Ga naar inhoud
 • 0

Mijn website.... mijn teksten.

Junior     25 9

Ls,

 

Dit is mijn tweede post, de eerste heeft een slotje gekregen, omdat deze overkwam als site check verzoek. Dit was echter niet de bedoeling, het gaat er mij om of de commerciele uiting goed over komt.. Dit leek mij vanzelfsprekend omdat ik deze vraag onder "Commercie en marketing" had geplaatst, maar dat terzijde. Toch bedankt voor degene die de moeite hebben genomen om een blik te werpen op mijn website.

 

Mijn vraag

Ik heb de teksten op de homepage en onder het kopje "diensten" veranderd omdat ik tot nu toe geen reacties heb gehad. Dit vind ik gezien de teksten die er tot nu toe stonden niet heel erg gek. Zoals deze nu zijn ben ik meer tevreden.

 

Graag hoor ik of ik toch nog iets mis. Waarom zou je wel of juist niet reageren?

 

 


Hartelijke groeten,

 

Albert-Jan van der Neut

www.webpuls.nl

webpuls.hyves.nl

www.online-marktonderzoek.com

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

 • 0
Retired Mod     8,7k 582

Zonder antwoord op je vraag te geven ben ik wel even benieuwd hoe hoog je verwachtingen zijn van je website.

 

Je bedrijf is vrij nieuw en je domein is nog geen jaar oud - da's niet veel tijd om een reputatie op te bouwen, en al helemaal niet als je daarbij niet ook op een of andere manier adverteert.

 

Wat je doet ben je niet de enige in (ik kan het weten) en mensen komen niet vanzelf op je site terecht.

 

Edit: daarnaast biedt je anderen de website successcan van online-marktonderzoek.nl. Misschien moet je die zelf eens gebruiken... ;)

Edit 2: laat maar, die successcan is gewoon een enquete onder bestaande bezoekers, stelt dus niets voor. Erg actueel zijn ze ook niet "Tot 1 juli 2008 vraagt u de Website Successcan kosteloos aan!"

Link naar reactie
 • 0
Legend     22,3k 5 1360

Als je anderen de juiste taal wil verkopen, zul je eerst zelf normaal Nederlands moeten leren schrijven. Zoek eens uit wat met spatieziekte wordt bedoeld.

 

Haalt u alles uit uw website?

Is het onderhoud goed geregeld?

Spreekt u de juiste taal?

 

Web Puls heeft de expertise in huis zodat u de bovenstaande vragen met een volmondig " JA" beantwoorden kan.

 

Web Puls biedt voor iedere website onderhoud behoefte een oplossing.

Van advies tot website redactie en van webdesign tot zoekmachine optimalisatie.


Lees ook eens de Moscow Times, één van de laatste onafhankelijke media in Rusland (tijdelijk in Amsterdam). 🕊 🕊 🕊

Link naar reactie
 • 0
Junior     25 9

@ Peter Bonjernoor

Ik denk dat mijn verwachtingen van de website reëel zijn, 1% van de bezoekers die zou reageren, de datum heb ik trouwens aangepast....

 

@ TwaLevel

Dit zou wel eens een moeilijk verhaal kunnen worden. Veel woorden met de foute spatiëring zijn wel beter voor de vindbaarheid van de website. Google geeft woorden met spatiëring aan bij "bedoelde u" Hier moet ik dus eens goed over na denken.

 

 


Hartelijke groeten,

 

Albert-Jan van der Neut

www.webpuls.nl

webpuls.hyves.nl

www.online-marktonderzoek.com

Link naar reactie
 • 1
Super Senior     245 17

Ik denk dat je dat wel kunt vergeten die verwachting. Naar mijn ervaring reageren mensen alleen op/via de website als ze op die website gekomen zijn via een andere weg dan internet: je hebt 't ze persoonlijk gegeven, tip van een tevreden klant, etc. Of heel incidenteel als ze iets tegen komen online wat ze nodig hebben en waarbij duidelijk is aangegeven dat jij het gemaakt hebt.

 

Uit je site is het niet duidelijk in welke richting ik nou je op-maat producten moet zoeken. Wat is precies het verschil met 'Webdesign' ? Bij op-maat moet ik snel denken aan webapplicaties, maar ik krijg niet de indruk dat je die levert eigenlijk.

 

Ik denk als je je teksten zelf allemaal even voor je zelf hardop voor zou lezen, dat je zou merken dat niet alles helemaal lekker loopt. Ik zie geen spelfouten zo, maar wel verkeerd geplaatste komma, overbodige woorden, etc. Dat kan natuurlijk eigenlijk niet als je webredactie aan biedt. Dan moeten de teksten perfect zijn. Ze zijn overigens allemaal wel mooi kort en bondig.

