• 0

Hoe alles regelen TER VOORKOMING faillissement? [lees maar eens......]

ik vertrouw tegenwoordig iets meer mensen op Hl dan enkele weken gelden. Zowieso is het in mijn situatie even niet makkelijk iedereen te vertrouwen, maar ik heb op HL al zoveel geleerd....

 

Nou, ik heet dus Marcel, ben 36 jaar (echte leeftijd 63 voor mijn gevoel) getrouwd, en 2, eigenlijk 3 kindjes.

Ben begonnen in 2000 met de overname van een zonnestudio met prullaria, puur omdat ik de winkelruimte nodig had. Uitverkoop gehouden en kantoorvakhandel begonnen. Maar dan de echte, de betere. Géén Bruna achtig iets, maar waar je als bedrijf ook terecht kunt voor bijv. dozen enveloppen, inbindringen e.d. Insteek : pakjes enveloppen e.d kun je ook bij de Hema krijgen, maar voor het betere goed hoef je niet naar de groothandel, hebben we ook hier ! Na 2 jaar een aanbod gekregen een nog te verbouwen winkel te gaan huren. Huurbaas moest dus op voorhand al een huurder hebben. Wij huurden privé al boven zijn toko dus link was snel gelegd. Lang verhaal, zeer kort, relatie tussen hem en ons is vrij snel naar de klote gegaan. Op het moment van de heropening (want het is toch allemaal doorgegaan) zijn wij ons eerste kindje verloren na 9 maanden zwangerschap, overleed 4 uur vooraf. Hier hele grote tik mee gehad. Deze tik icm een te snelle verhuis, was er zakelijk eigenlijk nog niet aan toe, heeft heel veel geld en klanten gekost.

 

Zakelijk, volgens de papieren ging het vrij aardig : Omzet 100K, 150K, 250K enzovoorts met sprongetjes van 0,5 jaar ! De planning was vorig jaar de 4 ton te halen en plannen genoeg om uit te breiden ! 1 ding zat ons nog steeds niet lekker.... hoe kunnen wij nu, volgens de cijfers en acc. goed draaien, maar we kunnen geen droog brood kopen ? Waar doe ik iets fout ? Nog nooit geen echt salaris mee naar huis genomen (wel wat privé opnamen natuurlijk, jaarbasis 12000) maar niet iets waar ik 100 uur voor werk...

 

Crediteuren blijven oplopen... Grootste leverancier is het beu en gooit er uiteindelijk een leveringsstop in : niet gek hoor : 25.000 achterstand.... Ook de bank begint ineens te piepen : na jaren van de ene bedrijfsadviseur na de andere, kwam er ineens iemand die wel mijn rapporten las (stuurde ik altijd netjes in) in diezelfde week zat ik dus bij kredietrisico management !

 

Mijn acc. moest mee, en heeft daar alleen maar lopen schelden en tieren. De bank had fouten gemaakt door geen controle en dat kon hem niet verweten worden. Al met al, na een uur weer buiten en een bedenktijd van 5 dagen : of je trekt zelf de stekker eruit of de bank doet dit....

 

Volgende dag een feestje en loop iemand tegen het lijf welke regelmatig directeur wordt van bedrijven... een soort van de Nieuwenhuizen...(ken je hem ?) hij gaat mij helpen. Ook een oom van mijn vrouw (John) is acc. en gaat mee in de boeken. Beide komen tot de conclusie dat er iets rammelt....wat weten we niet precies, maar we hebben voldoende bewijzen om naar acc. te gaan. Wederom is hij helemaal over de pis, en hij heeft dag daarna alle contact verbroken. Geen jaarcijfers, salarisadm. BTW of loonaangifte meer, basta...

Ook mijn boekhouding kreeg ik pas terug na ondertekening van kwijtschelding van.....(???)

 

Nieuwe boekhouding opgestart en i.i.g. nog een dijk teveel betaalde BTW teruggevorderd tot 2004. Ook cijfers dus opnieuw ingeboekt. Kassastrookje voor kassastrookje... De cijfers die er daarna uitrolde waren eigenlijk zo dramatisch dat deze 2 heren al adviseerden per direct te stoppen.

 

Maar ja, een ondernemer blijft knokken en probeert nog ergens een lichtpuntje te zien.

 

Wederom (ja inderdaad) een BBZ aangevraagd en deze is afgekeurd omdat men de cijfers niet vertrouwde. Letterlijk : "er is ons al jaren een geflatteerde boekhouding voorgespiegeld".......

(IMK)

 

Toen ook nog maar effe ondernemersklankbord ingeschakeld en die sloeg ook na 10 minuten zijn dossier dicht en gaf het advies faill. aan te vragen.....

 

De beslissing wordt genomen : we kappen ermee... alles wijst erop dat ik ong. voor 300,00 per maand sta te werken. Er moet gewoon zwaar geld bij. Dit kan en mag ik mijn gezin niet aandoen...

 

En nu ? Stoppen, maar hoe ????

 

Ik wil er natuurlijk zo goed mogelijk uitkomen en er zitten nogal wat haken en ogen in de loop der jaren( verpanding, leningen, eigendomsrecht, mede ondertekenign echtgenote, huwelijkse voorwaarden getrouwd enz.)

 

Niemand, maar dan ook écht niemand kan je helpen : ik wil stoppen : HELP !

 

KvK : euh, ja, we kunnen je helpen met uitschrijven, verder niets

IMK : daar zijn we niet voor

Gemeente ; tent dicht, uitschrijven KvK, en bijstand komen aanvragen, proberen we je de schuldsanering in te doen, maar dat kan alleen maar wanneer je weer privé persoon bent.

 

Dit kan ik (gevoelsmatig) niet maken. Ik ben een zeer bekend persoon en ga niet met de staart tussen de benen de hut dichtgooien en pleite... verrek ik !

 

Dan maar naar de bank. "luister, ik loop al 4 dagen te shoppen met cijfers om de toko dicht te gooien, het lukt me niet, hier zijn de cijfers, het is aan jullie !"

 

10 Minuten later stond ik weer met lege handen en een "succes ermee" buiten... Kun je je dit voorstellen ?

 

Gelukkig via HL iemand ontmoet die mij momenteel geweldig begeleidt. Leveranciers zijn effe rustig, alleen de bank staat op achterste poten, maar ja, er valt bij ons toch niets te halen....

 

Heel traject uitgestippeld, ben een halve jurist geworden en ben vechtende om niet failliet te gaan en uit de WSNP te blijven. Papieren hiervoor gaan morgen wel de deur uit, kan het altijd nog terugdraaien.

 

 

WOW,,,, dit was effe in tien min. rap typen !!! Dit was de grote verhaal lijn.... Misschien komt er nog wel aanvulling, misschien moest ik gewoon effe mijn verhaal kwijt...!

 

 

"Down" / Marcel

 

[Verandering: Titel aangepast voor het beter vindbaar maken op HL.nl]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

reus 3 november 2008 Re:Hoe alles regelen na faillissement? [lees maar eens......] Fijn dat je het zelf ook inziet.....

 

The end.... ;)

 

Inhoudelijk is dit zeker een leerzaam verhaal, wat mij betreft hoef je nog niet te stoppen als er aanvullingen zijn en nieuwe ontwikkelingen. Ook het menselijke achter het verhaal is belangrijk voor veel mensen om eens mee te krijgen. Een faillisement is geen schande, maar is juist een wijze les en zou in NL flink wat normaler benaderd mogen worden (wat ook één van de redenen is om HL te starten trouwens)!

Link naar reactie
  • 0
Cyber Security Adviseur
Cyber Security Adviseur

zomaar een vraagje tussendoor :

 

Is dit eigenlijk wel iets waarop de ondernemer zit te wachten ?

Zeker. Nog los van het feit dat - volgens mij - de hele community hier met jou meeleeft, verdwijnen dit soort zaken juist veel te vaak in het duister.

 

Succesverhalen wordt altijd breed uitgemeten, maar het verhaal van hoe het verder moet als het echt niet meer gaat lees je helaas veel te weinig.

 

Ga aub door!

Link naar reactie
  • 0

zomaar een vraagje tussendoor :

 

Is dit eigenlijk wel iets waarop de ondernemer zit te wachten ? Het is eigenlijk een forum van en dóór ondernemers en ik zit hier gewoon mijn "dagboek"bij te houden.... ik heb geen "blog" of site of zo, dus dit is "my only way UP (ofout) "

 

Maar.... volgens mij niet gebruiklijk ...

 

:P

 

Ga door! Ik ben ervan overtuigd dat het voor zowel jou als de 100.000-en lezers leerzaam, nuttig en louterend is.

Mijn respect heb je!

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

Karen, Cristine, Maarten, Karel, Mikkie, Ruben Fred, Frans en alle anderen.... Moet eens voor de "grap" pagina 1 weer eeens lezen. Net gedaan, en je begrijpt niet wat er in zo'n korte tijd gebeurt...

 

Ik voel helemaal met je mee. Maar je kunt het zo zien: je hebt een partner en je krijgt 130 euro per maand. Dat is nog anders dan een alleenstaande ondernemer die zelfs die 130 euro niet krijgt. En daar ken ik er minstens twee van.

 

 

Link naar reactie
  • 3

Groot nieuws, en Marcel heeft de eer aan mij gelaten om het onze HigherLevel vrienden te vertellen.

 

Drie maanden geleden zijn we begonnen met een insolventieinterventie. Een duur woord voor schulden wegwerken. Een hele belangrijke stap hierin was om de grootste schuldeiser (de bank met ca. 60%) mee te krijgen in het crediteurenakkoord. Vanochtend heb ik de bank gesproken....

 

DE BANK IS AKKOORD MET EEN BETALING TEGEN FINALE KWIJTING!

 

Hiermee is de weg geopend om de overige crediteuren aan te schrijven. De kans op een succesvolle afronding van het traject is hiermee gestegen tot 90%. Al is het nu 11:05, ik gooi zo even een Joseph Guy in mijn koffie om het te vieren.

 

Hoewel "vieren" misschien geen goede omschrijving is, schuldsanering kent tenslotte alleen maar verliezers. De ecomomische schade is erg groot. Maar het is wel een belangrijk moment in een proces waarin de crediteuren zo veel mogelijk van hun geld terug kunnen zien. En dat was tenslotte een belangrijk uitgangspunt.

 

En nu eerst koffie (met Joseph Guy).

Link naar reactie
  • 0

Complimenten.

 

@down, zolang je hier in dit topic blijft schrijven blijf ik het lezen.

Je zou eens naar de teller moeten kijken die het aantal keren aangeeft dat dit topic door iemand is gelezen.

Op dit moment is dit topic 5974 keer gelezen en is dit de 111e reactie in dit topic !

Link naar reactie
  • 0

Bedankt alvast voor jullie steun allemaal. Hoewel felicitaties inderdaad (zoals Ruben zei) niet helemaal op zijn plaats zijn, neem ik ze toch dankbaar in ontvangst.

 

We zijn er natuurlijk nog lang niet, maar het is een verrekte lekkere opsteker ;)

 

We hebben nog een paar kwaaie weken/maanden en crediteuren te gaan, maar dit zet je even terug op de rails. Zoals jullie mij ook regelmatig terug op de rails zetten...!

 

Nou, vooruit dan, ...... ik hou jullie op de hoogte ! ;)

 

 

Link naar reactie
  • 0
Cyber Security Adviseur
Cyber Security Adviseur

Hiermee is de weg geopend om de overige crediteuren aan te schrijven. De kans op een succesvolle afronding van het traject is hiermee gestegen tot 90%. Al is het nu 11:05, ik gooi zo even een Joseph Guy in mijn koffie om het te vieren.

Is die 90% met inbegrip van een mogelijk dwangakkoord?

 

In ieder geval: well done, dikke reus!

Link naar reactie
  • 0

@down: vooral doorgaan met schrijven. We zitten hier met zijn allen om te helpen maar ook soms om een eigen ei kwijt te kunnen, als dat helpt, vooral doen! Wie niet lezen wil....die slaat maar over.

 

Veel succes om tot een geslaagde afronding te komen! En houd ons vooral op de hoogte.

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
  • 1

Hele zware avond en nacht gehad....

Waarom ? Geen idee.... Had eigenlijk een soort van "feestdag" moeten zijn.

 

Misschien was het wel een stukje ontlading ofzo wat er uit kwam.

 

In ieder geval vanochtend besloten er vanaf nu ECHT voor te gaan ! Verd.... Schop onder je kont en zet jezelf terug op de rails !

 

Ben, sinds ik thuis zit, zo'n week of 6,7 nu, niet meer in het centrum geweest. Kinderen worden met omweg naar school en KDV gebracht e.d.

Maar vanochtend ging het dus anders... heb de normale weg gefiets, vriendelijk gezwaaid en gelachen naar iedereen, en ben voor het eerst dus langs "mijn" toko gekomen....

