• 0

Hoe alles regelen TER VOORKOMING faillissement? [lees maar eens......]

ik vertrouw tegenwoordig iets meer mensen op Hl dan enkele weken gelden. Zowieso is het in mijn situatie even niet makkelijk iedereen te vertrouwen, maar ik heb op HL al zoveel geleerd....

 

Nou, ik heet dus Marcel, ben 36 jaar (echte leeftijd 63 voor mijn gevoel) getrouwd, en 2, eigenlijk 3 kindjes.

Ben begonnen in 2000 met de overname van een zonnestudio met prullaria, puur omdat ik de winkelruimte nodig had. Uitverkoop gehouden en kantoorvakhandel begonnen. Maar dan de echte, de betere. Géén Bruna achtig iets, maar waar je als bedrijf ook terecht kunt voor bijv. dozen enveloppen, inbindringen e.d. Insteek : pakjes enveloppen e.d kun je ook bij de Hema krijgen, maar voor het betere goed hoef je niet naar de groothandel, hebben we ook hier ! Na 2 jaar een aanbod gekregen een nog te verbouwen winkel te gaan huren. Huurbaas moest dus op voorhand al een huurder hebben. Wij huurden privé al boven zijn toko dus link was snel gelegd. Lang verhaal, zeer kort, relatie tussen hem en ons is vrij snel naar de klote gegaan. Op het moment van de heropening (want het is toch allemaal doorgegaan) zijn wij ons eerste kindje verloren na 9 maanden zwangerschap, overleed 4 uur vooraf. Hier hele grote tik mee gehad. Deze tik icm een te snelle verhuis, was er zakelijk eigenlijk nog niet aan toe, heeft heel veel geld en klanten gekost.

 

Zakelijk, volgens de papieren ging het vrij aardig : Omzet 100K, 150K, 250K enzovoorts met sprongetjes van 0,5 jaar ! De planning was vorig jaar de 4 ton te halen en plannen genoeg om uit te breiden ! 1 ding zat ons nog steeds niet lekker.... hoe kunnen wij nu, volgens de cijfers en acc. goed draaien, maar we kunnen geen droog brood kopen ? Waar doe ik iets fout ? Nog nooit geen echt salaris mee naar huis genomen (wel wat privé opnamen natuurlijk, jaarbasis 12000) maar niet iets waar ik 100 uur voor werk...

 

Crediteuren blijven oplopen... Grootste leverancier is het beu en gooit er uiteindelijk een leveringsstop in : niet gek hoor : 25.000 achterstand.... Ook de bank begint ineens te piepen : na jaren van de ene bedrijfsadviseur na de andere, kwam er ineens iemand die wel mijn rapporten las (stuurde ik altijd netjes in) in diezelfde week zat ik dus bij kredietrisico management !

 

Mijn acc. moest mee, en heeft daar alleen maar lopen schelden en tieren. De bank had fouten gemaakt door geen controle en dat kon hem niet verweten worden. Al met al, na een uur weer buiten en een bedenktijd van 5 dagen : of je trekt zelf de stekker eruit of de bank doet dit....

 

Volgende dag een feestje en loop iemand tegen het lijf welke regelmatig directeur wordt van bedrijven... een soort van de Nieuwenhuizen...(ken je hem ?) hij gaat mij helpen. Ook een oom van mijn vrouw (John) is acc. en gaat mee in de boeken. Beide komen tot de conclusie dat er iets rammelt....wat weten we niet precies, maar we hebben voldoende bewijzen om naar acc. te gaan. Wederom is hij helemaal over de pis, en hij heeft dag daarna alle contact verbroken. Geen jaarcijfers, salarisadm. BTW of loonaangifte meer, basta...

Ook mijn boekhouding kreeg ik pas terug na ondertekening van kwijtschelding van.....(???)

