• 0

cuil.com

Gisteren in het nieuws:

 

cuil.com (uitgesproken als kewl) de nieuwe zoekmachine die het gevecht aan gaat met Google. De makers zijn ex-werknemers van Google.

 

Misschien leuk om in dit topic het te hebben over:

 

- denk jij aan cuil optimalisatie voor jouw websites/websites van klanten?

- wat vind je van cuil/ervaringen met cuil?

- wat voor (nieuwe) mogelijkheden gaat jou dit bieden?

- wat voor kansen zie jij met cuil?

 

Of: de pot op met cuil, dat wordt het toch nooit -> Google blijft de king of search?

 

Cuil biedt vooral meer "gevoel" bij het zoeken. Ze proberen te raden wat je zoekt, door je meteen te helpen wanneer je dingen intypt. Verder is de layout à la een magazine vorm en meteen met plaatjes bij de zoekresultaten. Ze proberen zoveel mogelijk pagina's te indexeren. Maar gaat kwantiteit dan boven kwaliteit?

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik heb het toevallig gisteren uitgeprobeerd. Maar het is zeker (nog?) niet zo goed als google. Ook de donkere lay-out spreekt mij niet zo aan (persoonlijk).

 

Ze hebben een enorme achterstand op google (ook vooral qua naamsbekendheid) maar de ervaring hebben ze wel binnen het bedrijf, dus wie weet.

 

Had een aantal (nederlandse) woorden uitgeprobeerd en de meeste kon het nog niet vinden.

 

Opzich wel goed als google een serieuze concurrent gaat krijgen, want zoals het er nu naar uit ziet wordt/is google het nieuwe microsoft maar dan voor het internet.

http://www.b2bcontact.nl is een online ondernemersnetwerk. U kunt met dit ondernemersnetwerk gratis online netwerken en zo andere ondernemers ontmoeten. Lid worden is gratis en kost maar een minuutje van uw tijd en kan op http://www.b2bcontact.nl/lid-worden

 

http://www.b2bprojects.nl - B2B website

Link naar reactie
  • 0

Pff veel te veel tekst, goed het is natuurlijk net zo veel tekst als er op een google pagina staat maar mijn hele scherm staat na een zoekopdracht vol met tekst... >:(

Dat vind ik veel te vermoeiend, doe mij maar google, de lay out is fijner (subjectief natuurlijk) en ik vind het allemaal veel overzichtelijker doordat niet je hele scherm vol staat met lappen tekst. Ik snap sowieso niet wat er mis is met google...

 

Wedden dat dit nooit groter wordt dan google?

Makkelijk en snel online boodschappen bestellen? Dat kan bij Thijl!

Twitter | Facebook

Link naar reactie
  • 0

naar mijn mening niet meer als een paar figuren die hoog van de toren blazen maar niks waar kunnen maken.

Heb het eens bekeken... beweren zelf dat ze 3 x zoveel websites als google in de database hebben maar van de eerste 5 zoekopdrachten kreeg ik 0 resultaten.

De eerste keer dat ik zocht op sex kreeg ik als reactie dat ik misschien een typo gemaakt had of het nogal een vreemd woord was. dag later waren er wel resultaten.

Zoekresultaten zijn ook byzonder slecht, de resultaten die je zou willen vinden zijn in geen velden of wegen te bekennen, enkel vrij nutteloze sites.

 

Voorlopig niks om warm van te worden of nog eens naar terug te gaan naar mijn mening.

Link naar reactie
  • 0

Op dit moment vind ik cuil niet cool. Ik heb een site van mij gechecked (staat nergens in mijn profiel overigens), deze site is branchspecifiek en staat bij google met een bepaald zoekwoord op de eerste pagina.

 

Hetzelfde zoekwoord bij cuil, levert mij helemaal geen ranking op. De site is gerelateerd aan een CAO en alleen het FNV lijkt bij cuil geindexeerd te zijn????

 

Voor mij hoeft cuil niet gebruikt te worden ;D

Link naar reactie
  • 0

Nou, die algoritmes zijn nog bagger zo te zien. En er staan rare, niet relevante plaatjes bij.

Dat een partij de aanval opent op Google is wel een goede zaak, maar dan moet je het wel goed doen :-)

 

 

Als ik op mijn naam zoek worden de resultaten gedomineerd door een netwerksite waar ik me ooit heb ingeschreven, word ik ook niet blij van, dus de mensen die de zoekmachine als marketingtool inzetten zullen er ook niks mee kunnen.

Link naar reactie
  • 0

Niet echt indrukwekkend nog inderdaad.

