• 0

Geld 2.0 - Innovatieve financiele diensten

Wat zijn innovatieve financiële diensten, die nu al in Nederland worden aangeboden (of bijna op de markt komen) ?

 

De financiële sector is namelijk in beweging als nooit tevoren ! Kortom: mogelijkheden voor innovatieve bedrijven.

 

Mijn voorbeelden uit het buitenland (en de fantasie) :

 

* een pay-per-usage reisverzekering gekoppeld aan je mobiele telefoon (betaald alleen als je de grens over gaat)

* Micro-verzekeringen: alleen betalen voor korte momenten, voor korte events. Denk aan een levensverzekering voor alleen 1 vlucht.

* een autoverzekering gekoppeld aan je mobiele telefoon met gps

* een nieuw model inboedelverzekering op basis van foto's

 

Hebben jullie concrete voorbeelden ? Ik ben zeer geinteresseerd!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik weet het weer, hier maken ze geld over naar elkaar (zonder bank) via de mobiel met een systeem van Vodaphone, M-Pesa. Kent iemand dat? Het komt uit India en is hier erg populair.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Nils over M-Pesa wordt gezegd dat het eind 2007 is geintroduceerd in Kenia : http://www.evd.nl/zoeken/ShowBouwsteen.asp?bstnum=193052&location=

 

In Maart 2008 is het overgebracht naar India en Tanzania.

 

Het is een zelfde soort dienst, die Rabo Mobiel van de grond probeert te krijgen. Lees hier er meer over: http://futureeyes.web-log.nl/mijn_weblog/2007/10/safaricom_mobie.html

 

En nog meer in detail: http://www.businessweek.com/magazine/content/07_39/b4051054.htm?chan=technology_technology+index+page_top+stories

 

Link naar reactie
  • 0

Ik snap niet waarom de Nederlandse staat geen systeem introduceert met betalen met je ID/paspoort.

Men was van plan om de paspoorten op card formaat van een chip te voorzien waarin digitale sleutels zitten voor authenticatie en encryptie. Maar toen ik met die mensen op het ministerie sprak hadden ze geen enkel idee wat een burger daar dan mee moest en waren ze ook niet van plan om een card reader bij te leveren, zodat je er in ieder geval zelf huis niks mee kunt. Ook een aanbod om die readers te sponsoren als onze software daarbij geleverd mocht worden stuitte op glazige blikken.

 

De overheid blinkt uit door ondeskundigheid en domheid.

 

Tegen datzelfde probleem loop je op bij de wat grotere bedrijven. Daar zijn beslissers die van deze zaken geen enkele kaas hebben gegeten, zich niet laten leiden door "mensen van de vloer" met kennis van zaken. Waardoor kansen niet benut worden.

 

 

Link naar reactie
  • 1

~ een veilingsite voor verzekeringen, spaargeld, leningen, waarbij banken en verzekeraars mogen bieden op aangemelde consumenten. Onmogelijk? mmmmm (https://www.moneyaisle.com/)

 

Dat bestaat al in Nederland. TriggerMe.nl. (is namelijk een concept van ons ;) .) We hebben dit concept vorig jaar gelanceerd waarbij we ons in eerste hebben gericht op het hypothecair krediet. Momenteel hebben we het project tijdelijk stil gelegd.

Ondanks de goede belangstelling en positieve reacties van zowel consumenten als hypotheekbanken, is gebleken dat banken toch niet echt gewend zijn aan technische vernieuwing. Vooral de regionale bankkantoren waren enthousiast maar doordat het beslissingtraject bij grote instelling erg langzaam verloopt was het onmogelijk voor ons om binnen korte tijd een landelijk netwerk aan hypotheek verstrekkers aan ons te binden.

Wij zijn nu bezig met concept te tweaken en aan te passen waar nodig zodat wij dit wel kunnen bieden. Verwachting is dat dit jaar herlancering zal plaats vinden in een uitgebreide vorm van het concept.

