• 1

Ondernemers met kleine yes momenten.

Aanbevolen berichten

  • 0

Het is al een tijdje geleden, maar in november ben ik na het 'Onderhuis Debat' (een debat met 100 ondernemers in Lagerhuisstijl) in Rotterdam door de jury tot winnaar van het debat uitgeroepen.

Het was onverwachts en het heeft weinig met mijn bedrijf te maken (behalve dan misschien dat ik vrij beeldend spreek ;) ), maar het was wel een klein yes-momentje :) (En een hoop mensen herkennen me sindsdien.)

 

Een meer recent yes-momentje van afgelopen week:

ik heb heel brutaal en ongevraagd een idee gepitched en het concept is enthousiast ontvangen. Nu is het nog even afwachten of het ook uitgevoerd gaat worden :)

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie
  • 0

Yes en argh

 

Vorig jaar begonnen bij een winkel in Leiden, een winkelketen was failliet verklaard en door iemand was de naam en winkel weer opgekocht. Alles wat defect was aan elektra moest hersteld worden, nog wat verlichting bijplaatsen etc..

Ik heb telkens met de secondant van de nieuwe eigenaar te maken gehad en dat was een erg leuke samenwerking.

Toen kwam winkel nr.2, hetzelfde verhaal, toen kwam winkel nr.3 en meteen daarna nr.4, ik heb ze alle vier gedaan.

 

De facturen voor levering materialen en uren zijn door drukte vrij laat verstuurd en in het nieuwe jaar niet betaald. De secondant een mailtje gestuurd en deze zou het doormailen.

Nogmaals gemaild en deze week maar een pissed-off mailtje gestuurd met een dreiging van inschakeling van een incassobureau, en in de avond ging de telefoon.

De eigenaar zelf, hij moest keuzes maken, of mij betalen of zijn handel niet betalen, toen zijn mijn rekeningen maar aan de kant gelegd, zonder handel kon hij natuurlijk helemaal niks.

Wel met de toezegging dat er betaald gaat worden en er komt nog een gesprek over meer werkzaamheden.

 

Zo ook met een televisie-optreden gesponsord door Marktplaats, er stond een vergoeding tegenover, alleen heeft het zoveel tijd in beslag dat de vergoeding marginaal was ten aanzien van het gemaakt aantal uren. Na de opnames dat toch bespreekbaar gemaakt en er werd positief op gereageerd. Ik mocht hoger factureren, maar daar moet weer toestemming voor gevraagd worden en zo neemt ook die betaling weer meer tijd in beslag dan was voorzien.

 

In beide gevallen yes en arghh, ik heb de bevestigingen maar nog geen betalingen.

Link naar reactie
  • 5

De eerste Tiller in Japan verkocht!

 

Maandag wordt er door ons (Tiller bv en fabrikant Matadorbv) een persconferentie op de nederlandse ambassade in Japan gegeven aan de vakpers. Hierbij zijn ook potentiele importeurs/resellers en een aantal potentiele grote klanten uitgenodigd.

Nog vóór de presentatie heeft er een groot handelshuis/schaartafelfabrikant zich aangemeld en een Tiller gekocht. Ze waren zo enthousiast dat ze niet wilden wachten. Als dit zo gaat wordt het daar nog wel wat.

Link naar reactie
  • 0

Ik vind dit een erg leuk topic: Het delen van Yes momenten!

 

Voor ondernemers (waar onder ikzelf) is het erg goed om te lezen dat er succes behaald is. Dit geeft mij energie en enthousiasme. Binnen mijn organisatie staan we altijd even stil bij een Yes-moment met zijn allen. Is er een doel bereikt dan moet je daar bij stil staan. Wat ging er goed en wat kan de volgende keer beter.

 

Een Yes-moment is voor mij ook een evaluatie moment.

 

Op jouw succes!

Nisandeh Neta

Link naar reactie
  • 2

Een klein yes-moment van persoonlijke aard. Niet zo lang geleden ben ik er -helaas- achter gekomen dat ik onvruchtbaar bleek te zijn, door het syndroom van Klinefelter. Om het een en andere te verwerken, heb ik besloten om een boek erover te gaan schrijven en zijn inmiddels de ISBN nummers geregistreerd voor het boek, alsmede dat een groot deel al geschreven is.

 

Juist wel omdat ik een kinderwens heb, heb ik me een tijd geleden ingeschreven als pleegouder, vandaag kreeg ik een brief van de Raad van Kinderbescherming, dat ik de "verklaring van geen bezwaar" toegewezen heb gekregen, en dat er verder kan worden gegaan in het traject om pleegouder te kunnen worden. Voor mij op dit moment een yes-momentje waard, als een soort van lichtpuntje in een donkere hemel.

