• 0

Hoe alles regelen TER VOORKOMING faillissement? [lees maar eens......]

ik vertrouw tegenwoordig iets meer mensen op Hl dan enkele weken gelden. Zowieso is het in mijn situatie even niet makkelijk iedereen te vertrouwen, maar ik heb op HL al zoveel geleerd....

 

Nou, ik heet dus Marcel, ben 36 jaar (echte leeftijd 63 voor mijn gevoel) getrouwd, en 2, eigenlijk 3 kindjes.

Ben begonnen in 2000 met de overname van een zonnestudio met prullaria, puur omdat ik de winkelruimte nodig had. Uitverkoop gehouden en kantoorvakhandel begonnen. Maar dan de echte, de betere. Géén Bruna achtig iets, maar waar je als bedrijf ook terecht kunt voor bijv. dozen enveloppen, inbindringen e.d. Insteek : pakjes enveloppen e.d kun je ook bij de Hema krijgen, maar voor het betere goed hoef je niet naar de groothandel, hebben we ook hier ! Na 2 jaar een aanbod gekregen een nog te verbouwen winkel te gaan huren. Huurbaas moest dus op voorhand al een huurder hebben. Wij huurden privé al boven zijn toko dus link was snel gelegd. Lang verhaal, zeer kort, relatie tussen hem en ons is vrij snel naar de klote gegaan. Op het moment van de heropening (want het is toch allemaal doorgegaan) zijn wij ons eerste kindje verloren na 9 maanden zwangerschap, overleed 4 uur vooraf. Hier hele grote tik mee gehad. Deze tik icm een te snelle verhuis, was er zakelijk eigenlijk nog niet aan toe, heeft heel veel geld en klanten gekost.

 

Zakelijk, volgens de papieren ging het vrij aardig : Omzet 100K, 150K, 250K enzovoorts met sprongetjes van 0,5 jaar ! De planning was vorig jaar de 4 ton te halen en plannen genoeg om uit te breiden ! 1 ding zat ons nog steeds niet lekker.... hoe kunnen wij nu, volgens de cijfers en acc. goed draaien, maar we kunnen geen droog brood kopen ? Waar doe ik iets fout ? Nog nooit geen echt salaris mee naar huis genomen (wel wat privé opnamen natuurlijk, jaarbasis 12000) maar niet iets waar ik 100 uur voor werk...

 

Crediteuren blijven oplopen... Grootste leverancier is het beu en gooit er uiteindelijk een leveringsstop in : niet gek hoor : 25.000 achterstand.... Ook de bank begint ineens te piepen : na jaren van de ene bedrijfsadviseur na de andere, kwam er ineens iemand die wel mijn rapporten las (stuurde ik altijd netjes in) in diezelfde week zat ik dus bij kredietrisico management !

 

Mijn acc. moest mee, en heeft daar alleen maar lopen schelden en tieren. De bank had fouten gemaakt door geen controle en dat kon hem niet verweten worden. Al met al, na een uur weer buiten en een bedenktijd van 5 dagen : of je trekt zelf de stekker eruit of de bank doet dit....

 

Volgende dag een feestje en loop iemand tegen het lijf welke regelmatig directeur wordt van bedrijven... een soort van de Nieuwenhuizen...(ken je hem ?) hij gaat mij helpen. Ook een oom van mijn vrouw (John) is acc. en gaat mee in de boeken. Beide komen tot de conclusie dat er iets rammelt....wat weten we niet precies, maar we hebben voldoende bewijzen om naar acc. te gaan. Wederom is hij helemaal over de pis, en hij heeft dag daarna alle contact verbroken. Geen jaarcijfers, salarisadm. BTW of loonaangifte meer, basta...

Ook mijn boekhouding kreeg ik pas terug na ondertekening van kwijtschelding van.....(???)

 

Nieuwe boekhouding opgestart en i.i.g. nog een dijk teveel betaalde BTW teruggevorderd tot 2004. Ook cijfers dus opnieuw ingeboekt. Kassastrookje voor kassastrookje... De cijfers die er daarna uitrolde waren eigenlijk zo dramatisch dat deze 2 heren al adviseerden per direct te stoppen.

 

Maar ja, een ondernemer blijft knokken en probeert nog ergens een lichtpuntje te zien.

 

Wederom (ja inderdaad) een BBZ aangevraagd en deze is afgekeurd omdat men de cijfers niet vertrouwde. Letterlijk : "er is ons al jaren een geflatteerde boekhouding voorgespiegeld".......

(IMK)

 

Toen ook nog maar effe ondernemersklankbord ingeschakeld en die sloeg ook na 10 minuten zijn dossier dicht en gaf het advies faill. aan te vragen.....

 

De beslissing wordt genomen : we kappen ermee... alles wijst erop dat ik ong. voor 300,00 per maand sta te werken. Er moet gewoon zwaar geld bij. Dit kan en mag ik mijn gezin niet aandoen...

 

En nu ? Stoppen, maar hoe ????

 

Ik wil er natuurlijk zo goed mogelijk uitkomen en er zitten nogal wat haken en ogen in de loop der jaren( verpanding, leningen, eigendomsrecht, mede ondertekenign echtgenote, huwelijkse voorwaarden getrouwd enz.)

 

Niemand, maar dan ook écht niemand kan je helpen : ik wil stoppen : HELP !

 

KvK : euh, ja, we kunnen je helpen met uitschrijven, verder niets

IMK : daar zijn we niet voor

Gemeente ; tent dicht, uitschrijven KvK, en bijstand komen aanvragen, proberen we je de schuldsanering in te doen, maar dat kan alleen maar wanneer je weer privé persoon bent.

 

Dit kan ik (gevoelsmatig) niet maken. Ik ben een zeer bekend persoon en ga niet met de staart tussen de benen de hut dichtgooien en pleite... verrek ik !

 

Dan maar naar de bank. "luister, ik loop al 4 dagen te shoppen met cijfers om de toko dicht te gooien, het lukt me niet, hier zijn de cijfers, het is aan jullie !"

 

10 Minuten later stond ik weer met lege handen en een "succes ermee" buiten... Kun je je dit voorstellen ?

 

Gelukkig via HL iemand ontmoet die mij momenteel geweldig begeleidt. Leveranciers zijn effe rustig, alleen de bank staat op achterste poten, maar ja, er valt bij ons toch niets te halen....

 

Heel traject uitgestippeld, ben een halve jurist geworden en ben vechtende om niet failliet te gaan en uit de WSNP te blijven. Papieren hiervoor gaan morgen wel de deur uit, kan het altijd nog terugdraaien.

 

 

WOW,,,, dit was effe in tien min. rap typen !!! Dit was de grote verhaal lijn.... Misschien komt er nog wel aanvulling, misschien moest ik gewoon effe mijn verhaal kwijt...!

 

 

"Down" / Marcel

 

[Verandering: Titel aangepast voor het beter vindbaar maken op HL.nl]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Uit eigen ervaring kan ik je dus adviseren: Zoek een baan waar je net genoeg geld verdiend voor je lasten en je onderhoud zodat er niet al te veel te halen valt. Ik doe nu hetzelfde.

 

Dus als ik 't goed begrijp adviseer je om vooral rustig aan te doen qua werk/inkomen en je niet druk te maken of schulden wel/niet volledig afbetaald worden?

Ik weet niet hoe de regelingen zijn, vandaar mijn vraag.

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 0

In de WSNP worden alle schulden op een hoop gegooid.

 

In 3 jaar tijd moet je zoveel mogelijk in een potje sparen, waarna na die drie jaar het gespaarde geld over die schuldeisers verdeeld wordt (na aftrek salaris curator/bewindvoerder "uiteraard"...) Deze zijn daarna verplicht je schulden kwijt te schelden en jij bent schuldvrij.

 

Beide moet je 40 uur werken. Je mag een inkomen houden van, ik noem maar iets, 1700,00 euro.

 

Wanneer je beiden werkt en inkomen genereert van 5000, moet je dus het verschil inleveren (= 3300)

Wanneer je gezamelijk inkomen 2000 is, lever je dus maar 300 euro in.

 

De visie van degene die in de WSNP zit, wordt dus als volgt. Over 3 jaar ben ik schuldenvrij, wat er ook in de pot zit...

Het gaat tegen die tijd allang niet meer over het afbetalen van je schulden, maar om die drie jaar uit te zingen.

 

Ik probeer een nette gedachtengang neer te zetten, hoewel ik weet dat de redenatie van mijn laatste zin, wat bedenkelijke reactie's kunnen opleveren.

 

Marcel

Link naar reactie
  • 0

Nog even een kleine aanvulling:

 

Wanneer je op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd dan kan ook jij alleen in de WSNP, betekend dat er meer financiele ruimte overblijft.

 

Mocht je door alle toestanden het totaal niet meer zien zitten zodat je zwaar aan de pillen zit en/of bij een psychiater loopt en daardoor voorlopig niet werken kan dan zal de WSNP maar 1.5 jaar duren daar er geen zicht is op een evt. inkomsten verbetering.

Link naar reactie
  • 0

Wanneer je op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd dan kan ook jij alleen in de WSNP, betekend dat er meer financiele ruimte overblijft.

 

Ik denk niet dat dat juist is. Discussie is al eerder gevoerd in een ander topic en zal ik hier niet herstarten.

 

https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=50;action=display;threadid=20900

 

Neem van mij aan dat het kan, ik heb hier ervaring mee.

Zoals ook al in de door jouw aangehaalde topic zeg ik er wel bij dat de huwelijkse voorwaarden moeten zijn nageleeft en dat het een moeilijke aanvraag is, maar het kan.

Link naar reactie
  • 0

Neem van mij aan dat het kan, ik heb hier ervaring mee.

Zoals ook al in de door jouw aangehaalde topic zeg ik er wel bij dat de huwelijkse voorwaarden moeten zijn nageleeft en dat het een moeilijke aanvraag is, maar het kan.

 

Deels heb je wel gelijk, maar het is ontzettend complex. Huwelijkse voorwaarden is eigenlijk niet meer dan een overeenkomst tussen twee mensen waarin het bezit en inkomen van beiden wordt geregeld. Ik ga me er verder niet aan branden, ik zou het voorleggen aan een jurist als ik jou was Marcel. Eerste gesprek is meestal gratis...

Link naar reactie
  • 0

Zal ik maar "gewoon" verder gaan....

Vanochtend vroeg richting Ruben vertrokken, om vandaag zevenmijlspassen te nemen ivm de afwikkeling van zaken.

 

Om 9.00 uur belde mijn echtgenote, dat iedereen om 11.00 uur ontboden werd in de vergaderzaal...

 

U voelt 'm al ?? ??

 

Om 12.30 uur belde ze in tranen op : "ik mag blijven..." Jezus ....! Dat had er ook nog wel (niet dus) bijgekunt...!

Wel een flinke golf van ontslag op het bedrijf, helft van haar afdeling.

 

Je zou nu toch ineens allebei thuis zijn te komen zitten...

 

 

 

Link naar reactie
  • 0
Cyber Security Adviseur
Cyber Security Adviseur

Wanneer je op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd dan kan ook jij alleen in de WSNP, betekend dat er meer financiele ruimte overblijft.

 

Ik denk niet dat dat juist is.

Zeker wel, mits er sprake is van uitsluiting van elke goederengemeenschap. Overigens is het mij recent overkomen dat in een hoger beroep tegen een afwijzing WSNP de ene echtgenoot wel en de andere niet werd toegelaten.

Link naar reactie
  • 0

Aan allen die regelmatig hebben ge-opperd mijn naam te veranderen in "UP" ; jullie lijken gelijk te krijgen...

 

Door de belachelijke trajecten die je moet volgen in mijn situatie, om tot een (dwang) akkoord te komen, terwijl het zo ontzettend veel simpeler zou moeten kunnen, heb ik aangegeven er best voor te willen gaan, om hier een nieuwe jurisprudentie uit te slepen ! En die kans is zeer zeker aanwezig !!

 

Natuurlijk moet ik uitkijken dat het niet mijn hachie kost, maar ik wil me hier wel in vastbijten ! En dan de analen in van Down naar Up dat dit voor elkaar is gekomen...

 

Komende tijd/week staat er heel veel op de agenda en op het spel, ik hou jullie nadien op de hoogte.

 

Half-way-Marcel

Link naar reactie
  • 1

Quote vanuit een PM:

“Heb je er nu nooit spijt van, dit traject te volgen, terwijl je allang in de WSNP had kunnen zitten ?”

 

Hier kan ik een volmondig “nee” op antwoorden.

Dan had ik net zo goed, zoals mij geadviseerd is door verschillende partijen in eerste instantie al faillissement aan kunnen vragen.

 

Ook ouders, familie en vrienden begrepen en begrijpen het nu soms nog steeds niet, hoor !

 

Ik denk dat het in de aard van het beestje zit… Een stukje niet willen opgeven, een stukje “knok”- mentaliteit, maar bij mij voornamelijk….euh…ik weet het eigenlijk niet !

 

Ik ben alleen maar blij dat het zo gelopen is. Nu heb ik de laatste maanden continu iets om handen gehad, al was het dan de afwikkeling van het bedrijf. Ik ben constructief bezig geweest en was soms trots op mezelf wanneer iets “gelukt” was, of in ieder geval, met goed gevolg was afgesloten. Pas sinds enkele weken kom ik in een fase dat ik het niet meer in eigen hand heb, en een afwachtende houding moet aannemen. En nu heb ik ook ineens de fut niet meer om dingen aan te pakken. Door hard werken, ging ik altijd nog harder werken. Kon mij niet druk genoeg zijn. Overdag tent vol klanten, nergens aan toe gekomen, ’s avonds terug om nog úúúren uit te pakken, prijzen, administratie en dergelijke. En nu ? Beetje puzzelen, beetje dutje doen, beetje internetten, beetje dutje doen….

 

Ik ben ook nog steeds dus gewoon met “de zaak” bezig. Briefpapier en dergelijk liggen nog steeds binnen handbereik. Ik denk dat het ook een stukje emotionele afsluiting is. Beetje voor beetje afscheid nemen van je “kindje” (al is dat in mijn context misschien cru gezegd)

Wanneer je jaren dag en nacht daarmee bezig bent geweest en je hebt plotseling niets meer om handen, val je, denk ik, in een enorm zwart gat.

 

Iemand anders schreef mij :

“Je bent gewond geweest, en je bent nu bezig te herstellen, je wonden te likken”

 

Ik ben er intussen achter dat dit helemaal waar is….

 

Wanneer nu alles gaat lopen zoals we bedacht hebben, en het lukt ook op deze manier, kan ik in ieder geval tegen mezelf en mijn directe omgeving zeggen dat ik er alles aan gedaan heb, wat in mijn vermogen lag om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen….

 

Wanneer ik in de WSNP terecht was gekomen, was ik waarschijnlijk een geestelijk wrak geworden, niet in staat om te werken en door de financiële omstandigheden, weet ik niet in wat voor situatie we dan gezeten hadden.

 

WSNP en faillissement kijken nog altijd beiden over mijn schouder heen, maar mocht dit alsnog zo gaan gebeuren, zal die klap niet zo hard aankomen als 6 maanden geleden.

 

“Half-way” Marcel

 

Link naar reactie
  • 0

En ik vind dat nu het moment is aangekomen om van je nickname UP te maken. :) :)

Het blijft kl... maar je accepteert het.

een echte ondernemer vecht voor zijn zaak en dat doe je ,en een echte ondernemer incasseert ook en dat doe je nu ook.

En verlies moet je ook kunnen accepteren

blijf vechten en blijf je kop omhoog houden.

Nog even en je bent er.

Link naar reactie
  • 0

En deze moest ik nog even kwijt (voor de nieuwe radiostilte...) Uurtje geleden gebeld door de voorzitster van de winkeliersvereniging. Na sluiting/overname toko niets meer van me laten horen. Wel dossiers inzake organisatorische punten e.d. doorgemaild.

 

Bestuur en evenementen commissie gaan een weekend weg. Zonder te vragen hoe het met me ging of hoe de zaken ervoor stonden, overviel ze me met : "Ga je ook mee, beslissen voor aanstaande vrijdag, hoor van je..."

 

Ik denk dat jullie begrijpen, wanneer ik zeg dat dit "iets" voor mij betekent ! :)

Link naar reactie
  • 0

Mensenlief, wat een weken heb ik achter de rug….

 

Om bij het begin te beginnen; enige tijd geleden heeft een van de weigeraars van het crediteurenakkoord besloten de strijd voort te zetten en mijn faillissement aan te vragen.

Zoals eerder gemeld : iedere eerste keer is er één van schrikken.

 

Saillant detail : op mijn verjaardag kreeg ik mijn eerste deurwaarder aan huis, op de verjaardag van echtgenote kreeg ik plotsklaps een brief van een advocaat dat verkoop winkel niet doorging, en op verjaardag oudste dochter nu dus een faillissementsaanvraag. Jongste dochter is 1 maart jarig…..

 

Van dit soort post schrik ik natuurlijk. Gelukkig mijn medestanders niet (waaronder Ruben) en zien hierin een bepaalde uitweg.

 

Om tot een akkoord te komen, is nu momenteel een dwangakkoord nodig. Aan de wettelijke eisen voldoe ik, dus eigenlijk zou je naar de rechter moeten kunnen stappen :

 

“Meneer de Rechter, ik heb er echt alles aan gedaan, maar de volgende paar partijen willen voet bij stuk houden. Hoofdzakelijk zijn dit kredietmaatschappijen. Zou u zo vriendelijk willen zijn eens naar de zaak, omstandigheden en de genomen maatregelen te kijken, en hier dan Uw oordeel over vellen ?”

 

Maar helaas, zo blijkt het niet te werken…. Je moet bepaalde juridische trajecten/stappen volgen, om dan tot het punt te komen, waarin je een dwangakkoord aanvraagt.

 

We hadden eigenlijk net besloten (omdat het onderhands akkoord / minnelijk traject niet gelukt was) surseance van betaling aan te vragen. Dus : je vraagt surseance aan, biedt een onderhands akkoord aan, dit faalt, en je kunt een dwangakkoord aanvragen. Maar voor een surseance moet je ingeschreven staan bij KvK….. U begrijpt hem ? Wederom Ingeschreven.

 

Helaas, door de faillissementsaanvraag kon deze aanvraag door tijdsdruk geen doorgang vinden. Andere weg zoeken. Het kan ook, alsnog via de WSNP. Zelfde verhaal : WSNP aanvragen, akkoord aanbieden enzovoorts. Helaas duurt dit traject veel langer, aangezien je het via de gemeente moet aanvragen. En….. je mag NIET ingeschreven staan bij de KvK… U snapt 'm nog ;)

 

Vandaag diende de zitting. Zo stijf als een plank, met maar 2 uur slaap en 20 bakken koffie achter mijn kiezen, om half tien gemeld.

 

Ik zag voor mijn ogen gebeuren wat je normaal op TV ziet, of in de boeken van bijvoorbeeld John Grisham leest. Advocaat tegenpartij zoekt de gedaagde op, en in de gang wordt er al overlegd…. Wist niet wat ik zag. Totdat er een heer aan kwam lopen met een hele stapel papieren. Hij meldt zich voor de volgende zaken…..

 

Wat blijkt : Voor mijn tegenpartij is het sturen van een advocaat te duur. Even op zijn boerenlullenhollands : daar loopt dus een kerel (jurist o.i.d.) rond, die de zaken afhandelt. Misschien voor een paar tientjes per zaak. Hij komt naar ons toe, vraagt wat de bedoeling is, gaat akkoord en loopt naar de volgende.

5 minuten later wordt ik opgeroepen.

De president vraagt even wat de bedoeling is, betreffende heer vertelt de eis en geeft het woord aan ons (hij weet al wat het antwoord is) Wij geven aan wat de bedoeling is, en de zaak wordt voor 6 weken aangehouden. Goedemorgen, volgende….

 

Dus, mocht er tussendoor niets geks meer gebeuren, zijn jullie van mijn geschrijf de komende 6 weken af !

 

Groet, Marcel

 

Wat mij trouwens wel opviel, is dat er door sommigen totaal geen respect voor het hof getoond wordt. Men komt gewoon in joggingpak of voetbaltenue naar de rechtszaal. Vroeger betekende dit nog iets als minachting van het hof, geloof ik. Zo zie je dat respect tegenwoordig ver te zoeken is…..

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

 

Dus, mocht er tussendoor niets geks meer gebeuren, zijn jullie van mijn geschrijf de komende 6 weken af !

 

Groet, Marcel

 

Wat mij trouwens wel opviel, is dat er door sommigen totaal geen respect voor het hof getoond wordt. Men komt gewoon in joggingpak of voetbaltenue naar de rechtszaal. Vroeger betekende dit nog iets als minachting van het hof, geloof ik. Zo zie je dat respect tegenwoordig ver te zoeken is…..

 

 

No way Marcel, er gebeurt altijd wel iets (zeker met jezelf) en waag het niet om hier 6 weken weg te blijven! ;)

 

 

 

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
  • 0

quote: Helaas, door de faillissementsaanvraag kon deze aanvraag door tijdsdruk geen doorgang vinden. Andere weg zoeken. Het kan ook, alsnog via de WSNP. Zelfde verhaal : WSNP aanvragen, akkoord aanbieden enzovoorts. Helaas duurt dit traject veel langer, aangezien je het via de gemeente moet aanvragen. En….. je mag NIET ingeschreven staan bij de KvK… U snapt 'm nog.

 

Is het dan niet zo dat zodra de aanvraag bij de gemeente voor een WSNP is alle aanvragen voor faillisement worden opgeschort tot daarover een uitspraak is?

 

En wat nu Marcel?

Link naar reactie
  • 0

Wanneer ik het goed begrepen heb, René, zijn nu zowieso alle aanvragen opgeschort. Door de aanvraag en nu dus ook door de aanhouding.

 

Maar er zit nog een keerpuntje aan deze zaak : Waarom moet je via gemeente WSNP aanvragen, terwijl ikzelf dit minnelijke traject al gelopen heb. Een WSNP zou je dus ook gewoon gelijk moeten kunnen voorleggen, inclusief je dwangakkoord dus.

 

Aangezien de FW (Faill. Wet) pas weer nieuw is, komen er nu momenteel uitspraken van rechters vrij, die de wet op HUN manier lezen. Ieder geval kan, is, of lijkt nieuw te zijn. Alles hangt, draait en valt momenteel met de jurisprudentie.

Link naar reactie
  • 0

En nog een kleine aanvulling....

 

Door meerder HL leden is mij de laatste tijd zoveel hulp, advies (al dan niet door PM; 253 persoonlijke berichten) geboden, oproepen voor werk, en er is mij werk aangeboden ! ;D ;D

 

Op een enkeling moet ik nog reageren (excuses hiervoor, dit waren echt de stress en de omstandigheden.... :( PM volgt)

 

Ik wil allen hiervoor eens een keer hartelijk danken, ook de meelezers !

 

Marcel

Link naar reactie
  • 0

 

Maar er zit nog een keerpuntje aan deze zaak : Waarom moet je via gemeente WSNP aanvragen, terwijl ikzelf dit minnelijke traject al gelopen heb. Een WSNP zou je dus ook gewoon gelijk moeten kunnen voorleggen, inclusief je dwangakkoord dus.

 

 

Als je alles kan overleggen zal de gemeente zelf niet meer aan de slag gaan maar meteen adviseren de WSNP aanvraag te doen, dit besteden ze meestal uit aan een extern bedrijf.

Link naar reactie
  • 0
Cyber Security Adviseur
Cyber Security Adviseur

Is het dan niet zo dat zodra de aanvraag bij de gemeente voor een WSNP is alle aanvragen voor faillisement worden opgeschort tot daarover een uitspraak is?

Nee,

 

Dat geldt alleen zodra er een WSNP aanvraag bij de rechtbank ingediend is of er hangende een faillissementsaanvraag te kennen is gegeven dat de gerekestreerde WSNP aan wil vragen.

Link naar reactie
  • 0

Nu heb ik mijn eerste brief binnen van een weigerachtige crediteur, die vandaag of morgen faillissement gaat aanvragen.

Ook niet tof, maar ook hier zal wel weer een goed of kwaadschikse oplossing voor komen.

 

Marcel,

Je heb al je crediteuren een schikking aangeboden, maar één crediteur weigert die te accepteren. Waar ik nu zo benieuwd naar ben is de reden van weigeren. In deze draad vind ik die nergens terug, of ik moet er overheen gelezen hebben.

 

In een schikking wordt normaliter een voor een crediteur het beste alternatief geboden. Het lijkt erop dat de weigering is ingegeven in de gedachte dat een faillissement die crediteur meer kan gaan opleveren.

Wat ook kan zijn, dat emotionele zaken meegespeeld hebben of dat de organisatie van die crediteur zo groot is dat alles in regeltjes is vastgelegd en dat daaruit automatisch een faillissementsaanvraag uit voortvloeit.

 

Ik ben wellicht wat naïef, maar volgens mij haal je de angel eruit als je de reden van weigering weet en daarop kan anticiperen. Misschien heb je dat al gedaan, maar ik blijf nieuwsgierig.

Link naar reactie
  • 0

Wat ik mij in dit verhaal afvraag is dat ik altijd begrepen heb dat een failisements aanvraag niet door 1 partij gedaan kan worden maar dat er altijd meerdere partijen voor moeten zijn.

 

Kan dat (tegenwoordig) wel door slechts 1 partij worden aangevraagd?

 

1 partij kan de aanvraag doen mits deze kan bewijzen dat er meerdere schulden zijn.

 

Edit: schulden met een betaal achterstand

Link naar reactie
  • 0

Marcel,

Je heb al je crediteuren een schikking aangeboden, maar één crediteur weigert die te accepteren. Waar ik nu zo benieuwd naar ben is de reden van weigeren. In deze draad vind ik die nergens terug, of ik moet er overheen gelezen hebben.

 

In een schikking wordt normaliter een voor een crediteur het beste alternatief geboden. Het lijkt erop dat de weigering is ingegeven in de gedachte dat een faillissement die crediteur meer kan gaan opleveren.

Wat ook kan zijn, dat emotionele zaken meegespeeld hebben of dat de organisatie van die crediteur zo groot is dat alles in regeltjes is vastgelegd en dat daaruit automatisch een faillissementsaanvraag uit voortvloeit.

 

Ik ben wellicht wat naïef, maar volgens mij haal je de angel eruit als je de reden van weigering weet en daarop kan anticiperen. Misschien heb je dat al gedaan, maar ik blijf nieuwsgierig.

 

Sofiac,

 

Sommige vragen kunnen maar beter niet via een Google geïndexeerd forum beantwoord worden...

 

Om in algemene termen te blijven: Er zijn (met name grote) ondernemingen die een script afdraaien bij wanbetaling. Niemand die nadenkt of het wel de beste oplossing is, iedereen die gewoon het protocol volgt.

 

Er zijn ook bedrijven zoals kredietverzekeraars, die een rechterlijke uitspraak nodig hebben om de vordering te claimen bij hun verzekeraar. (Verzekeraars zijn in NL verplicht om 80% van de afgegeven dekking te herverzekeren).

 

Daarnaast zijn er ook ondernemers die vanuit een gevoel van "belazerd worden" redeneren: "Ik niet betaald krijgen, dan jij ook naar de kloten." Dit zijn over het algemeen de ondernemers die zelf op omvallen staan.

 

Ruben

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 230 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.