• 0

Hoe alles regelen TER VOORKOMING faillissement? [lees maar eens......]

ik vertrouw tegenwoordig iets meer mensen op Hl dan enkele weken gelden. Zowieso is het in mijn situatie even niet makkelijk iedereen te vertrouwen, maar ik heb op HL al zoveel geleerd....

 

Nou, ik heet dus Marcel, ben 36 jaar (echte leeftijd 63 voor mijn gevoel) getrouwd, en 2, eigenlijk 3 kindjes.

Ben begonnen in 2000 met de overname van een zonnestudio met prullaria, puur omdat ik de winkelruimte nodig had. Uitverkoop gehouden en kantoorvakhandel begonnen. Maar dan de echte, de betere. Géén Bruna achtig iets, maar waar je als bedrijf ook terecht kunt voor bijv. dozen enveloppen, inbindringen e.d. Insteek : pakjes enveloppen e.d kun je ook bij de Hema krijgen, maar voor het betere goed hoef je niet naar de groothandel, hebben we ook hier ! Na 2 jaar een aanbod gekregen een nog te verbouwen winkel te gaan huren. Huurbaas moest dus op voorhand al een huurder hebben. Wij huurden privé al boven zijn toko dus link was snel gelegd. Lang verhaal, zeer kort, relatie tussen hem en ons is vrij snel naar de klote gegaan. Op het moment van de heropening (want het is toch allemaal doorgegaan) zijn wij ons eerste kindje verloren na 9 maanden zwangerschap, overleed 4 uur vooraf. Hier hele grote tik mee gehad. Deze tik icm een te snelle verhuis, was er zakelijk eigenlijk nog niet aan toe, heeft heel veel geld en klanten gekost.

 

Zakelijk, volgens de papieren ging het vrij aardig : Omzet 100K, 150K, 250K enzovoorts met sprongetjes van 0,5 jaar ! De planning was vorig jaar de 4 ton te halen en plannen genoeg om uit te breiden ! 1 ding zat ons nog steeds niet lekker.... hoe kunnen wij nu, volgens de cijfers en acc. goed draaien, maar we kunnen geen droog brood kopen ? Waar doe ik iets fout ? Nog nooit geen echt salaris mee naar huis genomen (wel wat privé opnamen natuurlijk, jaarbasis 12000) maar niet iets waar ik 100 uur voor werk...

 

Crediteuren blijven oplopen... Grootste leverancier is het beu en gooit er uiteindelijk een leveringsstop in : niet gek hoor : 25.000 achterstand.... Ook de bank begint ineens te piepen : na jaren van de ene bedrijfsadviseur na de andere, kwam er ineens iemand die wel mijn rapporten las (stuurde ik altijd netjes in) in diezelfde week zat ik dus bij kredietrisico management !

 

Mijn acc. moest mee, en heeft daar alleen maar lopen schelden en tieren. De bank had fouten gemaakt door geen controle en dat kon hem niet verweten worden. Al met al, na een uur weer buiten en een bedenktijd van 5 dagen : of je trekt zelf de stekker eruit of de bank doet dit....

 

Volgende dag een feestje en loop iemand tegen het lijf welke regelmatig directeur wordt van bedrijven... een soort van de Nieuwenhuizen...(ken je hem ?) hij gaat mij helpen. Ook een oom van mijn vrouw (John) is acc. en gaat mee in de boeken. Beide komen tot de conclusie dat er iets rammelt....wat weten we niet precies, maar we hebben voldoende bewijzen om naar acc. te gaan. Wederom is hij helemaal over de pis, en hij heeft dag daarna alle contact verbroken. Geen jaarcijfers, salarisadm. BTW of loonaangifte meer, basta...

Ook mijn boekhouding kreeg ik pas terug na ondertekening van kwijtschelding van.....(???)

 

Nieuwe boekhouding opgestart en i.i.g. nog een dijk teveel betaalde BTW teruggevorderd tot 2004. Ook cijfers dus opnieuw ingeboekt. Kassastrookje voor kassastrookje... De cijfers die er daarna uitrolde waren eigenlijk zo dramatisch dat deze 2 heren al adviseerden per direct te stoppen.

 

Maar ja, een ondernemer blijft knokken en probeert nog ergens een lichtpuntje te zien.

