• 0

17 Jarige heeft advies nodig

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Maikel en ik ben 17 jaar, zit in klas 4vmbo. Dit is dus mijn examenjaar, maar ik zit met een klein probleempje namelijk dat ik altijd dacht dat ik iets in de computerbranche wilde gaan doen maar nu het eenmaal zo ver is dat ik daarvoor naar een andere school ga, besef ik dat het toch niet is wat ik precies wil gaan doen.

 

Ik zit wel veel achter de computer en weet er ook wel veel vanaf, maar wil er niet echt mijn beroep van maken. Nu had ik het hier gisteren met mijn moeder over en die zei: "wat wil je dan gaan doen?". Ik antwoordde dat het mijn droom is om een eigen scooter winkel te beginnen. Mijn moeder antwoordde daarop dat ik er misschien de kost niet mee zou kunnen verdienen. En dat ik nog wel jong was. Dus we kwamen er niet aan uit hoe ik het allemaal moest gaan aanpakken. Vandaar dat ik vandaag op zoek ben gegaan naar informatie op het internet. Als eerste kwam ik op dit forum, en het lijkt me dat ik er veel advies kan krijgen / opdoen.

 

Mijn vraag is nu dus: Ik ben 17 jaar en kan daarom nog geen eigen bedrijf opzetten, ik wil niet verder gaan in de computerbranche maar weet geen andere oplossing. Wat raden jullie mij dus aan? Kwa opleiding etc.

 

P.s Mijn moeder zei wel dat ik met iemand samen kon gaan doen, maar ik heb van mijn neef geleerd dat het werken met een campagnon ook niet alles is. Hij heeft er namelijk ook problemen mee gehad.

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Om een bedrijf op te kunnen richten moet je meerderjarig zijn, of je ouders moeten garant willen staan voor je bedrijf.

 

1 Ding wat ik nog zou moeten navragen is, hoe ik aan de adressen van leveranciers kom, want nu zou ik naar bestaande websites gaan die hetzelfde doen en dan daar bestellen.

 

Ja, ik zou in ieder geval ook proberen het direct bij de fabrikant in te kopen. Grote kans dat je dat niet lukt omdat je maar kleine hoeveelheden nodig hebt, maar je zou het altijd kunnen proberen.

 

Maar dan zouden de mensen bij mij duurder uit zijn omdat ik hun nog verzendkosten moet betalen. (Hier heb ik dus nog wat informatie over nodig)

 

Je kunt de producten neem ik aan goedkoper inkopen als onderneming en je zou genoegen kunnen nemen met een kleinere marge.

 

Link naar reactie
  • 0
Maar dan zouden de mensen bij mij duurder uit zijn omdat ik hun nog verzendkosten moet betalen. (Hier heb ik dus nog wat informatie over nodig)

 

Je kunt de producten neem ik aan goedkoper inkopen als onderneming en je zou genoegen kunnen nemen met een kleinere marge.

 

Hiermee bedoelde ik dat ik nog geen leveranciers wist, en dat ik ze dan via het internet zou bestellen op dezelfde manier als dat ik dan zou doen, weet niet of je het snapt, maar ik zou ze dan zeg maar kopen bij www.easyparts.nl waar ik zelf verzendkosten moet betalen en zo zou ik het artikel dus duurder moeten verkopen.

 

Maar wat ik nu in ieder geval bijna zeker weet is dat ik met een website ga beginnen, zo contacten leg met leveranciers en meer kennis op doe van producten etc. Morgen even kijken voor domein en andere zaken.

 

Tips voor goede maar goedkope hosting? Alles is welkom.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Maikel,

 

Nog een andere tip. Zorg ervoor dat je je onderscheid van je concurrenten. Hoe? Je noemde zelf het feit dat personen ook direct op andere sites de producten kunnen bestellen bij de leverancier. Maar waarom doen ze dat niet? Omdat ze van de "expert" willen horen wat goed is en wat ze bij de huidige scooter kunnen gebruiken, etc. En lang niet alle producten kun je volgens mij direct bij de leverancier bestellen. Als je dit nu vertaald naar je website, dan kun je daar referenties, ideeen en tips geven over nieuwe accesoires voor scooters (maak een soort weblog bijvoorbeeld en een sectie met omschrijvingen van onderdelen). Ik heb het idee dat je zelf daar wel redelijk veel van af weet, dus met die kennis zit het wel goed. En zorg er voor bij te blijven leren (maar dat had je zelf ook wel door merkte ik....)

