• 0

Angst van webshop

hallo iedereen

 

ik ben reeds enkele jaren actief als chocolatier.

ben dus een echte belg...

anyway, ga altijd volledig mee met mijn tijd qua vernieuwing en bepaalde

creaties met chocolade.

nu, om volledig mee te gaan met de tijd denk ik er al enkele maanden over om een webshop te openen

en mijn welgesmaakte eigen gemaakte pralines en chocolade online te verkopen.

hiervan lig ik al een tijdje wakker... heeft dit kans op slagen? zijn er al niet teveel?

ben daar echt niet in thuis in die markt.

hoe kan ik mij onderscheiden van al die fabriekschocolade webshops?

duurder zijn? mooiere webshops?

ik geraak er maar niet uit! een duwtje in de rug is zeker welkom.

geef me tips, breek me af, whatever! geef uw mening.

beleefde groeten

 

Winners never quit;

quiters never win! Think about it...

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

euh, wat is daar niet aan te begrijpen?

ik wil er meteen STAAN.

de webshop, van mezelf

dropshipping wil ik ook doen om mijn merk te promoten in andere online winkels.

wat is daar dan verkeerd aan volgens u?

graag wat uitleg aub.

 

Winners never quit;

quiters never win! Think about it...

Link naar reactie
  • 0

Ik geloof dat ik nu snap wat jij bedoeld.

Volgens mij wil je niet alleen de consument bedienen via je webshop maar tegelijk de boodschap uitsturen dat je ook de middenstand wilt beleveren met jouw pralines.

 

Uit het hele verhaal wordt mij niet meteen duidelijk wat op dit moment de status van dit project is.

Wat ik uit je verhaal opmaak is dat je al geruime tijd pralines maakt en deze vanuit de eigen winkel verkoopt.

Verder begrijp ik een beetje dat je ook al wat ervaring met binnenlandse verzending van pralines hebt.

 

Als ik jou was zou ik me nu vooral richten op het logistieke proces en de kosten van het verzenden.

Ik zou me zo voor kunnen stellen dat je steeds meer klanten in je eigen regio krijgt.

Die kun je misschien het beste zelf beleveren (misschien doe je dat al) of een deal sluiten met een lokale distributeur.

Ga je groeien dan kun je kiezen om je eigen logistiek mee te laten groeien (iets wat met bederfelijke en kwetsbare waar wel aan te raden is denk ik).

Zorg in ieder geval dat je organisatie schaalbaar is en flexibel om kan gaan met een gestage groei van de omzet.

 

Bedenk daarbij dat het logistieke proces best een boel tijd en aandacht vraagt.

Wees in ieder geval vanaf dag 1 duidelijk dat bestellingen die binnenkomen na een bepaalt tijdstip niet meer worden behandeld (de auto is al weg zeg maar) Dat kan ook betekenen dat je soms je klanten zelf moet bellen om te vragen wat ze willen bestellen.

Ga je verzenden door andere vervoerders in te zetten zorg dan dat zaken als etiquetering van adresdragers simpel werkt.

Als je met een paar klanten per dag werkt dan is een beetje knippen en plakken nog wel te doen, worden het er meer dan is het wel handig is het uitprinten van een adres slecht een simpele klik van de muis is.

 

Bedenk ook dat met het groeien van de grenzen waarbinnen jij je product verzend kosten behoorlijk op kunnen lopen.

afnemers die lastig te beleveren zijn kunnen dan meer gaan kosten dan ze opleveren.

Wat ik wil zeggen is, lever alleen in die regio's waarvan jij zeker weet dat je niet veel tijd kwijt raakt aan logistiek problemen.

Niks is zo beroerd als een klant die op vrijdagmiddag belt dat zijn zending er nog steeds niet is en hij morgen toch jouw producten in de vitrine wil hebben liggen.

Link naar reactie
  • 0

Beste Mauroz,

 

met dat gegeven kun je toch beter met een persoonlijke boodschap potentiële afnemers benaderen dan dat je op een forum dropshipdiensten aanbiedt, wat dat ook mogen zijn...

 

Groet,

 

Highio

 

Aanvulling: met dat gegeven doel ik op een bericht wat kennelijk verwijderd is...