 

Wederom (ja inderdaad) een BBZ aangevraagd en deze is afgekeurd omdat men de cijfers niet vertrouwde. Letterlijk : "er is ons al jaren een geflatteerde boekhouding voorgespiegeld".......

(IMK)

 

Toen ook nog maar effe ondernemersklankbord ingeschakeld en die sloeg ook na 10 minuten zijn dossier dicht en gaf het advies faill. aan te vragen.....

 

De beslissing wordt genomen : we kappen ermee... alles wijst erop dat ik ong. voor 300,00 per maand sta te werken. Er moet gewoon zwaar geld bij. Dit kan en mag ik mijn gezin niet aandoen...

 

En nu ? Stoppen, maar hoe ????

 

Ik wil er natuurlijk zo goed mogelijk uitkomen en er zitten nogal wat haken en ogen in de loop der jaren( verpanding, leningen, eigendomsrecht, mede ondertekenign echtgenote, huwelijkse voorwaarden getrouwd enz.)

 

Niemand, maar dan ook écht niemand kan je helpen : ik wil stoppen : HELP !

 

KvK : euh, ja, we kunnen je helpen met uitschrijven, verder niets

IMK : daar zijn we niet voor

Gemeente ; tent dicht, uitschrijven KvK, en bijstand komen aanvragen, proberen we je de schuldsanering in te doen, maar dat kan alleen maar wanneer je weer privé persoon bent.

 

Dit kan ik (gevoelsmatig) niet maken. Ik ben een zeer bekend persoon en ga niet met de staart tussen de benen de hut dichtgooien en pleite... verrek ik !

 

Dan maar naar de bank. "luister, ik loop al 4 dagen te shoppen met cijfers om de toko dicht te gooien, het lukt me niet, hier zijn de cijfers, het is aan jullie !"

 

10 Minuten later stond ik weer met lege handen en een "succes ermee" buiten... Kun je je dit voorstellen ?

 

Gelukkig via HL iemand ontmoet die mij momenteel geweldig begeleidt. Leveranciers zijn effe rustig, alleen de bank staat op achterste poten, maar ja, er valt bij ons toch niets te halen....

 

Heel traject uitgestippeld, ben een halve jurist geworden en ben vechtende om niet failliet te gaan en uit de WSNP te blijven. Papieren hiervoor gaan morgen wel de deur uit, kan het altijd nog terugdraaien.

 

 

WOW,,,, dit was effe in tien min. rap typen !!! Dit was de grote verhaal lijn.... Misschien komt er nog wel aanvulling, misschien moest ik gewoon effe mijn verhaal kwijt...!

 

 

"Down" / Marcel

 

[Verandering: Titel aangepast voor het beter vindbaar maken op HL.nl]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

 

Sollicitatie maandag is “aardig” verlopen. Maar stel nu dat hij belt komende week, heb ik geen idee hoe te reageren. Wordt ik hier gelukkiger, blijer van ? 40 uur loonslaaf ? Moéten is een ander verhaal, er zal brood op de plank moeten komen, en laarsjes, en zomerjasjes voor die prullen….(waarom groeien die kinderen zo hard ???)

Maar ergens wacht ik op een “klik”, met ja, dat ga ik doen !

 

En ook dat kan een dienstverband, of vertegenwoordiger of een samenwerking zijn. Maar die “klik” ….die moet komen ! Dan heb ik er weer zin in, en wil er ook weer voor gaan.

 

 

Marcel, reken momenteel niet teveel op die "klik". Ik denk dat je nog te vol zit van wat er afgelopen jaar in je leven is gebeurd. Er zijn nog zoveel zaken af te wikkelen, nog zoveel hobbels te nemen. Richt je energie eerst en vooral daar op. Zolang je in je hoofd niet echt ruimte hebt voor iets nieuws zal die klik er ook niet zijn. Die komt wel weer wanneer jij daar klaar voor bent.

 

 

Wat betreft die kids....ze groeien (naar het schijnt) iets minder hard als je ze wat heter (niet te heet!) laat douchen ;)

 

Zet 'm op!

 

 

 

Lieve Marian,

 

Je hebt 1000% gelijk, maar het lijkt wel of ik buiten HL niemand heb die dat wil zien. Dat het koppie wel eens wil overstromen. Dat ik wel eens een rondje ga lopen voor frisse lucht, zie die auto aankomen en denk......

