• 0

Hoe alles regelen TER VOORKOMING faillissement? [lees maar eens......]

ik vertrouw tegenwoordig iets meer mensen op Hl dan enkele weken gelden. Zowieso is het in mijn situatie even niet makkelijk iedereen te vertrouwen, maar ik heb op HL al zoveel geleerd....

 

Nou, ik heet dus Marcel, ben 36 jaar (echte leeftijd 63 voor mijn gevoel) getrouwd, en 2, eigenlijk 3 kindjes.

Ben begonnen in 2000 met de overname van een zonnestudio met prullaria, puur omdat ik de winkelruimte nodig had. Uitverkoop gehouden en kantoorvakhandel begonnen. Maar dan de echte, de betere. Géén Bruna achtig iets, maar waar je als bedrijf ook terecht kunt voor bijv. dozen enveloppen, inbindringen e.d. Insteek : pakjes enveloppen e.d kun je ook bij de Hema krijgen, maar voor het betere goed hoef je niet naar de groothandel, hebben we ook hier ! Na 2 jaar een aanbod gekregen een nog te verbouwen winkel te gaan huren. Huurbaas moest dus op voorhand al een huurder hebben. Wij huurden privé al boven zijn toko dus link was snel gelegd. Lang verhaal, zeer kort, relatie tussen hem en ons is vrij snel naar de klote gegaan. Op het moment van de heropening (want het is toch allemaal doorgegaan) zijn wij ons eerste kindje verloren na 9 maanden zwangerschap, overleed 4 uur vooraf. Hier hele grote tik mee gehad. Deze tik icm een te snelle verhuis, was er zakelijk eigenlijk nog niet aan toe, heeft heel veel geld en klanten gekost.

 

Zakelijk, volgens de papieren ging het vrij aardig : Omzet 100K, 150K, 250K enzovoorts met sprongetjes van 0,5 jaar ! De planning was vorig jaar de 4 ton te halen en plannen genoeg om uit te breiden ! 1 ding zat ons nog steeds niet lekker.... hoe kunnen wij nu, volgens de cijfers en acc. goed draaien, maar we kunnen geen droog brood kopen ? Waar doe ik iets fout ? Nog nooit geen echt salaris mee naar huis genomen (wel wat privé opnamen natuurlijk, jaarbasis 12000) maar niet iets waar ik 100 uur voor werk...

 

Crediteuren blijven oplopen... Grootste leverancier is het beu en gooit er uiteindelijk een leveringsstop in : niet gek hoor : 25.000 achterstand.... Ook de bank begint ineens te piepen : na jaren van de ene bedrijfsadviseur na de andere, kwam er ineens iemand die wel mijn rapporten las (stuurde ik altijd netjes in) in diezelfde week zat ik dus bij kredietrisico management !

 

Mijn acc. moest mee, en heeft daar alleen maar lopen schelden en tieren. De bank had fouten gemaakt door geen controle en dat kon hem niet verweten worden. Al met al, na een uur weer buiten en een bedenktijd van 5 dagen : of je trekt zelf de stekker eruit of de bank doet dit....

 

Volgende dag een feestje en loop iemand tegen het lijf welke regelmatig directeur wordt van bedrijven... een soort van de Nieuwenhuizen...(ken je hem ?) hij gaat mij helpen. Ook een oom van mijn vrouw (John) is acc. en gaat mee in de boeken. Beide komen tot de conclusie dat er iets rammelt....wat weten we niet precies, maar we hebben voldoende bewijzen om naar acc. te gaan. Wederom is hij helemaal over de pis, en hij heeft dag daarna alle contact verbroken. Geen jaarcijfers, salarisadm. BTW of loonaangifte meer, basta...

Ook mijn boekhouding kreeg ik pas terug na ondertekening van kwijtschelding van.....(???)

 

Nieuwe boekhouding opgestart en i.i.g. nog een dijk teveel betaalde BTW teruggevorderd tot 2004. Ook cijfers dus opnieuw ingeboekt. Kassastrookje voor kassastrookje... De cijfers die er daarna uitrolde waren eigenlijk zo dramatisch dat deze 2 heren al adviseerden per direct te stoppen.

