Jump to content
Bart
Verberg

(gratis) website....???

vraag

Beste ondernemers,

 

Allemaal weer lekker aan de potentie gwerkt dit weekend..? Veel vrouwen van diverse ondernemers zijn na vanochtend vast en zeker weer fluitend naar het werk gegaan...... ;D

 

Maar goed, wat ik graag wil weten is of iemand ervaring heeft, of iemand kent met het snel een eenvoudig (wel enigsinds proffesioneel) in elkaar zetten van een website?

 

Ik heb gebeld met de plaatstelijke krant en die was best bereid om mijn project te voorzien van de nodige (free) publicity. Natuurlijk is dit een mooie kans om aandacht te krijgen maar ik wil er meer mee doen!

 

In de tekst zou ik graag een url zien die verwijst naar een digitaal forum waar potentiele klanten kunnen meedenken, of een online marktonderzoek in kunnen vullen!

 

De vraag is alleen, kan dit goedkoop (eventueel zelf) en zo ja..hoe?

 

 

Groetsels,

 

Bart

 

 

 

 


ice

Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Van het woord 'Gratis' krijg ik als webtechnology ondernemer een beetje jeuk.

:-X

 

'De buurjongen kan het namelijk ook'

 

is ook zo'n veel voorkomend kaf in het koren.

Het is dan ook onbegonnen werk om bepaalde potentiele klanten er van te overtuigen dat hun betreffende website of concept voor website NIET professioneel te noemen is.

 

Indien je genoeg kennis en mogelijkheden in huis hebt kun je natuurlijk zelf een website bouwen. Maar je moet ook opzoek gaan naar goede hosting. En wanneer is het professioneel te noemen! ?

 

Of belangrijker wanneer is het professioneel/goed genoeg voor jou?

 

De grens: onprofessioneel en professioneel is niet vast te stellen want het is vaak ook een beetje kwestie van smaak en mening.

 

Natuurlijk heb ik persoonlijk en ook vanuit mijn onderneming een uitgesproken mening over. En een duidelijk tarief. ;)

 

Maar als het gaat om een interessant project kun je denk ik met wat netwerken wel de juiste mensen/diensten voor (bijna) voor niets krijgen.

 

zie: www.netcollective.nl/sponsoring.php

 

Ik ga hier geen verkoop- praatje houden maar ik zou zeggen neem eens een kijkje en neem eens contact met ons op.


Net Collective heeft Kickstart website! De snelle start voor uw bedrijf op internet.
Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Tja, het woord graits is inderdaad een beetje jeukverwekkend. daar ben ik het wel mee eens! Maar alles is zo mooi als het weihnag kost! ;)

 

Het liefst ben ik onafhangkelijk van derden. Ik wil snel en simpel dingen op een site kunnen wijzigen en/of aanbrengen.

 

Ik ben me dus aan het orienteren op programma's zoals Decorum al aangaf!

 

(ben een beetje een leek op het gebied van internet...maar wie niet waagt zal nooit iets winnen..)

 

verder nog tips....suggesties..?

 

Bedankt


ice

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik heb van 'graits' maar even 'gratis' gemaakt... ik neem aan dat je dat bedoelt ;D

 

Wat is de reden om een gratis dienst aan te bieden?


Leer alsof je eeuwig leeft, leef alsof het je laatste dag is!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Even offtopic, maar er is naar mijn mening wel degelijk verschil tussen professioneel en amateuristisch. Er is een grijs tussengebied van professioneel zijnde amateurs en amateuristische professionals, maar die haal je er ook zo uit (zowel ten positieve als in het negatieve). Dit is niet de plaats voor een hele discussie hierover, maar ik wilde dit even kwijt :) Professionaliteit gaat hierbij trouwens verder dan alleen een gelikt uiterlijk, iets waar de beste amateurs en de slechte pro's vaak op blijven steken.

 

Een serieuze tip zijn denk ik pakketten zoals onze forumcollega Kleverlaan die onder andere aanbiedt. Niet duur, wel volledig (hosting, domeinnaam, content management).

 

Als je echt onafhankelijk wilt zijn leer je zelf programmeren (xhtml, php of asp, access of mysql database erachter, wat javascript en je bent al een heel eind) en ga je zelf grafisch aan de slag. Maar die drempel is - als je een serieus eindproduct wilt - vaak wel erg hoog.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Het liefst ben ik onafhangkelijk van derden. Ik wil snel en simpel dingen op een site kunnen wijzigen en/of aanbrengen.

 

De suggestie die Decorum geeft is de juiste ! Kijk inderdaad naar bedrijven die je een CMS (Content Managment Systeem) aanbieden. Dit is vaak inclusief hosting.

Het voordeel van CMS is dat je niet afhankelijk meer bent van derden na de opleverfase. De CMS-programma's werken écht als peace of kaakie en kun je wanneer je maar wilt aanpassingen, wijzigingen, plaatjes, tabellen en what ever op je site zelf toevoegen.