(gelukkig denk ik dan weer aan die bestuurder, en aan mijn meissie's en blijf gewoon weer richting huis wandelen)

 

:-[ :'( :-[

 

Oeps, en die kids ? 40 graden bonte was kan dus minder ?

Link naar reactie
  • 0

Over een jaar komen hier allemaal positieve berichten te staan, for sure! Helaas duren dat soort dingen allemaal lang maar het komt!

 

Nogmaals top dat je hier dit verhaal deelt, dit voegt echt super waarde toe aan HL.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Geachte Down,

 

Jouw verhaal heb ik enkele dagen geleden al gelezen, nog niet gereageerd hier, maar na je posting van gisteren wil ik toch graag een woord hier kwijt.

 

Eerst met betrekking op het feit dat je schrijft dat je nu begrijpt dat het aan jou ligt dat vrienden je laten vallen, want dat is waar het eigenlijk op neer komt zoals jij het schrijft.

Echte vrienden steunen je door dik en dun, ook in slechte tijden en ook in tijden dat je gewoon niets anders kan dan over jouw k..situatie te praten, want zo is het gewoon. Een echte vriend belt je zelfs op om te vragen of je nog een keer je ei kwijt wil, want die voelt dat dit een situatie is waarin zo ontzettend veel op het spel staat en dat het niet meer dan normaal is dat jouw hoofd niet staat naar praten over de koe die vorige week gemolken is door de boer op de hoek.

 

Draai de rollen eens om, hoe zou jij handelen als het jouw vriend overkwam, liet jij hem vallen omdat je het "geklaag" moe was? Ik denk van niet. Echte vrienden zijn er voor elkaar, in voor- en tegenspoed, in ziekte en gezondheid, dus idd net als in een huwelijk ;)

 

Helaas maken wij het nu ook mee, ik had 2 vriendinnen, waarvan 1 echte hechte, waarvan ik dacht een echte vriendschap mee te hebben. Wij hebben verteld wat hier aan het gebeuren is en dat was in december toen wij dus net te horen hadden gekregen hoe we ervoor stonden en toen wij knopen moesten gaan doorhakken. Nu is het maart en we hebben niets meer van vernomen, nog geen telefoontje of mail om te vragen hoe het is. Waarom vraag ik me dan af. Valt er bij ons niets meer te halen? Mij is in ieder geval duidelijk dat zij mijn vriendschap niet waardig is.

 

Dan je gevoel van "loonslaaf". Ik/wij begrijpen dit gevoel echt heel goed, alleen op dit moment is het gewoon voor jezelf als voor je gezin belangrijk dat er vastigheid, inkomen en regelmaat terug komt in jullie leven. Ik persoonlijk denk dat dit momenteel veel belangrijker is dan een klik, want ik denk dat je die echt nog een hele poos niet zult voelen. Daarnaast ben je vrij om evengoed door te blijven zoeken naar iets waar je wel die klik bij voelt, maar intussen heb je wel weer inkomen, vastigheid, regelmaat, ritme en daardoor hopelijk ook een beetje rust waardoor de enorme druk die nu op het gezin ligt een beetje zal afnemen.

 

Het praten met de psych vind ik ontzettend knap van je! En nog vaker geeft alleen maar de wil aan hier bovenop te komen en je niet te verschuilen voor je problemen/innerlijke strijd.

 

Wat de toeslagen betreft, ik hoorde laatst iets van "werkende ouder korting" ? Hier wist bijna niemand vanaf, maar hoe het precies in elkaar zit heb ik ook nog niet van kunnen vinden. Dan heb je nog de algemene heffing waar iemand recht op heeft zodra deze niet werkt of minder dan een bepaald bedrag verdiend. De kindertoeslag, naast kindergeld dus. Verder zou ik het zo uit mijn hoofd niet weten.

 

Ik wil je verder ontzettend veel sterkte en succes toewensen met daarnaast nog ontzettend veel kracht om door te zetten!!

 

a-m.

Link naar reactie
  • 0

Mag ik dan vragen hoeveel je marge was? je moet wel een erg lage brutomarge hebben, wil je van 400 000 (per half jaar?) niet je inkoop en vaste lasten kunnen betalen. Is je accountant trouwens wel echt accountant? en wat kostte dat dan? Volgens mij is accountant (RA) een beschermde titel en moet je dan in een bepaald register staan, kan je dat niet controleren?