 

Gezien de snelle veranderingen in de markt denk ik dat je met TriggerMe.nl een heel leuk concept in handen hebt. veel financiele dienstverleners hebben het zwaar op dit moment. Met name hypotheekkantoren. Er worden weinig huizen verkocht dus weinig hypotheken gesloten.

 

Veel financiele dienstverleners ( natuurlijk niet allemaal ) hebben het de laatste jaren te makkelijk verdient.

 

Volgens mij is dit het juiste moment voor TriggerMe.nl!

 

Ik denk dat je vrij snel kantoren kan vinden die zich willen aansluiten voor het afnemen van de leads.

 

Ik denk dat je kansen groter zijn bij assurantie en hypotheek kantoren dan bij banken en verzekeraars.

 

groeten,

Bule

Het enige plezierige aan je eigen fouten, is dat je er soms anderen gelukkig mee maakt..

Link naar reactie
  • 0

Ja, ik ben het hiermee eens, leuk concept.

 

Wat ik nooit zo begrepen heb: een bank/verzekeraar wil aan het begin van het jaar een bepaalde hoeveelheid geld uitzetten. Voor leningen, hypotheken of wat dan ook. Laten we zeggen: een bank/verzekeraar houd rekening dat hij 1000 hypotheken "in voorraad" graag uit die voorraad wil verkopen.

 

Wat als je dan aan het begin van het jaar 200 hyptoken omzet garandeert aan die verzekeraar? Zou de prijs van die hypotheken niet lager zijn, dan als je ze gedurende het jaar 1 voor 1 verkoopt?

 

Dit is hetzelfde principe als stoelen bestellen bij EasyJet: goedkoper naarmate je eerder koopt/besteld.

 

Grappig genoeg heb ik een tijdje hierover gesproken met financiele instellingen. Men stond er niet voor open.

 

Wel wilde men praten over quantum-korting, wat een normale korting is voor (grotere) intermediairs. Misschien is dit het idee achter Triggerme. Zo niet, dan hoop ik dat we ooit een concept gaan zien, waarin consumenten hun (toekomstige) koopwens kunnen bundelen, waardoor ze goedkoper kunnen kopen.

Link naar reactie
  • 0

vandaag door Rabobank gelanceerd: betalen via SMS (variant op Minitix):

 

Ik hoop dat ze dat beter aanpakken dan minitix. Heb een minitix account aangemaakt om te proberen. Weinig sites waar het voor mij zinnig was dus na de proef een goed doel gezocht om de laatste euros aan te doneren. Daar werkte minitix niet meer jammer genoeg. Tijd later kom ik een nuttige toepassing tegen van minitix om m'n restsaldo op te maken. Maar ja wachtwoord vergeten. Moet ik van de rabobank bijstorten om m'n wachtwoord op te vragen...

 

Nieuwe betaalmethode is uiteraard welkom. Maar als je het met zulke drempels probeert te introduceren lijkt de slagingskans me nul (en dan laat ik de rest van het onvriendelijk gebruik voor het gemak maar achterwege)

Link naar reactie
  • 0

Maar wordt de overheid ook niet gek van al die lobbyisten?

 

Je gaat mij toch niet voor lobbyist uitmaken? Ik had gewoon een goed product maar buitenlandse overheden waren meer genegen het te kopen dan de nederlandse overheid. Dat vond ik raar. Bovendien vond ik het raar dat tientallen miljoenen worden uitgegeven voor een card infrastructuur maar dat een gratis applicatie daarop die nuttig is voor de burger, niet kon.

 

 

 

Tsja.... wie baas is bakt koek! En dat kan zuur zijn als je naast het p.... p.... ;)

Link naar reactie
  • 0

Iets anders: hoe denk je tegenwoordig over versleuteling van privacy-gegevens via de email ? Idem voor de electronische polissen en andere waarde - paperassen?