Tuurlijk is zelf bouwen als je daar de spirit voor hebt onwijs leuk en wie weet ben je wel latent intelligent wat dit betreft en kun je het helemaal zelf bouwen. Als je daar niet aan begint weet je het nooit.

Maar wil je het iets professioneler aanpakken en je hebt geen "broodje eih met uih" gegeten van alle technische scripts, dan adviseer ook ik een CMS.

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Sowieso wel erg belangrijk dat je bij meerdere leveranciers een offerte vraagt !

 

Zo ... die leeuw ook weer weggejaagd ? ;D

 

Maar ff zonder dolleh ... je moet goed vergelijken met wie je in zee gaat. Trek ook de referenties na ! Bovendien vind ik het heel belangrijk dat het ook klikt tussen jou en het bedrijf die je uiteindelijk de opdracht gaat geven.

Of uiteindelijk toch zelf je website in elkaar knutselen ... dat mag ook natuurlijk ;)


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Gekke leeuw? Die snap ik niet :)

 

Spam is niet toegestaan. Je mag best enthousiast zijn over iemand anders (wij maken ook custom-made cmssen maar die zijn bij lange na niet gratis, dus push ik onze naam ook niet want daar heeft Bart niets aan), of je eigen (relevante) activiteiten noemen, maar is het wel netjes dit objectief en niet opdringerig te doen, en eventueel anderen te noemen.

 

[/offtopic]

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Voordat we de essentie van dit verhaal uit het oog verziezen zal ik ff kort beschrijven waar het om gaat.

 

Het is de bedoeling dat er een website komt waar mn doelgroep een voorproefje kan nemen van mijn plannen. Het is nog niet de bedoeling om een volledige website te lanceren. Dat komt later wel, als ik groen licht heb van investeerders ... :-\ooit....hopelijk... :)

 

Het liefst maak ik dus zelf een site m.b.v. een programma als nano of frontpage e.d. Ieder z'n vakgebied, dat begrijp ik voordat ik met grote stappen naar iemand als Roy stap ;) wil ik er wel van overtuigd zijn dat ik eerst alles zelf heb geprobeerd!!

 

 

 

 

 

 


ice

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Loekie!!! of hoe heet dat beest.. die leeuw ;)

________________________________________

 

Het is altijd goed en belangrijk je goed te orienteren!

En eerst zelf proberen zou ik zeker stimuleren. Met Open Source producten kun je vaak best wel wat leuke resultaten boeken maar of het uiteindelijk het gewenste nivo is? Dat is aan jou en je (potentiele) klanten om daar over te oordelen.

 

Het hangt ook af van je huidige budget en hoeveel tijd je (over) hebt of je het eerst geheel zelf gaat proberen of wat ondersteuning zoekt bij een handige vriend/kennis of een beroep doet op de professionele dienstverlening en producten van een proffesioneel webtech bedrijf.

 

Het moeilijke bij deze keuze is je eigen kennis/mogelijkheden vooraf te toetsen. Het is voor een respectivelijke 'dummy' niet of nauwelijks inschatten hoeveel tijd je kwijt gaat zijn en er zullen altijd zaken zijn waar je toch een professional bij moet halen. Bijvoorbeeld de hosting. Een hosting vergelijking is zo gemaakt op basis van inhoud en prijs maar is natuurlijk niet echt betrouwbaar omdat je niet goed weet of het betreffende bedrijf nou echt zo goed is als het zich voordoet. Op www.hosters.nl vind je een overzicht van zo'n beetje al de hosting aanbieders. Wat betreft het ontwikkelen de website. Ligt het wat moeilijker. Er zijn veel handige buurjongens die 'ook' ingeschreven staan en zich met een kleurrijke website en mooie praatjes voor doen als een bedrijf dat jou voor een leuk prijsje een mooie website bezorgt. Helaas is het meestal een tegenvaller. De keuze tussen dat grote aanbod van diensten en producten is dus erg moeilijk te maken.

 

Succes met je project en als je eens wat vragen hebt aarzel niet! ;)


Net Collective heeft Kickstart website! De snelle start voor uw bedrijf op internet.
Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Laat ik beginnen met de mededeling dat ik niet veel verstand heb van (bouwen) van websites. :(

Met een beetje html is het over. Aan php en dat doort zaken waag ik me niet, ik speel liever de schoenmaker die bij zijn leest blijft. Waar ik wel altijd van ben uitgegaan: breng eerst goed in kaart wat je met zo'n site wilt, nu en in de toekomst. Dan kun je 'vanzelf' zien wat reeel is om zelf te doen, en wat je beter kunt uitbesteden. Het voorkomt veel dubbel werk, met alle ergernis en kosten van dien. Ik zou dus altijd eerst contact zoeken met een van de aanbieders hierboven... ;D

 

Helemaal gratis lijkt me een klus: want hoe zit het met je huisstijl bijvoorbeeld? (elders in het forum loopt een discussie hierover). Maar goed, als je een en ander stap voor stap opbouwt hou je denk ik het best controle over je kosten. Helemaal kostenloos iets goeds neerzetten lijkt me een illusie.

