Ga naar inhoud
 • 0

parfum verkopen in webshop - mag dat?

Ik ben van plan een webshop te beginnen met verschillende producten. Zo wil ik bijvoorbeeld producten verkopen van o.a.: Nivea, Gilette, Armani en Hugo Boss.

 

Dit zijn mijn vragen:

 

1. Mag ik deze producten zo in mijn webshop - die ik natuurlijk bij de KVK heb geregistreerd - verkopen? Of heb ik hiervoor uitdrukkelijke toestemming nodig van de fabrikant (zoals Nivea en Hugo Boss)?

 

2. Indien ik geen voorraad meer heb: kan ik dan bijvoorbeeld mijn producten tijdelijk inkopen bij een lokale winkel (bijvoorbeeld Kruidvat) en deze verkopen aan mijn klanten?

 

 

Hopelijk hebben jullie antwoord op mijn vragen!

 

[titel aangepast - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

 • 0

@pgsholland

Lijkt me beiden geen enkel probleem. Het wordt pas vervelend als je namaak verkoopt of producten van buiten de EU gaat halen.

 

Pas wel op met logo's en slogans en dergelijke. Die mag je volgens mij niet zomaar voeren.

 

Succes met de shop!

 

Mark

Link naar reactie
 • 0

Dus als ik parfums op mijn webshop wil verkopen, dit puur als opvulling van de webshop. Dan kan ik deze gewoon inkopen bij de lokale drogisterij en/of de sligro/makro en deze voor - al dan niet voor - dezelfde verkoopprijs doorverkopen?

 

Dien ik dus geen uitdrukkelijke toestemming van parfums als Hugo Boss en Dolce & Gabanna te hebben?

Link naar reactie
 • 0

Dat is niet altijd zomaar gezegd. Veel merken, en dan met name de luxere merken, hebben exclusieve overeenkomsten met dealers. De dealer moet vaak veel investeren om het merk in huis te krijgen - zo worden er bijvoorbeeld eisen gesteld aan presentatie en deskundigheid van het personeel- en worden zo beloond met het recht om exclusief dealer te zijn. Exclusieve merken zijn exclusief omdat ze niet overal te koop zijn. Het zou een uitspraak kunnen zijn van Johan Cruijff, maar zo is het wel.

 

Als jij D&G inkoopt bij een plaatselijke parfumerie, is de kans groot dat je een brief krijgt met moeilijke lange volzinnen. De boodschap is gewoon: stoppen met verkoop of we slepen je voor de rechter. Ja, ja... ik weet dat Wedgewood ook wel eens bij de Albert Heijn ligt, en dat Scapa laatst te koop was bij de Makro. Maar daar komt altijd hommeles van. En deze twee voorbeelden kunnen nog wel eens een juridisch robbertje stoeien zonder daarmee hun voortbestaan mee op het spel te zetten, maar of jij dat kunt...

Link naar reactie
 • 0

Volgens mij is geen toestemming noodzakelijk zolang je kunt aantonen dat de producten zijn verkregen binnen de EU. Wel krijgen die partijen dus inzicht in jouw leveranciers en kunnen deze dan eventueel zelf uitsluiten. In het verleden heeft het Kruidvat het zelf aan de stok gehad met o.a. Lancome. Lancome gebruikt selectieve distributie en levert dus alleen aan "bevriende" partijen. Kruidvat kon niet aantonen dat de producten binnen de EU waren gekocht.

Link naar reactie
 • 0

Doe nou gewoon zelf even wat moeite. Jij vraagt ons informatie die je ergens anders moet vragen/kunt vinden.

 

Inkoopvoorwaarden Beiersdorf (Nivea): http://www.beiersdorf.nl/About-Us/Terms-and-Conditions.aspx?l=43

 

Contactgegevens Hugo Boss:

Netherlands

HUGO BOSS Benelux B.V.

P.O. Box 75564

1118 ZP Schiphol-Triport

Netherlands

Phone: +31-20-655 6000

Fax: +31-20-655 6010

 

Business enquiry Dolce & Gabbana: http://eng.dolcegabbana.it/corporate.asp?page=BusinessEnquiry

 

En nou heel hard ondernemen jij!

Link naar reactie
 • 0

 

Nee, je hoeft geen toestemming te vragen. Binnen Europa is de handel vrij en kan de merkeigenaar ook op grond van het merkrecht geen verkoop verbieden. Je moet desgevraagd wel kunnen aantonen dat je binnen de Europese Economische Ruimte ingekocht hebt, hoewel er nog steeds discussie is/rechtszaken zijn over de vraag bij wie de bewijslast eigenlijk ligt. Maar als jij bij de drogist om de hoek inkoopt, is er geen probleem.

 

Een andere vraag is of je uitgebreid reclame mag maken. Dat zou namelijk afbreuk kunnen doen aan de status van die merken, maar als ze bij Kruidvat liggen hebben ze al helemaal geen status meer. Bij Douglass ligt dat iets anders. Ook daar lopen allemaal rechtszaken over. Maar daar wil je waarschijnlijk je vingers niet aan branden.

 

Kijk maar eens wat Drogisterij.net allemaal doet. Misschien zijn er wel wat internationale leveranciers die met affiliates werken.

 

Besef wel dat je met een webshop moet voldoen aan de Wet Kopen op Afstand, dus dat is heel anders dan verkopen via eBay. Ik snap dan ook niet zo goed waarom je op internet producten gaat verkopen die je bij een winkel om de hoek inkoopt. Eigenlijk is dat heel veel moeite voor niets.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Maar kijk eens op eBay. Er zijn wel meer parfum e.d. die via een webwinkel en eBay verkopen. Zonder eBay trekken ze nauwelijk bezoekers natuurlijk. Maar dan komt de hamvraag natuurlijk. Hoe wil jij je gaan onderscheiden met zoveel andere winkeliers op het web? Prijstechnisch kan er echt niet veel verschil zijn in een flesje hier of een flesje daar.....

Link naar reactie
 • 0

Nuja, mocht je iets kopen bij de locale drogist, dat wederverkopen, en de fabrikant daar een probleem mee hebben... dan is nog maar de vraag of -jij- dan een probleem hebt.

 

In feite ga je nl helemaal geen overeenkomst aan met de fabrikant, maar met de locale drogisterij. Die zou dan voorwaarden moeten verbinden aan haar verkopen, maar of ze dat ook doen en dit voldoende duidelijk maken?

Link naar reactie
 • 0

Maar wat is nu eigenlijk de kracht van de webwinkel en wat wil je er mee bereiken? Wat maakt jouw webshop nu zo interessant voor een klant? Als jij je inkoop doet bij een retailer is dat in ieder geval niet de prijs. Makkelijk?, valt over te twisten. Je hebt zowieso nog te maken met verzendkosten, tijd die er in gaat zitten etc.

 

Neem eens contact op met de eerdergenoemde leveranciers en kijk eens hoever je komt. Stel je in ieder geval niet voor als huisvrouw die iets met haar tijd wil, zulke aanvragen krijgen zij dagelijks. Probeer eerst de juiste persoon aan de lijn te krijgen, verkoopleider/accountmanager of iets..

 

Eerlijkgezegd geef ik je weinig kans om via die weg geleverd te krijgen, dan blijft nog over om restpartijen op de kop te tikken..

 

Succes in ieder geval

 

Link naar reactie
 • 0

Ik snap zowieso niet waarom je parfum bij de drogist gaat kopen om dan vervolgens - zoals eerder gemeld - verzendkosten er overheen te tellen, zodat je product zonder enige marge voor jou al duurder zal uitvallen dan bij de drogist. Daar waar je het flesje in je hand kan houden en aan kan ruiken.

 

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik niet snap hoe mensen parfum in een webwinkel kunnen kopen. Zelfs als het dezelfde merk is, wil ik er toch nog even aan ruiken voor ik het koop. Zal wel iets psychisch zijn.