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

voor degene die niet weten wat hij bedoeld met dropshipping:

 

dropshipping is het verzenden van producten (in dit geval dus de pralines) uit naam van een andere webshop rechtstreeks naar diens klanten.

 

Dus een webwinkel gaat zijn pralines verkopen maar neemt ze niet zelf op voorraad.

Als de webwinkel de pralines verkocht heeft geeft hij dat door aan de TS en die verzend ze dan direct naar de klant van de webwinkel uit naam van de webwinkel.

Link naar reactie
  • 0

Chocolade is ook mijn favoriet. Het is in mijn geval echter een impulsaankoop. Daarnaast geef ik het ook wel eens kado. Ik moet dan naar een winkel en dat is voor mij een drempel.

 

Ik kan mij voorstellen dat je een website hebt waarbij je in leuke kadoverpakkingen je product gaat aanbieden. Inclusief felicitatiekaartjes en dergelijke. Je biedt je klant dan aan om het rechtstreeks te versturen naar waar hij/zij wil.

Link naar reactie
  • 0

als ik mijn pralines wil opsturen naar bv Amerika of japan, heb ik dan een speciale vergunning nodig hiervoor?

op vele sites staat dit nergens vermeld en ik neem aan dat niet iedereen dit weet.

indien me hierin iemand kan verderhelpen? graag!

 

Winners never quit;

quiters never win! Think about it...

Link naar reactie
  • 1

Ik heb wellicht een leuk idee voor je.

 

Door mijn huidige groei heb ik enorm veel baat bij als facturen zo snel mogelijk betaald worden. Vanochtend heb ik een grote parij geleverd en bij thuiskomst contact opgenomen met de opdrachtgever. Als hij nou zorgt dat deze week de factuur betaald wordt, dan krijgt hij van mij een doos met vijf Kevertjes. Ik weet namelijk dat hij Kevergek is.

 

Wellicht kun je hier wat mee: profileer je als snelle leverancier van bonbons of wat ook in opdracht van bedrijven.

Jou opdrachtgever is gebaat bij een snelle betaling van een factuur van hen en spreekt met hun afnemer af dat als zij een rekening snel betalen, ze een doos bonbons van jouw bedrijf krijgen als beloning.

Uiteraard doe je helemaal niets op incasso gebied, maar wellicht kun je een service op deze manier onder de aandacht brengen? Dat jullie in opdracht van een klant bonbons leveren bij hun afnemer, nadat klant overeengekomen is dat een rekening snel betaald word met als beloning een doosje heerlijke bonbons van jullie.

Als bedrijf zou ik niet weten hoe ik morgen bonbons bij bedrijf Y zou moeten laten bezorgen, als dank ergens voor.

 

En ik ben hiervoor dus op zoek naar bonbons of chocolaatjes in de vorm van mijn Volkswagenbus! Ik kan deze service wel gebruiken en ik als opdrachtgever en jij als leverancier van de chocolade hebben weer iets aparts!

 

Goh, wat een warrig verhaal, snap je het nog?

 

{Edit} even wat verduidelijkt{/Edit}

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
  • 0

Ik heb zojuist dit hele onderwerp doorgelezen. Ondertussen zijn we zo'n 9 maanden verder. En ik (en andere ook denk ik) ben reuzenieuwsgierig hoe het nu met je webshop gaat?

 

(er van uitgaande dat je bent begonnen).

 

Hetgeen vooral als struikelblok werd gezien is het bezorgen van de pralines. Hoe heb je dit opgelost?

Iets anders waar ik ook benieuwd naar ben. Is zou een webshop in pralines / bonbons / chocolade in Amsterdam kunnen slagen?

Het bezorgprobleem kan je dan makkelijk oplossen door op je fiets alles te bezorgen. Ik ben alleen bang dat het niet gaat werken omdat je afzetmarkt erg klein (te klein) is.

Link naar reactie
  • 1

Hallo

 

De webshop is zo goed als afgewerkt en komt normaalgezien online in oktober.

Ik heb voor mezelf de nodige tijd genomen om alle struikelblokken en hindernissen te controleren zodat ik er effectief kan staan vanaf dag 1.