Je moet ook wel met een flinke pot geld of lening begonnen zijn, aangezien je na zoveel jaar pas merkt dat het eigenlijk niet rendabel is..

 

AA en RA zijn inderdaad beschermde titels.

Helaas zijn er nogal wat administratiekantoren met de toevoeging Accountancy (dat mag blijkbaar nog net en is in elk geval moeilijk aan te pakken).

Daarnaast heten administratiekantoren in de volksmond al gauw accountants en dan wordt het voor de niet-ingewijden al helemaal lastig.

 

En Down heb je alles al terug gekregen wat je van de belastingdienst tegoed had?

Ik word ook weer loonslaaf, als ZZP'er zijn de tarieven keihard gekelderd en reageren er 25 mensen op 1 opdracht, waarbij de één een nog wanhopiger tarief neerlegt dan de ander.

 

 

 

http://www.analyzethat.nl -> Reporting, Data Integratie, Geavanceerde analytics, Data en Process mining

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat je nog te vol zit van wat er afgelopen jaar in je leven is gebeurd.

 

 

Jeeee,....... Niet normaal meer hé ? Al 9 maanden.... En eind is nog lang niet in zicht. Geen wonder dat René een tijd geleden vroeg, of ik niet beter af was geweest met WSNP..... Dan was ik al op een derde geweest... Niet te geloven gewoon...

 

En trouwens, eind nog niet in zicht ? Voor hetzelfde geld wel... Ben zo bang / benieuwd wat er dan met ons / mij gaat gebeuren.... dan is het pas ECHT AFGELOPEN......

 

Zou een goed gevoel moeten geven, het over zijn, ........maar catonisch voor een weekje.... :'(

Link naar reactie
  • 0

René, jij gaf via een PM aan, dat jouw gemeente een bepaald boekwerkje heeft over aan te vragen subsidies e.d.

 

Ik ben daar vandaag op uit geweest, maar de eerste dame is ziek, langdurig, haar vervangster is ziek, en men weet niet of die terugkomt en de vervanger daarvan heeft het een beetje druk momenteel......

 

Nu gaf je aan het te kunnen scannen en mailen.

 

Ten eerste : Graag !

 

Ten tweede : Zou het geen goede post zijn ? "Te verkrijgen subsidies en bijdragen ?"

 

Hoor het wel !

 

Down

 

Link naar reactie
  • 0

Up-date zakelijk verhaal :

 

In totaal zijn er een stuk of tien crediteuren die niet mee gaan in het akkoord. Hiervan is er één die faillissement heeft aangevraagd, zaak aangehouden, een stuk of 4 Graydons e.d.

( d.d. 08 oktober 2008 : de dagvaarding gaat NU de deur uit…. Niets meer van vernomen)

En een stuk of wat, wat niet reageert. Dit zijn dan de super grote kantoren, waar de post op verkeerde afdelingen, in verkeerde brievenbakjes, en vervolgens in het ronde archief beland…

 

 

Omdat ik zo min mogelijk crediteuren op mijn waslijst wil hebben staan volgende week, vandaag een laatste brief, en morgen fax, de deur uit gedaan :

 

“Luister lieve mensen : ik ben met complete billen bloot gegaan; heb jullie mijn complete financiële overzicht gegeven, wanneer je niet voor vrijdag reageert, wordt je opgeroepen bij de rechtbank. Dit gaat jullie in ieder geval geld kosten qua advocaat en dergelijke. De kans dat het vonnis mijn kant uitpakt is zeer groot, dus dan zullen ook de proceskosten jullie kant op komen. Het openstaand bedrag is dusdanig klein, hier wil een advocaat geen brood aan verdien. Dus de keus is aan u…”

 

Alle brieven zijn vandaag aangetekend de deur uit gedaan, en morgenochtend krijgt men er nog een fax over heen. Het kost een paar centen (nou, behoorlijk wat euro’s; sloeg stijl achterover) maar hopelijk levert het wat op…..

 

Goh, laten we het eens gunstig bekijken…. Voor hetzelfde geld snapt men nu, dat er echt niets meer te halen valt, overleggen ze met cliënten (druk is nu zeer groot, heb trouwens aangegeven vrijdag WSNP aan te vragen) en heb ik dit weekend alles rond….

