• 1

Ondernemers met kleine yes momenten.

Aanbevolen berichten

  • 0

Gefeliciteerd Scaut, aka Willy!!

 

Toch wel opvallend dat je in het ene draadje een beetje zit af te geven op Google Adwords en SEO, en uit dit draadje blijkt dat je dankzij Google je boterham, met beleg verdient.

 

 

Ho Ho ik werk niet voor Google ;). Ik werk voor mijn klanten. Ik vind Google een prachtig medium. Maar mijn doel is om zo min mogelijk aan Google te betalen. Je weet wel ROI.

 

En als ik SEO een te duur en een te onzekere investering vind dan zeg ik dat ook. En natuurlijk ga ik ook brommen als de campagnes ieder jaar duurder worden (ik niet alleen).

 

Heerlijk vak. ;D

Link naar reactie
  • 0

Als de ROI goed is, dan zou je doel juist moeten zijn om zoveel mogelijk aan Google uit te geven!! ;)

 

Ik bedoel maar te zeggen dat je dankbaar moet zijn voor wat Google je aan mogelijkheden biedt.

 

Dat SEO-trucjes een onzekere investering zijn, ben ik overigens met je eens (maar investeren in goede content is dat niet). En dat Adwords duurder wordt komt door marktwerking, niet door Google.

 

Link naar reactie
  • 0

Als de ROI goed is, dan zou je doel juist moeten zijn om zoveel mogelijk aan Google uit te geven!! ;)

 

Ik bedoel maar te zeggen dat je dankbaar moet zijn voor wat Google je aan mogelijkheden biedt.

 

Dat SEO-trucjes een onzekere investering zijn, ben ik overigens met je eens (maar investeren in goede content is dat niet). En dat Adwords duurder wordt komt door marktwerking, niet door Google.

 

 

Trucjes daar hebben we het niet over (al lang niet meer)

 

Zoveel mogelijk aan google uitgeven probeer ik echt wel :) Maar zoals google zegt (ik ook) het gaat om het resultaat. Je probeert het met grote budgetten maar ook met kleine. Het is verassend wat daar uit komt in de verschillende branches. Er is nu ook een manier om dat te testen in Adwords.

 

Marktwerking daar maakt Google erg handig gebruik van. En ik denk dat ze daar soms te ver in gaan. Daar zijn we nu ook mee bezig. (kartelvorming in de SEA ;D)

 

Nogmaals Google is een mooi instrument maar dankbaar ben ik niet. 40% van mijn werkzaamheden heeft niets met Google te maken. En je moet gewoon betalen om je professional te mogen noemen.

 

Hoe mooi is het verzonnen. Je leert het advertentie programma en hoe je klanten moet werven voor Adwords en ze krijgen er nog geld voor ook >:(

 

De andere kant is dat je er wel veel van leert. (als je objectief blijft)

 

Dankbaar dus niet ;D

Link naar reactie
  • 1

Vandaag heb ik me,na het heel lang voor mij uit te hebben geschoven, verdiept in de opmaak van facturen binnen snelstart en dan vooral in de formules.

Het was makkelijker dan gedacht. Persoonlijk vind ik de programmeer taal een beetje apart, maar als je eenmaal hun manier van denken door hebt is het niet heel moeilijk.

Ik vond het makkelijker dan bijvoorbeeld php.

 

Dus als iemand ooit vragen heeft ik help je er graag mee.

Link naar reactie
  • 2

Hoewel het aantal offertes nog altijd erg laag is, is de score erg goed waardoor ik nu al zeker ben van een verdubbeling v/d omzet in 2011 t.o.v. 2010.

Daarbij moet wel gezegd worden dat 2010 een erg slecht jaar was, 2011 zou zo maar eens een goed jaar kunnen worden na ruim 1,5 jaar crisisellende.

Omdat je zelf altijd uitgaat v/e bepaald scoringspercentage, was ik flink verrast toen er vorige week een paar klappers binnenkwamen en ik de boel eens ging optellen :P

 

 

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 10

Ook hier een Yes momentje ! Eindelijk lijkt men me gevonden te hebben, en de ene na de andere aanvraag komt binnen, soms meerderen op een dag.

