• 0

[Centraal topic] Marktplaats.nl Admarkt

Kan zijn dat het onderwerp al eerder is gepasseerd maar ik heb het niet kunnen vinden.

 

Bij een recente analyse van de effectivitiet van onlinecampagnes viel op dat een gratis admarktbudget van marktplaats veel effectiever was dan mijn standaard Googlecampagne. Zeer laag weigeringspercentage en veel pagina's bezocht. Erg hoge kwaliteit dus. Bovendien kost een click mij 3 cent. (Google momenteel 29 ct)

 

Het leuke is dat mensen eerst op een marktplaatsadvertentie klikken, dan een flinke wervende tekst zien met een aantal foto's en dan nog de mogelijkheid om door te gaan naar de website. Het lijkt zo minder op reclame en meer op informatie.

 

link

 

Andere mensen soorgelijke ervaringen of tips om een en ander nog effectiever te maken?

 

(Edit door moderator: ik ben ze vrij hier een algemeen Marktplaats Admarkt topic van te maken, zodat alle berichten en discussie hierover mooi centraal bij elkaar te vinden is.)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Wij zelf niet, maar een klant van ons doet het op precies dezelfde manier en die merkt exact hetzelfde als jou. Zijn marktplaats ads lopen zeer goed, trekken veel bezoekers en er is een heel behoorlijke conversie van kijkers naar kopers. Zijn google campagnes zijn beduidend minder succesvol. Terwijl hij een gespecialiseerd bedrijf heeft ingeschakeld... (voor de duidelijkheid: dat zijn wij niet dus, wij houden ons niet bezig met die tak van sport).

 

Maar het lijkt er dus op dat dat admarkt gebeuren op marktplaats een hele interessante extra manier is om je product of dienst aan de man te brengen.

 

Ik heb trouwens de indruk dat het adwords gebeuren bij google een stuk minder effectief begint te worden, hoor redelijk wat klachten over almaar stijgende dagbudgetten en erg lage conversie percentages.

 

Dit is puur een indruk die ik krijg uit gesprekken met klanten en andere ondernemers. Wie weet heeft het allemaal een duidelijk aanwijsbare reden maar ik begin het steeds vaker te horen in ieder geval. Dus je zou zeggen, waar rook is...

Mediascape - Hét adres voor betaalbare huisstijlen, reclame en websites.

We heten u van harte welkom op: www.mediascape.nl

Link naar reactie
  • 0

Met Adwords wordt het steeds lastiger om goedkope clicks te genereren, maar over het algemeen kunnen wij nog wel met wat creatieve invallen goedkoop traffic inkopen voor onze klanten ;)

 

Het grootste nadeel van Marktplaats vind ik dat het niet echt een zakelijke uitstraling heeft. B2C sites hebben er ongetwijfeld baat bij, maar als je aan bedrijven levert vind ik Marktplaats een beetje een afknapper voor je uitstraling. Of sta ik daar dan helemaal alleen in!?

Edwin

Bratpack internetdiensten & internet marketing

www.bratpack.nl

Link naar reactie
  • 0

Om iets te weten over de waarde van die kliks ten opzichte van de kosten zul je ook moeten analyseren hoeveel mensen iets kopen, informatie opvragen, o.i.d.

Alleen maar paginabezoeken is over het algemeen niet iets wat een ondernemer wil. Mijn ervaring is dat een advertentie op Marktplaats wel leidt tot veel bezoek, maar niet tot conversie. Kan natuurlijk aan mijn aanbod liggen, of de kwaliteit van de landingspagina, maar de eerste indruk is dat mensen die Marktplaats bezoeken nogal 'klikbehoeftig' zijn. In het begin van AdWords was dat precies zo: men klikte uit nieuwsgierigheid (of uit verveling misschien... daar wil ik vanaf wezen).

www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie
  • 0

Mijn doel is informeren en merk- en productbekendheid creëren en onderhouden bij de doelgroep en de retail. Het Verkopen gebeurt uiteindelijk in de winkel. Dus veel pagina's bekeken met als laatste pagina de "waar te koop" is ideaal. Dat gaat prima met de marktplaatscampagne.

Het zal inderdaad voor elk product weer anders zijn. Eerdere posters gaven al aan dat vooral consumentgerichte campagnes in aanmerking komen bij marktplaats en dat geloof ik ook.

 

Link naar reactie
  • 0

Wil hieraan toevoegen dat in grote lijnen het klopt dat je best naast je adwords campagne kunt adverteren (al dan niet betaald) op advertentie sites.

Het grote voordeel van adwords is echter dat je bij Google direct bovenaan komt met de opgegeven zoekwoorden....op de zoekpagina zelf....en 90% van de Nederlanders begint met google te zoeken.

Over het algemeen zal men als men een bepaald product of dienst zoekt dit via een zoekmachine gaan zoeken, in tweede instantie kom je dan terecht op advertentie sites....via de zoekmachine.

Er zijn trouwens een aantal gratis advertentie sites, zo kost het je helemaal niks, en die worden ook goed gevonden door google.

heb je zelf of heeft jouw onderneming een originele website die je bekendheid wilt geven? plaats hem op www.adresgids.net Internationaal? www.expatpagina.nl !

Gratis adverteren voor ondernemers en particulieren kan op www.zoekertjeskrant.nl

Gewoon leuk filmpjes kijken? www.1001filmpjes.nl

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

 

Ik adverteer tegenwoordig met google addwords en admarkt op marktplaats.

Nu valt het me op dat admarkt op marktplaats mijn advertentie's minder gevonden worden,je staat immers helemaal onderaan.

Bij een topadvertentie sta je bovenaan,hierdoor wordt meer geklikt.

Hebben jullie ervaringen hiermee?

Groet!

 

(Edit door moderator: ik heb van dit topic een algemeen Marktplaats Admarkt topic gemaakt, en daar alle berichten over dit initiatief bijéénverzameld.)

Link naar reactie
  • 0

Bij Yonego zijn we als bureau voor diverse klanten inmiddels druk bezig met Marktplaats Admarkt.

Persoonlijk werk ik er al sinds dag één mee, en ben ik erg enthousiast over de resultaten.

 

De CPC's liggen lager dan bij veel andere advertentieprogramma's en de conversie ligt vaak 2 tot 3 keer zo hoog door het koopgerichte publiek. Erg interessant. Aan het systeem zelf (voor het beheer) moet nog wel flink wat verbeterd worden, maar ik verwacht dat ze die slag snel zullen gaan maken. Vooral voor (niche) webwinkels is Admarkt erg interessant!

Yonego Zoekmachine Marketing: http://www.yonego.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik sta tegenwoordig met 2000+ advertenties op marktplaats.

Ik gebruik automatische submissie software en het plaatsen van advertenties is gratis (alleen een abbo wat sinds een maand verplicht is als men meer als 100 advertenties heeft van 60 euro ongeveer exclusif btw).

 

Het grootste gedeelte van mijn klanten haal ik uit google ik besteed per maand ongeveer 10 000 exclusief btw.

 

Marktplaats

- Klanten stellen veel vragen

- Klanten stellen heel veel domme vragen

- Klanten kopen heel weinig

- zeer arbeidsintensief dus

- Klanten kopen voor hl kleine bedragen

- Ongelooflijk veel huisvrouwen

- 1% is bedrijf

 

Google

- Klanten stellen weinig vragen, google is mits je er goed mee omgaat vee doelgerichter.

Iemand die specifiek op een keywoord zoekt is gewoonweg meer geintersesseerd dan iemand die "ongevraagd" je advertentie voorbij ziet komen.

 

Voorbeeld, Iemand zoekt op asbak op google, Iemand ziet je advertentie van een asbak op marktplaats..(tussen duizenden artikelen)

Wie denk je dat eerder je asbak koopt??

Dat is dus de gebruiker uit google......

 

40% wat koopt is een bedrijf ongeveer (bij mijn site dan)

 

Gemiddeld weinig vragen.

 

Mijn conclusie is dat marktplaats de laagste kwaliteit kopers brengt naar je site die je hebben kan.

Het zijn vaak mensen die op elke cent letten en ze proberen vaak op onozele manieren iets van de prijs af te halen.

Zelfs als je erbijzet dat de prijs vast staat omdat ik nieuwe artikelen verkoop probeerd 50% wat van de prijs af te halen.

En dan praat ik over een artikel van 10 euro wat men dan voor 6 wilt hebben.

 

Mijn idee is dat mensen die op marktplaats zoeken dus ook de mensen zijn die je op een rommelmarkt vind en ook graag rommel

wilt kopen.

