Ga naar inhoud
 • 0

Webdesign tarieven

Ik heb een vraag over de tarieven die ik reken bij het bouwen van een website.

 

De laatste tijd heb ik maar weinig nieuwe klanten erbij gekregen en vroeg me af waar dit aan kon liggen. Heeft dit met mijn lage tarieven te maken of te weinig reclame? Mijn tarieven of pakketten vind je op;

 

www.webcommunique.nl

 

Dus mijn vraag is wat vinden jullie van mijn tarieven?

 

Mvg,

Martijn vd horst

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

17 antwoorden op deze vraag

 • 0

1. Ze zijn te laag.

2. Toko's/mensen hebben geen behoefte aan 5 pagina's of 10 pagina's of 100 pagina's. Die willen een oplossing voor hun problemen!! Of dat nu met 6 of met 7 pagina's gebeurt... ?

 

Ga je meer positioneren als partner en minder als fabriek waar je wat geld in stopt en er wat uit komt rollen...

 

 

*Geef ik nou tips aan een concurrent? ;)

 

Hmm... Ik zie overigens weinig eerder werk... ? Hoe lang ben je al online?

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
 • 0

Je website is taalkundig een zooitje. Laat een communicatiebureau (een éénpitter) of een taalkundige er eens naar kijken.

 

Verder kan ik uit je website ook niet opmaken wat je nu precies aanbiedt. Ik snap wel dat je websites kunt maken en dat je een cms in elkaar kunt draaien. Je levert zelfs complete designs incl. logo. Maar wat jij biedt kan iedereen. Ik kan het, mijn buurjongen kan het, 1 miljoen roemenen kunnen het en 10 miljoen mensen in India kunnen wat jij biedt.

 

Stop met het verkopen van je huidige pakketten en start met het aanbieden van websites. Als ik een website koop, dan wil ik me niet druk maken of dat er 5 of 8 foto's op een pagina staan. Ik wil een functionele, gemakkelijke, goede website die er voor zorgt dat ik meer verkoop! Dat willen alle bedrijven!

 

Laat op je website zien dat je mij een totaaloplossing kunt bieden en laat duidelijk zien wat je kunt. Dit doe je door middel van een uitgebreide portfolio en demo's. En een portfolio houdt (hopelijk) meer in dan één pagina van een bakkerij!

 

Maar dan ben je er nog niet. Er zijn al veel bedrijven die complete oplossingen bieden voor relatief weinig geld. Dus waarom zou ik jou inhuren? Dus je moet aan je USP's (Unique Selling Points) werken en deze goed duidelijk maken!

 

Wat jou interessant maakt als bedrijf zou het volgende kunnen zijn:

- Je werkt alleen en weet alles van je klant, persoonlijk contact vindt je belangrijk en je bent goed bereikbaar, ook buiten kantooruren. Er zijn veel bedrijven die hier prijs op stellen, vooral in het MKB.

- Je hebt contacten met schrijvers, logo designers en andere behulpzame bureaus die goede consistente kwaliteit afleveren voor een redelijke prijs. Dit is ook veel waard voor een klant, dan weten ze zeker dat ze een kwalitatieve website met een goed logo krijgen zonder dat ze zelf nog op zoek moeten naar designers.

 

Ik zou van je verkoopprijzen geen USP maken, dat houdt niet lang stand en trekt een groep klanten waar weinig aan valt te verdienen als eenmans webdesigner in Nederland.

 

Zorg er verder voor dat je eigen website beter wordt. Het design is aardig, maar de content is prut. De indeling van de content onder de kopjes is onduidelijk en de content zelf is niet functioneel en brengt geen duidelijke boodschap over. Je biedt mensen een logo aan, maar je eigen logo is niet bepaald topwerk.

 

Verder vind ik de persoonlijke benadering dan wel weer erg goed, dat past prima bij het marktsegment wat je waarschijnlijk aanboort. De uitvoering van die persoonlijke benadering is dan weer een beetje matig.

Link naar reactie
 • 1

Beste Martijn,

 

Er zijn enkele verbeterpunten voor je website.

 

Ik zie dat je vrij weinig meta tags gebruikt hebt.

 

Dit rijtje is van een ouder bericht. Ik raad je aan om gewoon even in te lezen betreffende de meta tags.

 

Metatags

plaats hier de titel van de pagina

Maak voor elke pagina een ander, ik doe mijn bedrijfsnaam en dat de titel van de pagina

Meer handig als je veel content plaatst op andere websites,

Alleen handig voor je artikelen als je die schrijft.

Omschrijving van de pagina, ik maak altijd een standaard omschrijving en vul dit aan met een omschrijving van de pagina. Maak het niet te lang. Less is more

Wellicht de bekentste tag. Ook hier maak ik een standaard aan en vul deze aan specifiek voor de pagina

Ik weet niet of hier iets meegedaan wordt, maar kwaad kan het niet

Deze tag is eigenlijk onnodig.

Pas de aantal maanden aan indien je regelmatig iets veranderd.

Deze tag zorg ervoor dat je site niet in de chache komt, handig als je pagina regelmatig veranderd.

Geeft aan wie je demografische doelgroep is.

 

Communicatie

De communicatie zou scherper kunnen, en herhalingen mogen weg. Welkom op WebCommunique staat er twee maal.

 

Ik zou ook niet meteen prijzen lopen roepen. Je hebt een goed product voor een voordelig tarief. Als men met jouw in zee gaat zal je zien dat de prijs niet eens het probleem is.

 

Probleem met het noemen van de prijs is ook dat er honderd andere zijn die dit goedkoper doen. Vaak met modules waarvan je de “skin” kan veranderen e.d.

 

De nieuws rubriek zou ik verwijderen en vervangen met je portfolio. Als het kan biedt kennissen aan om een website voor hen te bouwen zodat je, je portfolio kan uitbreiden.

 

“2008 heb ik dus WebCommuniqué gestart,” Dit is een fout die veel startende ondernemers maken (inclusief mijzelf). Deze communicatie is leuk voor het hoofdstuk Over mijzelf maar niet de homepage. Bezoekers zijn op zoek naar een oplossing, niet naar iemand die een bedrijf is gestart.

 

Oplossingen

Bezoekers willen dus een oplossing, vaak voor een probleem waarvan ze zelf niet weten wat het is. Jij moet dat dus voor hen benoemen. Vervolgens biedt je de oplossing aan.

 

Bijvoorbeeld:

U heeft behoefte aan een goede representatieve website, maar uiteraard wilt u niet de hoofdprijs betalen. Wij leveren hoogwaardige websites voor zeer gunstig tarief.

 

Mensen willen namelijk geen goedkope website. Ze willen voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.

 

Je richt je dus op personen die de kennis niet in huis hebben om zelf een website goed op te zetten. Waarom kom je dan met termen zoals html en php? Vaak is men niet geïntresseerd in het hoe, maar in het eindresultaat.

 

Kijk goed naar je teksten en kijk hoe concurenten het doen. Goed jatten is beter dan slecht bedenken.

 

Hartelijke groeten,

 

Albert-Jan van der Neut

www.webpuls.nl

webpuls.hyves.nl

www.online-marktonderzoek.com

Link naar reactie
 • 0

Bedankt voor al jullie tips en adviezen. Ik zal al mijn basis pakketten met 150 € verhogen en ik heb wat tekst op mijn site aangepast volgens jullie adviezen.

 

Momenteel ben ik bezig met de website onderhoud strippenkaarten en dit had ik in gedachten;

 

strippenkaart 5 uur, 145€

strippenkaart 10 uur, 275€

strippenkaart 20 uur, 500€

 

Is het een idee dat ik tijdelijk 20% korting geef op die strippenkaarten tot 31 Augustus 2008? Het idee achter deze korting is dat dan bedrijven sneller kiezen voor zo'n strippenkaart.

 

Mvg,

Martijn v/d horst

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Waarom denk je dat die strippenkaart werkt?

 

Zoals eerder al aangegeven ga je op prijs concurreren terwijl algemeen de mening is dat kwaliteit veel belangrijker is.

 

Ik zou geen onderhoudsstrippenkaart bij je kopen. Weet namelijk niet eens of je een snelle werker bent of langzaam.

En als ik niets van websites weet (de doelgroep waar je op lijkt te mikken) dan heb ik toch ook geen idee hoeveel tijd onderhoud/modificatie in beslag gaat nemen?

 

frans

de ark is gebouwd door amateurs, de titanic door professionals

Link naar reactie
 • 0

Toen ik net begon maakte ik voor 700,- websites. Ik had weinig opdrachten maar wel enorm veel tijd. Daarom maakte ik mijn mijn vrije tijd gewoon een nieuwe grafische opzet voor websites van bedrijven uit mijn stad die naar mijn idee wel aan vernieuwing toe waren. Ik deed circa 1 uur over een grafische opzet en van de 10 toegestuurde ontwerpen kon ik uiteindelijk voor 3 bedrijven de website maken. De opdrachten daarna kwamen via mijn eerste drie tevreden klanten.

 

Die prijzen van 700 euro ben ik vanaf gestapt omdat wanneer je groeit en professionaliseerd je marge verdampt als je dat soort tarieven aanhoud.

 

Ik vind het strippenkaartensysteem/ pakkettensysteem helemaal niets. Ik denk dat je je op de doelgroep moet mikken die enkel een site wilt hebben als digitaal visitekaartje, dus de bakker, slager, schoonmaker en lokale restaurants. Voor hun is een website heel ingewikkeld, en je systeem maakt het nog wat ingewikkelder. Die mensen weten niet wat ze willen, ze gaan ervanuit dat jij dat weet. En dan krijgen ze liever uitleg over dat het CMS net zo makkelijk werkt als MS-word en dat de WYSIWYG-editor vrijwel hetzelfde eruit ziet in plaats van dat jij je pakkettensysteem moet gaan toelichten.

 

Ik denk dat je er gewoon een streep doorheen moet zetten en aan je portfolio moet gaan werken. Als je graag prijzen wilt communiceren kun je het beste richtprijzen geven voor de sites die in je portfolio zitten, dat is meteen ook een stuk begrijpelijker.