 

De markt daarvoor is groot. Helaas is die markt vooralsnog alleen in de VS, en de fondsen die Izecom had om die markt te veroveren waren te gering. Maar we zitten natuurlijk niet stil dus als iemand belangstelling heeft voor het drempelloos versleutelen van te emailen pdf documenten dan moet je ff mailen.

 

 

Is daar echt markt voor? Daar zijn toch al lang allerlei open source oplossingen voor of gaat het om dienstverlening?

 

Link naar reactie
  • 0

@Ewout

Wel wilde men praten over quantum-korting, wat een normale korting is voor (grotere) intermediairs. Misschien is dit het idee achter Triggerme. Zo niet, dan hoop ik dat we ooit een concept gaan zien, waarin consumenten hun (toekomstige) koopwens kunnen bundelen, waardoor ze goedkoper kunnen kopen.

Nee dit is niet het idee achter TriggerMe.nl. Er is in Engeland een tijdje geleden een initiatief geweest die op de door jou beschreven manier geprobeerd heeft korting te krijgen door hypotheek aanvragen te bundelen waardoor de hypotheeksom en het volume groot werd en ze quantum korting probeerde te krijgen. Toen wij onderzoek aan het doen waren voor TriggerMe waren ze nog online, maar er waren maar te weinig mensen die zich hadden inschreven per bieding om een hoge gezamelijk som te krijgen, wellicht is dit ook de reden geweest dat het initiatief momenteel offline is: Mortgagebundles.com

 

@Bule

Dat denken wij ook. Wij zijn er van overtuigd dat TriggerMe een goede toevoeging is op de huidige middelen, zowel voor de consument alsmede de financiële dienstverlener. De toekomst zal echter moeten uitwijzen of in deze conservatieve branche plaats is voor ons initiatief.

"The Best Way To Predict The Future Is To Invent It"

Link naar reactie
  • 0

Telematica in de auto.

 

T&T

rijgedrag korting

hogere restwaarde

Schade sturing.

 

wat vindt het forum van een concept dat gebruik maakt van een blackbox. die blackbox meet rijgedrag. Dat rijgedrag wordt omgezet in profielen van de deelnemers. De deelnemers worden onderling vergeleken. De beste rijder betaalt het minste.

 

ben benieuwd naar reactie van forumleden

 

 

Link naar reactie
  • 0

wat vindt het forum van een concept dat gebruik maakt van een blackbox. die blackbox meet rijgedrag. Dat rijgedrag wordt omgezet in profielen van de deelnemers. De deelnemers worden onderling vergeleken. De beste rijder betaalt het minste.

 

Bestaat al een paar jaar.

 

Wat dacht je van de beste rijders betalen voor het schadevrij rijden. Ik bedoel dus niet restitutie van de premie maar meer terug betalen dan de verzekerde heeft betaald.

Link naar reactie
  • 0

Hai Henri, het concept van "track & trace" bestaat al een tijd in de US en er is mee geexperimenteerd in NL. Daar ging het vooral om het bijhouden van werkelijk gereden kilometers - je werd dan afgerekend voor je verzekering daarmee.

 

Een concept, waarbij naar je werkelijk gedrag werd gekeken - nee, daar heb ik nog niet eerder van gehoord. Wordt er dan gekeken naar acceleratie bijvoorbeeld ? Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat er nog andere zaken te zien zijn, die iets zeggen over je rijgedrag, maar ik laat mij graag verrassen. O, ik kan mij nog voorstellen dat er gekeken wordt in welk gebied in NL je rondrijdt, dat dat nog impact kan maken.

 

Wat ik ervan denk ? Als je de hobbel van privacy hebt genomen, lijkt het mij een prima concept voor verzekeraars, leasebedrijven, autoverhuur bedrijven. En voor mensen natuurlijk die door dit concept zwaar zouden besparen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 228 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.