 

En een mini sitecheck dan ook nog even: In firefox 3 staan er onderlijnen door de tekst van je menu die er in IE niet zijn. De sfeer die je site naar mij uitademt is ongeveer die van het zelfgemaakte huis-aan-huis blaadje van de sportclub. Dit komt 99% door het logo (wat je nog even naar de homepage kunt linken) en de word-art achtige wereldbol in de header. De sitemap die opent in een nieuw venster is niet handig naar de gebruiker toe, dat verwacht je niet als alle andere hoofdmenu items normaal openen. Ik zou m'n emailadres gewoon klikbaar maken onderin, desnoods naar het contactformulier linken, maar eigenlijk vind ik dat je als dienstverlener dan de spam maar voor lief moet nemen.

 

Disclaimer: Als je een negatieve ondertoon proeft, dan komt dat vooral omdat je eigenlijk niets hebt wat er positief echt uit springt, terwijl dat wel een beetje zou mogen als je dit soort diensten biedt.

Edit: wat positiviteit dan nog: als je met een frisse blik naar je eigen site kunt kijken (ja, dat is erg moeilijk) is het allemaal niet zo moeilijk te verbeteren.

Edit 2: Misschien moet je wel meer rekening houden met een heel andere doelgroep. Namelijk bedrijven die grotere ICT projecten aannemen, maar dit soort dingen graag willen uitbesteden. Het is sowieso makkelijker om op die manier een aantal goede relaties op te bouwen die jou herhaaldelijk van werk voorzien (mits tevreden natuurlijk)

 

 

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     8,7k 582

Ik denk dat mijn verwachtingen van de website reëel zijn, 1% van de bezoekers die zou reageren, de datum heb ik trouwens aangepast....

 

Zoals MichielV al aangeeft denk ik dat dat ook niet heel realistisch is. Je haalt opdrachten binnen op basis van je reputatie. Die kun je online en offline verwerven - word-of-mouth, bijdrages aan forums en weblog, links op door jou gemaakte websites, etcetera.

 

Als webdesigner/-developer bouw je alleen een reputatie op met je eigen website als die echt helemaal fantastisch is. Als bijvoorbeeld mensen in hun weblog een berciht plaatsen dat ze nu zoiets geweldigs hebben gezien... De kans dat je zo'n website in elkaar gaat zetten is zo goed als nihil. Je moet je website dus eigenlijk voornamelijk zien als een online vestiging van je bedrijf, waar potentiele klanten nog even wat kunnen nalezen, en je contactgegevens kunnen vinden.

 

Veel woorden met de foute spatiëring zijn wel beter voor de vindbaarheid van de website.

 

Sorry, maar dat is de slechtste reden die ik ooit gehoord heb om slecht Nederlands op een website te zetten.

 

Er zijn in Nederland alleen al heel erg veel bedrijfjes die (ongeveer) hetzelfde doen als jij - de mijne incluis. De kans dat je het voor elkaar gaat krijgen er echt uit te springen ten opzichte van al die anderen die precies hetzelfde doen en aanbieden is, zoals gezegd, zo goed als nul.

 

De kans dat een potentiele klant via Google of zo op je website terecht komt en zaken met je wil gaan doen is even groot. De potentiele klanten die je met je website moet bedienen zijn diegenen die al van je gehoord hebben, en meer willen weten. Daar moet je je in mijn ogen dan ook op richten.

Link naar reactie
 • 0
Junior     25 9

@ Peter Bonjernoor

Sorry, maar dat is de slechtste reden die ik ooit gehoord heb om slecht Nederlands op een website te zetten.

Beste Peter, ja, eigenlijk ben ik het er helemaal mee eens. Ik ga het toch maar aanpassen.

 

@ MichielvV

Beste MichielvV,

Ik ben nu opmerkingen aan het verzamelen en laat alles een week bezinken. Daarna kan ik met een nieuwe frisse blik naar mijn eigen website kijken, Ik heb zeker wat gehad aan jouw kritiek.

 

@ iedereen

Ik ben geen webdesigner, dat is de reden dat ik hiervoor met iemand samenwerk. Ik ben contentbeheerder of contentmanager, en de producten of diensten die ik aanbied zijn daarop gebaseerd.

 

Net al een huisarts weet ik weinig meer wel over heel veel. ipv een specialist die veel weet over heel weinig.

 

Het webdesign staat erbij voor de volledigheid en omdat ik merk dat wanneer ik het woord website-onderhoud laat vallen mij direct vraagt of ik ook websites bouw.

 

 


Hartelijke groeten,

 

Albert-Jan van der Neut

www.webpuls.nl

webpuls.hyves.nl

www.online-marktonderzoek.com

Link naar reactie
 • 0
Senior     38 4

Ik ben zelf helemaal niet thuis op het gebied van de IT. Maar ik kon het niet laten om even door te klikken naar je site. Als leek heb ik het volgende opgemerkt:

Je eigen site en de site van je oprachtgevers die je vermeld in je portfolio lijken heel erg op elkaar. Bij mij wekt dit de indruk dat je een template hebt liggen en dit voor al je klanten gebruikt. Dus even de naam aanpassen en een andere tekst in de juiste vlakken plakken en klaar. Copy paste dus. Ik zou als klant toch een klantgerichter website willen hebben, meer maatwerk dus.

groeten

Link naar reactie
 • 2
Senior     96 14

Aangezien je aangeeft rekening te willen houden met Google, zal ik zo veel mogelijk vanuit dat oogpunt naar je site kijken.