 

Nieuwe boekhouding opgestart en i.i.g. nog een dijk teveel betaalde BTW teruggevorderd tot 2004. Ook cijfers dus opnieuw ingeboekt. Kassastrookje voor kassastrookje... De cijfers die er daarna uitrolde waren eigenlijk zo dramatisch dat deze 2 heren al adviseerden per direct te stoppen.

 

Maar ja, een ondernemer blijft knokken en probeert nog ergens een lichtpuntje te zien.

 

Wederom (ja inderdaad) een BBZ aangevraagd en deze is afgekeurd omdat men de cijfers niet vertrouwde. Letterlijk : "er is ons al jaren een geflatteerde boekhouding voorgespiegeld".......

(IMK)

 

Toen ook nog maar effe ondernemersklankbord ingeschakeld en die sloeg ook na 10 minuten zijn dossier dicht en gaf het advies faill. aan te vragen.....

 

De beslissing wordt genomen : we kappen ermee... alles wijst erop dat ik ong. voor 300,00 per maand sta te werken. Er moet gewoon zwaar geld bij. Dit kan en mag ik mijn gezin niet aandoen...

 

En nu ? Stoppen, maar hoe ????

 

Ik wil er natuurlijk zo goed mogelijk uitkomen en er zitten nogal wat haken en ogen in de loop der jaren( verpanding, leningen, eigendomsrecht, mede ondertekenign echtgenote, huwelijkse voorwaarden getrouwd enz.)

 

Niemand, maar dan ook écht niemand kan je helpen : ik wil stoppen : HELP !

 

KvK : euh, ja, we kunnen je helpen met uitschrijven, verder niets

IMK : daar zijn we niet voor

Gemeente ; tent dicht, uitschrijven KvK, en bijstand komen aanvragen, proberen we je de schuldsanering in te doen, maar dat kan alleen maar wanneer je weer privé persoon bent.

 

Dit kan ik (gevoelsmatig) niet maken. Ik ben een zeer bekend persoon en ga niet met de staart tussen de benen de hut dichtgooien en pleite... verrek ik !

 

Dan maar naar de bank. "luister, ik loop al 4 dagen te shoppen met cijfers om de toko dicht te gooien, het lukt me niet, hier zijn de cijfers, het is aan jullie !"

 

10 Minuten later stond ik weer met lege handen en een "succes ermee" buiten... Kun je je dit voorstellen ?

 

Gelukkig via HL iemand ontmoet die mij momenteel geweldig begeleidt. Leveranciers zijn effe rustig, alleen de bank staat op achterste poten, maar ja, er valt bij ons toch niets te halen....

 

Heel traject uitgestippeld, ben een halve jurist geworden en ben vechtende om niet failliet te gaan en uit de WSNP te blijven. Papieren hiervoor gaan morgen wel de deur uit, kan het altijd nog terugdraaien.

 

 

WOW,,,, dit was effe in tien min. rap typen !!! Dit was de grote verhaal lijn.... Misschien komt er nog wel aanvulling, misschien moest ik gewoon effe mijn verhaal kwijt...!

 

 

"Down" / Marcel

 

[Verandering: Titel aangepast voor het beter vindbaar maken op HL.nl]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

GEFELICITEERD BEIDE!

 

Sinds drie maanden huurt Ruben een kantoortje in mijn pandje, heb best veel meegekregen, soms bij een bakkie koffie en soms gewoon omdat de gips-wanden hier niet zo dik zijn. Geweldig dat dit nu achter de rug is.

 

Ik had in de huurprijs nooit gerekend op TL-lampen en computers die 18 per dag werden gebruikt. Maar gelukkig is de stroom heel erg goed benut ;)

 

Succes verder UP!

 

 

Link naar reactie
  • 0

Marcel van harte gefelicitieerd !! Op mij komt het over alsof je hiermee je vrijheid terug krijgt, die ketting met die loden kogel kan je achterlaten. Fantastische hulp heb je daarbij gehad, prachtig om te lezen. Ook felicitaties aan allen die hieraan hebben gewerkt, Ruben e.a..