 

Voor mij erg bijzonder, omdat het allemaal nog-net-niet-helemaal lekker van de grond wilde komen. Niet iedere aanvraag is een klant, met ik heb toch een scoringspercentage van 98% denk ik !

 

Morgen zelfs met 6 potentials een gesprek ! (in mijn specifieke geval zijn 6 potentials op een dag veel) Wanneer dat goed uitpakt, ga ik naar het grote Yes-moment !

Link naar reactie
  • 0

Scholen en ontwikkelen is voor mij een erg belangrijke waarde. Vooral jezelf blijven ontwikkelen en doorgroeien. Dat leid ertoe dat je op een bepaald moment een zo'n breed aan scala hebt aan verschillende massagevormen dat ik de uitdaging voor mezelf heb aangenomen om zelf een massage te ontwikkelen, waar ik enige maanden geleden mee gestart ben. Het domein en merk is uiteindelijk geregistreerd en ik ontwikkelde door, uiteindelijk is het meer een totale experience geworden waar de 5 zintuigen allemaal geprikkeld worden, terwijl normaal bij een massage 2 á 3 zintuigen geprikkeld worden.

Inmiddels zijn ook al 3 proefsessies gedaan met de nieuwe massage en dat heeft ertoe besloten dat ik vandaag de massage online heb gezet en dat mensen deze vanaf a.s. woensdag ook kunnen boeken, waarbij dus de operationele fase van de Romano Massage® kan worden gestart en ik mensen mee kan nemen op een reis naar de Romeinse tijd, waar deze massage geheel op gericht is met alle prikkels die gegeven worden.

Link naar reactie
  • 0

Klein yes-momentje vandaag. De eerste week full-time ondernemen heb ik vooral gespendeerd aan het onderzoeken van netwerk-mogelijkheden (zie andere draadje), het voorbereiden van mijn pitch, en het bezoeken van 2 open coffees.

 

Vandaag, bij de tweede, kreeg ik evenals gisteren goede reacties op die pitch (de pitch vertellen ging in een hele informele sfeer overigens, maar het is toch een beetje pitchen).

 

Schuif ik aan het eind nog even aan bij een ander groepje, blijkt dat iemand anders mijn pitch heeft zitten doorvertellen. "Oh ben jij dat, ik wilde je nog spreken, ik hoorde net dat je een heel goed concept hebt". Mond-op-mond reclame werkt nu al, zonder dat het een klant was!!

 

Link naar reactie
  • 1

Ook een klein yes momentje hier.

Was al enige tijd opzoek naar een goede domeinnaam voor een nieuwe lingerieshop die ik binnenkort wil lanceren.

Kwam begin deze week een leuke naam tegen bij een veiling site voor quarantaine namen.

Daar liep de prijs echter al snel op naar de 300 euro en toen moest ik even weg wat langer duurde als verwacht en was niet optijd terug voor het einde van die veiling en die was dus gewonnen door een andere partij.

 

Domeinnaam zou zaterdag uit quarantaine komen en dan kan iedereen hem registreren maar de kans is 95% dat dit gedaan zou worden door dit backorder bedrijf en ik dus zou misgrijpen.

 

Uiteindelijk met veel moeite de oude eigenaar van de domeinnaam kunnen achterhalen en die wat geld geboden om de naam uit quarantaine te laten halen voor mij zodat dat backorder bedrijf hem niet kon registreren.

 

En dat is eglukt, heb de naam nu in bezit en dat zelfs nog tegen veel minder geld als me dat bij die veiling gekost zou hebben.

 

Kleinigheidje dus maar ben er blij mee en kan er begin volgend jaar een leuke lingerie shop op gaan zetten.

Link naar reactie
  • 0

Heel slim gedaan.. begrijp alleen geen barst van quarantaine!

 

Ons eigen yes-momentje: eindelijk na ruim 2,5 maand vrijwel probleemloos voor een veel lager bedrag dan voorheen pakketten kunnen verzenden naar België.