 

Maar ja, een ondernemer blijft knokken en probeert nog ergens een lichtpuntje te zien.

 

Wederom (ja inderdaad) een BBZ aangevraagd en deze is afgekeurd omdat men de cijfers niet vertrouwde. Letterlijk : "er is ons al jaren een geflatteerde boekhouding voorgespiegeld".......

(IMK)

 

Toen ook nog maar effe ondernemersklankbord ingeschakeld en die sloeg ook na 10 minuten zijn dossier dicht en gaf het advies faill. aan te vragen.....

 

De beslissing wordt genomen : we kappen ermee... alles wijst erop dat ik ong. voor 300,00 per maand sta te werken. Er moet gewoon zwaar geld bij. Dit kan en mag ik mijn gezin niet aandoen...

 

En nu ? Stoppen, maar hoe ????

 

Ik wil er natuurlijk zo goed mogelijk uitkomen en er zitten nogal wat haken en ogen in de loop der jaren( verpanding, leningen, eigendomsrecht, mede ondertekenign echtgenote, huwelijkse voorwaarden getrouwd enz.)

 

Niemand, maar dan ook écht niemand kan je helpen : ik wil stoppen : HELP !

 

KvK : euh, ja, we kunnen je helpen met uitschrijven, verder niets

IMK : daar zijn we niet voor

Gemeente ; tent dicht, uitschrijven KvK, en bijstand komen aanvragen, proberen we je de schuldsanering in te doen, maar dat kan alleen maar wanneer je weer privé persoon bent.

 

Dit kan ik (gevoelsmatig) niet maken. Ik ben een zeer bekend persoon en ga niet met de staart tussen de benen de hut dichtgooien en pleite... verrek ik !

 

Dan maar naar de bank. "luister, ik loop al 4 dagen te shoppen met cijfers om de toko dicht te gooien, het lukt me niet, hier zijn de cijfers, het is aan jullie !"

 

10 Minuten later stond ik weer met lege handen en een "succes ermee" buiten... Kun je je dit voorstellen ?

 

Gelukkig via HL iemand ontmoet die mij momenteel geweldig begeleidt. Leveranciers zijn effe rustig, alleen de bank staat op achterste poten, maar ja, er valt bij ons toch niets te halen....

 

Heel traject uitgestippeld, ben een halve jurist geworden en ben vechtende om niet failliet te gaan en uit de WSNP te blijven. Papieren hiervoor gaan morgen wel de deur uit, kan het altijd nog terugdraaien.

 

 

WOW,,,, dit was effe in tien min. rap typen !!! Dit was de grote verhaal lijn.... Misschien komt er nog wel aanvulling, misschien moest ik gewoon effe mijn verhaal kwijt...!

 

 

"Down" / Marcel

 

[Verandering: Titel aangepast voor het beter vindbaar maken op HL.nl]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

@Fred

 

Kopers wisten van risico's, misschien niet expliciet iets van het pandrecht. Dacht ook echt dat dat iets tussen mij en de bank was. Inventaris is nl na afschrijving ook niets meer waard (6 jaar oud, keurig bijgehouden, ziet eruit als nieuw, niets meer waard....)

 

Vandaag was mijn laatste dag als officieel ondernemer.... Morgen poen laten betalen, sleutels inleveren en go ! Naar het nieuwe (?) onzekere leven !!!

 

Helaas.....

 

Koop nog steeds niet rond. Uiterlijk morgenochtend (woensdag) tegen 11.00 uur....

Huurbaas gooit kont tegen de krib, en eistte vandaag dat morgen pand leeg en veegschoon opgeleverd wordt.

Ook helaas, dit gaat natuurlijk niet lukken... laat me hoop houden dat ik morgenochtend een fax krijg ( niet te geloven, deze "zakenmannnen" kunnen geen mail openen...!!!)

dat het rond is, hoe ik niets op te ruimen, spulleke is van hullie, en ik ben er vanaf !!!!!!!!!!!!

 

Kun je je eigen voorstellen hoe ik er naar uit kijk dat het over is.....