 

Ik heb van jullie verhaal geleerd, en nu ben ik blij voor jullie. dank jullie wel.

(3x "jullie" op één regel, misschien moet ik ook nog leren tekstschrijven).

www.tomeyenverstegen.nl ; www.thuiskantoor.nl ;

www.paardenboekhandel.nl

Link naar reactie
  • 0

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!

 

Jippppppppieeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!

 

Oh wat ben ik blij!!! Ik gun je nu alle rust van de wereld en rust, rust, vooral rust!!

 

Een hele dikke knuffel voor de kids!!!!! En een dikke reus voor je vrouw!!!! En voor jou natuurlijk!!! En voor Ruben en alle andere HL'ers die zich hebben ingezet!!

Link naar reactie
  • 0

Tjeeeeeeeeeeezzzz wat gaaf!!! Endelijk zeg!! Is het allemaal niet voor niets geweest!!

 

 

Gefeliciteerd en heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel geluk vanaf nu!!!

 

Ben zoo blij voor jullie en je gezin! Het valt echt niet mee zo'n zware tijd maar je komt er vaak wel sterker dan ooit uit!

 

Je verdient het echt!

 

Groetjesss en we blijven mailen he!

 

Dikke knuf!!

Link naar reactie
  • 0

Felicitaties, tranen (ja ook bij mij) en knuffels, fantastisch gewoon!

Marcel, wees niet bang voor het zwarte gat, de loden last is van je af, houd je maar voor dat je als een veertje door dat gat heen zult zweven en niet kunt vallen. We blijven hier naast je staan!

 

En Ruben: ik hoop je nooit nodig te hebben maar mocht dit wel zo zijn dan kan ik me geen beter iemand wensen!

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
  • 0

Respect voor jullie allebei, geweldig resultaat.

Zoals Ruben al schreef hebben wij slechts het topje van Marcels ijsberg meegekregen (ik geloof zelf toch wel een flinke top)

maar normaliter zou een ander zich nooit beseffen wat er allemaal schuil kan gaan achter "effe failliet gaan".

 

Dit topic heeft voor mij veel betekend qua beseffen hoe het ook kan zijn, het verhaal "schoenen moeten kopen" voor de kids heeft op mij diepe indruk gemaakt en zou ik eigenlijk aan mijn vrouw moeten laten lezen (die inderdaad exact nu alwéér de stad in is).

 

Marcel: heel veel geluk toegewenst in je nieuwe leven!

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 0

Marcel, van harte gefeliciteerd!!

Ik ben gewoon sprakeloos, dit is je meer dan gegund!!

Eindelijk rust, eindelijk vooruit kijken, eindelijk weer je leven oppakken en aan de toekomst kunnen denken.

 

Helemaal top, ook voor de mensen achter de schermen!!

 

Heb veel van je geleerd Marcel en ook achter mijn schermen heel veel aan jou gehad, ook daarvoor mijn dank ;)

 

Liefs a-m.

Link naar reactie
  • 0

Ha Down,

 

Mijn eerste bezoekje aan HL in vijf dagen maakt een bijna perfecte vakantie compleet!

Hoewel ik wist hoe de zaken ervoor stonden, was ik toch erg benieuwd of je al het geld inmiddels daadwerkelijk had betaald en daarmee definitief afscheid had genomen van je eerste bedrijf.

 

Hoewel ik me kan indenken hoe moeilijk dat afscheid voor jou was, vind ik het fantastisch te lezen dat het nu echt helemaal is afgelopen. Niet alleen voor jou, maar ook voor Mrs D. (Voor degenen die zich afvragen hoe die is, ik heb het genoegen gehad haar en het kleinste Downtje te mogen ontmoeten en zag 3/4 van een liefdevol gezin!)

