Ga naar inhoud
 • 0

Import van bestaand product vanuit amerika via ebay

Hallo

 

Sinds een tijdje speel ik met het idee een bedrijf te beginnen.

Nu ik de laatste weken geen colleges meer heb, heb ik meer tijd gehad om mij te verdiepen in het starten van een bedrijfje.

 

Het bedrijfje wat ik wil gaan starten zal in eerste instantie een kleine eenmanszaak zijn. Ik wil mij gaan richten op het importeren van bepaalde hobby materialen vanuit Amerika via ebay.

De producten zijn regelmatig in grote hoeveelheden te koop op de Amerikaanse ebay website.

Vorige week heb ik een proef aankoop gedaan als privé persoon, ik kon de producten krijgen voor 1/7de van de Nederlandse winkelprijs, en heb ze gedeeltelijk aan familie gedeeltelijk via marktplaats verkocht. De reden dat ik het een officieël bedrijf wil maken heeft vooral te maken met het feit dat ik dan makkelijker aan hobby winkels kan verkopen

 

Hier op higher level heb ik door te lezen al veel kunnen leren, toch zijn er nog twee vragen die ik niet echt goed voor mijzelf kan beantwoorden.

 

De eerste heeft betrekking op het importeren via ebay, kun je als bedrijf je artikelen opkopen vanuit amrika via ebay, om ze dan, nadat je ze aangegeven hebt bij de douane / belasting als bedrijf zijnde verkopen. Ik vraag mij dit af omdat hier praktisch gezien sprake is van parallel import, al zijn het wel tweede hands spullen. Ook is er vaak zo dat je geen officiële aankoop bon krijgt. (of kan je ebay invoice als “bon” gebruiken ?)

 

De tweede heeft indirect ook met de import te maken en is mogelijk nog wat lastiger. Er is in Nederland een officiële importeur/groothandel, die directe connecties heeft met de Amerikaanse fabrikant van de producten. Deze groothandel verkoopt weer door aan alle andere hobby zaken in Nederland.

 

Ik kan mij voorstellen dat deze groothandel niet blij is met het feit dat ik de producten kan leveren aan hobbyzaken onder de groothandelsprijs (ik heb hiervoor al een aantal webshops benaderd, een gedeelte ervan was geintreseerd in mijn aanbod) Wat ik mij afvraag is, kan ik dit legaal doen, of kan de groothandel hier tegen optreden ?

 

Als ik de reactie van Edward zie in dit topic is er wel een kans dat ik het zonder problemen kan uitvoeren, maar de reactie is al weer van 2,5 jaar geleden. [url=]https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=41;action=display;threadid=9577[/url]

 

Alvast hartelijke dank

 

Geert-Jan Bouwhuis

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

3 antwoorden op deze vraag

 • 0

Hoi,

 

Ik heb er niet veel verstand van maar als iemand dit kan bevestigen:

Zover ik weet kan de groothandel jou niet dwingen om hen te vertellen waar jij je producten vandaan haalt, mochten hun het hier mee oneens zijn dan zullen ze hun leverancier moeten raadplegen en niet jou. Zolang jou leverancier géén verbod heeft de producten te exporteren naar de EU mag jij deze verhandelen.

Indien de groothandel een contract heeft dat deze een monopolie heeft op de import van het product van de leverancier kunnen ze natuurlijk wel een claim indienen, en kan de leverancier stoppen met jou producten te leveren. Maar in de eerste instantie heb je hier niks mee te maken en is dit een zaak tussen de officiele importeur en de leverancier.

Link naar reactie
 • 0

Dit topic al gelezen?

 

https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=41;action=display;threadid=14899

 

Waarom neem je niet even contact op met de huidige importeur. Probeer er een goed verhaal van te maken en vertel dat je erg succesvol bent met de verkoop.

 

Succes!

Link naar reactie
 • 0

Dit topic al gelezen?

 

https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=41;action=display;threadid=14899

 

Waarom neem je niet even contact op met de huidige importeur. Probeer er een goed verhaal van te maken en vertel dat je erg succesvol bent met de verkoop.

 

Succes!

Bedankt voor de reacties

 

Ja, ik heb het topic gelezen, hoewel ik er wel wat van mijn situatie in herkende denk ik toch dat deze situatie behoorlijk anders is, ook de vraag wanneer er precies sprake is van parallelle import is niet beantwoord.

 

Ik twijfel een beetje over het benaderen van de Nederlandse importeur, ook al zou ik een goed verhaal hebben ...waarom zouden ze kiezen om concurrentie toe te laten als ze nu de hele markt hebben ?

 

Een vraag die nu vooral bij mij op komt is, wat is nu precies parallelle import ?

 

Groet,

 

Geert-Jan Bouwhuis

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  7 leden, 238 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...