Ga naar inhoud
 • 0

Internet-startup noemt loon ineens een lening - wat nu?

Hallo beste mensen,

 

Ik heb het volgende probleem en ik hoop dat iemand mij kan helpen ;)

 

Sinds vorig jaar augustus ben ik in vaste dienst gekomen bij een wat toen nog een goede vriend van mij was.

Hij heeft een internetbedrijfje en wilde uitbreiden naar andere regio's. Klonk allemaal heel mooi, ook de verhalen dat ik bijv. op zijn kosten mijn rijbewijs mocht halen, kreeg een mobiel van de zaak bla,bla,bla

 

In dat contract staat keurig alles vermeld, aantal uren, salaris, vakantiegeld/en dagen, etc. met handtekening, stempel van de zaak, de hele mikmak. Hij staat ingeschreven bij de KvK.

 

De werkgeversverklaring is bij de makelaar goed genoeg gevonden om mijn huidige woning te huren (wat ook bij het plan van de uitbreiding zou horen dmv een callcenter achtige opzet die ik vanuit huis zou bestieren).

 

Ik had toendertijd nog een andere baan en ben die ook blijven uitvoeren,want je weet het nooit met internetbedrijfjes die net beginnen.

Enfin, al vanaf het begin ging het dus niet zo erg goed en hij had dus problemen met het betalen van mijn salaris. Let wel ik heb wel degelijk gewerkt voor hem!!

 

Nu was ik de beroerste niet, dus ik had met hem afgesproken dat hij dan maar betaalde wat hij kon missen. (uitgerekend is dat nu een bedrag van 2200 euro in totaal). (Hier heeft hij bleek later een lening voor afgesloten te hebben om mij dus te betalen, dit wist ik eerst niet later wel. In plaats dat hij het ging gebruiken voor zijn zaak, kocht hij er bijv. een elektronisch orgel van.

 

Afgelopen april moest er een hernieuwd ondernemingsplan geschreven worden voor de bank. Hij wilde dus een nieuwe lening afsluiten. Bij het opzetten van dat ondernemingsplan heb ik ook mijn steentje bijgedragen (deed ik al op marketinggebied). De bank keurde het af. En sinds dat moment is hij raar gaan doen.

 

Hij nam de telefoon niet meer op, hield zich niet meer aan de afspraken etc. Totdat ik 3,5 week geleden een email kreeg met de mededeling dat hij het geld dat hij in de afgelopen periode aan mij had uitbetaald (ineens had hij het over een persoonlijke lening) terug wilde hebben.

Zelfs de kerstgratificatie!! En hij wilde een aantal persoonlijke spullen terug. Ok dacht ik, tuurlijk spullen zijn van hem, alles keurig in een tas gedaan.

(Ook de rekeningen van de mobiele telefoon moest ik terugbetalen!)

 

Daarna werd het dus oorlog, modder gooien etc. Nu heeft hij een advocaat ingeschakeld die blijkbaar alleen per email wil corresponderen.

 

Ik vraag mij dus af kan dit zo maar???

Hij is dus aan mijn deur geweest met hulp (tja hoe proffesioneel ben je als je als man zijnde een hulpje mee moet nemen) Er is die avond 2x politie bij geweest, ik heb hem zijn resterende spullen terug gegeven, maar ik heb mijn huissleutel nog steeds niet terug gekregen. Daarom heb ik de laptop (die dus voor de werkzaamheden gebruikt wordt nog steeds in mijn bezit. Ik weet heus wel dat deze tzt terug gegeven moet worden, maar ik vraag mij nu af, is het raadzaam om ook een advocaat in te schakelen. Het is een lang en misschien ingewikkeld verhaal, maar ik weet niet wat ik nu moet doen.

 

Dus mensen, hulp kan ik heel goed gebruiken. Alvast bedankt voor het meedenken.

 

groet,

Welpie 08

 

[titel aangepast - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

9 antwoorden op deze vraag

 • 0

Nou ja, beroerd verhaal. Ik zet mijn vraagtekens bij een advocaat die alleen per e-mail correspondeert.Maar dat er nu ook politie aan de deur is geweest, doet mij jou wel adviseren om rechtsbijstand in te roepen. Je moet wel reageren op dat waar jij van word beticht. Dus verzamel alle stukken en andere bewijsmaterialen die je hebt, zoek een advocaat en neem je maatregelen.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
 • 0

Hoi,

Nou ik word dus nu als oplichter genoemd, omdat er geen haar op me hoofd er aan denkt iets terug te betalen. En ik laat me niet uitmaken voor alles wat mooi en lelijk is. Want toen die ellende voor de deur was, werd er tegen mijn buren en mensen die gewoon voorbij liepen tegen verteld dat ik een oplichter zou zijn (met naam en toenaam), en dat ik spullen had achter gehouden. Alleen al die verschutting, die wens ik niemand toe. Want de volgende dag kwam ik dus die buren tegen en die keken mij echt aan alsof ik de grootste crimineel van Nederland ben.