Link naar reactie
 • 0

Enige tijd geleden heb ik mijzelf georiënteerd op het maken van een nieuwe website, en daarbij dus ook de tarieven. De gemiddelde tarieven die ik hierbij bij tegen ben gekomen was zo'n € 45,- exclusief per uur: je zit dus erg laag in verhouding tot je concurrentie.

 

Daarnaast: Wie is je doelgroep? Ik neem aan dan niet "iedereen die een wat professionele website wil"? Wat mijn indruk is van je website dat je je richt op het klein bedrijf: kleine ondernemingen die graag een visitekaartje willen op het web... Of was dat niet je bedoeling? Dan moet je denk ik nadenken over je positionering.

 

Op je pagina tarieven;

Het staat daar in een tabel, wat in het eerste gezicht overzichtelijk staat, maar daar staan pakketten aangeboden met een tarief. Maar wat nu als een klant alleen een "Flash Banner" of een "Logo ontwerp" wil? Die tarieven zijn niet los te vinden. Misschien, als je dan toch je tarieven al op je pagina zet, kun je die tarieven ook los vermelden?

 

Portfolio:

Ik denk dat deze nog te leeg is voor veel bedrijven... Misschien als je verteld dat je een jong bedrijf hebt, dat er dan meer begrip komt van je (protentiële) klanten.

Link naar reactie
 • 0

Nog twee tips: is niet goed Nederlands. ...Als je cursussen vermeld, ...

vermeld in deze zin moet zijn: vermeldt ;)

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
 • 0

Mensen zijn plaatjes liefhebbers. Je verhaal is (buiten eerder gemaakte opmerkingen om) duidelijk. Ook je stappenplan is erg verhelderend. Maar er zit geen enkele grafische voorstelling in van jouw kunde en meerwaarde.

 

Mensen willen een goed product voor de juiste prijs. En liever een beter product als hun concullega's (waarschijnlijk fout geschreven) voor een betere prijs. Maar jij zet jezelf in de markt als ontwerper van websites. Toon je expertice op dat gebied dan ook in grafische voorbeelden.

 

Een opmerking als "Al onze tarieven zijn altijd Exclusief 19% BTW en onder voorbehoud." zit niemand op te wachten en ik snap niet dat dit op de voorpagina staat. Jij kan de meest perfecte websites bouwen voor de laagste prijs. Prima maar etaleer dat dan ook.

 

Als ik jouw reacties zo lees heb je al veel gedaan maar ik zie dit niet terug in de website. Tevens is deze markt al vrij vol, dus zal je het zowiezo moeten hebben van je eigen netwerk. Probeer dit zo fanatiek mogelijk te benutten. Zoek op deze website eens een beetje op verkopen en sales, want er zijn goede tips te vinden.

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
 • 0

Kijk ook uit met het plaatsen van labels / certificaten. Onderaan je pagina staat een 'al onze sites zijn xhtml compatibel'. Klik je er op dan krijg je _TWEEENTWINTIG_ fouten en dan niet alleen futiliteiten als een alt tagje dat mist op een plaatje.

 

Geef toe dat zo'n logo alleen de techneut zal boeien maar die klikt er dan ook op :D

Link naar reactie
 • 0

Ik heb een vraag over de tarieven die ik reken bij het bouwen van een website.

 

De laatste tijd heb ik maar weinig nieuwe klanten erbij gekregen en vroeg me af waar dit aan kon liggen. Heeft dit met mijn lage tarieven te maken of te weinig reclame? Mijn tarieven of pakketten vind je op;

 

www.webcommunique.nl

 

Dus mijn vraag is wat vinden jullie van mijn tarieven?

 

Mvg,

Martijn vd horst

 

Dit doet me veel denken aan mijn tienerjaren! Toen had ik zo'n tabel met brons-zilver-goud pakketten voor bedrag x!

 

Maar dat is een groffe fout - je moet per uur gaan werken. En voor 200 EUR kun je helemaal geen zinvol CMS bouwen. Alleen het design hoort al 1500 EUR te kosten.

 

P.S. Als ik nou je goud pakket kies en ik wil 4 miljoen pagina's? Staat erbij dat het onbeperkt is ;) Mag je flink gaan knutselen voor je 450 EUR :)

Link naar reactie
 • 0

Ik heb een vraag over de tarieven die ik reken bij het bouwen van een website.

 

De laatste tijd heb ik maar weinig nieuwe klanten erbij gekregen en vroeg me af waar dit aan kon liggen. Heeft dit met mijn lage tarieven te maken of te weinig reclame? Mijn tarieven of pakketten vind je op;

 

www.webcommunique.nl

 

Dus mijn vraag is wat vinden jullie van mijn tarieven?

 

Mvg,

Martijn vd horst

 

 

Wanneer je toch tijd over hebt kun je nieuwe designs ontwerpen voor je eigen site. Kijk op andere websites hoe die gemaakt zijn, verdiep je in flash/photoshop/css. Gooi die site die je nu hebt er af, neem een domein die goed gevonden kan worden in google, zet je nieuwe design er op en gooi de tarieven omhoog 8)!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  7 leden, 136 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...