• 0

Hoe alles regelen TER VOORKOMING faillissement? [lees maar eens......]

ik vertrouw tegenwoordig iets meer mensen op Hl dan enkele weken gelden. Zowieso is het in mijn situatie even niet makkelijk iedereen te vertrouwen, maar ik heb op HL al zoveel geleerd....

 

Nou, ik heet dus Marcel, ben 36 jaar (echte leeftijd 63 voor mijn gevoel) getrouwd, en 2, eigenlijk 3 kindjes.

Ben begonnen in 2000 met de overname van een zonnestudio met prullaria, puur omdat ik de winkelruimte nodig had. Uitverkoop gehouden en kantoorvakhandel begonnen. Maar dan de echte, de betere. Géén Bruna achtig iets, maar waar je als bedrijf ook terecht kunt voor bijv. dozen enveloppen, inbindringen e.d. Insteek : pakjes enveloppen e.d kun je ook bij de Hema krijgen, maar voor het betere goed hoef je niet naar de groothandel, hebben we ook hier ! Na 2 jaar een aanbod gekregen een nog te verbouwen winkel te gaan huren. Huurbaas moest dus op voorhand al een huurder hebben. Wij huurden privé al boven zijn toko dus link was snel gelegd. Lang verhaal, zeer kort, relatie tussen hem en ons is vrij snel naar de klote gegaan. Op het moment van de heropening (want het is toch allemaal doorgegaan) zijn wij ons eerste kindje verloren na 9 maanden zwangerschap, overleed 4 uur vooraf. Hier hele grote tik mee gehad. Deze tik icm een te snelle verhuis, was er zakelijk eigenlijk nog niet aan toe, heeft heel veel geld en klanten gekost.

 

Zakelijk, volgens de papieren ging het vrij aardig : Omzet 100K, 150K, 250K enzovoorts met sprongetjes van 0,5 jaar ! De planning was vorig jaar de 4 ton te halen en plannen genoeg om uit te breiden ! 1 ding zat ons nog steeds niet lekker.... hoe kunnen wij nu, volgens de cijfers en acc. goed draaien, maar we kunnen geen droog brood kopen ? Waar doe ik iets fout ? Nog nooit geen echt salaris mee naar huis genomen (wel wat privé opnamen natuurlijk, jaarbasis 12000) maar niet iets waar ik 100 uur voor werk...

 

Crediteuren blijven oplopen... Grootste leverancier is het beu en gooit er uiteindelijk een leveringsstop in : niet gek hoor : 25.000 achterstand.... Ook de bank begint ineens te piepen : na jaren van de ene bedrijfsadviseur na de andere, kwam er ineens iemand die wel mijn rapporten las (stuurde ik altijd netjes in) in diezelfde week zat ik dus bij kredietrisico management !

 

Mijn acc. moest mee, en heeft daar alleen maar lopen schelden en tieren. De bank had fouten gemaakt door geen controle en dat kon hem niet verweten worden. Al met al, na een uur weer buiten en een bedenktijd van 5 dagen : of je trekt zelf de stekker eruit of de bank doet dit....

 

Volgende dag een feestje en loop iemand tegen het lijf welke regelmatig directeur wordt van bedrijven... een soort van de Nieuwenhuizen...(ken je hem ?) hij gaat mij helpen. Ook een oom van mijn vrouw (John) is acc. en gaat mee in de boeken. Beide komen tot de conclusie dat er iets rammelt....wat weten we niet precies, maar we hebben voldoende bewijzen om naar acc. te gaan. Wederom is hij helemaal over de pis, en hij heeft dag daarna alle contact verbroken. Geen jaarcijfers, salarisadm. BTW of loonaangifte meer, basta...

Ook mijn boekhouding kreeg ik pas terug na ondertekening van kwijtschelding van.....(???)

 

Nieuwe boekhouding opgestart en i.i.g. nog een dijk teveel betaalde BTW teruggevorderd tot 2004. Ook cijfers dus opnieuw ingeboekt. Kassastrookje voor kassastrookje... De cijfers die er daarna uitrolde waren eigenlijk zo dramatisch dat deze 2 heren al adviseerden per direct te stoppen.