 

Zorg er voor dat je goede en duidelijke informatie geeft en link dit door naar je eigen webshop. Op deze manier kun je EN ervaring opdoen met ondernemen EN je gebruikt jou twee interesse gebieden, scooters en computers/internet om iets extra's aan te bieden.

 

Vind je dit wat?

 

Succes in ieder geval met wat je ook gaat doen!

 

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
  • 0

Tuurlijk vind ik dat wat, ik was al zoiets van plan. Niet helemaal precies maar wel zo ongeveer.

 

Ik wilde een soort van help sectie op de website maken, waarbij mensen vragen kunnen stellen over van alles en nog wat. Dan probeer ik het eerst zelf uit te zoeken en anders ga ik ervoor bellen etc. Alle vragen die al gesteld zijn zet ik dan in een aparte sectie met de uitgewerkte antwoorden erbij ;)

 

Maar is dus wederom een goed idee, en deze heb ik zeker weer in mijn kladblok opgeslagen. Bedankt.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Sorry voor dubbelpost, maar ik vond het niet passen in dezelfde post.

 

Ik had de vraag over welke opleiding op scooter-freaks.nl gesteld, en er kwamen een aantal antwoorden. 1 daarvan zou ik hiervan weer meer informatie over hebben:

 

k'Zou als'k jou was eerst m'n middenstandsdiploma gaan halen ofzo.

 

Geloof mij, je kan echt niet zomaar een scooterwinkel

of zelfs maar een website beginnen, of je moet gewoon

flink geld teveel hebben ofzo!? :-\

 

:o Crediteuren, debiteuren, jaarrekening, balans, btw, verzekeringen :o

 

Hoe moet ik al die zaken gaan aanpakken? En moet ik niet naar de kvk

Link naar reactie
  • 0

Actie ondernemen dude. Gewoon de phone pakken en de KVK bellen. (daar moet je trouwens inderdaad naartoe)

 

Je kan ook de belastingdienst eens bellen.

 

Je instelling moet nu zijn: "doen doen doen" oftewel, vraag? Ga direct naar de bron waar jij denkt het antwoord te kunnen halen. Trap die deuren open, laat er wat vonken vanaf springen!

 

Je telefoon en je email account stellen je in staat om met de hele wereld in contact te komen. Kom je er niet doorheen of maak je een fout? Leer ervan en probeer het op een andere manier.

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie
  • 0

Domein en hosting heb ik al geregeld. Ben nu de webshop aan het bouwen, site layout heb ik ook al klaar. die online shop zal nog wel even duren, komt mede omdat ik nog geen prijzen heb van leveranciers. een leverancier van gianelli heb ik al wel gevonden en moet ik nog bellen/mailen en vragen of ze ook aan mij zouden kunnen leveren.

 

* Ik moet dus nog een standaardbrief opstellen die ik naar leveranciers stuur.

 

* Kvk bellen

 

* Webshop zo compleet mogelijk maken

* Misschien een kleine Sponsor zoeken.

 

En hoe ga ik dat allemaal oplossen met: Crediteuren, debiteuren, jaarrekening, balans en btw

Link naar reactie
  • 0

Inschrijven bij de kvk kost ook al 100euro. Hosting + domein ook 100 euro.

 

Ik kan nu wel website maken, inschrijven bij kvk maar dan heb ik nog steeds niks. Ik denk dat ik van tevoren eerst alles klaar moet hebben voor ik dit allemaal doe. Dus alle leveranciers, website af, sponsor, reclame.

 

Dus ik ga nu even een lijstje maken en alles op een rijtje zetten. Ik moet ook nog meer te weten komen over al die dingen voordat ik een prijs kan vaststellen. Eerlijk gezegt heb ik daar niet eens bij stilgestaan. Ik dacht gewoon ik bied die producten aan voor iets meer dan dat ik ze krijg van de leverancier en klaar :P

 

Maar ik moet dus nog een hoop doen.