 

1. Je site maakt gebruik van 'META' tags in plaats van 'meta' tags. Die tags hebben geen hoofdletters en hoeven geen hoofdletters. dus.

2.1 Je hebt bovenaan je site aangegeven te hebben gebouwd in XHTML Transitional, maar de W3C validator geeft aan dat je op deze doctype 62 errors hebt. Dat kan niet de bedoeling zijn.

2.2 Daarbij wil ik je ook aanraden te ontwikkelen in XHTML Strict. De reden hiervoor is zowel Google-technisch als user-friendly. Des te beter je site zich aan de regels houdt, des te beter kan de Google-bot over je site spideren, en des te beter renderen 'alternatieve' browsers je website. Ik heb een blog geschreven over de verschillen tussen XHTML Transitional en Strict, die ik je aanraad te lezen als je hierover meer te weten wilt komen.

2.3 Je hebt je site opgebouwd uit tables. Dit is een techniek die jaren terug zeer populair was, maar tegenwoordig ruimschoots is achterhaald. CSS is de moderne manier om je website op te maken, en wordt beter dan tables begrepen door browsers en zoekspiders.

3. Als ik klik op je 'Sitemap' komt er ineens een nieuw venster omhoog en ben ik je hele site kwijt. En waarom link je door naar tientallen linkpagina's waarop ik andere betere bedrijven (die misschien zelfs wel beter zijn dan de jouwe) kan vinden?

4. Je lijkt je hoofdpagina 'geoptimaliseerd' te hebben voor het woord 'website'. Waarom? Is uit jouw onderzoeken gebleken dat hierop de meeste Googlers zoeken wanneer ze een nieuwe website willen? Wat dacht je van termen als 'webdesign'?

5. In je broncode zie ik staan. Google houdt niet van verborgen tekst en dus raad ik je aan dit direct weg te halen. Dit nog afgezien van het feit dat het genegeerd wordt door de spiders.

6.1 Op je hoofdpagina maak je gebruik van de meta description "Meer website resultaat met de oplossingen van Web Puls". De meta description heeft een maximale lengte van ongeveer 155 karakters bij Google, waarvan jij er slechts 54 gebruikt. Zet deze tag goed in! Het is je visitekaartje op de SERP (Search Engine Result Page) van de zoekmachines!

6.2 Op je diensten pagina maak je gebruik van de meta descrption "Lees hier meer over Website onderhoud, Content beheer, Op Maat oplossingen, Webdesign, Website rapportages, Website Redactie en Zoekmachine optimalisatie.". Je bent je er van bewust dat de meta description voor slechts een klein deel bijdraagt aan de keyword-targeting van je website? Het belangrijkste nut zou moeten zijn 'het winnen van de klik in de SERPs' en slechts een klein deel keyword-targeting. Dit gaat overigens ook bijna automatisch wanneer je in je description helder uitlegt wat er op je pagina gebeurd.

7. Op je portfolio zie ik een grote hoeveelheid zwarte letters, dikke zwarte letters en onderstreepte zwarte letters. Bedenk je wel dat als ik een 'licht geïnteresseerde bezoeker" ben, dan ik totaal niet gemotiveerd ben om uit te zoeken welke streepjes ik nou wel en niet moet aanklikken.

8. Je

tags op je website worden slecht ingezet. Algemeen wordt aangenomen dat deze een belangrijke waarde hebben voor de keyword-targeting van je website. Stem deze dus af op je titel, en op waar deze specifieke pagina ECHT over gaat.

9. Waar zijn je referenties? Ik als angstige bezoeker wil lezen hoe betrouwbaar en goed jouw bedrijf is voor ik contact met je opneem.

10. Tenslotte vind ik "Een gratis Website Rapportage? klik hier" slecht vindbaar. Wat eigenlijk ironisch is, gezien je het op de best vindbare plek van je website hebt neergezet (links boven). Een ander kleurtje of lettertype zou hier wonderen doen.

 

Succes!

Link naar reactie
 • 0
Junior     25 9

Als ik voor ieder leerpunt een euro zou krijgen hoefde ik niet meer te werken ;D

 

@Theo van der Zee

Beste Theo,

 

Heel erg bedankt voor al deze informatie. Zoals ik al eerder schreef ga ik het eerst allemaal een week laten bezinken. En daarna weer met frisse moed opnieuw aan de slag.

 


Hartelijke groeten,

 

Albert-Jan van der Neut

www.webpuls.nl

webpuls.hyves.nl

www.online-marktonderzoek.com

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  10 leden, 168 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.