 

Nou iig succes met wat je ook gaat doen.

 

gr.

Serge

www.onroxx.nl | Heren accessoires - beads & leather by onroxx

Link naar reactie
 • 0

 

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik niet snap hoe mensen parfum in een webwinkel kunnen kopen. Zelfs als het dezelfde merk is, wil ik er toch nog even aan ruiken voor ik het koop. Zal wel iets psychisch zijn.

 

 

Euhm......testertje ontvangen toen je wel in de winkel een ander merk kocht, herhalingsaankoop, geroken bij een ander, je koopt het voor een ander dus niet zo belangrijk hoe het bij jezelf ruikt...etc etc

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
 • 0
Euhm......testertje ontvangen toen je wel in de winkel een ander merk kocht, herhalingsaankoop, geroken bij een ander, je koopt het voor een ander dus niet zo belangrijk hoe het bij jezelf ruikt...etc etc

 

je besteld het omdat je te lui bent om naar buiten te gaan, maakt niet uit hoe het ruikt...de reclame zag er indrukwekkend uit, je hebt een nieuwe creditkaart en je wilt er nu een keer gebruik van maken... etc,etc.

 

Zo kan je idd allemaal redenen bedenken om het online te bestellen, maar de punt blijft dat het niet handig is om sommige dingen online te bestellen. Een ander voorbeeld hiervan zijn schoenen, die wil je ook eerst uitproberen en dat is de toegevoegde waarde van een winkel.

 

maar goed, dat vind ik.

www.onroxx.nl | Heren accessoires - beads & leather by onroxx

Link naar reactie
 • 0

Je zou ook schoenen on-line kunnen kopen omdat die gespecialiseerde zaak te ver weg zit. Voorbeeld zit naast me op de bank ;D

Of je hebt geen zin om voor een paar schoenen die drukke stad in te gaan, je blauw betalen aan parkeergeld en ook nog eens in de file.

 

In plaats daarvan laat je 2-3 paar schoenen bezorgen en degene die je niet bevallen,stuur je (gratis!) terug.

 

Of je hebt geen geld en koopt ze op afbetaling tegen dat o zo vriendelijke renterpercentage (not!)

 

 

edit:ik wil niet persé gelijk halen hoor! Alleen maar even om aan te geven dat er zoveel legitieme redenen zijn tegenwoordig om on-line te kopen.

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
 • 0

Redenen om online te kopen zijn er natuurlijk wel, voor elk product valt vast een doelgroep te vinden die je product online wil kopen.

 

Maar er zit wel een grens aan wat een Nederlander extra over heeft voor het gemak van thuisbezorgen.

Als jij bij een gewone winkel inkoopt kan je nooit concurreren met de prijs.. Ik ga als zuinige hollander dan zelf wel ff naar die drogist.

 

Als je serieus een product via een webshop wil verkopen zoek dan gewoon een groothandel of zoiets. Alleen dan kan je voor dezelfde prijs als in de winkels leveren..

 

Karen

Link naar reactie
 • 0

oh heb je er ook zo één thuis zitten Ed... :P

 

Ik zie het nog steeds geen direct voordeel opleveren. Missschien bespaar je wat tijd en moeite als je het online besteld, maar wil je de ander 2 paar schoenen terug sturen moet je alsnog naar het postkantoor rijden om het in te leveren. Dus jah.

 

Ik probeer ook zeker niet mijn gelijk te halen, wij zijn ook een beetje van het onderwerp ontspoord.

Maar ik probeer 'pgsholland' duidelijk te maken dat als je een webwinkeltje begint en parfum wilt verkopen, je eerst moet kijken of er een vraag naar is voordat je gaat uitzoeken of je toestemming nodig hebt voor verkoop.

 

Serge

www.onroxx.nl | Heren accessoires - beads & leather by onroxx

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  1 lid, 98 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...