 

Om het wat meer de ondernemerskant op te trekken dan: Is het verstandig van cuil.com geweest om meteen bij de eerste start zo veel publiciteit te zoeken? Zal dit de ontwikkeling versnellen omdat er nu veel feedback zal komen? Of juist vertragen doorat voor veel mensen de eerste indruk toch enigszins verpest is?

 

Wat mij persoonlijk trouwens een grote uitdaging lijkt is om aan voldoende geld te komen om het enorme (en voor zover ik weet redelijk kosten efficiënte) serverpark van Google te evenaren. Want ook dat zul je nodig hebben om de resultaten te kunnen verbeteren.

Link naar reactie
  • 2

Business wise ben ik nooit zo kappot van ..... killers. Die focus op het "doden" van de marktleider is zinloos, wat voor toegevoegde waarde heeft dat? Als ik Cuil was zou ik liever vertrouwen op mijn eigen kracht dan op de gepercipieerde zwakte van mijn grootste concurrent. Die lui zijn helemaal niet met klanten bezig, maar met Google. Waanzin. Zonde van het geld en de energie.

 

 

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Nou ja, ze komen in ieder geval regelmatig langs op mn websites als crawl-4.cuill.com. Cuill met dubbel L, wat zit daar nu weer achter vraag ik me af, zou dat net zo gegaan zijn als met de naamgeving van hun grote broertje? ;D De weergave van de zoekresultaten vind ik in ieder geval weer eens wat nieuws!

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het op zich dat ze Google uitdagen, maar...

 

...je vraagt je wel af waarom ze om aandacht vragen als ze zelf ook wel kunnen zien dat de zoekresultaten nog te duidelijk pover zijn.

 

Ik ben het helemaal eens met Nils: in plaats van dat het stokpaardje is "bij ons kun je beter/sneller vinden", is het "we hebben een grotere index dan Google" (en dat klopt dan ook niet echt helemaal...). En al wordt dat omgedoopt in "bij ons kun je meer vinden" - dat wordt je nog niet blij van, want het gaat tegenwoordig echt wel om de kwaliteit van de resultaten in presentatie en relevantie.. niet dat je na de enkele eerste pagina's een miljoen extra resultaten hebt ofzo.

 

Wat mij persoonlijk trouwens een grote uitdaging lijkt is om aan voldoende geld te komen om het enorme (en voor zover ik weet redelijk kosten efficiënte) serverpark van Google te evenaren. Want ook dat zul je nodig hebben om de resultaten te kunnen verbeteren.

 

Dit is misschien wel een antwoord op bovengenoemde vraag.

 

Zal dit de ontwikkeling versnellen omdat er nu veel feedback zal komen? Of juist vertragen doorat voor veel mensen de eerste indruk toch enigszins verpest is?

 

Die feedback hadden ze kunnen krijgen van een kleinere groep testers. En dat tweede is nou het geval, juist omdat ze zo een grote mond hebben.

 

P.S. Ik vind het wel prettig dat het strookje met pagina's verstijfd is ten opzichte van de verticale scroll. Handige interface. :) De kaders met zoekresultaten vind ik minder..

Link naar reactie
  • 0

Die feedback hadden ze kunnen krijgen van een kleinere groep testers. En dat tweede is nou het geval, juist omdat ze zo een grote mond hebben.

Mee eens. Aan de andere kant snap ik ook wel dat je op een gegeven moment gewoon online zult moeten. Een site die niet online is kan je sowieso niet aan verdienen. Dan is het beter om de gok te nemen op een gegeven moment. Ook testen met veel bezoekers is iets wat je nooit in een kleine omgeving kunt doen. Ik merk iig hier al dat het redelijk vaak opeens niets terug geeft of een error weergeeft.

 

Ik vraag me wel af hoe ze dat geld er dan mee gaan verdienen. Google is mede zo winstgevend doordat ze destijds het advertentiemodel voor zoekmachines hebben omgegooid. Momenteel is er nog niet echt iets zichtbaar van advertenties, of ze moeten het oude model van betaalde resultaten volgen, maar dat lijkt me sterk.

 

Ik zag net trouwens dat NRC.next er twee volledige pagina's en de voorpagina foto aan heeft besteed.... Hoezo komkommertijd...

Link naar reactie
  • 0

Niet releveante plaatjes zijn natuurlijk al vervelend (zoals bij mijn site)

 

Da's dan weer het voordeel van het feit dat mijn site niet gevonden wordt als ik zoek op 'www.zaph.nl' of 'zaph webdevelopment' - misschien moet ik betere zoektermen gebruiken... ;)

 

Enneh...die arme meneer Grattage... ;D

 

edit: sommige zoekresultaten worden meerdere keren, soms zelfs naast elkaar, getoond...