 

Zou toch niet waar zijn…. ? Ben bang van niet….Maar ja, ieder akkoord is er één en goed voor mijn percentage, die lijkt belangrijk te zijn.

 

Dan nog effe wat leuks : Ik was altijd zeer actief in de winkeliersvereniging, jaarmarkten, kerstmarkt, paasactie’s noem maar op, maar ja, even aangegeven, niet meer mee te doen…

 

Komend weekend gaat bestuur en evenementencomm. Op stap, en ik ben uitgenodigd, geheel verzorgd mee te gaan ! Hotelletje, diner, voorstelling enzovoorts. En alles wordt voor me betaald ! Wow.

 

Nooit gedacht, best een vreemd clubje ondernemers, maar men is mij niet vergeten, en ik mag gewoon mee.

 

Klein issue…. Ook de AM van de bank gaat mee…. Mijn AM….. Denk dat ik hem een beetje probeer te ontlopen… Hoop dat ik mezelf in de hand kan houden…

 

Wanneer er geen gekke dingen gebeuren : Tot de volgende up-date : 31 Maart rechtbank !

 

Down

 

Effe gauw een PS-je erbij.... beetje denkende... bestuur gaat ook mee....HL beetje promoten....

Maar ja, dit gebeurt natuurlijk in de hotelbar, na het eten, en is men zondag weer vergeten...

 

Ideetje... maak eens een soort van pagina met makkelijk uit te printen (word of zo) visitekaartje's...

 

Logo HL erop, adres en dergelijke ? Ik spreek natuurlijk heel veel ondernmers, maar in mijn netwerk heeft praktisch nog nooit iemand van HL gehoord... ???

 

Link naar reactie
  • 0

Up-date zakelijk verhaal :

Klein issue…. Ook de AM van de bank gaat mee…. Mijn AM….. Denk dat ik hem een beetje probeer te ontlopen… Hoop dat ik mezelf in de hand kan houden…

 

 

 

Het moet je inderdaad goed doen als die vereniging jou uitnodigt !! dat zegt heel wat over jouzelf !

 

Ik ben van mening dat je die AM niet behoeft te ontlopen, omdat óók die zeker geen goed gevoel overgehouden zal hebben aan wat jou is overkomen. Ik weet uit ervaring dat het binnen de bank beslissen dat er gestopt moet gaan worden buiten de AM omgaat. Hij/zij wordt met een opdracht opgezadeld en moet die gewoon uitvoeren, hoe "lullig" hij/zij dat ook vindt. Het enige wat je dan als accountmanager kan zelf doen is de wijze waarop je slecht nieuws gaat brengen.

 

Zeker als het gezelschap niet al te groot is, zou ik direct erop afstappen, om een p0raatje te maken, om de kou uit de lucht te halen, bezorgt je volgens mij zeker een beter en rustiger weekend.

Link naar reactie
  • 0

Klein issue…. Ook de AM van de bank gaat mee…. Mijn AM….. Denk dat ik hem een beetje probeer te ontlopen… Hoop dat ik mezelf in de hand kan houden…

 

Waarom zou je in G*&shemelsnaam die man willen ontlopen? Erheen, kop omhoog, zelf het initiatief tot een gesprek over ditjes en datjes nemen en normaal doen.

Je hebt er toch alles maar dan ook alles aan gedaan om de boel fatsoenlijk af te handelen?

Wees trots op jezelf man!

 

Frans.

 

 

Link naar reactie
  • 1

Hallo Marcel,

 

Sancho leeft met je mee... Het is een heel verhaal en Sancho vraagt zich af waarom het zo heeft moeten zijn. Jij waarschijnlijk ook.... Sancho denkt dat er veel moed voor nodig is om zo open je verhaal te doen en geeft je Respect!

 

Met betrekking tot de AM denkt Sancho ook dat de man zich waarschijnlijk nog beroerder voelt dan jij, maar dat neemt niet weg dat jij met de gebakken peren zit en hij niet. Hij heeft zijn werk (naar inzicht van de bank) goed gedaan. En misschien denk jij er over een jaar ook wel zo over, maar nu niet waarschijnlijk. Hij gaat verder met waar hij mee bezig was en jij moet je beraden op je toekomst (en je gezin onderhouden). Sancho ziet nu in de AM een hele grote reus, maar misschien blijkt het achteraf een ordinaire windmolen te zijn. Als je er niet mee wilt vechten, is het misschien toch handig om nu even te vluchten, al was het maar om jezelf te beschermen.

 

Sancho

Sancho is de realistische tegenhanger van de dromende Don Quichot, die reuzen zag in windmolens :: In zekere zin is Sancho een pragmaticus die met beide benen op de grond staat en Boerenslim.

Link naar reactie
  • 2

Jullie hebben ook helemaal gelijk.

 

Nadenkend de volgende aanvulling : AM is een professionele kerel, waar ik qua organisatie binnen de vereniging heel goed mee door één deur kon. Hij was "net" nieuw als AM, en kwam zich toen ook persoonlijk voorstellen in de winkel. Had ik nog nooit mee gemaakt....! Hij was ook diegene die als eerste bij de bank, mijn rapporten wél goed las. Toen is het balletje daadwerkelijk gaan rollen.

 

Dus tot nu alleen maar respect voor deze kerel.

 

Maar ja, het laatste gesprek bij hen op kantoor hebben hij en zijn manager mij echt te kakken gezet, en uitgemaakt voor oplichter en meer.... Niet fijn, zacht gezegd. Nu zie ik hem weer voor het eerst.

 

Intussen, maanden en veel wijsheid later, snap ik ze ook wel. Er zijn bij hun op kantoor zoveel fouten gemaakt, wat ik hier allemaal niet verteld heb (geen meerwaarde) , dat ze bang waren voor eigen hachie...

En ze hebben inderdaad van hogeraf ook een flinke uitbrander gekregen, dat terzijde.

 

Maar door jullie reactie's denk ik eigenlijk weer aan die correcte kerel, mijn leeftijd, die op dat moment gewoon even een rot baan had. Ik neig er nu inderdaad naar, om als eerste op hem af te stappen, en de hand te schudden. Denk nu zelfs, dat hij zal vragen, hoe het met me gaat....

 

Bedankt voor de reactie's, dit waren echte eye-openers voor me...

 

Down

Link naar reactie
  • 0

Jeeee,....... Niet normaal meer hé ? Al 9 maanden.... En eind is nog lang niet in zicht. Geen wonder dat René een tijd geleden vroeg, of ik niet beter af was geweest met WSNP..... Dan was ik al op een derde geweest... Niet te geloven gewoon...

 

En trouwens, eind nog niet in zicht ? Voor hetzelfde geld wel... Ben zo bang / benieuwd wat er dan met ons / mij gaat gebeuren.... dan is het pas ECHT AFGELOPEN......

 

Zou een goed gevoel moeten geven, het over zijn, ........maar catonisch voor een weekje.... :'(

 

Negen maanden... dan loop je op alle dag en kan de bevalling bijna beginnen! Nee, geen flauwekul.... Het kost allemaal tijd. Ieder briefje, ieder bezwaarschrift, ieder verzoek moet worden geschreven, overlegd met cliënt en aangepast. Dan geef je de tegenpartij de tijd om te reageren. Tegenpartij stuurt per omgaande een fax dat ze uiterlijk eind volgende week met een reactie komen. Net zo veel tijd als je zelf ook weer nodig hebt om van repliek te dienen. Met sommige schuldeisers hebben we wel 10 brieven geschreven, en hebben we 10 reacties terug ontvangen. Maar jij hebt een weekje nodig om de cijfers uit te zoeken, zij hebben een weekje nodig om een standpunt te bepalen. Voor je het weet ben je twee maanden verder. Je hebt iemand nodig bij de gemeente, maar die wil alleen in een persoonlijk gesprek informatie kwijt. Niet door de telefoon. Over anderhalve week heeft ze een gaatje in de agenda. Een verzoekschrift aan de rechtbank kost zeker twee weken om een datum te krijgen. Die datum ligt dan wel weer 6 weken verder. En het kost de tegenpartij slechts één fax de dag vóór de zitting om 6 weken aanhouding van behandeling te krijgen. En daar gaan we weer.....