Daar is men druk bezig, binnenkort opening.

 

Mijn god, wat deed dit zeer........ En toch was dit goed volgens mij. Effe een traan weggeveegd, en langzaam terug naar huis gefietst. Paar paracetamolletjes voor het zware hoofd en een verse pot koffie...

 

Gelijk begonnen met ruimen, zodat ik inderdaad aan die nieuwe start kan gaan beginnen ! 10 minuten later belde voor de eerste maal het uitzendbureau ! Of ik morgen en vrijdag kan komen werken ! Als dat geen toeval is, het moest gewoon zo zijn !

 

Ik was zo ontzettend overdonderd, dat ik hem echt even terug moest bellen. Wie brengt kinderen naar school, lunchpakketje, voor het eerst sinds jááááren weer anders "werken" .... Kun je je voorstellen ?

Maar binnen 2 minuten, was ik eruit : Het is even doodeng, maar daarna weet je niet beter, eens moet toch de eerste keer zijn, dus DOEN !

 

Heeft het bedrijf 3 uitzendbureau's ingeschakeld en was het baantje dus al vergeven. Wel gelijk aangegeven dat ik dus nu niet meer hoef na te denken, maar dat ik er ben, bij iedere volgende oproep....!

 

 

Link naar reactie
  • 0

Voor iedereen die nog op een reactie zit te wachten : StevenK, Christine, Karen, Karel, Ruben, Karel, Frans, enzovoorts (voornamelijk via PM)

mijn dochtertje (1,5 jaar is) godsgruwelijk ziek, en nu ben ik dus effe wél blij dat ik thuis rondloop. Momenteel bijna 42 graden koorts, gisteren naar huisarts ivm bloed uit oor, maar nu even rustig. Even genoeg. Nu slaapt ze net (en moeder en andere dochter ook net....) dus effe wat tikken. (even pauze zeg maar.. ;) :P)

 

Algemene opmerking : Bedankt, zolang ik beneden kan blijven probeer ik even te reagerren !

(weet niet hoe "edit" moet)

 

Die is trouwens leuk : As long as I kan stay DOWN, I'll be there.... (Zeer vrije vertaling)

 

(echt waar heel per ongeluk !! ;D)

 

 

Link naar reactie
  • 0

Kleine gup nog steeds kl.... weet niet wat aan de hand... eet al 4 dagen niet, hoge koorts, maar ja, door onze achtergrond zijn wij bij huisarts eb huisartesnepost gekenmerkt als "zeer verontruste ouders".. (door onze achtergrond ivm met die eerste gup) ....te belachelijk voor woorden... >:(

 

Maar... ik heb vanochtend ( via uitzendbureau ) gewerkt, morgen om 9.30 een soll. gesprek en er volgen er nog meer !!!!

 

:-\ Dankzij Christine & Karen "de Ondernemerskalender" ontvangen, was er heel blij mee.... Mijn vrouw had zoiets : Wat moet je er mee, je bent toch geen ondernemer meer...... :P :-\ :'(

Link naar reactie
  • 0

Kleine gup nog steeds kl.... weet niet wat aan de hand... eet al 4 dagen niet, hoge koorts, maar ja, door onze achtergrond zijn wij bij huisarts eb huisartesnepost gekenmerkt als "zeer verontruste ouders".. (door onze achtergrond ivm met die eerste gup) ....te belachelijk voor woorden... >:(

 

Laat je niks opspelden door die lui, alleen ouders kennen hun kind echt, als jouw gevoel zegt dat er iets niet goed zit dan is dat zo. Wat kan jou het uiteindelijk schelen wat ze over je zeggen als het om de gezondheid van je kind gaat.

 

4 dagen hoge koorts en niet eten is best heftig, stoppen jullie er wel genoeg drinken in ?

Link naar reactie
  • 0

Mijn vrouw had zoiets : Wat moet je er mee, je bent toch geen ondernemer meer...... :P :-\ :'(

 

Het blijkt dat als je eenmaal ondernemer bent je dat altijd blijft. Je kan nog zo in loondienst zijn, maar je mindset blijft die van een ondernemer. Daarom willen bedrijven niet ex-ondernemers aannemen: ze zijn bang dat die na korte tijd weer de kriebels krijgen en zelf gaan ondernemen.

 

En blijf naar de dokter gaan met je kind, beter te vaak dan een keer te weinig. Weet er alles van......

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 263 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.