Obstakels hierin waren vooral dat het zelfs na ruim 10 telefoontjes naar de technici van TNT Post om dit in Parcelware Web geinstalleerd te krijgen.. toen maar de desktopvariant geprobleerd, wat lukte.

 

Helaas crashte binnen 2 weken mijn overwerkte harde schijf en kon ik niets meer met Parcelware Desktop.

Ongeveer een week later draait deze weer als een zonnetje op Windows 7 met Parcelware Web in de XP-box.

Deze week was niet alleen nodig om Parcelware weer geinstalleerd te krijgen, maar ook om een printer eraan te hangen die in Windows7 werkt, maar ook om een bug eruit te halen waardoor de pc steeds vastliep. pfffft!

 

Hulde voor de sympathieke technicus die op afstand zo lang & geduldig bezig was evenals mijn partner, die de pc zelf opgebouwd heeft, de printerdrivers gevonden en eveneens de bug gevonden heeft.

Link naar reactie
  • 0

De masterclass is om 15.00 uur, ik weet niet of ze doorschakelen naar de studio, maar wellicht dat ik even in beeld en gehoor kom!

 

EDIT zojuist te horen gekregen dat ik in januari ook in de nieuwe 3fm studio les kan krijgen! Beter! :D Ik kom dan dus niet in beeld bij #SR10, maar wel in de in de nieuwe studio!

Link naar reactie
  • 0

Na zo'n twee jaar lang gratis mijn mening over websites gevraagd en ongevraagd rondgestrooid te hebben, heb ik dit onlangs - onopvallend, maar blijkbaar niet onopvallend genoeg - als dienst vermeld op mijn site.

 

Vandaag de eerste betaalde "blik" opgeleverd. En de volgende is al in zicht ... :)

Link naar reactie
  • 1

Had aan het eind van de middag wel een aardig yes momentje.

 

Ik zat namelijk thuis, in tegenstelling tot kerst vorig jaar. Toen waren we enkele weken lang met 4 man van 8 uur tot 21 uur bezig met het verwerken van de vele bestellingen, terwijl we ondertussen plat gebeld werden door klanten die vroegen of ze hun bestelling wel voor kerst thuis hadden. Wat een stress was dat.

 

Dit jaar zijn we dusdanig uitgebreid dat ik gewoon om 17 uur naar huis kan, wetende dat de avondploeg het werk goed zal af maken zonder stress. Best wel luxe, eigenlijk.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb meer design geleerd de afgelopen maanden en ik kan nu echt heel aardig zaken designen wat mij veel vrijheid geeft(en kostenbesparing), bovendien geeft het mijn artistieke kant een uitlaatklep. Ik heb ook nog een heel groot YES moment, maar dat deel ik even later. De grootste van mijn leven!

 

Prettig kerst en een gelukkig nieuw jaar iedereen!

Link naar reactie
  • 1

Vandaag mijn jaarcijfers berekend, in vergelijking tot 2009 heb ik afgelopen jaar 14% omzetgroei gekend, maar deed ik in 2009 nog zowel massages als gezondheidsdiensten/ afvalbegeleiding. Als ik het puur bekijk naar het segment massage, wat ik sinds januari voor de volle 100% doe, zou mijn omzetgroei 583% zijn geweest puur op het massage aspect. Hiermee bevestigd het mij dat ik de juiste keuze heb gemaakt om van "markt" te verwisselen en dat het de juiste keuze is geweest om wel van school te gaan om met mijn zaak bezig te gaan. Voor mij daarom een YES-momentje; voornamelijk de groei die ik hiermee heb vast gesteld.

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Ticket is geboekt en mijn eerste bezoek aan een fabriek in het buitenland is een feit!!

 

Volgende week dinsdag vlieg ik naar de bestemming om 5 fabrieken te bezoeken en daar is zelf te bekijken hoe de sokken gemaakt worden en hoe de kwaliteit is!!!

 

Danny

 

edit:

 

wellicht een leuke trip om de voorbereiding ervan en de resultaten in een korte blog te schrijven waar eventuele HLs die willen gaan importeren wat aan hebben.....

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 224 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.