 

Wat is trouwens syntens

Link naar reactie
  • 0

Even alles op een rijtje:

 

Ik weet welke opleiding ik moet gaan volgen en waar. Namelijk de opleiding motorvoertuigentechniek op het zoomvlietcollege of markiezaat college.

 

"Mijn" website www.scooteronderdelen.biz wil ik voornamelijk gaan gebruiken als webshop voor scooteronderdelen. Ook komt er een vragen sectie op, als eerder genoemd in deze thread. 3 Problemen die optreden zijn; Ik moet me inschrijven bij de kvk. (op zich niet zo een probleem hoef alleen maar handlichting aan te vragen bij de kantonrechter).

 

Ik zou een geldbedrag moeten hebben voor aanschaf van de producten die de mensen bestellen. Overigens krijg ik deze na betaling weer terug.

 

En ik weet nog niet genoeg over crediteuren, debiteuren, jaarrekening, balans, btw om mijn prijzen vast te kunnen stellen.

 

Hoe zou ik mijn 2e probleem het beste kunnen oplossen?

 

En probleem 3?

Misschien een cursus die ik buiten mijn opleiding om kan volgen over de zaken van probleem 3? Of zou ik hierover advies kunnen vragen aan mijn economie leraar

 

Nogmaals bedankt iedereen voor jullie ideeen en tips, en natuurlijk alle hulp.

Link naar reactie
  • 0

"Mijn" website www.scooteronderdelen.biz wil ik voornamelijk gaan gebruiken als webshop voor scooteronderdelen.

 

als je zeker weet dat je dit domein wilt gebruiken zorg dan dat je 'm snel registreert voordat iemand anders dat doet. betaal sowieso nooit meer dan €12 euro voor een domeinregistratie. www.joker.com

maar het kan zelfs nog goedkoper, maar ja, die paar euros maakt ook niet veel uit. joker.com is heel betrouwbaar en heb ik zelf van hun services in het verleden ook een lange tijd goed gebruik van gemaakt.

 

voor hosting moet je maar eens bij netbuy kijken, die bieden het meest voor het minste geld. en hun service is ook goed gebleken uit mijn ervaring. en ze zijn zoals ik zie goedkoper dan yourhosting.nl waar jij het over had.

 

ps. weet je wel zeker dat je een .biz domein wilt, want in de mond ligt .biz gewoon niet goed. ik zou als ik jou was voor een .nl of .com domein gaan. dit kent iedereen en stel dat mensen gaan zoeken op internet naar jou en ze weten je naam niet dan tikken ze eerder .com en .nl in dan .biz

 

good luck en als je nog iets over internet/ict wilt weten dan hoor ik het wel.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het domein + hosting al geregeld, en ik denk dat ik op geen plaats goedkoper uit ben dan waar ik dat nu heb gedaan.

 

Setup Kosten Nee

Inclusief Domeinnaam Ja (t.w.v. €40,-)

Ruimte voor Pagina 100 mb

Dataverkeer Onbeperkt*

Pop3 email Account 10

 

De kosten zijn voor een jaar hosting + domein €107

Het meestal 1 dag voor een .biz domein actief is zeiden ze.

 

En wat je zei over dat zoeken naar mijn domein, ik zal hem proberen toe te voegen bij zoveel mogelijk zoekmachines, en wat ik meestal krijg is als ik bijvoorbeeld .com intyp en die bestaat niet kom ik bij msn en staat er dat .nl wel bestaat enzo.

 

In ieder geval bedankt voor je hulp i.v.m hosting adressen.

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

En ik weet nog niet genoeg over crediteuren, debiteuren, jaarrekening, balans, btw om mijn prijzen vast te kunnen stellen.

 

Je kan eens met een account bij je in de buurt praten?

 

Voor je businessplan heb je inderdaad ook een overzicht van financiën en je begroting nodig.

Wellicht dat deze info incl. begrotingen e.d. je een stapje verder brengt ?

 

En ook in andere topics in dit forum staat veel informatie hierover.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Bedankt Kermie,

 

ik zal er zometeens eens even een kijkje nemen, ik heb al 2 sponsors geregeld ;) en ben nu met de 3e bezig.

 

Meeste sponsors zijn met diensten maar daar ben ik ook heel blij mee.

 

Ik heb ook contact opgenomen met kvk. Over wat ik precies allemaal moet meenemen, en zal vandaag de hele dag op zoek gaan naar leveranciers. Ik heb hier een programma gevonden wat me wel interessant leek ook voor andere mensen op dit forum.