 

Maar ja, een ondernemer blijft knokken en probeert nog ergens een lichtpuntje te zien.

 

Wederom (ja inderdaad) een BBZ aangevraagd en deze is afgekeurd omdat men de cijfers niet vertrouwde. Letterlijk : "er is ons al jaren een geflatteerde boekhouding voorgespiegeld".......

(IMK)

 

Toen ook nog maar effe ondernemersklankbord ingeschakeld en die sloeg ook na 10 minuten zijn dossier dicht en gaf het advies faill. aan te vragen.....

 

De beslissing wordt genomen : we kappen ermee... alles wijst erop dat ik ong. voor 300,00 per maand sta te werken. Er moet gewoon zwaar geld bij. Dit kan en mag ik mijn gezin niet aandoen...

 

En nu ? Stoppen, maar hoe ????

 

Ik wil er natuurlijk zo goed mogelijk uitkomen en er zitten nogal wat haken en ogen in de loop der jaren( verpanding, leningen, eigendomsrecht, mede ondertekenign echtgenote, huwelijkse voorwaarden getrouwd enz.)

 

Niemand, maar dan ook écht niemand kan je helpen : ik wil stoppen : HELP !

 

KvK : euh, ja, we kunnen je helpen met uitschrijven, verder niets

IMK : daar zijn we niet voor

Gemeente ; tent dicht, uitschrijven KvK, en bijstand komen aanvragen, proberen we je de schuldsanering in te doen, maar dat kan alleen maar wanneer je weer privé persoon bent.

 

Dit kan ik (gevoelsmatig) niet maken. Ik ben een zeer bekend persoon en ga niet met de staart tussen de benen de hut dichtgooien en pleite... verrek ik !

 

Dan maar naar de bank. "luister, ik loop al 4 dagen te shoppen met cijfers om de toko dicht te gooien, het lukt me niet, hier zijn de cijfers, het is aan jullie !"

 

10 Minuten later stond ik weer met lege handen en een "succes ermee" buiten... Kun je je dit voorstellen ?

 

Gelukkig via HL iemand ontmoet die mij momenteel geweldig begeleidt. Leveranciers zijn effe rustig, alleen de bank staat op achterste poten, maar ja, er valt bij ons toch niets te halen....

 

Heel traject uitgestippeld, ben een halve jurist geworden en ben vechtende om niet failliet te gaan en uit de WSNP te blijven. Papieren hiervoor gaan morgen wel de deur uit, kan het altijd nog terugdraaien.

 

 

WOW,,,, dit was effe in tien min. rap typen !!! Dit was de grote verhaal lijn.... Misschien komt er nog wel aanvulling, misschien moest ik gewoon effe mijn verhaal kwijt...!

 

 

"Down" / Marcel

 

[Verandering: Titel aangepast voor het beter vindbaar maken op HL.nl]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 2

PS....

 

Ben vandaag naar aanleiding van mijn eigen topic gestart met het opzetten van een brochure die, zoals mijn uiteindelijke bedoeling is, vanuit de KvK meegegeven gaat worden aan iedere starter (of bezoeker) van de KvK .

Nu nog in hele grote lijnen uiteraard, maar ik weet precies wat ik voor ogen heb....

Uiteindelijk een brochure voor de stoppende ondernemer (zodat die weet , waar hij/zij tegen aan kan lopen, alsook voor de starter als soort van......

 

Groet, Marcel

 

 

Link naar reactie
  • 0
Ben vandaag naar aanleiding van mijn eigen topic gestart met het opzetten van een brochure die, zoals mijn uiteindelijke bedoeling is, vanuit de KvK meegegeven gaat worden aan iedere starter (of bezoeker) van de KvK.