 

:'( :'( :'( :)

 

Link naar reactie
  • 0

PS ik wil nog één (??) kwijt....

 

Weet je hoe moe, op, kapot, de weg kwijt, bezopen, doorgerookt, gefrustreerd je bent wanneer je zo een aantal weken moet zien "door te komen"...????

Dit gun ik niemand...

 

(nogmaals, dit is puur voor het lezen en collega's welke in hetzelfde schuitje zitten)

 

(oef... eerste zin lijkt wel op Ramses Shaffdinges !)

Link naar reactie
  • 0

Zooooo, zijn we weer....

 

Ieder dag denk je bij jezelf, slechter dan nu, kan niet. Vanaf nu kan het alleen nog maar beter worden....

 

Helaas dus......

 

Aangezien de bank een deel van de overname som wilde hebben, ivm met hun pandrecht, is er gisteren dus een nieuw koopcontract gemaild en gefaxt. Heb hier nog achteraan gebeld, maar men beweerde niets ontvangen te hebben. Heer zou toch gelijk naar kantoor gaan, ondertekenen en dit vandaag bij mij komen afgeven. Hé, hé eindelijk alles rond....

 

Het wordt 10.00 uur, 12.00, 14.00.... nog steeds geen belletje of enige andere reactie...

 

14.30 komt er een mail binnen van een advocatenkantoor. Men ziet van de complete koop af. Men beweert nu dat men alleen per bank wil betalen (vorige week had men gewoon geld bij...) en ik dit tegen houdt, en dat meer dan de helft van de voorraad is verdwenen....???

 

Mensen, alsjeblieft, wat MOET ik ermee ? Op donderdag is er ineens een bod gedaan, op zaterdagmiddag is dit geaccepteerd en de winkel is niet meer open geweest !

 

Aangezien zij al een nieuw huurcontract hebben afgesloten, dat per vandaag ingaat, eist men nu dat de winkel binnen 48 uur leeg is. Voorraad, inventaris, alles.....

Is dit dan nog niet opgeruimd, gaat men ervan uit dat het van hun is.. Net zo makkelijk.

 

Maar...... om mij tegemoet te komen, bewijst men mij nog wel een dienst. Tegen een schijntje mag ik alles laten staan en neemt men dit over (alsnog dus...)

 

Ben in staat alles morgen naar de vuilnisbelt te rijden. Dan maar niets meer, en kan hij in de pocket voor compleet nieuw interieur. Aan de andere kant, wanneer je zo tegen de muur staat, is iedere cent welkom.....Ook dit schijntje...

 

Nu begint dus morgen weer een dag vol gedonder. Huurbaas is over de emmer (ook hij dacht een flinke cent uit mijn sores te kunnen slaan, blijkt nu dus niet, en dat valt een beetje tegen) Advocaat van de overname kerels, en, wat staat er nog meer op het lijstje ?

 

Je zou gewoon bijna niet meer willen gaan slapen, zodat het maar geen morgen wordt....

 

 

Link naar reactie
  • 0

Marcel, dan denk je dat het niet erger kan en gebeurt er toch nog weer wat. Maar geef niet op, want de zon bijft schijnen - zelfs achter de wolken - en iedere dag is er toch weer een nieuwe dag. Ik dacht na vijf rampen ook dat het niet erger kon, maar toch wel. Maar ik sta iedere ochtend weer op, drink m'n espresso, geef de katten te eten, en bedenk wat ik vandaag dan weer beter kan doen. Uiteindelijk win je.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo Down zoals je weet zit ik in hetzelfde schuitje en nu vroeg ik mij iets af.

Je schrijft dat de kopers al een nieuw contract met de verhuurders hadden wat 1 oktober in gaat. Heb jij dan een indeplaatsstelling getekend met de verhuurder en nieuwe huurder? Zo niet kan er geen sprake zijn van een overeenkomst want JIJ bent nog steeds de huurder zolang de huurbaas niet schriftelijk heeft opgezegd.

Mochten de kopers zeuren over de voorraad laat hun dan zelf tellen (in jullie bijzijn) en vergelijk dit met jullie lijsten.

Zoals ik het verhaal van jullie heb gelezen denk ik dat voor jullie de beste (minst slechte) oplossing zou zijn om te kijken of de koper alleen de huurovereenkomst wil overnemen. (je schreef eerder dat de kopers achter je rug al afspraken hebben gemaakt) Je zou de winkel kunnen laten veilen. IVM het huidige pandrecht kun je de bank hierom verzoeken tot toestemming.

Kopers boden kennelijk 10% van de verkoopwaarde zoals jij meld maar een veiling levert tenminste nog 20-35% van de waarde op als het gebeurt door en gerenommeerd veilinghuis als troostwijk of BVA.

 

Ben benieuwd wat verdere ontwikkelingen zijn bij jullie. Heel veel sterkte de komende tijd. Ga af en toe even in een afreageerkamertje staan en raas even lekker uit. Bij mij helpt het in ieder geval weer een dagje.

Mocht je dingen willen weten houd ik mij aanbevolen.

Link naar reactie
  • 1
[en iedere dag is er toch weer een nieuwe dag. Ik dacht na vijf rampen ook dat het niet erger kon, maar toch wel. Maar ik sta iedere ochtend weer op, drink m'n espresso, geef de katten te eten, en bedenk wat ik vandaag dan weer beter kan doen. Uiteindelijk win je.

/quote]

 

@Christine : ik zal je eerlijk zeggen, dat als ik de kinderen niet had gehad..... ik waarschijnlijk allang dagen in mijn bed had gelegen. Gelukkig heeft mijn vrouw werk (24 uur) en vertrekt iedere ochtend om 7.00 uur. De kinderen heb ik dus sowieso

's ochtends om te wassen, aan te kleden en naar school/KDV te brengen. Om 8.45 ben ik dan weer thuis, en uit bed is uit bed, niet dan ? Aan de slag !

 

Vandaag de advocaat een brief gemaild dat we met ons rug tegen de muur staan en dus het bod wel aan moeten nemen. Allerhande ideeën hebben de revue nog gepasseerd (nogmaals ontzettend bedankt K. !!! X...) maar dit moet ik wel aannemen. Huurbaas had hierbij ook nog eens het ultimatum van 1 oktober, aangezien ik in een simpel briefje dit had toegezegd.

 

Vreemd is, dat de advocaat van de overname mij een uktimatum gesteld heeft tot vrijdag 14.00 uur om de hut leeg te halen. Tot mijn verbazing rij ik vandaag langs de winkel, en zie volop lichten aan en bedrijvigheid....

Huurbaas is al minimaal drie jaar verplicht een aantal dingen te veranderen/verbeteren in het pand, maar door een geschil tussen ons is dit nooit gebeurt, hoewel hij hier wel t.o.v. de gemeente e.d. een verplichting heeft.

Nu lopen ineens de bouwvakkers rond, terwijl de (nog over te nemen) voorraad en inventaris dus nog binnen staan...??

 

Ben benieuwd hoe de overname kandidaten hier morgen op zullen reageren....

 

Vandaag één echt kl.... ding meegemaakt : heb nu pas in de gaten hoe kort het lontje is....hoewel ik op mijn achterste tenen loop om lief, aardig vriendelijk e.d. thuis te zijn... Ik heb mijn dochter van 4 een giga uitbrander gegeven, waarvoor ze eigenlijk gewoon een klein standje had moeten krijgen :-[ :-[(niet op de leuning zitten, niet op de leuning zitten, niet op de leuning zitten...)

 

Echt, hoe mijn meissie me aankeek en begon te huilen... Alle poten met een mega klap terug op aarde.... Morgen in ieder geval een extra verwen dag...

 

Truste...

(misschien....tegenwoordig vaak last van insomnia...) ;)

Link naar reactie
  • 3

Het hele proces heeft tot nu toe 6 weken in beslag genomen, en dan nu nog twee weken om een crediteurenakkoord aan te bieden. Dit is waanzinnig kort. Eigenlijk heb je er gewoon 2 maanden langer voor nodig. In dit geval was dat niet wenselijk, Marcel wilde eigenlijk maar één week uitverkoop houden (eigenlijk wilde Marcel gewoon de deur dichtdoen, maar dat is gelukkig niet doorgegaan). Er is in de afgelopen weken veel gebeurd. We hebben veel, heel veel bereikt. De crediteurenstand is met 30% naar beneden gegaan, er is een kaspositie opgebouwd, de verplichtingen ivm de huurovereenkomst voor de komende 4 jaar (!) is ongedaan gemaakt. Al met al is de schuld bijna anderhalve ton afgenomen.

 

Maar er zijn ook een aantal zaken minder soepel verlopen. Dat gedoe met de overnemende partij bijvoorbeeld. Door de tijdsdruk die er achter zit worden sommige stappen wat sneller genomen dan wenselijk en daar loop je nu tegenaan. Voor de onderhandelingen van een bedrijfsovername zou je minimaal 6 weken moeten uittrekken. We hebben dat nu in 3 weken geperst. Hadden we niet beter.... Tuurlijk. Er zijn zat dingen die beter hadden gekund, als we daar de tijd voor hadden. Toch ben ik niet ontevreden. In het hele proces hebben we een aantal malen de verwachtingen naar beneden moeten bijstellen. Zo ook nu met de fooi waar we mee worden afgescheept voor de overname. Maar voorlopig kijgen we er nog steeds meer voor dan dat de bank had verwacht.

 

Het doel was niet zonder kleerscheuren van die winkel afkomen. Het doel was een faillissement of WSNP voorkomen, en dan het liefst met zo min mogelijk kleerscheuren. En daar heb ik nog steeds goede hoop op. Het crediteurenakkoord wat nu in voorbereiding is, is een veel voorkomend percentage waarmee succes mee kan worden geboekt. Het secundaire doel was, mocht het toch tot WSNP komen, om er voor te zorgen dat Marcel met opgeheven hoofd iedereen recht zou kunnen aankijken en zeggen: "Ik heb er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de crediteuren zo min mogelijk schade lijden. Ik heb me kapot gewerkt voor mijn leveraniers, niet voor mezelf."

 

Dat laatste is zeker geslaagd. Ik heb het hier ale eerder gezegd: Marcel heeft karakter getoond, zoals maar zelden voorkomt. Jij kan jezelf in de spiegel aankijken, er is niets waarvoor je je hoeft te schamen. En dat is ook wat waard. Nu nog de laatste loodjes... en ja, die zijn het zwaarst....

 

Goed gedaan jochie!

Link naar reactie
  • 2

En je weet wat voor marges er op je producten zitten

Recent had ik een discussie met een collega ondernemer.

Hij kocht dingen voor E 10,- in en verkocht ze voor E 15,- euro.

Hij beweerde dat zijn marge 50% was.

Ik ben de mening toegedaan dat z'n marge 33% is.

Als je niet oppast lijkt je elkaar te begrijpen maar is er toch een mismatch.

 

Ik ken een boekhouder die alle inspanningen voor sw ontwikkeling deed activeren.

Dan zie je geen verlies en kom je toch handen met geld tekort.

 

Ik ken een ondernemer die een stuk van z'n pand leeg had staan.

Uiteindelijk vroeg iemand of hij dat kon huren voor een zacht prijsje en dat deed de ondernemer want die dacht nu wat extra geld te hebben.

De bank kwam er achter en vroeg een kopie van het huurcontract.

De bank ontdekte de huurdaling en gebruikt dat als herwaardering van het bedrijfspand zodat de ondernemer

van een normale hypotheek naar de tabel top-hypotheek ging met extra rentekosten en minder ruimte voor het bedrijfskrediet.

 

Als een ondernemer hier niet doorheen kan kijken is hij een gemakkelijk prooi.

 

Link naar reactie
  • 0

Als een ondernemer hier niet doorheen kan kijken is hij een gemakkelijk prooi.

 

Bovenstaande goedbedoelde uitleg hoe een ondernemer prooi kan zijn als hij enkele financiele details niet doorheeft,

leverde mij een Kneus op met de opmerking: "Erg ongepast..."

Kan 1 der voorstanders van het kneuzen/reuzen-systeem op dit forum mij nu uitleggen wat ik hiervan moet leren en wat het gewenste verbeterbedrag zou moeten zijn ?

 

PS

En iedereen die dat niet kan uitleggen mag natuurlijk een compensatie-reus uitdelen ;-P

 

Link naar reactie
  • 0

Als een ondernemer hier niet doorheen kan kijken is hij een gemakkelijk prooi.

 

Bovenstaande goedbedoelde uitleg hoe een ondernemer prooi kan zijn als hij enkele financiele details niet doorheeft,

leverde mij een Kneus op met de opmerking: "Erg ongepast..."

Kan 1 der voorstanders van het kneuzen/reuzen-systeem op dit forum mij nu uitleggen wat ik hiervan moet leren en wat het gewenste verbeterbedrag zou moeten zijn ?

 

PS

En iedereen die dat niet kan uitleggen mag natuurlijk een compensatie-reus uitdelen ;-P

 

U moet erg uitkijken met kritiek. Kritiek wordt, zo komt het op mij over, vaak opgevat op het gevoel. Terwijl ik vind dat kritiek, mits inhoudelijk goed is opgebouwd, juist zeer positief kan bijdragen. Ik twijfel of die nuance wel altijd in overweging genomen wordt. Misschien is het daarom beter het altijd expliciet te communiceren als weliswaar kritiek, maar met een positieve bedoeling.

 

P.s. ik ben geen voorstander, noch tegenstander van het stemsysteem met reuzen, en zo.

Boterham dubbel vouwen? Ik kan het niet.

Link naar reactie
  • 0

Bovenstaande goedbedoelde uitleg hoe een ondernemer prooi kan zijn als hij enkele financiele details niet doorheeft,

leverde mij een Kneus op met de opmerking: "Erg ongepast..."

Kan 1 der voorstanders van het kneuzen/reuzen-systeem op dit forum mij nu uitleggen wat ik hiervan moet leren en wat het gewenste verbeterbedrag zou moeten zijn ?

 

PS

En iedereen die dat niet kan uitleggen mag natuurlijk een compensatie-reus uitdelen ;-P

 

Als we nu in iedere topic de reuzen en kneuzen gaan bediscussieren dan gaat de waarde van dit forum m.i. heel hard achteruit.

 

Als je zo graag openbaar een toelichting wenst op een gegeven reus of kneus open dan een verzameltopic hiervoor svp. Daarnaast bestaan er al genoeg waar je je vraag in kwijt kunt

 

frans

de ark is gebouwd door amateurs, de titanic door professionals

Link naar reactie
  • 1

Hallo allen,

 

Ik heb de reactie van Klein Beetje gelezen en vind het een uitstekende bijdrage aan het forum, mijn ervaring is dat ondernemers vaak niet weten of hun kijk op geld klopt en past bij die is van de mensen/bedrijven in hun omgeving. Ik zou het wel boeiend vinden als de bijdragen daarover worden verplaatst naar een apart draadje. En er daar verder over kan worden gediscussieerd.

 

Dan kan dit draadje blijven gaan over de boeiende belevenissen van een gedreven ondernemer en mens die zo goed mogelijk afscheid wil nemen van zijn droom en bedrijf.

 

Voor zover mijn 2 centen

Karen (die Down veel succes wenst de komende weken en veel geluk voor de toekomst)

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0
Hey Reus,

 

Goh, die kwam effe lekker binnen ! Thanks ! Ik denk dat ik snap waarom, maar ik ben ook maar een mens, en dat probeer ik hier af en toe neer te zetten. Maar het voelde wel lekker, zo'n binnen komer !

 

Nou, het spul is eigenlijk in principe nog steeds niet rond. Heb even terug gelezen, en deze rotzooi, qua overname, loopt nu al sinds 27 augustus. Vrijdag kreeg ik een belletje van een bevriende aannemer, welke nu dus in de winkel aan het verbouwen is. Huurbaas heeft per direct alle sloten laten vervangen en nieuwe "eigenaar" is 's ochtends ook geweest. Gooide spullen aan de kant en interresseerde de voorraad niet, aangezien dit toch niet van hem was ??

 

De andere uren van de dag, en de uren na dit belletje, heb ik continu mijn mail gecheckt, telefoon nagekeken of hij het nog deed, maar er was een totale radiostilte... Geen bericht van de huurbaas, geen bericht van de overname, geen bericht van Ruben... Kun je je eigen voorstellen hoe zo'n dag verloopt ? Je weet dat er achter je rug heel veel speelt, maar je bent compleet machteloos.... :-\

 

Op één of andere manier ben ik ineens helemaal ingestort. Ik kan mezelf ook bijna niets meer herinneren vanaf vrijdagmiddag ong. 16.00 uur. Een complete black-out. Ben wel om 19.00 uur een gratis spreekuur van een advocaat ingelopen, en heb daar 2,5 uur gezeten. Wanneer ik terugdenk, moet die kerel ook wel rare gedachten hebben... ik was compleet over de rooie en weet zelf niet eens meer waar we het precies over gehad hebben. Hij zei wel : "comlete puinbak ervan gemaakt" , en " de handdoek in de ring gooien, geef het op, je hebt genoeg proberen te strijden, dit gaat niet lukken"

Dit was, zeker op dat moment, natuurlijk vuur op hete kolen...

 

Hoe laat weet ik niet, maar op een gegeven moment kreeg ik Ruben aan de lijn en toen ging ik echt "down" ! Die kerle schrok zich te pletter.... hoe diep iemand kan gaan. Hij had veel ingeschat maar dit niet. Ook erg van geschrokkken.

 

Helaas, en misschien maar goed, hebben we zaterdag onze gezamelijke verjaardag gevierd. Tot 01.00 uur ging alles goed, maar weet je? iedereen wil wat vragen, hoe het is, en men houdt zijn keutel in. Maar zodra de drank in de man/vrouw is wil men toch vanallles weten en horen. Om 01.00 uur had ik het gehad en ben gaan pitten !

 

Effe terugkomend op Bullet : Mijn dochtertje heeft gelukkig geweldige dagen gehad, en heb daar ook echt m'n best voor gedaan. Gisteravond natuurlijk lekker op mogen blijven en extra verwend.

 

Gewoon tussendoor : ik heb een dochter van 4,5 en van 1,5. Hoezeer je ook je best doet om alles ná 20.00 uur (wanneer ze eindelijk slapen en jij aan de koffie zit) te besprken : geloof het of niet : die klein brakkken VOELEN het. die volen de spanning en reageren daar op....

 

Welterusten voor vnavond, bedankt voor het lezen, en misschien morgen onderhand betere berichten !

;)

M.

Link naar reactie
  • 0

Betalingen zijn binnen..... tent is dus nu echt helemaal niet meer van mij....

 

Ben zelfs al 2 weken niet meer in centrum of in de buurt van de winkel geweest.

Dit was het dus. (zou mijn logo er nog hangen ? hoe gaat het binnen ? hoe gaan ze met de spullen om?)

Maar goed dat ik het niet weet of zie. :'(

 

Vreemd.

 

Nu verder met opzeggingen en de papierwinkel starten voor het crediteurenacoord, denk ik dan maar.

Link naar reactie
  • 1

Ha Down,

 

Nou, soort van gefeliciteerd dan maar.

Ik hoop dat je de rest ook zo snel mogelijk geregeld hebt en weer echt verder kunt met je leven en de toekomst.

 

Salvador Dali zei ooit: Ieder einde is het begin van een herinnering

Ik hoop dat je ondanks dit vervelende einde straks kunt terugkijken op alle mooie momenten die je als ondernemer hebt beleefd en de manier waarop je zelf hebt gezorgd voor een goed einde.

 

Karen

 

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

Als eerste bedankt voor de reactie, zeker ook de PM-ers...

 

Voel me nu ineens echt werkloos, zeg maar. Geen fut, geen peper in m'n gat, ik doe wat ik moet doen, en zelfs dat nog maar voor de helft...

Heb nog nooit zoveel TV gezien als de laatste dagen. (trouwens, niet dat ik daar iets aan gemist heb...)

 

Heb met mezelf afgesproken, om vanaf dit weekend het scheermes weer eens te pakken, m'n ouwe kloffie uit te trekken (loop al dagen in veschillende, hele oude slobber truien) en er weer gewoon voor te gaan.

 

Ik heb via de PM één bericht binnen gekregen wat ik de lezers ( en zeker diegen die in dezelfde soort situatie zitten) niet onthouden. Ben ervan overtuigd dat PM-er dit niet erg zal vinden. Ik vind dat deze in mijn topic geplaats mag worden. Zo niet, stuur een bericht en ik verwijder het direct.

 

M.

 

Ik ben onkruid, ik verga niet

Ik kom altijd weer terug

Ik ben een plaag voor wie mij haat

En ik wens je allen veel geluk

Ik heb geleerd te overleven

Al ga ik morgen ook kapot

Ik bestond en ik besta

Ik blijf bestaan

 

Afgemaakt en opgehemeld

Uitgekotst en ingehaald

Als een koning op een ezel

En 't heeft nog niet veel uitgehaald

Want ik bestond en ik besta

Ik blijf bestaan

 

Maar soms ben ik het noorden kwijt

Leeg en moe, en op de vlucht

Dan lijkt voor mij het eind nabij

Maar ik kom, ik kom, ik kom

Ik kom altijd weer terug

Want, ik ben geboren voor het leven

Ik ben gemaakt voor het geluk,

en al moet ik Duizend jaren wachten

Ik heb de tijd, ik heb geduld

Wie mij doodzwijgt, houdt mij levend

 

Wie bot is houdt mij scherp

Ik verdedig elke vijand

Want, wie open staat, staat sterk

En ik bestond en ik besta

Ik blijf bestaan

Ik bestond en ik besta

Ik blijf, ik blijf bestaan

Link naar reactie
  • 0

...

Voel me nu ineens echt werkloos, zeg maar. Geen fut, geen peper in m'n gat, ik doe wat ik moet doen, en zelfs dat nog maar voor de helft.

..

 

 

Vergeet niet dat je een heel intensieve periode achter de rug hebt. Neem gewoon lekker de tijd om bij te komen, doe ook gewoon even niets. Geniet van de rust en laad de batterij weer even helemaal op.

 

Ik wens je dus nu even geen succes (want dat is weer druk druk druk) maar vooral rust ;D

 

 

... en daarna weer veel succes!

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

@Fred : JIJ snapt dat, Ruben begrijpt dit en met ons nog vele andere reageerders.

 

Maar mensen in je omgeving begrijpen dit niet ! Hoezo thuis ? Werken !

Ook voor mijn vrouw is dit natuurlijk een zeer vreemde situatie : Zij kijkt normaal naar haar programma's (nu zit ik ook in de bank), ze heeft haar eigen dagindeling (en ik bel : waar hang je nu weer uit ?)

 

Ikzelf begrijp maar één ding : ik begrijp mezlef niet... Je weet dat je MOET werken, eigenlijk wil je ook, maar de fut ontbreekt.

Als voorbeeld : ik ben momenteel een beetje thuis aan het klussn, maar loop om de 10 minuten naar de PC om de mail te checken... Weer niets... Dit ben ik niet gewend, en is op een bepaalde manier zwaar frustrerend. Hier moet ik denk ik mee om leren gaan, voordat ik weer écht het arbeidsproces in kan.

 

Er is iets verandert....

 

En nu nog accepteren !

 

 

Link naar reactie
  • 0

Misschien klinkt dit vervelend, maar iemand in een soortgelijke situatie heb ik ooit eens aangeraden vrijwilligerswerk te gaan doen voor 2 dagen per week.

Gaf niet alleen een goed gevoel, maar hield de sfeer bij m thuis ook een stuk beter.

 

Ideetje?

 

Sterkte!!

Kees

Ik vind het een goed idee. Doe je ook contacten op, wie weet. Je zelf nuttig maken voor de gemeenschap is goed voor een mens.

Boterham dubbel vouwen? Ik kan het niet.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 237 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.