 

Je zou er eens een kijkje kunnen nemen: http://www.rtbo.net

 

Leveranciers is dus het enige wat ik nog nodig heb om mijn webshop + website af te maken, dus ik hoop dat ik vandaag geluk zal hebben

 

Nogmaals bedankt.

Link naar reactie
  • 0

Ik voel me helemaal gelukkig nu :) iedereen steunt me en helpt me met vanalles en nog wat.

 

Ik ben nu met 123sticker.nl aan het onderhandelen om een aantal stickers te laten drukken in ruil voor reclame op mijn website.

 

Ook heeft annedien ideeen, en ik heb een voorstel gedaan aan haar, maar ze heeft het druk.

 

Ik heb het druk nu, dus later nog meer over de stand van zaken :)

Link naar reactie
  • 0

Heb eigenlijk nog 2 grote problemen, en als ik de ene niet opgelost heb kan ik de andere ook niet ogelost krijgen :)

 

Ik heb dus nog steeds geen leveranciers gevonden, en als ik die heb gevonden zou ik geld moeten hebben om hen die onderdelen te betalen, overigens zoals ik al had gezegt krijg ik dat geld wel weer terug als ik de betaling heb ontvangen van de klanten maar toch moet ik het voorschieten, het zal wel even gaan, maar als er meteen een hoop dingen worden besteld heb ik het ook niet meer :)

 

Daarvoor zou ik misschien de familie rond kunnen gaan dat die allemaal 100euro lappen ofzo ( grote familie ) en dat ze binnen een maand 120 terug krijgen :P

 

En zonder deze 2 problemen kan ik de website ook nog niet online zetten, omdat ik nog geen prijzen kan maken.

Link naar reactie
  • 0

Sponsor voor stickers heb ik gevonden: woohoo ben blij :)

 

Hey,

 

Bestel dat wat je hebben wilt maar op onze website.

Geef als banknummer [beschermd] in en als rekeninghouder '[beschermd]'

 

Ik maak het bedrag dan € 0,00 en hoop dat je een leuke banner van ons plaatst op je website.

Deze kun je vinden op : www.123sticker.nl/banner

 

Wel even de banner kopiëren naar je eigen server en dan linken naar : www.123sticker.nl

 

Groeten,

 

Mischa

 

Link naar reactie
  • 0

Leuk voor je man.

 

M.b.t. die andere vraag die je had. Ik zou proberen zelf niks voor te schieten. Wat nou als jij een x aantal onderdelen hebt gekocht en je klant besluit om de aankoop niet door te laten gaan?

 

Laat je klant vooruit betalen en gebruik zijn/haar geld. Dat minimalizeerd jouw risico's.

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie
  • 0

Het minimalizeerd mijn risico's inderdaad, maar de levertijd zal wel langer worden hierdoor, omdat ik het geld eerst van de klant moet ontvangen voordat ik het producht kan bestellen. En sommige mensen vertrouwen dit ook niet helemaal.

Link naar reactie
  • 0

Even een update, stand van zaken:

 

 

Maandag naar de kvk.

Btw nummer aanvragen

Leverancier bellen ( heb inmiddels 5 leveranciers ) maar ze doen niks zonder dat je ingeschreven bent

 

Zodra ik dan de prijlijsten heb, zo snel mogelijk website afmaken. Met hulp van iemand die me gratis hulp aan bied. ( bedankt cristian )

 

Dan zou ik nog 1 ding moeten weten nl; of ik een boekhouder nodig heb, want ik weet niet hoe het zit met de btw en alles, en hoeveel ik op de prijs moet doen om geen verlies te leiden i.v.m btw en aftrekposten

 

Iedereen nogmaals bedankt voor de tips en ideeen, en ik hoop dat ik het allemaal rond krijg. " 10% korting voor jullie ;) "

Link naar reactie
  • 0

Hey nog een aantal vraagjes van mijn moeder uit, voordat ze met me naar de kvk wil gaan.

 

Ze vraagt hoe het zit met mijn studiefinanciering, en verzekering.

 

Ik hoop dat jullie hier zo snel morgelijk op kunnen antwoorden

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 153 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.