Idd de verzending was het moeilijkste probleem om aan te pakken. Ik heb contact gehad met verschillende firma's ivm isolerende materialen voor mijn verpakking, gaande van superduur tot redelijk. Goedkoop dus niet gevonden. Alhoewel ik vind dat ik daar niet op mag besparen om de pralines in de allerbeste omstandigheden te kunnen bezorgen aan mijn klanten.

Zo kwamen er nog 1001 dingen op me af waar ik werk van moest maken.

Algemene voorwaarden van de shop, verzendingskosten verschillen ook enorm van streek tot streek, productfoto's die de luxe van de chocolade overbrengen in een beeld, etc

In het begin lijkt het allemaal simpel... "laten we eens een webshop opstarten om inkomen te genereren..."

Als je het leest hier op het forum zijn er heel veel mensen die iets willen ondernemen op internet.

Mijn tip: Neem je tijd!

Haast en spoed...

Daarnaast ben ik nu volop bezig met het uitwerken van mijn online reclamecampagne. Sites contacteren die over mijn product willen schrijven, bloggers over chocolade, choladeclubs, etc etc

Waar ik me ook in aan het verdiepen ben voor ik online ga is het onderdeel relatiegeschenken. Hoe de firma's te benaderen, wat kan ik hen aanbieden. En... het onderdeel dropshipping. Ondertussen heb ik wereldwijd al een 20 tal webshops bereid gevonden om mijn product aan te bieden in hun shop.

Hiermee heb ik meer kans op slagen als het eens rustig is in mijn eigen webshop. Alles op 1 paard zetten is dus nooit goed vind ik.

Tot slot heb ik nog een kleine niche gevonden met mijn product, maar dit hou ik nog even voor mij tot ik online ben. Kwestie van het nog wat spannend te houden.

Nog 1 iets; overal in Belgie crisis... behalve... chocolade export blijft groeien!! Hopelijk kom ik binnenkort bij het topic "de grote YES momenten" In ieder geval, niemand kan me kwalijk nemen dat ik het tenminste niet heb geprobeerd.

Groeten allemaal

Winners never quit;

quiters never win! Think about it...

Link naar reactie
  • 0

Zal mijn ideetje voor de niche toch maar posten, kwestie van de reacties te bekijken.

het gaat om handgemaakte pralines in de afdeling suikervrij en/of voor diabeten.

Een markt waar dit zeker welkom is en een markt die blijft groeien.

en nu de meningen graag...

groeten

Winners never quit;

quiters never win! Think about it...

Link naar reactie
  • 0
het gaat om handgemaakte pralines in de afdeling suikervrij en/of voor diabeten.

 

Mijn vriendin heeft diabetes en kan je vast verklappen dat die het niet zo snel zal kopen.

suikervrij is over het algemeen vies (zit een vreemd smaakje aan, is ook zo bij gebak en snoep) en als je er iets teveel van eet zit je met de schijterij op de wc (de vervangers voor suiker werken vaak laxerend).

 

Daarnaast is suikervrij ook helemaal niet nodig (in elkgeval niet voor de groep die insuline spuit), deze mogen gewoon alles eten wat ze willen, moeten hooguit als ze een stuk gebak gegeten hebben iets meer spuiten.

 

Zullen vast wel wat klanten voor zijn maar veel mensen met diabetes zullen het nu juist niet kopen.

En zoals eerder vermeld denk ik dat de smaak nog een probleem kan worden.

Link naar reactie
  • 0

Hallo

 

De webshop is zo goed als afgewerkt en komt normaalgezien online in oktober.

Ik heb voor mezelf de nodige tijd genomen om alle struikelblokken en hindernissen te controleren zodat ik er effectief kan staan vanaf dag 1.

Idd de verzending was het moeilijkste probleem om aan te pakken. Ik heb contact gehad met verschillende firma's ivm isolerende materialen voor mijn verpakking, gaande van superduur tot redelijk. Goedkoop dus niet gevonden. Alhoewel ik vind dat ik daar niet op mag besparen om de pralines in de allerbeste omstandigheden te kunnen bezorgen aan mijn klanten.