 

En als er 1 fout is, dan is het hij wel. Maar omdat ik niet genoeg weet over de handel en wandel van wat wel en niet kan, heb ik me nu tot jullie forum gericht.

Tja, ik moet toch wat ja toch?

In ieder geval iedere suggestie en of tip is van harte welkom.

groet,

Welpie08

Link naar reactie
 • 0

Op basis van de informatie die je geeft, lijkt mij dat je zeer sterk staat. Je hebt immers een arbeidsovereenkomst waar je salaris op vermeld staat. Omdat hij jou salaris niet altijd heeft kunnen uitbetalen heb jij eigenlijk een vordering op hem!

 

Ook ik zet mijn vraagtekens bij een advocaat die alleen per mail communiceert. Is dit wel een echte advocaat denk je?

 

Mijn advies: advocaat inschakelen om je achterstallige salaris op te eisen. Hijzelf heeft geen poot om op te staan lijkt me.

Link naar reactie
 • 0

Beste mensen,

 

Dank voor jullie adviezen bij mijn vorige topic. Nu heb ik dus een email van zijn advocaat gehad (geen aangetekende post). In de bijlage staat dus vermeld dat hij het geld plus de laptop terug wil vorderen

 

Ik vraag mij nu af moet ik dit nu serieus nemen. Is een email rechtsgeldig?? Hij blijft nl. vol houden dat hij mij dat geld geleend heb. Kan hij zomaar bijvoorbeeld mijn bankrekening laten blokeren. Hij heeft al geprobeert diverse virussen op mijn computer los gelaten, mijn email iedere keer platgegooid. Enz. Volgens mij is dit illegaal.

 

Ik wend mij nogmaals tot jullie omdat een advocaat inschakelen aardig in de papieren kan lopen. Wat raden jullie mij nu nog aan voordat ik idd naar een advocaat stap.

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Beste Welpie08,

 

ik denk dat je je het beste tot een rechtswinkel of advocaat kunt wenden, dit is een ondernemersforum en dat ben je volgens mij niet.

 

Je stelt in een eerdere posting dat je een contract hebt, maar heb je daarnaast ooit salarisstroken ontvangen? Veel succes verder, verwacht hier niet teveel hulp, je moet zelf stappen zetten.

 

Met vriendelijke groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0

Wat betreft een advocaat, bel even rond welke kantoren ook toevoegingszaken op zich nemen.

 

Krijg je de toevoeging toegewezen betaalt de staat mee aan je advocaatkosten en blijft het kostenplaatje binnen de perken.

 

Maar ik zou de zaak zeker niet op zijn beloop laten en snel een advocaat in de arm nemen.

Mediascape - Hét adres voor betaalbare huisstijlen, reclame en websites.

We heten u van harte welkom op: www.mediascape.nl

Link naar reactie
 • 0

Hoi,

 

Heb hier zelf gelukkig nog niets mee te maken gehad maar ik zou een brief (in welke vorm dan ook) die naar zeggen van een advocaat komt altijd serieus nemen.

 

Als je dit op zijn beloop laat kom je mijn inziens altijd zwakker te staan dan wanneer je nu actie onderneemt.

 

Ik sluit me aan bij de anderen dat een advocaat hierin aan te bevelen is. Samen met een advocaat sta je veel sterker.

Je hebt nu niet alleen loon te weinig gekregen maar je kan hem ook aanklagen voor smaad..

 

Al met al een lastige en zeer vervelende situatie waarbij je echt prof.hulp moet inschakelen.

 

Succes!

 

Karen

Link naar reactie
 • 0
Ik wend mij nogmaals tot jullie omdat een advocaat inschakelen aardig in de papieren kan lopen. Wat raden jullie mij nu nog aan voordat ik idd naar een advocaat stap.
Ik sluit mij aan bij de vorige adviseurs, daarbij komt dat een advocaat ook een inschatting kan maken van de haalbaarheid van mogelijk te nemen stappen en jouw kosten voor juridische bijstand kunnen worden meegenomen in het verhaal.

 

Mocht overigens blijken dat er van een vordering van de tegenpartij geen sprake kan zijn, kun je altijd naar een goede gerechtsdeurwaarder gaan om jouw vordering in behandeling te nemen, veel werken op bijna 'no cure, no pay', dus bij een niet geslaagde incassso betaal je bijvoorbeeld iets van €50.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  13 leden, 322 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...