 

Een mooi idee! Toevallig zat ik dit weekend eenzelfde iets te denken, en wel of dit topic en jouw ervaringen hierin niet op de één of andere manier anders op te slaan is, zodat het gemakkelijker vindbaar en leesbaar is voor andere leden. Dit kan heel veel mensen verder helpen, zowel inhoudelijk als qua stimulans niet op te geven, dus dat verdient meer ruimte hier op de website.

 

Mocht je een stap verder zijn met de brochure, dan stellen we hier op HL graag ook ruimte hiervoor beschikbaar!

Link naar reactie
  • 0

Geachte heer.........,

 

Naar aanleiding van de twee sollicitatiegesprekken, die wij hebben gevoerd in het kader van de vacature van filiaalmanager bij ....... op 22 december en 12 januari jl. kunnen wij u het volgende meedelen.

 

Helaas hebben wij besloten de sollicitatieprocedure niet met u te zullen voortzetten.

De reden van de afwijzing is gelegen in het feit dat u ons niet heeft kunnen overtuigen in het bezit te zijn van de juiste commerciële eigenschappen om de functie van filiaalmanager bij ..... succesvol uit te kunnen oefenen. Wij beseffen dat de selectiecriteria deels subjectief zijn en dat ons oordeel is gebaseerd op een momentopname maar wij zijn uiteindelijk tot de bovenstaande conclusie gekomen.

 

Wij danken u voor uw interesse in ons bedrijf en wensen u veel succes bij het vinden van een passende werkkring.

 

Voor vragen kunt u met ondergetekende contact opnemen.

 

In verband met de Wet op de Persoonsregistratie zullen de door u toegezonden persoonlijke gegevens door ons worden vernietigd.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

:'(

 

 

Link naar reactie
  • 0

Grrrr. Brigitte wint helaas weer eens. Altijd op zoek naar de kandidaat met de minste "smetjes". Daar kan een pz functionaris/oid zich tenminste geen buil aan vallen.

 

Erg jammer voor je Marcel. Hoop dat er snel weer eens iets op je pad komt.

 

 

Link naar reactie
  • 0

he kerel,

 

gvd dat is een tegenvaller waar je niet op had gerekend. :'(

Zoals ik al eerder zij tegen je ik heb ook een paar keer met mijn billen bij elkaar gezeten en ben ook afgewezen. Niet om de reden zoals jij aangaf maar gewoon omdat men eigenlijk dacht dat de financiele situatie waar ik in verkeer niet goed is te combineren met de functie. Klote en doorgaan.

Dat je een vechter bent is bij ruim 12000 lezers wel bekend en blijf dus vechten. Je kent vast wel meerdere bedrijven in de branche en solliciteer gewoon, bel ze op, praat met oude leveranciers waar je op goede voet mee staat ect.

Zo ben ik ook terrecht gekomen daar waar mijn passie ligt. Het ontwerpen en verkopen van keukens. En mijn oude klanten kan ik nog steeds recht aan blijven kijken.

En nogmaals ik moet zeggen dat het heerlijk voelt dat je op zulke momenten de boel even naast je neer kunt leggen.

 

al is je strijd nog zo vers

en pijn als niet verdragend is

al is de kloof nog zo diep

en er geen overbrugging is

denk dan aan de dag van morgen

en laat je zorgen varen als op een noors viking schip

tegen de stroom en wind in

eens zal de wind gaan liggen

een zal de storm luwen

en dan is de dag er om te plukken

die dag komt altijd

hoe je het went of keert

;)

Link naar reactie
  • 0

Marcel,

 

Natuurlijk wens ik je alle sterkte !!

 

Maar is er dan niemand op dit forum met in zijn of haar netwerk een uitzendorganisatie, werving&selectie bureau of misschien wel iemand die een balletje kan opgooien voor jou bij een toekomstig werkgever?

 

Ik denk dat je wel zo'n 12000 referenties hebt !!!

 

Kom op mensen laat je horen !!

Link naar reactie
  • 0

Allemaal super bedankt voor de reactie's...!