Ook bedrijven zullen je hier niet vinden...er zijn maar weinig bedrijven die als ze iets hebben moeten denkt van...ik ga eens op marktplaats kijken...een rommelmarkt..

 

Toch blijf ik hier verkopen voor extra aandacht maar het levert nauwelijks iets op.

 

Ik vind marktplaats een onbetrouwbare site, de verkopers die er zitten hebben er geen kaas van gegeten

en geven de site een slechte reputatie.

Ook is het een broednest van oplichters en mensen die belasting ontduiken...zwarte handel etc etc.

 

Ik denk ook dat het een miskoop is geweest van ebay en dat ze er echt spijt van hebben ze dit gekocht hebben.

Ze proberen er alles aan te doen om er nog wat geld uit te krijgen terwijl de site en de slechte software wel door een kind van 14 gemaakt lijken te zijn.....je zou er zoveel meer mee kunnen doen...

Het enige waar ze wat aan verdienen is de auto advertenties..dit loopt wel goed..

 

Dus ik denk dat de meeste mensen hier beter weg kunnen blijven uitzonderingen daar gelaten tenzij je een hobby zoekt.

Adwords brengt zoveel meer..al mij ook opvalt dat de kosten hiervoor steeds hoger worden..

Link naar reactie
  • 0

Nou nou, de laatste paar zinnen zijn niet mis te verstaan!

 

Het eerste gedeelte van je posting is goede info, gebaseerd op feiten. Ik heb namelijk precies dezelfde ervaringen.

 

Maar dat alle verkopers op MP er geen kaas van gegeten hebben: Je verkoopt er nota bene zelf! Heb jij er ook geen kaas van gegeten? MP is een grote rommelmarkt, en er komen veel koopjesjagers op af. Dat is inherent aan zo'n customer driven gebeuren.

Zelf adverteer ik ook op MP, maar met vaste prijzen. Overigens vind ik het een drama om spullen via MP te verkopen, want het kost enorm veel meer tijd om de administratie van de verkoop te regelen. Veel liever heb ik de mensen op m'n eigen site, dat is voor mij in ieder geval een stuk minder bewerkelijk en de klant koopt wellicht nog een paar dingen extra. Helaas biedt MP die mogelijkheid niet.

 

Heb je al ervaring met Twenga? Ik ben er voorzichtig mee begonnen.

 

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
  • 0

@mijnlogin

 

Hoewel je post een beetje negatief doorslaat, waarschijnlijk omdat je het verschil tussen Adwords en Marktplaats Admarkt beter wil laten uitkomen, zie ik net als Henri wel de boodschap. Wat ik me afvraag is wat voor soort producten je verkoopt?

 

Ik verkoop namelijk niets en gebruik Marktplaats om mensen te informeren en vooral om merkbewustzijn te creeren. Het is bekend dat om een merk kans te geven door te dringen tot het geheugen je minimaal 2 seconden onverdeelde aandacht nodig hebt. Bij adwords is die tijd doorgaans veel te kort.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ze proberen er alles aan te doen om er nog wat geld uit te krijgen terwijl de site en de slechte software wel door een kind van 14 gemaakt lijken te zijn.....je zou er zoveel meer mee kunnen doen...

 

Het heeft een reden dat die website lelijk is, daar verkopen ze beter door.

 

Raar, maar waar. Ik kan het helaas niet meer terugvinden, maar er is een heel onderzoek naar geweest.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik sta tegenwoordig met 2000+ advertenties op marktplaats.

Ik gebruik automatische submissie software en het plaatsen van advertenties is gratis (alleen een abbo wat sinds een maand verplicht is als men meer als 100 advertenties heeft van 60 euro ongeveer exclusif btw).

 

 

Vraagje, is dat Marketfeeder wat jij gebruikt? Want ik had gebeld en was alleen voor betaalde rubrieken zoals huizen, auto's en boten. Ik ben aan het zoeken naar automatische software voor andere rubrieken.

 

Mvg

Arjan

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken “

Link naar reactie
  • 0

Hans, je slaat de spijker op zijn kop: wat verkopen jullie via Marktplaats Ads of via Adwords? Daar ligt veel verklaring voor de fenomenen/verschillen die je ziet, volgens mij.

 

Dat heeft natuurlijk met doelgroep te maken, maar ook met de plaats (location...) waar je je ad had gezet/ is gezet.

Inderdaad, en dat is precies wat ik heb geconstateerd: als je een high-end product verkoopt (en wij verkopen met minimuze babykleding voor het hogere segment) dan heb je he-le-maal niets aan Admarkt. De mensen die Marktplaats bezoeken zijn op zoek naar goedkoop en goedkoper, daar moet je niet opstaan met mooie goed ontworpen producten met dito prijskaartje.

 

(Wel lastig dat die assertieve telefonische verkoopafdeling van Marktplaats maar blijft bellen of ik het toch niet nog eens wil proberen >;()

 

Ik kan me om die reden wel heel goed voorstellen dat als je een goedkoop massaproduct hebt dat je juist via topadvertenties op Marktplaats goede conversies behaalt.

Journalist bij Quote | Appbouwer. Zie mijn nieuwste project http://zeeweer.nl | en natuurlijk http://www.martijndemeulder.com

Link naar reactie
  • 0

Ik heb dezelfde ervaring met MP. Men (MP) biedt zelf niets aan om automatisch je spullen op MP te laten zien. MP verwijst door naar MarketFeeder, maar die zijn er, wat ik uit het gesprek begreep, alleen voor de grotere jongens, als ik tenminste zo de bedragen aanhoorde. E 10,- (weet het exacte bedrag niet meer, di's een indicatie) voor een echte auto is natuurlijk niet veel, voor een modelauto is het gewoon belachelijk.

 

Ik hoor en lees steeds meer aversie tegen MP en ook Ebay van gebruikers, zowel kopers als verkopers. Ik denk dat er momenteel veel behoefte is aan gespecialiseerde M-bays die een combinatie bieden van de beste punten van ieder platform (veiling vs bieden).

 

Op mijn eigen forum (modelauto's, wat anders) ben ik bezig om samen met de overige leden een model op te zetten waaraan ons ideale modelautoverkoop platform zou moeten voldoen. Erg leerzaam!

 

Zo kwam ik pas deze site tegen (www.anamera.com). Verkoop van (exclusieve) auto's, wereldwijd. En er staan een paar gerenommeerde aanbieders op! Maar ook particulieren. Dit is een zeer goed voorbeeld van wat ik bedoel.

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
  • 0

Ik maak zelf gebruik van zowel Marktplaats Admarkt, gratis advertenties op Marktplaats als Google Adwords onder het motto: ik ben een startende ondernemer en echt aan het onderzoeken wat werkt voor mijn branche. Een schot hagel is het een beetje.

 

Met Google Adwords heb ik veel meer kliks naar mijn website voor veel minder geld (denk aan de helft van de prijs voor drie keer zo veel kliks, Adwords is voor mij zes keer goedkoper dan Admarkt).

 

Toch wil ik op marktplaats staan aangezien veel van mijn concurrenten daar staan en ik niet wil ontbreken. ook krijg ik in telefoontjes van klanken vaker te horen dat ze mijn spullen op marktplaats hebben gezien dan dat ze hebben gegoogled.

 

Wat mijn ervaring wel is, is dat de kosten voor Marktplaats admarkt niet goed te managen zijn. Ik zie bijv onderin mijn Admarkt scherm een bedrag staat van ongeveer 70 euro per maand. Uiteindelijk krijg ik een factuur van 200 euro. Ik snap dat niet zo.

 

Marktplaats maakt zeker een goedkope indruk en voor de wat exclusievere handgemaakte violen is het niet een geweldig medium. Wel is marktplaats lekker toegankelijk en zullen mensen met weinig vioolervaring hier eerder terecht komen. De rommeligheid en de goedkope indruk maken de drempel volgens mij wel laag.

www.vioolspelen.nl

http://twitter.com/ZlataBrouwer

www.zlatabrouwer.com

Link naar reactie
  • 0

Met Google Adwords heb ik veel meer kliks naar mijn website voor veel minder geld (denk aan de helft van de prijs voor drie keer zo veel kliks, Adwords is voor mij zes keer goedkoper dan Admarkt).

 

Toch wil ik op marktplaats staan aangezien veel van mijn concurrenten daar staan en ik niet wil ontbreken. ook krijg ik in telefoontjes van klanken vaker te horen dat ze mijn spullen op marktplaats hebben gezien dan dat ze hebben gegoogled.

 

Als je een telefoonnummer in je Marktplaats-advertentie hebt staan, is het logisch dat je relatief meer telefoontjes krijgt vanuit Marktplaats. Men klikt men immers eerst naar je advertentie (met telefoonnummer) en daarna eventueel pas naar je website. Bij AdWords is iedere klik op een advertentie ook een klik naar je website en kan men het telefoonnummer pas ergens op je site vinden.

 

Doordat Marktplaats al kosten in rekening brengt bij een klik op je advertentie (en niet pas bij doorklikken naar de achterliggende website), worden de effectieve kosten per gemeten klik stukken hoger dan de kosten per klik die AdMarkt rapporteert. Veelal kan de effectieve CPC niet tegen AdWords op. Echter, hier krijg je dus wel additionele leads en conversies per e-mail en telefoon voor terug...

 

Expand Online - bereik meer met online marketing

http://www.expandonline.nl

Link naar reactie
  • 0

Sinds een paar dagen heb ik nu ook ervaring met Admarkt. Voor mijn nieuwe op consumenten gerichte dienst is Marktplaats een belangrijk podium. Hoewel het aantal kliks niet verschrikkelijk hoog ligt, veel lager als bij google. Zijn het wel veel gerichtere bezoekers die mijn dienst interessant vinden. De kosten per klik zijn voor de categorie waar ik adverteer (Computer & Internet experts) lager dan op Google. Verder ervaar ik dat mensen vanaf Marktplaats relatief makkelijk de telefoon pakken en dat levert dus gelijk klantcontact op!

 

Bij Google moet ik misschien met meer verschillende advertenties gaan werken, gericht op meer verschillende doelgroepen en subdiensten die ik bied.

Link naar reactie
  • 0

Sinds vandaag ben ik ook begonnen met Admarkt

 

Wat mij is opgevallen, bij het starten van de eerste advertentie gaf die netjes aan dat met een maximum van € 0,10 ct ik op de eerste pagina kwam.

Na 10 minuten was ik al ineens afgezakt naar de 4e pagina geloof ik en als ik dan op de 1 ste pagina zal willen staan zou het € 0,14 ct gaan kosten. ( vindt persoonlijk 40 procent verhoging van de pijs in 10 minuten wel erg veel.

 

Heb hem gewoon laten staan op de 10 ct. Heb net nog even gekeken en nu staat er al bij dat ik minimaal € 0,24 ct per klik moet gaan betalen om de eerste pagina te behalen.

 

Ikzelf heb er toch een beetje een vreemd gevoel bij.

Op een avond ( het is wel de avond dat ik er net mee start, en ik dus ook nog niet precies weet hoe het werkt ) de prijs per klik zomaar 2,5 keer omhoog?

 

Weet niet of meer mensen hier ervaringen mee hebben?

 

Gr Erwin Wonnink

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb vandaag maar weer eens een admarkt advertentie aangezet. Ik had het 1 jaar geleden al geprobeerd maar toen was het product te specifiek. Nadeel is dus dat je niet kunt targeten op zoekwoorden, dus je kunt alleen breed adverteren. Slordig is dat als je een URL tag plaatst deze ook zichtbaar is in de advertentie. Ik ben het laatste jaar al 30 keer gebeld of ik niet... en gratis... enz. enz. Ze steken daar teveel energie in het verkopen dan dat ze het systeem beter maken. (las net dat het al vaker is gemeld in dit topic.)

 

Ondanks de slechte reacties in dit topic (waar ik het mee eens ben) toch proberen en kijken wat het doet.

 

Conversie gericht weet je het snel genoeg ;D

 

Ik laat het weten wat de resultaten zijn +/- 2 weken

 

 

Link naar reactie
  • 0

Duidelijk is dat ik niet alleen sta in mijn ervaringen.

 

Een bezoeker die via marktplaats komt kost mij drie tot vier keer zoveel als met adwords.

 

Gebruik MP dus nog spaarzaam om verdere naamsbekendheid te krijgen.

 

Wel moet je behoorlijk wat tijd besteden om effectief met adwords om te gaan.

 

Tegelijkertijd zijn er veel meer mogelijkheden om sturing aan te geven als met marktplaats waardoor de kosten verhoudingsgewijs sterk terug gebracht kunnen worden. Er zijn bij mij bijvoorbeeld woorden waar ik eerst 18 centen per click betaalde en nu nog maar 4 tot 7 cent afhankelijk van de concurrentie op dat moment.

De Kanjer

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 206 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.