 

 

 


www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

zoals een ieder wel bekend is....hoop doet leven!

 

Het beste resultaat zal vast en zeker verkregen worden door een gespecialiseerd bedrijf. Het mag dan wel een paar euro's kosten maar dan hebbie wel wat.... zeggen ze dan. Daar ben ik het ook helmaal mee eens.

 

Voordat ik uberhaupt begin met mn huistijl (wel over nagedacht) zal ik toch mn plannen uit moeten werken. En daar heb ik dus die website voor nodig. Nou ja, ECHT nodig heb ik het niet maar het leek mij een aardige aanvulling op mn onderzoek.

 

Het moge dus duidelijk zijn dat het gaat om een site die dient ter ondersteuning op mn marktonderzoek. Misschien dat het invloed heeft op tal van andere zaken maar daar wil ik dus achter komen!!

 

Als mn plannen doorgaan zal ik later echt wel met een professioneel bedrijf in zee gaan.

 

Bart

 

 

 


ice

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Kort samengevat: je kondigt aan dat je een plan hebt om aan te kondigen dat je een plan hebt? Dan snap ik wel dat jouw vrouw elke morgen fluitend naar haar werk gaat. ;D

 

(sorry, maar als je een draad begint met zo'n grap dan vraag je erom)


NIMBY? 🏗   Volg jouw buurtberichten van plaatselijke, provinciale en landelijke overheden...

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

If you pay with peanuts, you get monkeys.

 

Dat is mijn devies ;D

Er zijn goeie deals denkbaar, bijvoorbeeld dat je een bedrijf laat meeliften op je publiciteit/dienst.

Een barterdeal.

Er zijn wel een hoop beginnende bedrijven die schappelijke tarieven willen rekenen voor hun diensten.

 

Denk in elk geval goed na over je communicatie; hoewel het niet zaligmakend is kun je hier een hoop mee maken/breken, en een inconsequent beleid zorgt voor een (te) diffuus beeld van je bedrijf.

Eerst een site en dan een huisstijl; hoe groot is de kans dat die site er niet mooi uitziet? Hoe groot is de kans dat je een kans mist om jezelf te positioneren?

 

http://www.communicatiecoach.com/vakgebied_strategie_sd_communicatieplan.htm

http://www.communicatieplan.net/index.asp

 

Groet,

Annedien

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Nou ik ben eruit. Vandaag is de cursus website publicatie van start gegaan op mn school! Het is een keuze module die 10 weken duurt. In die 10 weken leren we met dreamweaver en/of frontpage en/of namo om een goede en duidelijke website te maken. Paar zeer ervaren webbuilders die ons begeleiden, dus das mooi!

Ik heb er best vertrouwen in dat het goed komt!!

 

Ik laat jullie natuurlijk het resultaat zien ;)

 

groetsels


ice

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Dit bericht is enkel bedoeld om het eigen bedrijf te spammen, en is daarom verwijderd. Constructieve bijdragen en tips zijn welkom, maar enkel reclame maken voor het eigen bedrijf is niet toegestaan.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

ehm, niet frontpage doen, wordt niet mooi, niet doen, doet pijn aan ogen van webbezoekers... Moest er even uit.

 

LOL :P

 

Ik krijg jeuk als ik 'Front Page' hoor of zie! Dream weaver daarintegen is een echte winner! Ik heb vertrouwen in de uitwerking van een curcus enzo maar verwacht niet dat je meteen een professionele website kunt gaan bouwen. Succes! ;)


Net Collective heeft Kickstart website! De snelle start voor uw bedrijf op internet.
Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Notepad ruled natuurlijk enorm als ontwikkelapplicatie voor websites :)

 

Ik vind het een mode verschijnsel om notepad te noemen als indicatie van goede html code kennis?? :P Het is wel zo handig bepaalde hulpmiddeltjes te hebben. Bijvoorbeeld 'color' definities enzow :)

 

Onze huis developer :P maakt gebruik van een linux coder programmatje.


Net Collective heeft Kickstart website! De snelle start voor uw bedrijf op internet.
Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

een linux coder programmaatje? laat het hem maar niet horen ;)

 

het zal wel vi(m) zijn... god onder teksteditors. persoonlijk zweer ik bij imageready + metapad (een verbeterde notepad).

 

maar a la, laten we weer eens ontopic gaan :)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

ik ook!! haha, ben dus aan de slag gegaan met dreamweaver! Een onwijs programma, tikkeltje ingewikkeld...zeg maar gerust..TIKKEL, maar het wordt wel wat!!

 

iemand nog een goede tip voor een online handleiding? Ik heb oa. deze belgische:

www.cursusdreamweaver.be

 

Thx voor de hilfe!!

 

Bart


ice

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 5 leden online en 122 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept