Ga naar inhoud
 • 0

Subsidies ICT

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

 • 0

Het proces is een moeizaam proces, omdat het geld van ons allemaal is.

maar het is de beste methode om geld te krijgen met je idee verder te gaan, het schrijven de subsidie aanvraag kan ook nog verhelderend werken, omdat alle aanvrage van je verlangen dat je een toepassing en een klant aangeeft. Dus niet techniek alleen.

Maar er is ook hulp, (www.dreamstart.nl zoek subsidies)

binnekort (2 april) heb ik gehoord dat Senter een www.subsidieshop.nl site opent

Link naar reactie
 • 0

Een specialist is niet duur, maar kost geld. :-/

Subsidies zijn niet altijd makkelijk aan te vragen. Je hebt dan een specialist nodig, anders krijg je helemaal geen geld.

Dus beter een deel aan een specialist geven (die vragen vaak een x-percentage van het subsidiebedrag dat je ontvangt), dan helemaal niets krijgen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook "no cure no pay specialisten" en ben je vooraf geen geld kwijt.

 

Voor hen die geen kennis hebben vergaard is de A gewoon drie stokje

Link naar reactie
 • 0

Subsidies is een onderwerp wat voor iedereen van toepassing is en dus niet alleen voor ICT.

Alle technostarters kunnen in aanmerking komen voor subsidie.

Daarom verplaats ik dit topic naar de topic

"Algemene Ondernemerszaken"

 

In ons netwerk zitten vele subsidie-experts, dus blijf vooral je vragen stellen!

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
 • 0

We zijn een nieuwe "thread"gestart onder "Algemene Ondernemerszaken": "Financiering, subsidies & nieuwe ondernemingen". Ik hoop dat daar een levendig debat ontstaat over het vinden van de juiste "financieringsmix" als je voor jezelf wilt beginnen. In gewone mensen taal: waar en hoe regel ik de centjes die ik nodig heb om mijn (ongetwijfeld briljante) idee uit te ontwikkelen in een levensvatbare economische activiteit.

 

Wat subsidieadviseurs betreft: ook hier geldt dat je geen "absolute waarheden" kunt verzinnen. Je hebt hele goeie en hele slechte adviseurs; sommigen zijn hun fee meer dan waard; sommige niet.

 

Een goeie vind je alleen door je zelf eerst goed in de materie te verdiepen en vervolgens in een gesprek kritisch door te vragen naar beschikbare kennis, ervaring, successen in het verleden, missers in het verleden (en waarom!) en de reden waarom deze specifieke adviseur zich onderscheidt van de rest. Je mag het allemaal vragen, sterker nog, je moet het allemaal vragen: jij bent de potentiële opdrachtgever; de adviseur moet jouw belangen behartigen en jij gaat straks de rekening betalen!

 

Groet.

Vijf minuten "babbelen" met de juiste persoon, levert vaak meer op dan 3 dagen zelfstudie. Opnieuw het wiel uitvinden is zonde van je tijd .....!

Bengel.

Link naar reactie
 • 0

Hoi,

 

Op de meeste Syntens vestigingen worden subsidie spreekuren gehouden. Iemand van een subsidieadviesburo en/of Senter heeft dan een uurtje de tijd voor je om te bekijken of er subsidiemogelijkheden zijn. Zijn die er dan is het aan jou of je zelf de aanvraag wilt doen of deze wilt laten doen door zo'n adviesburo. Informeer maar bij je regionale Syntens vestiging.

Voor de zogenaamde WBSO regeling zijn er zelfs aparte spreekuren.

 

drs. Bernd W. Mintjes

Maxwell Group (van idee naar onderneming)

 

Kapitaaltrein bijeenkomsten over risicokapitaal

Link naar reactie
 • 0

Of je voor subsidie in aanmerking komt hang af van wat je precies wilt gaan doen. Dat betekent dat je je projecten en/of activiteiten die je gaat uitvoeren of je investeringen die je gaat doen zelf goed in beeld moet hebben. Vervolgens kijk je of je voor de projecten/activiteiten/investeringen op de een of ander manier voor subsidie in aamerking komt. Dat laatste kun je zelf doen of voorleggen aan een (digitale) adviseur.

 

Het hangt sterk af van de betreffende subsidieregeling hoe complex een aanvraag(traject) is, wat de doorlooptijd is. Iedere subsidieaanvraag betekent extra werk. Je zult je project moeten beschrijven.

Link naar reactie
 • 0
Administrators     11,3k 479

Mee eens.

Ikzelf heb bij Senter gewerkt en subsidie-aanvragen blijft (ook voor mij) a hell of a job.

 

Maar als je dat allemaal op een rijtje hebt en je denkt "ik ga de aanvraag zelf doen" dan is de subsidieshop een handige website om te kijken voor welke regelingen je in aanmerking kan komen.

Deze website is onlangs bij EZ geboren.

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
 • 0

Zie "Edwin" en "Subsidie.nl".

 

Subsidies aanvragen is vooral een kosten/baten-analyse: wat kan het me in geld, PR, goodwill of wat dan ook opleveren en wat kost het me, lees: wat moet ik er voor doen? Vergeet in dit kader vooral niet hoeveel tijd je er in moet stoppen om een aanvraag te schrijven, in te dienen, te onderhandelen over de uitkomst en welke administratieve verplichtingen het oplevert (voortgangsrapportage? (Eind-)declaratie(s)? Financiële administratie etc.).

 

Je moet dus allereerst kijken hoeveel tijd je er in kunt/wilt steken en of dat opweegt tegen de mogelijke subsidie: niet iedere aanvraag wordt gehonoreerd!

 

Vergeet vervolgens niet subsidies meestal slechts een deel v/d kosten (10 - 50%) v/e project vergoeden: de rest moet je zelf financieren. Heb je die restfinanciering? Bovendien: wanneer (als alles gelukt is) krijg je het geld? Heel vaak pas NADAT je de kosten gemaakt hebt (declaratiebasis): je moet dus voorfinancieren. Kun je dat?

 

Nog een detail: WAT VOOR SOORT subsidie is het? De WBSO-subsidie bijv. is helemaal geen zak geld die je krijgt. Een goedgekeurde aanvraag zorgt ervoor dat je minder lonnbelasting hoeft te betalen. Nuttig, heerlijk, fantastisch, maar wel wat anders dan een vriendelijke meneer die centjes komt brengen ......

 

Tot slot: subsidieadviseurs (SA's). Vergeet nooit dat jij jouw eigen projecten/activiteiten/investeringen beter kent dan wie dan ook. Schakel je een SA in dan moet je zelf NOG STEEDS belangrijke input leveren. DE SA kent de weg in subsidieland; kent de handigheidjes en is soms HEEL ERG GOED in zijn vak, maar zonder jouw input en bijdragen gaat het hem/haar niet lukken om een topaanvraag in te dienen!

 

Hun vergoeding?

 

a) uurtje-factuurtje: overzichtelijk maar geld altijd kwijt. Afhankelijk van de complexiteit v/d subsidieregeling en -aanvraag kan dat nog steeds behoorlijk in de papieren lopen.

 

b) No Cure, No Pay: als de aanvraag scoort vaak een vergoeding van 10-15% van het toegekende subsidiebedrag, direct te betalen. Scoort 'ie niet: geen vergoeding (of "slechts" een basisbedrag - 500 - 1.000 €). Pas op, reken het zelf effe door: stel dat je een subsidietoezegging krijgt van € 10.000 voor een nog uit te voeren project. Betekent dat je de subsidie vaak pas krijgt als het project halverwege of afgerond is, maar dat je wel METEEN 1.000 - 1.500 € moet ophoesten en betalen. Lukt je dat? En ook als het om een echt grote subsidie-aanvraag gaat?

 

Wat wil ik zeggen?

 

Subsidies zijn leuk, maar niet voor iedere onderneming in alle stadia van hun ontwikkeling. ECHTE starterssubsidies zijn niet heel erg dikgezaaid.

 

Qua WBSO (veelgenoemd): vraag nu gewoon eerst eens de uitgebreide handleiding bij Senter op (038 - 455 35 54/http://www.senter.nl/wbso) en spit die eens door. Kost je een paar uur maar dan weet je waar je het over hebt. Kun je daarna pas echt beoordelen of ZELF aanvragen zinvol/haalbaar is. De aanvraagdiskette zit erbij. Zul je ook zien dat je op zich geen enorme verhalen op hoeft te schrijven: het moet echter wel scherp & to-the-point zijn.

 

Ook op dit forum kun je je vragen kwijt. Proberen we met z'n allen antwoorden te geven.

 

Heel veel succes en let op: als je het WEL zelf doet en scoort, dan geeft dat een ONTZETTENDE kick!

 

Gr.,

 

Ex-Senter, ex-subsidieadvies Bengel.

:wave:

 

 

 

Vijf minuten "babbelen" met de juiste persoon, levert vaak meer op dan 3 dagen zelfstudie. Opnieuw het wiel uitvinden is zonde van je tijd .....!

Bengel.

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

WBSO subsidie voor ICT projecten is heel goed mogelijk en kan een zeer substantiele bijdrage opleveren! Het is alleen lastig om te presenteren aan de ambtenaren bij EZ. Zij vinden het complex om te beoordelen of de ontwikkelde software in technische zin "nieuw" is. De nieuwheidgraad is de doorslaggevende factor. Ik heb hier mijn specialisme van gemaakt..van subsidies voor de ICT-sector..Wil je eens vrijblijvend sparren over de subsidiemogelijkheden voor je bedrijf, neem dan contact met mij op via 020-3655531 of kijk op www.dfmconsult.nl. Wij werken overigens op no-cure-no-pay basis!

Link naar reactie
 • 0

WBSO subsidie...

 

Besef dan wel dat je jezelf ook echt een goed salaris kunt laten uitkeren. Het gaat immers om korting op je loonbelasting. Betekent dus ook dat je je loonadminstratie goed voor elkaar moet hebben. En ook... dat de belasting het jaar daarna er weer vanuit gaat dat je een hoeveelheid loonbelasting gaat betalen.

 

Naar mijn mening is de WSBO aardig voor de wat grotere bedrijven met een echte research afdeling en die zeker zo nu en dan aan het eind van het jaar weer wat kunnen profiteren door een korting op hun loonbelasting te vekrijgen.

 

Verder zijn er zo ongelovelijk veel subsidies dat je haast een subsidie moet krijgen om een juiste subsidie te vinden en aan te vragen.

 

Door wat creatief te zijn liggen er talloze mogelijkheden, met name in het onderwijs en ook door goede doelen er bij te halen kun je opeens tot verrassende proposities komen.

 

 

Perry

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  9 leden, 210 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.