Link naar reactie
  • 0

Zou het niet zo kunnen zijn dat ze bij google de zoekmachine en interface willen aanpassen, maar bang zijn dat ze marktaandeel verliezen.

 

Om toch een poging te wagen zetten ze zelf cuil.com op en kijken hoe de reacties zijn (ook op langere termijn).

 

Als het werkt wordt cuil door google "overgenomen", wordt google aangepast en is iedereen blij.

 

Als het niet werkt gaat google op oude voet verder en verdwijnt cuil in de mist.

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het wel een aardig initiatief om Google uit te dagen. Allereerst is Google een enorm dominante partij die je business kan maken of breken. Dat is voor ons als internetbedrijf wel handig, want je kan je op één zoekmachine concentreren maar voor de langere termijn is dat natuurlijk funest. Je ziet nu al de kritiek op Google toenemen dat ze teveel misbruik maken van de privacy van hun gebruikers. Zolang ze doorgroeien wordt dat alleen maar erger.

 

Daarnaast twijfel ik of Cuil hét antwoord op Google is. Het is natuurlijk wat raar dat ik bij een zoektocht naar "bratpack" uitkom bij een goede lading homo-porno ??? en dat er over het algemeen bijzonder veel irrelevante resultaten komen als je een Nederlands woord opzoekt. Dat ligt ook aan de wijze van indexeren en redeneren, maar toch. Google blinkt wel uit in het geven van duidelijke en relevante resultaten.

 

Als je het positief bekijkt voor Cuil: wie kent Altavista nog, die waren 10 jaar geleden dé partij voor zoekmachines en zijn vrijwel volledig weggeconcurreerd door Google. En over de interface: iedere computergebruiker stond op zijn kop met de introductie van Windows '95, want DIE menustructuur met zo'n gekke startknop zou Microsoft wel snel weer veranderen naar die van 3.11... (jaja, ik ken mijn klassiekers :P )

 

Om een lang verhaal kort te maken: Cuil is nog lang niet Cool, maar vroeg of laat komt er echt wel een partij die een significant marktaandeel op deze markt gaat pakken. En dat is maar goed ook!!

Edwin

Bratpack internetdiensten & internet marketing

www.bratpack.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik vond dit ook wel een koele actie: Yahoo Exec Makes Yuil: Looks Like Cuil, With Better Results: een Cuil-kloon gebaseerd op Yahoo!'s nieuwe API.

 

Als het werkt wordt cuil door google "overgenomen", wordt google aangepast en is iedereen blij.

 

Dat hoorde ik ook bij Powerset: "als het wat is neemt Google het wel over en integreert het". Ware het niet dat Microsoft inmiddels Powerset overgenomen heeft... Een riskante strategie dus :)

Link naar reactie
  • 0

Ik vond dit ook wel een koele actie: Yahoo Exec Makes Yuil: Looks Like Cuil, With Better Results: een Cuil-kloon gebaseerd op Yahoo!'s nieuwe API.

 

Als het werkt wordt cuil door google "overgenomen", wordt google aangepast en is iedereen blij.

 

Dat hoorde ik ook bij Powerset: "als het wat is neemt Google het wel over en integreert het". Ware het niet dat Microsoft inmiddels Powerset overgenomen heeft... Een riskante strategie dus :)

 

Hey Jeroen, toch niks mis mee, door MS overgenomen worden ;-). Wie weet wordt het nog eens wat met msn.com enzo...

Link naar reactie
  • 0

Hey Jeroen, toch niks mis mee, door MS overgenomen worden ;-). Wie weet wordt het nog eens wat met msn.com enzo...

 

Nee, ik vind het juist zeer slim van Microsoft! Ik bedoelde het meer als dat Google hier gewoon voorbijgestreefd is door MS, en als hun tactiek was "eerst maar eens zien wat het is" ze dus nu te laat zijn om er nog een blik op te kunnen werpen.

Link naar reactie
  • 0

Hey Jeroen, toch niks mis mee, door MS overgenomen worden ;-). Wie weet wordt het nog eens wat met msn.com enzo...

 

Nee, ik vind het juist zeer slim van Microsoft! Ik bedoelde het meer als dat Google hier gewoon voorbijgestreefd is door MS, en als hun tactiek was "eerst maar eens zien wat het is" ze dus nu te laat zijn om er nog een blik op te kunnen werpen.

 

Blijkbaar realiseert Google zich ook dat je er tegenwoordig direct bij moet zijn. Ze zijn al van plan om een investeringsfonds te starten om in technologie bedrijven te investeren: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2660390

 

www.socotoko.com - advertising with a widget

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    11 leden, 192 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.