(ook de vele PM-ers in welke berichten wat duidelijker taal werd gebezigd dan gebruikelijk op een openbaar forum ;D)

 

Zat er echt heftig doorheen gistermiddag.....! Als het van de indruk af moest hangen, had men geen week hoeven wachten om een mailtje te sturen.....

 

Ach ja, en niet commercieel genoeg... diverse grote beursen georganiseerd, zwaar actief binnen winkeliersvereniging, nachtelijke openingstijden ivm actie, grote namen uit de boekenwereld met signeersessie's.... laat maar !

 

Ben nu nog zwaar aan het twijfelen, om inderdaad te bellen voor meer info. Misschien leer ik er iets van voor een volgend gesprek. Men vroeg trouwens ook nog verkopers....mmmmhhhh..... misschien maar op reageren.... >;(

 

Mijn vrouw is zo'n vrolijke, cartoonachtige legpuzzel aan het maken. Gisteravond ben ik er ook eens voor gaan zitten, had echt nergens geen zin in, en heb die duizenden stukjes effe aan elkaar gelegd. Misschien wel 20 jaar geleden, zo'n puzzeltje !

Half 4 geworden, maar hij was af ! Nu straks weer afbreken, want het was natuurlijk niet de bedoeling dat ik HAAR ding ging zitten doen... ;D

 

Gelukkig had ik vanochtend vroeg al een afspraak met de psych. Zag er behoorlijk tegenop en zat nog niet lekker in mijn vel. Maar ja, na zo'n sessie ben je wel gelijk een stuk lichter ! Even een uurtje plat gelegen, en ik ben weer behoorlijk opgeladen.

 

Het is ook zo : de eerste keer zo'n stevige afwijzing doet zeer, heel zeer. Maar de volgende keer weet ik al niet beter meer.

De eerste keer dat er een deurwaarder aan de deur stond, stortte ik ook in, nadien vroeg ik ze om het bij de rest van het stapeltje te leggen....! En de eerste keer dat ik van Ruben een leverancier moest bellen, en de eerste keer dat....

 

Nu heb ik mijn eerste brief binnen van een weigerachtige crediteur, die vandaag of morgen faillissement gaat aanvragen.

Ook niet tof, maar ook hier zal wel weer een goed of kwaadschikse oplossing voor komen.

 

Doordat het vooruitzicht op die baan zeer goed was, begon de druk op de afwikkeling zeer sterk toe te nemen. Ik wil natuurlijk ook zien te voorkomen, dat men op voorhand alvast een Vastgesteld Bedrag gaat eisen of toekennen.

(dit blijkt dus te kunnen...)

 

Dit heeft in ieder geval geleid tot een doorbraak en een nieuw inzicht in het proces, waardoor het, met een beetje geluk, binnen nu en 4 - 6 weken afgerond kan zijn !

 

Vanochtend had ik echt het idee dat alles langzaam uit mijn handen begon te glijden, alles begon af te brokkelen. Ik heb er geen grip of houvast meer op. Wat onenigheid binnen familie/vriendenkring, geen zicht op nieuwe baan, poen is nu toch echt verdampt, en ik kan er even niets aan doen !

Die oneigheid laat ik even rusten, even genoeg aan het eigen gezin om dat op de rails te houden. Gelukkig hebben we de laatste maanden diverse bezwaren bij de BD in kunnen dienen, welke allen goedgekeurt zijn, dus daar hebben we van kunnen leven. Ja, en dan maar weer verder gaan zoeken naar een job...

 

En ineens heb ik er verdomme weer zin in ! (Nouja, zin...) In ieder geval heb ik net mijn eerste brief weer de deur uit gedaan, ben weer papierwerk aan het opruimen en ga verder met mijn opzet voor de genoemde brochure !

 

U hoort van mij !

 

@Romano : Kl... voor je man ! Maar zo'n bedrag is gelukkig te overzien. Maar failliet ben je nog lang niet hoor ! Ga eerst eens met je schuldeisers praten, wie weet hoe ver je hiermee komt. Zeker wanneer je die drive nog hebt, zijn er oplossingen. Maar anderzijds heb je volgens mij al de beslissing gemaakt door ook een afspraak met het CWI te maken.... Misschien kun je wel werk vinden dat je in combi kunt doen... Succes iig.

(en de woorden die ik in het begin van het traject geleerd heb : Een goede ondernemer weet ook wanneer hij moet stoppen)

 

Marcel

 

PS Misschien moet je de mods vragen dit stuk af te splitsen.....(ivm 2 eventuele verhaallijnen)

Link naar reactie
  • 0

Ach ja, en niet commercieel genoeg... diverse grote beursen georganiseerd, zwaar actief binnen winkeliersvereniging, nachtelijke openingstijden ivm actie, grote namen uit de boekenwereld met signeersessie's.... laat maar !

Praat jezelf niet naar beneden, nergens voor nodig. Het kan iedereen gebeuren! Dus niet aan jezelf gaan twijfelen!

 

En ineens heb ik er verdomme weer zin in ! (Nouja, zin...) In ieder geval heb ik net mijn eerste brief weer de deur uit gedaan, ben weer papierwerk aan het opruimen en ga verder met mijn opzet voor de genoemde brochure !

Brief als in "Sollicitatiebrief?" . Als dat het geval is, wed niet op één paard. Wed op meerdere.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb vanochtend toch nog gereageerd op mijn afwijzing..... Was eigenlijk niet mijn bedoeling, maar ja, kapot, was het toch... :-\

 

Heb heel fijntjes en op een nette manier verteld waar de verbeterpunten van hun winkels lagen en diverse media artikelen mee gestuurd waaruit mijn commerciële activiteiten blijken... (krantenknipsels)

 

Misschien flauw, misschien niet, maar het deed mij in ieder geval goed, en heb hiermee dit hoofdstuk afgesloten.

 

Door deze afwijzing ben ik wel terug op het spoor gezet (ook door diverse PM-ers) : had ik dit wel gewild ? En wat wil ik nu eigenlijk?

Er moet natuurlijk brood op de plank komen, maar waarmee ? Ik ben een rasechte verkoper, maar dan een eerlijke. Niet zoals bij dat TV programma. Dat is ook altijd mijn kracht geweest.

 

Stuur natuurlijk ook soll. brieven weg, maar er zit er eigenlijk niet één bij waar ik achter sta. Ik word zelfs als afwashulp en conciërge afgewezen.

 

Misschien heel onduidelijk, maar ja...... Ik moet echt flink nadenken.... :-\

:-\

 

 

 

 

 

Ben nu echt zoekende....

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo allemaal,

 

Alweer even geleden, maar door diverse ontwikkelingen in het afrondingstraject kan ik daar momenteel niet te veel over uitwijden.

 

Doordat bijna alle leveranciers/crediteuren akkoord zijn gegaan, behalve diegene die niet hebben gereageerd, of niet akkoord hebben getekend, ga je proberen via een gang richting rechtbank, ook deze schuldeisers te dwingen akkoord te gaan. (ja , lees nog maar eens....)

 

Dit kan op verschillende manieren, en geen van allen is natuurlijk ok te noemen. Een dwangakkoord is gewoon kl..., zeker richting je schuldeisers.

Kijk, er zitten er ook bij, die mij al 8 jaar of langer dwarszitten, die maakt het mij niet uit. Maar er zit ook een leverancier tussen, die tot op de laatste dag geleverd heeft, en voor zo iemand vind ik het echt rot. Deze kerel is met mij zaken gaan doen, op het moment dat het al niet goed ging, en dat wist hij. Hij kreeg ook wekelijks een envelop met contant geld, en het verhaal hoe de vlag erbij stond. Natuurlijk kun je dan zeggen dat hij ook zakelijk gezien niet goed bezig was, maar die vent heeft me wél geholpen.

 

Zoals eerder aangegeven, een situatie als deze ken alleen maar verliezers...

 

In aanvulling op mijn vorige bericht (en als antwoord aan de kneuzer) : Ik had de moeite genomen om diverse winkels te bezoeken en verbeterpunten te noteren. Ik heb deze verbeterpunten alsnog doorgezonden, aangezien ik er niets aan had, en zij er misschien nog iets mee konden doen. Mijn eigen krantenknipsels had ik inderdaad meegestuurd, met een heel klein sprankje hoop op herziening van het vonnis, hoewel ik eigenlijk wel wist dat dit geen nut had....

 

Ook vroeg ik naar een aanvullende reactie op mijn afwijzing, zodat ik hier een leer uit kon trekken bij volgende gesprekken.

 

En inderdaad.... men heeft mij teruggebeld ! Heel leuk gesprek gehad, en precies wat ik al vermeldde na het tweede gesprek : Ook aan hun kant was gewoon de klik niet gevallen. Men vind artikelkennis en branchekennis/ervaring helemaal geweldig, maar men was bang, dat ik toch binnen afzienbare tijd niet de kerel was/zou worden zoals zij voor ogen hadden. Achteraf ben ik misschien ook wel blij dat het zo gelopen is. Toch weer een ervaring rijker, na 15 jaar niet solliciteren !

 

Heel, heel, heel, hééél langzaam (het lijkt verdorie die reclame wel...) lijk ik een beetje mijn weg te vinden. Nog niets concreets, maar overal komen er wat speldenpuntjes. Ook door divers contact en hulp (thanks, jullie weten wel wie ik bedoel)

lijkt er zich "iets" te vormen. Ik zit vaker wel goed in mijn vel, dan niet...

 

Vandaag was oudste dochter jarig, morgen prinsessenfeestje met een stel giebermeiden en zaterdag de familie e.d.

Mooi om de gedachten even te verzetten en lekker in de keuken te staan. (ben echte hobby kok en hou van kleine hapjes te presenteren tussendoor. Ben nooit op eigen fesst, maar sta in de keuken en voor de oven en geniet van de gezichten wanneer er weer iets lekkers voorbij komt)

 

Oja, mede door het te volgen nieuwe traject, sta ik weer ingeschreven bij de KvK. Tenminste, maandag dan. Ook wel een lekker gevoel moet ik zeggen, toch weer een stukje ondernemer terug !

 

Greetz !

Link naar reactie
  • 0

Helaas....daar wil ik nog niet teveel over uit de doeken doen....

 

Je kunt een akkoord afdwingen op verschillende manieren, waaronder bijvoorbeeld ook WSNP aanvraag. Bij die aanvraag dien je gelijk het al afgedwongen akkoord aan, de gemeente probeert nog met de "kwaaien" te bemiddelen enzovoorts, en naar de rechtbank. En ervan uit gaan, dat je dan ook weer direct uit de WSNP gefli....wordt.... Want dat is de bedoeling ! Het is allemaal heel tricky, en ik probeer er mijn vingers continu op te houden, maar het is een heel moeilijke weg !

 

Doordat ik uitzicht had op een baan, kán een crediteur alsnog vordering op mijn salaris eisen (één die dus niet akkoord is gegaan) en dat wil ik natuurlijk niet. Daardoor is er wéér een weg gevonden die ik kan gaan bewandelen, maar daar hou ik dus effe over stil.

 

Zogauw er ontwikkelingen zijn, meld ik me !

Link naar reactie
  • 0

Goh, ineens weet ik weer waarom ik dit soort van dagboek bij ben gaan houden, en wat mij het besluit heeft doen nemen een handleiding voor de stoppende ondernemer te gaan schrijven....

 

We weten allemaal dat ons land bestaat uit regelgeving, wetjes, en voorschriften die soms te gek voor woorden zijn. Ik denk dat de ondernemer in de breedste zin van het woord er ook het meeste last van heeft.

 

Enkele maanden geleden, toen ik besloot ermee te stoppen, kon niemand mij goed van dienst zijn. Ga gewoon failliet of ga gewoon de WSNP in, effe 3 jaar sappelen, en je bent overal van af. Net zo makkelijk.

 

Dus : naar de gemeente, schuldsanering aanvragen. Dan moet je bij de KvK uitgeschreven staan, en een inschrijving CWI hebben. Volgens CWI is dit weer niet waar, maar men heeft toch geholpen. Ingeschreven als werkzoekende die niet kan werken. Hoppa, laat maar weer geld kosten, een nietszeggend formullier. Doordat ik Ruben tegenkwam, die andere mogelijkheden zag, is de aanvraag WSNP niet doorgegaan.

 

Doordat er een aantal trajecten ivm de afwikkeling mogelijk zouden zijn, moet je nog steeds ondernemer zijn, dus....inschrijven KvK ! Kost een half uurtje, niet eens en 38,94 voor de inschrijving en 11 piek voor het uitreksel. En weer 50 euro weggegooid.... Maar, een dwangakkoord kan eventueel ook via WSNP lopen, dus moet je je weer uitschrijven. Niet dat je dan de WSNP in komt hoor, neeeeee, maar....je moet wel het traject volgen, wat door één of andere bureaucraat ooit eens uitgeschreven is.

 

Het is op zijn boerenjongenskrentenbrood super simpel : Volgens Art....blablabla, voldoe ik aan de wettelijke eisen. Kijk eens meneer de rechter.... MMMHHH uhuhu, ja, OK, TIK. Klaar. En iedereen gaat verder met zijn leven.

 

Ik ben dit nu eens echt goed aan het uitspitten, want ook KvK kan geen passend antwoord geven : wanneer moet je ingeschreven staan ivm je bevoegdheden, maakt dit uit aangezien het een EMZ was en dus persoonlijk aansprakelijk, wat zoveel wil zeggen dat je net zo goed uitgeschreven kunt worden. Waarom moet je persé uitschrijven om een WSNP aanvraag te doen. Dit traject behelst ook een behoorlijke poos, terwijl je intussen nog ingeschreven staat, en je verplichtingen na (probeert) te komen. Dus laat die inschrijving voor wat het is, en ga aan het werk met dat dossier ! En waarom moet dat verd... zo lang duren !!!!!!!!

 

Je wordt van dit soort bureaucratie toch verschrikkelijk moedeloos en pisnijdig....

 

Kruisgekoppeldekruisbestuiving van regelwetgevertjes bureaucratischedoemdenkertjes.... >:(

Link naar reactie
  • 0

Nederland op en top, een regeltje om het andere regeltje weer te dwarsbomen.

 

Mij is ooit verteld dat men geen ondernemer mag zijn in de WSNP omdat er dan geen zicht is op de inkomsten, men wil graag zekerheid en weten waar men aan toe is.

Ook al is de uitkering vaak lager dan de verdienste uit een eigen onderneming men is verzekerd van een vast bedrag elke maand.

Link naar reactie
  • 1

Je wordt altijd meer gekweld door de dingen die je NIET gedaan hebt dan door de dingen die je WEL gedaan hebt. Je hebt het geprobeerd maar je faalt niet als mens, want je bent vast een goede vader en liefhebbende echtgenoot!

 

Ik ga vaak naar Ierland, en als ik terugkom denk ik altijd 'wat hebben we het hier goed voor elkaar in NL'. Als ik dit soort verhalen lees, dan denk ik weer 'Ondernemen in NL, ik kan het iedereen afraden!'.

 

Je zit nu in een soort bureaucratische hel, maar geloof me, op een bepaald moment is dit allemaal weer afgelopen. Volhouden! Je klinkt als iemand die altijd weer op zijn pootjes terechtkomt, omdat je ondernemend bent en niet snel opgeeft.

 

Ik ken iemand die zijn bedrijf ook moest opgeven en daar nog jaren depressief van geweest is. Vooral haar vrienden hadden haar keihard laten vallen. Mijn antwoord daarop was 'hoe belangrijk waren deze 'vrienden' van je, zullen ze aan je sterfbed staan'?

 

Hoeveel mensen doen hun hele leven hetzelfde en zullen nooit eens die stap durven wagen om zelf eens iets aan te pakken? Heel veel! Dus je verdient juist een schouderklopje, je hebt wel die durf gehad.

 

De enige 'fout' die ik je kan toedichten is dat je dus niet je cijfers in de gaten hebt gehouden. Ik heb het geluk dat ik vier jaar in de automatisering heb gezeten en dus een enorme cijferpieler ben. Ik heb dus een prima automatisering in mijn winkel waar ik dagelijks flink mee zit te stoeien (laatst zat ik er zodanig in te graven dat heel de boel, dus ook de kassa, op tilt sloeg).

Ook ben ik onlangs naar een andere accountant gestapt omdat zijn dienstverlening mij niet beviel. Ik wilde overleg en informatie, en dat kreeg ik niet. Ik kreeg wel een 'suit' in een kantoortoren die altijd op vakantie was.

 

Ik heb overigens iets soortgelijks meegemaakt, afgezien van het verliezen van een kind, wat eigenlijk het ergste is van je hele verhaal. Dat dan de boel vastloopt, is normaal. Je bent mens, geen robot.

 

Mijn zoontje moest toen hij één jaar was, een zware operatie ondergaan aan zijn schedeldak. Vanaf dat moment heb ik mij op mijn kinderen gericht en ben ik mij volledig gaan focussen op de genezing van mijn zoon. Ik verloor compleet de controle over mijn winkel en dat interesseerde me ook geen moer! Het resultaat was dat ik zware hyperventilatie-aanvallen kreeg en vervolgens mijn toenmalige vrouw er vandoor ging met een leverancier. Daarnaast liep de winkel niet goed genoeg.

Hoppakkee: winkel op zijn gat, gezondheid weg, vrouw weg en kinderen weg. Ik heb een jaar dus flink in de poeier gezeten, kan ik je zeggen. Gelukkig had ik nog een aanzienlijke wijnvoorraad waar ik op kon terugvallen.

Toch wist ik me weer te hervinden. Zakelijk heb ik alles op alles gezet en iedereen op zijn donder gegeven (zo bleek mijn accountant ineens ook veel goedkoper te kunnen werken) en met verstand op nul maar weer schouders eronder gezet. Ik ging overal shoppen voor marges etc. Bedelen om geld bij de bank en bij familie etc.

 

Ik ben inmiddels hertrouwd, de zaken lopen goed en ik ben een goede vader voor mijn kinderen. En ik heb dus best ook wel een beetje geluk gehad, want ik had ook om kunnen kukelen en dan had ik hier ook zoiets op kunnen pennen.

 

Ik wens je verder veel sterkte, je doet het goed!

Link naar reactie
  • 0

Klopt inderdaad. Men wil zoveel mogelijk zekerheid hebben wat betreft inkomen. (als dat er is) Ook al verdien je €10000 pm met je eigen onderneming, maakt niet uit. 40 uur werken en je vrouw ook. Kinderen naar de opvang voor 5 dagen.Het gaat hun er alleen maar om dat je met enige zekerheid zoveel mogelijk geld kan terug betalen. Eigelijk zeggen ze "werken kreng door het stof moet je gaan" Dat je dat al gaat ,doet jammer genoeg niet ter zake. bureaucratische kl............

Uit eigen ervaring kan ik je dus adviseren: Zoek een baan waar je net genoeg geld verdiend voor je lasten en je onderhoud zodat er niet al te veel te halen valt. Ik doe nu hetzelfde. Ik kan beginnen als vestigingsmanager in een keukenbedrijf maar ik heb ervoor gekozen om voorlopig verkoper te blijven. Geen druk op mijn rug en tijd om dingen te regelen en af te sluiten.

En ik heb het al eerder gezegt. Het ritme en werken doet mij erg goed.

Als het zover is dan kijk ik wel verder en trek ik wel weer dingen naar mij toe. Werken moet je toch maar kies iets waar je voorlopig je rust in vind.

Succes met je sollicitatie bij de post.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 254 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.