 

[Mod edit: de kneusgever heeft zich bij mods gemeld. Betreft het drukken op de verkeerde knop, zoals ook al uit de begeleidende tekst blijkt. Niets aan de hand dus. Abusievelijke Kneus wordt gecompenseerd door 2 reuzen ]

Link naar reactie
  • 1

Mijn Yes moment is als een nieuwe klant bij mij komt, in flinke financiele problemen, en dat na de nodige bezwaren ingediend te hebben (en toegewezen door de belastingdienst) vanwege allerlei gemaakt fouten door de vorige boekhouder, die ondernemer weer positief verder kan met zijn bedrijf en zelfs kan gaan uitkijken naar een nieuwe bedrijfswagen.

www.topboekhouder.nl

Link naar reactie
  • 0

Echtgenote zat vanmorgen om 5 voor 10 achter (of eigenlijk voor) de PC om Pinkpop (Springsteen) kaarten te bemachtigen. En met de andere hand in de telefoon (45 ct pm) keer op keer in de wacht. Gelukkig mag dat binnenkort niet meer.

 

Als het zo druk is zal het ook wel minimaal zo druk zijn bij de Free Record Shop maar ik ben toch maar "even" gaan kijken. In Breda zit die namelijk midden in het centrum waar je niet even met de auto komt.

Eenmaal in de winkel even schrikken. Geen rij te zien, wel wachtende mensen. Binnen 5 minuten 4 kaartjes. YES

Jonge man begin 20 vraagt me. -U komt zeker voor Springsteen? - - ik: Ja- _hij: ik ook hoor-

 

Ik ging al naar Springsteen in 81 in Ahoy en was toen van zijn leeftijd. ZUCHT

RiverTourEuroPoster.jpg

Link naar reactie
  • 0

12 januari examen gedaan voor belastingassistent bij register belasting adviseurs en vandaag mijn diploma ontvangen. :)

 

Nu eens kijken of ik hier nog een vervolg aan gaan geven. Hoewel al lang uit de schoolbanken vind ik het nog steeds leuk om een cursus of studie te volgen. De hele avond voor de buis hangen is aan mij niet besteed. ;D

Link naar reactie
  • 0

Na een weekje iets kalmer aan gedaan, vandaag weer even mijn todo lijst bijgewerkt. Naast het feit dat ik de komende 3 tot 5 maanden volop werk zit, is mijn lijst propje vol met allerlei verschillende klussen die allemaal leuk zijn. Soms even stampen, dan weer een creatieve uitdaging. Mijn enige luxeprobleem is om alles op tijd te doen, maar daar gaan we maar weer voor.

 

En gezien ik vorige week in de kroeg zat met 2 vrienden die hun baan kwijtgeraakt zijn ga ik mijzelf toch maar weer gelukkig voelen dat ik deze luxe mag hebben.

 

Nu een biertje, en volgende week weer lekker knallen.

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Mijn YES-moment was dat na 10 dagen on-line m'n site op de meeste relevante keywords in google al op de 1e pagina staat (Slechte een paar grote jongens staan hoger) ;D

 

Ik heb nog geen kapitaal om een website uit te besteden, dus had mezelf wat HTML & CSS aangeleerd...beetje ingelezen over SEO...en het resultaat van m'n hotel consultancy website 20Watt mag er best zijn. Hoera, ik wordt op google gevonden! Nu nog zorgen dat ik er ook wat mee verdien...

BestDayEver Fotografie  - Award-winnende bruidsfotograaf uit Alkmaar met een spontane & kleurrijke stijl.

Link naar reactie
  • 1

gisteren eigenhandig twee etalagewanden/presentatiemeubelen in elkaar geflanst en het resutaat is super!

winkel is gelijk weer een stuk strakker, weer helemaal blij! ;D

(O ja, omzet steeg in februari twee keer zo hard als in januari .. ;D)

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 0

Niet echt iets met ondernemen te maken, maar dat maakt het niet minder leuk.

 

Buitenlandse stage geregeld!

 

4,5 maand Nepal.

Residential Address: Banepa, Teen Dobato, Kavre, Bagmati Nepal

 

Ga werken/stage lopen in een ziekenhuis:

Hospital and Rehabilitation Center for Disabled Children HRDC

The program offers an integrated approach to care for up to now more than 30,000 poor children with physical disabilities.

 

Filmpje van ziekenhuis:

 

Ik woon bij mijn stagementor die tevens fysiotherapeut is. Ben benieuwd. Hoop een flinke dosis levenservaring op te doen en natuurlijk veel kinderen te helpen daar.

 

Maar stiekem zou het niet erg zijn als ik daar een onwijs gaaf ondernemers idee tegen kom wat ik kan verwezelijken ;)

"Leiderschap is mensen laten worden wie ze zijn" - Wessel Ganzevoort

"Trust is good, but control is better." - Vladimir Lenin

Link naar reactie
  • 0

We hebben een nieuw distributiekanaal erbij. Daar kwam vanmiddag een reservering voor een puppie binnen. De eerste! Dus we waren het al aan het vieren.

 

Ik ging net even de mail checken. Een tweede reservering! Dat geeft een onwijs lekker gevoel wanneer je iets bedenkt en je krijgt de gewenste feedback.

 

Proost!

In het echt blijk ik heel aaibaar

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 153 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.