tot de "core business" van zo'n bedrijf hoort moet je zelf beoordelen of je toch niet met ze wilt gaan praten. Het risico van een gestolen idee is aanwezig, maar niet praten over je idee leidt meestal tot niet uitvoeren.

 

Hoop dat je hier wat aan hebt. Het zijn meer vragen dan antwoorden.

 

Groetjes,

 

"You miss 100% of the shots you did not take" (Wayne Gretzky, Icehockey Great)

 

Karel.


Karel van der Poel

www.mirror42.com

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

De vraag is of een idee wel goud is Ik woon / werk naast een

grote doe hetzelver (Formido) En ik had ook een gouden idee

inmiddels mag iedereen het weten want ik kan er nog geen hond voor vinden die er naar kijkt. Namen ze het idee maar over dan had ik nog een beetje eer van m`n werk.

Advies prijs je niet rijk `voordat de beer geschoten is`

Verkopen is goede marketing met mooie presentatie op goede lokatie

en de juiste mensen vinden netwerken en van meer markten thuis zijn

http://people.zeelandnet.nl/jserle/verza2/verza2.htm

http://communities.zeelandnet.nl/data/albumpje/index.php?page=8b&foto=30195

http://communities.zeelandnet.nl/data/albumpje/index.php?page=8b&foto=40837

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 12 leden online en 210 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept