• 0

Website beginnen

Beste Higherlevelaars,

 

Ik zal eerst even iets over mezelf vertellen.

 

Na dit jaar mijn studie (CIOS) te hebben afgerond kwam voor mij de eeuwige vraag; wat wil je met je leven.

Ik heb zelf een sportachtergrond (en opleiding), waarbij ik eigenlijk altijd extreme sporten heb gedaan zoals skateboarden, snowboarden, surfen etc.

 

Al jaren heb ik de droom om iets voor mezelf te beginnen.

Nu heb ik dus ook de keuze gemaakt om de uitdaging aan te gaan en het gewoon te gaan doen.

 

Maar nu komt de uitdaging;

Ik wil graag een website beginnen om het voor jongeren, die graag extreme sporten beoefenen, makkelijker te maken om met elkaar in contact te komen, Spots te beoordelen, op de hoogte blijven van het nieuws en de agenda.

 

Alleen heb ik totaal geen verstand van internet (laat staan internetondernemen;))

 

Maar...nu heb ik iemand die erg goed is met webhosting en webbuilding ;D

 

Ok nu tijd voor de concrete vragen aan jullie HL experts;

-wat vinden jullie van het idee?

-is het verstandig om deze man bij mijn bedrijf te betrekken of in te huren?

-Wat zijn de grootste valkuilen als ik met iemand dit samen opstart (bijv. meningsverschillen omtrent de website)

 

Alvast heeel erg bedankt voor jullie hulp!

 

Groetjes Johan

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

23 antwoorden op deze vraag

  • 0

Voel me een beetje alsof ik een leuk plan heb...maar zonder plan...

Krijg alle losse eindjes nog niet helemaal aan elkaar.

 

Maar weet niet zo goed of het slim is om er iemand bij te betrekken of alles zelf doen en het alleen uit te besteden

 

Hoop echt dat jullie ook voor mij goede adviesen hebben ;)

Link naar reactie
  • 0

'-wat vinden jullie van het idee?'

Klinkt leuk.

 

'-is het verstandig om deze man bij mijn bedrijf te betrekken of in te huren?'

Kun je het zelf of heb je gewoonweg iemand nodig om het te realiseren? En wat zijn de voor- en nadelen van de ene constructie (betrekken) tegenover de andere (inhuren)? Is 'deze man' in jouw ogen de aangewezen persoon of kun je ook nog eens je licht opsteken bij anderen?

 

'-Wat zijn de grootste valkuilen als ik met iemand dit samen opstart (bijv. meningsverschillen omtrent de website)'

Tja, welke valkuilen kun je zoal verwachten bij een samenwerkingsverband?

 

Zomaar een paar tegenvragen waarmee ik je hopelijk wat verder breng in jouw denk- en beslissingsproces.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor je snelle reactie Hans!

 

Ik heb zelf helaas geen verstand van websites en het bouwen daarvan.

 

Zelf dacht ik dat het geen slecht idee zou zijn als ik hem erbij betrek, omdat

-het ook noodzakelijk is om de website te onderhouden en verder uit te breiden.

-De samenwerking een prettig/vertrouwd gevoel geeft

-Ik verder geen omkijken heb naar het technische gedeelte

-Ik samenwerk met iemand die al meer ervaring heeft als (web)ondernemer.

 

Alleen weet ik niet of het daarvoor speciaal noodzakelijk is om hem er echt bij te betrekken, of dat het beter is om hem in te huren.

 

De valkuilen lijken mij;

-Hij heeft meer inspraak in de onderneming

-Ik heb niet meer de vrijheid om andere webbuilders in te huren

 

Voor mijn gevoel is er niks mis met het starten met hem als partner.

Vanwege mijn jonge leeftijd (23), onervarenheid en na het vele lezen van HL ben ik hier wel voorzichtig mee.

 

Bedankt voor het meedenken!

 

Groetjes Johan

 

 

Link naar reactie
  • 0

Johan,

 

In feite overweeg je met samenwerking een zakelijk huwelijk. Dat kan goed gaan, en ook leiden tot veel ellende, net als een 'gewoon' huwelijk.

 

Ga eerst eens zakelijk 'samenwonen', bijv begin met hem te huren, en als dat bevalt, kun je de samenwerking altijd steviger maken. Andersom is lastiger.

 

Andere overwegingen: wat wil hij? Hoe goed kennen jullie elkaar? Willen jullie in principe 'de rest van je leven' zakelijk bij elkaar horen?

 

Succes!

 

PS leuk idee trouwens, zo'n site

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Hoi Johan,

 

Wat vinden jullie van het idee?

Als ik het goed begrijp wil je een on-line community starten. Dat kan natuurlijk altijd goed uitpakken (kijk maar naar onze vrienden van Hyves :)) Als je dit op jouw doelgroep kan richten, en misschien minder community like maakt, maar ook meer de nadruk op achtergrondinformatie, een online agenda van alle events, een online forum, misschien een samenwerkingsverband met bekende merken die de kleding, accessoires leveren voor die sporten? Die spullen ook kunnen verkopen via je site, etc, etc... Tja.. je kan het zo uitgebreid maken als je wilt natuurlijk :)

 

Is het verstandig deze man in mijn bedrijf te betrekken?

Ik stel gewoon voor om een reclamebureau of een webbuilder in te huren en de site zo vorm te geven dat jij vrij gemakkelijk dingen kunt up-loaden op de site. Uiteraard is dit forum geen reclameplek. Maar als je behoefte hebt kan ik je wel een x aantal adressjes pm-en!

 

Wat zijn de grootste valkuilen?

Zoals Hans het al pakkend verwoorde: Tja, welke valkuilen kan je niét verwachten?

Wees op van alles voorbereid en maak goede afspraken, dan kan alles alleen maar meevallen

www.helderadvies.com

www.vinimporto.nl

Link naar reactie
  • 1

Leuk idee, hoewel ik wel het gevoel heb dat veel beoefenaars van extreme sporten al in groepjes bij elkaar zitten en elkaar ook, om het underground-gevoel te behouden, op plekken opzoeken die iets cult-achtigs hebben. Vraag je goed af wie je doelgroep is; de echte extreme sporters voor wie het een lifestyle is, of de mensen die alleen maar af en toe op een bmx gaan zitten en Vans dragen en verder wannabe zijn. Daar is ook een markt voor, maar het vraagt wel om een andere benadering.

 

Wat zijn jouw sterke kanten? Je wil iets voor jezelf beginnen, je bent gek op sporten - is met een website bezig zijn dan wel waar je blij van wordt? Kost veel tijd en energie om dat op poten te krijgen en ook een succes te laten worden, is dat de soort 'denksport' die je wil doen of ben je ook iemand die in beweging moet zijn en blijven om gelukkig te zijn?

 

Stel je niet te afhankelijk op van die webknakker. Het zou een manier kunnen zijn om snel iets op poten te zetten en zijn ervaring kan heel erg goed van pas komen, maar je richt je misschien wat teveel op wat je van diegene nodig hebt. Wij kunnen hier niet inschatten of je een goeie hebt aan diegene, maar ga er vanuit dat als het een succes wordt je altijd gelazer krijgt, omdat er ineens hele andere dynamieken spelen dan toen er nog geen succes/geld in het spel was.

Wat jij zou kunnen doen als strategie om je minder afhankelijk te voelen en te zijn is een aantal zaken goed contractueel vastleggen en bovendien je niet teveel blind staren op realisatie van die site. Denk groter, denk verder. Probeer (hier op Higherlevel is de kennis aanwezig!) een merk te creëren in plaats van in een webconcept te denken. Dat merk blijft namelijk altijd jouw eigendom en dat plaatst de techniek erachter in een ander perspectief. Jij bent dan als ondernemer de creator van concept X, en dat kan je altijd oppakken en meenemen, dat hoort bij jou als persoon. De webknakker is dan de bouwer, maar meer ook niet. Anderzijds moet je daar natuurlijk niet op richten nu, want je wil samen ondernemen, maar wees slim in je houding in de interactie en je voorkomt dat de ander zich oppermachtig voelt.

Vraag eens aan die ander concreet te maken waarom hij met jou wil samenwerken, wat hij van het samen ontwikkelen van het concept verwacht en wat hij er mee op denkt te schieten.

 

Wat ik nu zegt klinkt misschien wat abstract, maar veel mensen willen nog niet eens zozeer vanwege een duidelijke zakelijke kans met anderen samenwerken, maar bijvoorbeeld omdat diegene veel levensnergie en ondernemingslust heeft- daar heeft een ander hoe dan ook voordeel van, of een uitgewerkt concept nou wel of geen succes wordt. Probeer eens nuchter te kijken naar jullie als mensen; ben jij een positieve, energieke gast en is de webbouwer dat ook of is dat een wat minder levendig, minder ondernemend type? (Als diegene dat wel is: gefeliciteerd, super! :-)) En dan bedoel ik niet dat diegene een stuiterbal is of extravert, want ook introverte, rustige mensen kunnen energiek en ondernemend zijn. Ook hele uitgelaten mensen die vanalles aangrijpen en gaan doen kunnen op het randje balanceren en eigenlijk helemaal niet krachtig zijn.

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Mij lijkt dat wat je wilt aanbieden al te kust en te keur ligt. Ik heb in Googles Maria Tesselschade straat opgeroepen en kreeg 192.000 hits. We leven in een informatiemaatschappij, die informatie die jij wil geven bestaat in duizendevouden.

 

Avé Karel

 

Dat is wel waar, maar met het ordenen en toegankelijk maken van specifieke informatie voor specifieke groepen is nog veel geld te verdienen. Niemand wil 192.000 hits aflopen, dus als de topicstarter voor zijn doelgroep de 300 relevante eruithaalt en goed presenteert kan hij nog ver komen.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Mijn eerste reactie is: weet je zeker dat die internetondernemer wel een goeie is? Er zijn er zo ontzettend veel en er in mijn ogen relatief weinig die op alle vlakken (techniek, presentatie, continuïteit) echt goed werk afleveren. Vooral als ze alleen werken is het een risico.

 

Dus voordat je überhaupt een samenwerking overweegt zou ik dat alvast goed bestuderen. Daarnaast moet je goed met die persoon kúnnen samenwerken. De vraag is of hij er evenveel moeite in wil steken als jij. Maak sowieso harde afspraken (op papier) als je samen gaat werken.

 

Daarnaast heb je nu slechts een idee maar absoluut nog geen plan. Een idee is leuk, maar het plan er achter is belangrijk. Er komen zo veel dingen bij kijken als je het serieus wilt aanpakken. Geld zal ook een issue zijn denk ik (tenzij je ergens een mooie spaarpot hebt).

 

Maar goed, laten we eerlijk zijn, de basis van geld verdienen op deze manier is je drive. Als je die hebt dan zou ik gaan knallen als ik jou was, maar wel op een gecontroleerde manier.

Technisch innovator.

Link naar reactie
  • 0

Hallo Johan,

 

Ik zit momenteel in dezelfde fase als jij. Wil graag een website beginnen voor mezelf, maar het punt is dat ik geen ervaring heb in het bouwen van websites. Heb al hier en daar rondgekeken en er is wel genoeg aanbod qua websitebuilders. Tegenwoordig kan je volgens mij ook vrij makkelijk je eigen website beheren zonder al teveel technische kennis nodig te hebben d.m.v. een CMS systeem.

Er zijn een aantal punten waar jij (en ik dus) rekening mee moeten houden:

 

 

[*]Als je geld wilt gaan verdienen met de site moet je jezelf lijkt mij aanmelden bij de kvk en belastingdienst.

[*]Je zou dan ook een betaalsysteem aan de site moeten koppelen (paypal, creditcard etc).

[*]Hoe zit het met het opstellen van een gebruikers overeenkomst of privacy statement wat de meeste sites hebben?

 

 

Hoe dit allemaal werkt weet ik niet, maar misschien is er iemand die hier meer ervaring mee heeft? Of hierbij zou kunnen helpen?

 

Link naar reactie
  • 0
* Als je geld wilt gaan verdienen met de site moet je jezelf lijkt mij aanmelden bij de kvk en belastingdienst.

* Je zou dan ook een betaalsysteem aan de site moeten koppelen (paypal, creditcard etc).

* Hoe zit het met het opstellen van een gebruikers overeenkomst of privacy statement wat de meeste sites hebben?

 

1. Kamer van Koophandel en BTW nummer zijn mogelijk, maar hangt er vanaf hoe groot je het wil opzetten en dergelijke. Meestal wel aan te raden. Hierover zijn al duizenden pagina's geschreven op deze website, gebruik de zoekmachine eens zou ik zeggen.

2. Dat ligt er nogal aan hoe je geld wilt verdienen. Je hoeft niet per se iets te verkopen via je website om er geld mee te verdienen.

3. Je hebt vaak standaard overeenkomsten op internet. Ik ben geen jurist, maar zo'n verklaring is ook niet altijd noodzakelijk. Maar dat zou je aan een jurist moeten vragen.

 

De grootste problemen bij het opzetten van een dergelijke commerciële website zijn toch wel marketing en ontwikkeling van de website. Standaardsystemen zijn bijna nooit wat je wil, alhoewel er wel geld mee te verdienen valt. Maar zeker als je een community gaat starten lijkt me dat niet haalbaar.

Technisch innovator.

Link naar reactie
  • 0

 

1. Kamer van Koophandel en BTW nummer zijn mogelijk, maar hangt er vanaf hoe groot je het wil opzetten en dergelijke. Meestal wel aan te raden. Hierover zijn al duizenden pagina's geschreven op deze website, gebruik de zoekmachine eens zou ik zeggen.

2. Dat ligt er nogal aan hoe je geld wilt verdienen. Je hoeft niet per se iets te verkopen via je website om er geld mee te verdienen.

3. Je hebt vaak standaard overeenkomsten op internet. Ik ben geen jurist, maar zo'n verklaring is ook niet altijd noodzakelijk. Maar dat zou je aan een jurist moeten vragen.

 

1. Ik ben van plan bedrijven te laten betalen voor elke keer als ze een aanvraag willen plaatsen. (soort marktplaats idee) Heb nog niet echt iets concreets kunnen vinden op de site over het eventueel inschrijven bij de kvk bij het starten van zo'n site, maar het lijkt me wel logisch.

 

2. Daarom zou ik wel een betaal systeem aan de site moeten koppelen. Iemand enige ervaring mee?

 

3. Iemand een link naar een goed topic waar dit eventueel ter sprake is gekomen?

Link naar reactie
  • 0

Sorry voor de late reactie, heb een aantal dagen geen internet gehad :(

 

Als ik het goed begrijp wil je een on-line community starten. Dat kan natuurlijk altijd goed uitpakken (kijk maar naar onze vrienden van Hyves ) Als je dit op jouw doelgroep kan richten, en misschien minder community like maakt, maar ook meer de nadruk op achtergrondinformatie, een online agenda van alle events, een online forum, misschien een samenwerkingsverband met bekende merken die de kleding, accessoires leveren voor die sporten? Die spullen ook kunnen verkopen via je site, etc, etc... Tja.. je kan het zo uitgebreid maken als je wilt natuurlijk

 

Dit is idd waar we naar toe willen met de website. Zoals al werd aangegeven zijn er al een aantal sites op het gebied van extreme sporten, maar waar wij ons door willen onderscheiden van de markt is door de vele interactie op de website (denk aan filmpjes uloaden en waarderen, veel leuke acties, forum etc.), het makkelijker te maken om in contact te komen met andere sporters en onbekende plekken makkelijker bereikbaar(/vindbaar) te maken.

 

hoewel ik wel het gevoel heb dat veel beoefenaars van extreme sporten al in groepjes bij elkaar zitten en elkaar ook, om het underground-gevoel te behouden

Het klopt dat dit vaak kleine (underground) groepjes zijn die de sporten beoefenen, maar hier ligt denk ik juist ook de markt. Ik heb zelf jaren lang diverse extreme sporten beoefend, vrijwel altijd in een klein groepje. Niet omdat we het niet graag met andere mensen deden, maar omdat het slechts een vrij kleine groep is die deze sporten beoefend.

Vooral als men naar andere steden gaat, is het leuk om bepaalde 'spots' te bezoeken en contact te leggen met andere mensen.

 

- is met een website bezig zijn dan wel waar je blij van wordt?

Ik vind het wel leuk om met internet te werken, alleen heb ik er totaal geen verstand van. Daarom voeld het prettig om met iemand samen te werken die er veel verstand van heeft, zodat ik me met andere zaken bezig kan houden waar ik goed in ben.

 

ben jij een positieve, energieke gast en is de webbouwer dat ook of is dat een wat minder levendig, minder ondernemend type? (Als diegene dat wel is: gefeliciteerd, super! :-))

Ik barst van de energie (ik denk dat dit mijn sterkste punt is!) en creativiteit.

Toen ik hem vertelde van het idee was hij heel erg enthousiast. Hij heeft mij (terwijl ik het idee aan het uitwerken was) een aantal keer gevraagd hoe ver ik was en wanneer ik met de plannen kwam.

 

 

Stel je niet te afhankelijk op van die webknakker

Hier ben ik ook bang voor, omdat ik er totaal geen verstand van heb. Hoe zou ik ervoor kunnen zorgen dat ik niet te afhankelijk wordt (hij moet tenslotte de site bouwen)?

 

'

Mij lijkt dat wat je wilt aanbieden al te kust en te keur ligt. Ik heb in Googles Maria Tesselschade straat opgeroepen en kreeg 192.000 hits. We leven in een informatiemaatschappij, die informatie die jij wil geven bestaat in duizendevouden

Als ik dit google krijg ik idd veel informatie, maar niks over extreme sporten...

Ik ben het inderdaad met je eens dat veel informatie veelvuldig op internet te vinden valt.

Maar de informatie is vrij beperkt en zeer verspreid over verschillende websites.

 

Al deze feedback heeft me ENORM geholpen! bedankt hiervoor!

 

Groetjes Johan

 

Link naar reactie
  • 0
Mijn eerste reactie is: weet je zeker dat die internetondernemer wel een goeie is?

Ik heb een aantal referenties (voor grote gerenomeerde bedrijven) van hem bekeken en dat zag er erg goed uit.

 

Zijn bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van websites en het hosten daarvan. Hij heeft mij ook toegezegd de website te bouwen en te hosten zonder dat ik daar omkijken naar heb.

 

Voor zijn bedrijf maakt hij geregeld gebruik van advertentiebureaus (zoals Ad-link).

Ook voor mijn bedrijf adviseert hij deze manier...wat zijn jullie meningen hierover?

 

Groetjes johan

Link naar reactie
  • 0

Heel belangrijk is dat de domeinnaam op jouw naam komt te staan! Dit kun je checken op www.sidn.nl . Mocht de hosting niet bevallen kun je altijd overstappen. Als die jongen zo leuk is om de domeinnaam op zijn naam/op zijn bedrijfsnaam te zetten dan heb jij bij conflicten een probleem omdat je niet bij die provider weg kunt.

 

Zoek verder eens naar ervaringen met die webhosting provider van hem, een goeie uptime is belangrijk en aangezien er zo te horen veel 'user generated content' op je site gaat komen is het ook belangrijk dat er minstens een keer in de 24 uur een externe back-up wordt gemaakt (daarbij is het ook belangrijk dat die back-up wordt gemaakt op een computer in een ander datacenter, er zijn ook webhosters waarbij de back-up server recht boven de normale server hangt... als het gebouw in de fik vliegt zijn je back-ups ook weg...)

 

Maak duidelijke afspraken over financiële compensatie bij problemen met de webhosting en laat de webhoster een bepaalde uptime garanderen. Zorg er ook voor dat er in je contract duidelijk wordt gedefinieerd wat 'overmacht' is, er zijn van die lolbroeken die een uptime van %99,99 per jaar garanderen, maar zodra ze die niet halen en jij je compensatie komt halen blijkt opeens dat ergens in je contract staat dat overmacht uitgesloten is en dat alles onder overmacht valt...

 

Betaal niet te weinig voor webhosting, dat bespaart je echt heel heel heel veel gezeik en gedoe. Geen €25 per jaar pakketjes. Ga ook niet in op aanbiedingen als: onbeperkte schijfruimte/onbeperkt dataverkeer. Dat klinkt leuk maar is het niet. Sowieso is NIKS onbeperkt en het grote probleem is dat je niet weet wat voor een capaciteit je zeker weten kunt gebruiken. Als jij voor €30 een account neemt met alles onbeperkt en je zet daar een website op die 10TB dataverkeer per maand gebruikt dan garandeer ik je dat die website er meteen uit lazert. Daarom kun je beter hebben dat een provider je garandeert dat je een bepaalde capaciteit hebt in plaats van gewoon te roepen dat het onbeperkt is, wat gewoon keiharde onzin is.

 

Om een lang verhaal kort te maken: kijk heel erg goed uit in de webhostingwereld. Eigenlijk is die hele branche namelijk behoorlijk naar de klote, er zijn duizenden bedrijven waarvan er duizenden geen goede service bieden. Ik heb zelf heel erg slechte ervaringen met behoorlijk wat hosters ( ik ben bij minstens 6 webhostingbedrijven klant geweest en er is er maar 1 die gewoon echt goed was, grappig detail: dat was verreweg de duurste :) ) dus: kijk uit!

 

Zorg sowieso dat je weet hoe je jouw eigen website moet verhuizen naar een andere webhoster als er iets mis gaat!

 

Succes,

 

hwjd

Makkelijk en snel online boodschappen bestellen? Dat kan bij Thijl!

Twitter | Facebook

Link naar reactie
  • 0
Ik heb een aantal referenties (voor grote gerenomeerde bedrijven) van hem bekeken en dat zag er erg goed uit.

 

Zijn bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van websites en het hosten daarvan. Hij heeft mij ook toegezegd de website te bouwen en te hosten zonder dat ik daar omkijken naar heb.

 

Voor zijn bedrijf maakt hij geregeld gebruik van advertentiebureaus (zoals Ad-link).

Ook voor mijn bedrijf adviseert hij deze manier...wat zijn jullie meningen hierover?

 

Hosten zonder dat je er omkijken naar hebt doen alle kwaliteits-hosting bedrijven. Adverteren op internet kan je enorm helpen om traffic te genereren. Wellicht is Google Adwords interessant voor je.

 

Om een goede vergelijking te maken zou je eerst eens heel goed pakket van eisen (business requiremens) op papier moeten zetten. Een goede it-er kan hier dan een functioneel ontwerp van maken (zie dit als een tekening van de architect) en dit kan dan als basis dienen om meerdere offertes op te vragen die je dan met elkaar kunt vergelijken.

Anders blijft het appels met peren vergelijken en dien je af te gaan op onderbuikgevoelens, intuitie en meer van dat soort subjectieve methodes!

CompuBase Drupal CMS

Link naar reactie
  • 0

Ja klopt. Je betaald bizar veel voor dat kleine beetje (denk ik) maar uiteraard bepaald de hoeveelheid dataverkeer wat nou echt een eerlijke prijs is. Opslagruimte kost (zeker tegenwoordig) helemaal niet zoveel meer, dus 15 of 150 foto's zou niet het verschil moeten zijn. Maar of deze 10 of 100.000 keer per dag bekeken worden is belangrijker.

 

Maar ik gok dat het wel 3 of 4 keer goedkoper moet kunnen.

Link naar reactie
  • 0

Ik blijk een businnes pakket te hebben met 500 mb opslag ruimte....dit krijg ik vanmorgen van www.uniserver.nl te horen. Terwijl ik maar een stuk of 15 pagina's heb met 20 tal foto's. Ik heb naast de gewone .www. mijndomeinnaam.info extentie ook een eu. te hebben. en hier betaal ik 300 incl per jaar voor. Hooguit wordt ik een paar keerper dag bekeken...moet ik daarvoor zón groot pakket hebben? Dit is volgens mij dus veels te veel.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Dus ik ga mijn pakket snel terug draaien...ik heb al betaald t/m November...ik ga dus in Augustus de boel terug draaien.

 

Jammer dat zulke bedrijven misbruik maken van de onwetendheid, want ik heb heel duidelijk aangegeven hoe en de wat over de website. Ik betaal dus al 3 jaar teveel >:(

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 239 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.