Zo kwamen er nog 1001 dingen op me af waar ik werk van moest maken.

Algemene voorwaarden van de shop, verzendingskosten verschillen ook enorm van streek tot streek, productfoto's die de luxe van de chocolade overbrengen in een beeld, etc

In het begin lijkt het allemaal simpel... "laten we eens een webshop opstarten om inkomen te genereren..."

Als je het leest hier op het forum zijn er heel veel mensen die iets willen ondernemen op internet.

Mijn tip: Neem je tijd!

Haast en spoed...

Daarnaast ben ik nu volop bezig met het uitwerken van mijn online reclamecampagne. Sites contacteren die over mijn product willen schrijven, bloggers over chocolade, choladeclubs, etc etc

Waar ik me ook in aan het verdiepen ben voor ik online ga is het onderdeel relatiegeschenken. Hoe de firma's te benaderen, wat kan ik hen aanbieden. En... het onderdeel dropshipping. Ondertussen heb ik wereldwijd al een 20 tal webshops bereid gevonden om mijn product aan te bieden in hun shop.

Hiermee heb ik meer kans op slagen als het eens rustig is in mijn eigen webshop. Alles op 1 paard zetten is dus nooit goed vind ik.

Tot slot heb ik nog een kleine niche gevonden met mijn product, maar dit hou ik nog even voor mij tot ik online ben. Kwestie van het nog wat spannend te houden.

Nog 1 iets; overal in Belgie crisis... behalve... chocolade export blijft groeien!! Hopelijk kom ik binnenkort bij het topic "de grote YES momenten" In ieder geval, niemand kan me kwalijk nemen dat ik het tenminste niet heb geprobeerd.

Groeten allemaal

zou je niet zelf een blog kunnen beginnen inplaats van andere bloggers voor jouw berichten laten posten.

Lijkt volgens mij reuze leuk om te zien hoe je stap voor stap tot zo een klein kunstwerk komt.

want als ik ff snel google op "pralines blog" vind ik niets in die trant,

Je hoeft natuurlijk niet het geheim van de chef te verklappen maar volgens mij kan je zo aardig wat geintereseerden trekken.

 

Uiteraard is smaak iets persoonlijks, maar weet dus van mezelf en van veel dibetes patienten dat die niet dol zijn op suikervrije producten.

Als hij het goed aanpakt en een "lekker" suikervrij product kan bedenken zou dit mischien wel wat kunnen worden.

Er zijn meer suikervervangers dan alleen de goedkope suiker vervangers die tegenwoordig in alle light en suikervrije producten word gedaan.

www.hesiodsoftware.com time tracking by looking back into time

 

Download a free copy of the next generation of time tracking software here

Link naar reactie
  • 1

Ongevraagde tip die ik ook ongevraagd heb gekregen hier van Jeroen Bakker:

Release early release often

 

Google er maar eens op, bijvoorbeeld dit artikel http://www.paulgraham.com/startuplessons.html

 

Voor mij echt een eyeopener en de zet die ik nodig had om gewoon online te gaan ook al wilde ik nog zoveel dingen vooraf doen. Je kunt de site beter lanceren en luisteren nr opmerkingen van klanten en derden dan de site helemaal 'perfect' willen maken want dan is de site perfect voor jou maar misschien niet voor klanten.

 

Succes!!

Link naar reactie
  • 0

Ongevraagde tip die ik ook ongevraagd heb gekregen hier van Jeroen Bakker:

Release early release often

 

Google er maar eens op, bijvoorbeeld dit artikel http://www.paulgraham.com/startuplessons.html

 

Voor mij echt een eyeopener en de zet die ik nodig had om gewoon online te gaan ook al wilde ik nog zoveel dingen vooraf doen. Je kunt de site beter lanceren en luisteren nr opmerkingen van klanten en derden dan de site helemaal 'perfect' willen maken want dan is de site perfect voor jou maar misschien niet voor klanten.

 

Succes!!

 

Gouden tip. Ook omdat je bij het perfectioneren vaak maar blijft uitstellen en er daardoor veel meer zaken als demotivatie, budget problemen etc dreigen te ontstaan.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 197 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.