 

Maar troost je. De gemiddelde wachttijd bij een middelgrote gemeente voor je intakegesprek Wsnp is momenteel 8 maanden. Voor je intakegesprek! Dan wordt je doorverwezen naar de Schuldhulpverlener, waar de wachtlijst een maand of 5 is. En dan moet het wettelijk verplicht minnelijk traject nog beginnen! Hup, een maandje of 4, 5 ben je zo kwijt. Als je akkoord het dan niet haalt, moet de Wsnp aanvraag voorbereid worden, stukken opgevraagd, Verzoek 284, verklaring 285, verzoek 287a. Na 8-13 weken zitting, datum bepalen voor verificatievergadering... + 6 weken. Uitspraak 2 weken later. En bij afwijzing begint dus je Wsnp periode anderhalf tot twee jaar nadat je je voor het eerst hebt gemeld bij het WMO loket van de gemeente. En dan moet je nog drie jaar.... vijf als het tegen zit.

 

Mwoa... tegen die referentie valt het allemaal wel mee..... ;)

Link naar reactie
  • 0

Ruben,

 

De laatste berichten over de aanvraag WSNP in deze regio, Haarlem, zijn dat als deze door de betreffende instantie is aangevraagd deze binnen 6 weken al voor de rechtbank komt.

De aanvraag zelf is afhankelijk van de werkwijze de aanvrager maar men moet rekenen op maximaal 8 12 weken.

 

Gelukkig zijn de tijden van grote achterstand over, hoe het er mee staat in andere regio's weet ik niet.

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Nou....

 

heel leuk weekend gehad..... ja, serieus ! Heb de "krochten" van A'dam ontdekt door onze persoonlijke reisleider, die kende schijnbaar de weg ;D , AM weigerde mijn hand, ( praat er gewoon maar snel over heen...) en ik ben er sterker dan ooit door heen gekomen !

 

Door het weigeren van mijn hand en door dat alle gesprekken gewoon doorgingen zonder dat men het over mij had, was "appart" .....

 

Ik heb iets gezien en geleerd dit weekend : Wanneer het ok is, wil men buurten. Wanneer het niet ok is, ben je een paria. Dit betekent feitelijk, dat je wel mee mag, maar niet over je sores / gevoelens lult, Men wil dit niet, verwacht dit ook niet van je en dus onbespreekbaar ! Remi zit alleen aan de bar.....

 

Je moet daar ook zelf aan werken. Wanneer je alleen maar over je eigen sores kunt lullen, en nooit meer over die van een ander, wordt je wereldje klein.....

 

Ik zou ook niet gelukkig worden van zo'n kerel, die het alleen maar over zichzelf heeft ! (ikke dus) !

 

Stond zondag ook ineens met een heel ander gevoel op (dat heeft die kerel dus wel bereikt ;) ) :

 

Eerst de zaak en rotzooi op orde, afscheid nemen, een weekje plat in bed op CenterParcs met echtgenote, en er dan weer gewoon tegenaan ! Niet forceren momenteel.

 

Laat me effe met rust, dan moet het goed komen.

 

Ik ben nog steeds niet failliet, niet in de WSNP, slaap niet in een kartonnen doos, ben nog steeds getrouwd en mag mijn kinderen nog zien, soms meer dan me lief is ! ;D

 

Er zijn mensen die het moeilijker hebben....

 

Down

 

Link naar reactie
  • 0

Marcel,

 

Ik bewonder het dat je je inmiddels al 9 maanden tussen wal en schip bevindt. Kan het nu ook nog zo zijn dat je de wsnp in moet? En wat raad je mensen aan die in het zelfde schuitje als jou komen? Dezelfde weg bewandelen?

 

Gr,

 

Paul

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie
  • 2

 

Kan het nu ook nog zo zijn dat je de wsnp in moet? En wat raad je mensen aan die in het zelfde schuitje als jou komen? Dezelfde weg bewandelen?

 

Jeee...... Weet je wat voor moeilijke vraag je stelt ? Ik ga proberen ( ! ) te beantwoorden, hoop dat het overkomt....

 

Ten eerste denk ik dat iedere zaak anders is. De omstandigheden, de situatie, maar ook de ondernemer zelf !

 

Omstandigheden :

 

Wat ik links en rechts hier op het forum lees, via PM te horen krijg, of van mijn ex-collega's in het dorp : alle verhalen zijn anders. Er zit wel een verhaalLIJN in, maar toch.

 

(Ik wil niet hebben dat iemand zich stoort, of het niet gepast vindt, dat ik mijn volgende regels plaats, anders laat weten, verwijder ik ze. )

 

Toen mijn zoontje dood geboren werd, en wij enkele weken later weer in de zaak en op straat waren, begonnen mensen met ons te praten : dat het zo erg was en zij ook zoiets meegemaakt hadden.... Kindje te vroeg, kindje ziek, kindje gedraaid in navelstreng, noem maar op.

NEE DUS ! Zo was het bij ons niet ! Wat bij ons gebeurd was, had een kans van 1: 14 miljoen ! Ga me dan niet vertellen dat jij dit ook meegemaakt hebt !

Dit wil ik ter verduidelijking geven, dat écht géén één situatie hetzelfde is....

 

Sommige ondernemers zijn moe gestreden, sommigen hebben echt geen uitweg meer, en sommigen zien het te zwart in.

 

Voor die gene die moe gestreden zijn, jarenlang herinneringen, incasso's, net op tijd af kunnen wenden enzovoorts kán het klaar zijn. Hoeft niet. Ik was intussen ook verrot van binnen. Ik had ook al eerder moeten stoppen, maar dat is dan weer achteraf. Ik had nog de "drive" er goed uit te willen komen. Maar ja, ik heb dan ook een vrouw en 2 guppen rond lopen.

 

Moet je mijn traject dan volgen ?? Kan er dus geen antwoord op geven. Vanuit ondernemerschap zeg ik Ja. Je bent je verplichtingen en ondernemerschap aangegaan, dan ook afmaken ook.

Maar wanneer er echt geen uitweg meer is, dan faillissement, of de ondernemer is intussen zo "ziek" van alle rompslomp, en kan het echt geen jaar meer aan....wat moet je dan ?

 

De eerste zin in mijn aankondigingsbrief luidde : "Een goed ondernemer beseft ook wanneer hij moet stoppen "

 

Het wil dus niet zeggen, dat wanneer je kiest voor een faillissement of WSNP, dat je geen goed ondernemer meer bent. Misschien juist wel. Ook een WSNP is verantwoording nemen.

 

Aan de ene kant, gun ik niemand het traject zoals ik tot nu toe mee maak, aan de andere kant is het voor mij een verdomde goede leerschool geweest. Ik ben ook weer eens fijntjes met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik was al langer niet meer full-time aanwezig, omdat ik zag dat het schip zinkende was. Maar had ik nog kunnen hozen ? Misschien wel, misschien niet. Gelukkig heb ik nog steeds geen spijt van de onderneming, en ook geen spijt dat ik sommige adviezen (als personeels sanering) in de wind geslagen heb. Ik zou het zo weer doen in ieder geval.

 

Het grootste probleem heb ik tot nu toe de emotionele achtbaan gevonden, en de onwetendheid en onzekerheid die continu, dag en nacht, 24/7 speelt.

 

Ik vind persoonlijk, dat ik, door dit traject te doorlopen, ik de "guts" heb gehad er voor mijn verantwoordelijkheden te staan, ik een ondernemer "pur sang" ben, tot het bittere eind, en al loopt het volgende week nog mis, zal ik er alles aan doen, ook hier weer zo goed mogelijk uit te komen !

 

Maar nogmaals, geen enkele andere ondernemer in de shit, die dit leest, mag of kan dit verhaal als leidraad gebruiken. Iedere situatie staat op zich, zaak is je goed te laten begeleiden.

 

Upside Down, Almost Up, Whatever....Ikke

 

PS : Ben trouwens wel heel blij dat ik via de achtergrond van HL (PM ) toch al enkele mensen van goed advies heb kunnen dienen !

 

[edit :] Aangezien ik één (1 ! ) zeer krampachtige weigeraar heb, is inderdaad de kans op WSNP nog steeds niet uitgesloten...

Link naar reactie
  • 0

[edit :] Aangezien ik één (1 ! ) zeer krampachtige weigeraar heb, is inderdaad de kans op WSNP nog steeds niet uitgesloten...

 

 

mmmmm, wordt het misschien tijd voor de HL-knokploeg ??? ;)

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    13 leden, 292 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.