 

Voor jou is er eindelijk een einde gekomen aan maanden/jaren van leven in onzekerheid. Het gaat je ongetwijfeld nog wat tranen en gepieker kosten voor dat helemaal doordringt. Maar na de enorme lange weg naar beneden die nu achter je ligt, heb je uitzicht op een lange weg omhoog. Ik hoop dat je daar snel van kunt gaan genieten.

 

Ik spreek je graag weer als ik terug ben en dan moeten we samen maar eens een gebakje nuttigen. Moet je me alleen nog even melden of er uberhaupt gebakjes bestaan die jij lekker vindt. Iets met veel chocolade? Anders wordt het gewoon een extra grote zak Bolognese chips. ;D

 

Met de warme groeten van Perhentian Besar, Malaysia,

Karen

 

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

In één woord geweldig! :)

 

Hartelijk gefeliciteerd!!!!

 

Ben erg blij om te vernemen dat jullie het toch voor elkaar gekregen hebben! Ik heb Down Up's relaas vanaf het begin op de voet gevolgd hier op het forum en vaak voor je geduimd. En hoewel het er op zijn tijd erg zwart uit zag is alles uiteindelijk gelukkig toch goed gekomen.

 

Marcel, ik hoop dat jij en je gezin de komende jaren veel geluk gaan krijgen en wens je alle goeds.

 

Ruben en de andere betrokkenen: fantastisch werk. Ik ben trots op jullie!

Mediascape - Hét adres voor betaalbare huisstijlen, reclame en websites.

We heten u van harte welkom op: www.mediascape.nl

Link naar reactie
  • 0

Down,

 

Sinds enkele dagen heb jij de controle over je leven weer terug. Neem de tijd die je nodig hebt of die je wilt nemen en doe de dingen in jouw tempo, dan ga jij je vast snel weer beter voelen.

 

Maar weet dat er dankzij HL op allerlei plekken mensen zijn die met je meeleven en die hopen dat het goed met je gaat.

 

Karen

PS: ik heb voor de komende dagen mooi lenteweer voor jou in Nederland besteld om je mentale herstel te bespoedigen. 8)

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

Hallo allemaal,

 

Waanzinnig, wat een reactie’s, en dat 2,5 pagina lang, buiten de PM… Een hart onder de riem is zacht uitgedrukt !

 

Heb mezelf gestort in een verbouwinkje thuis waar veel maatwerk en waterpas voor nodig is, en dus aandacht, zodat ik gedachten wel moét verzetten, en tussendoor probeer ik te bevatten wat er gebeurt is, en nog een beetje speelt.

 

Net op de radio, onder het kluskarwei :

 

“Het is zo stil in mij, ik heb nergens woorden voor, het is zo stiiiiiiiiil in mij !”

 

Mmmhh…. Tekenend.

 

Zelfs vrouw en ouders lijken het niet te bevatten.

 

Voor de toevallige lezer : Het is niet zo, dat wij nu helemaal boven Jan zijn. Ik heb alleen maar de keus gemaakt, niet failliet te willen gaan, niet in de WSNP terecht te komen, en te zorgen dat mijn leveranciers, die altijd voor MIJ klaar stonden, tegemoet te komen !

 

Blutter dan blut bestaat niet, maar ik begin nu vanaf NUL, zonder schulden, zonder creditcards, zonder wehkampjes enzovoorts. (laatste 2 nooit gehad trouwens, en niet aan te raden…)

Het zal hard werken worden, maar wanneer je zonder schulden start, moet het goed komen.

 

Nu eens een paar dagen bijkomen, op tijd naar bed, lekker met de kids naar het bos ofzo, en proberen te bekomen en alles te bevatten.

 

Nogmaals dank voor de reactie’s en tot horens.

 

Down

 

(ook al is het nu UP, Down hoort nu éénmaal bij mij hier op HL, dus de ondertekening zal denk ik zo blijven. Het venijn is er vanaf, nu is het gewoon mijn “naam”hier…!)

 

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 231 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.