Jump to content
Nils de Witte
Verberg

Nog steeds groei in ondernemingsinitiatieven bij life sciences

vraag

Persbericht van het ministerie van economische zaken

 

Datum: 16-05-2003

 

Ondanks de teruglopende economische groei neemt het aantal nieuwe bedrijven in de life sciences nog steeds toe. Wel groeit het aantal nieuwe bedrijven minder hard dan in de afgelopen twee jaar. Dat blijkt uit het tweede voortgangsrapport van het BioPartner-programma dat de Minister van Economische Zaken naar de Tweede kamer heeft gestuurd.

 

Het BioPartner-programma is in 2000 opgezet om het klimaat voor nieuw ondernemerschap te verbeteren en het aantal startende bedrijven op het gebied van life sciences te vergroten. Het Ministerie van Economische Zaken heeft voor het BioPartner-programma in totaal 45 miljoen euro uitgetrokken voor de periode 2000-2005.

Samen met universiteiten en lokale of regionale publieke investeerders zijn er zes BioPartner Centers/incubators neergezet.

Het doel is onder andere om jaarlijks 15 nieuwe bedrijven op weg te helpen. Dat ambitieniveau blijft ondanks de huidige economische teruggang realistisch: er komen bij BioPartner nog steeds voldoende aanvragen binnen. Het aantal startende life sciences starters kwam in 2002 net boven de 15 uit. In 2000 en in 2001 kwamen er jaarlijks meer dan twintig life sciences ondernemingen bij.

 

Uit het voortgangsrapport van het BioPartner-programma blijkt ook dat een aantal zaken nog beter kunnen. Het aantal goede ondernemingsplannen is beperkt, vergeleken met de stroom aan ideeën die van onderzoekers en onderzoeksinstellingen binnenkomen.

Daarnaast levert de overstap vanuit een kennisinstelling naar een bedrijf een aantal problemen op. Vaak is er bijvoorbeeld discussie over de vraag wie de eigenaar van de kennis is: de kennisinstelling of de onderzoeker/entrepeneur.

Een ander aandachtspunt is het investeringsklimaat. BioPartner zal actiever op zoek gaan naar investeerders die willen participeren in life sciences starters.

 

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl.

Voor journalisten: Maryse Ducheine, persvoorlichter, telefoon (070) 379 64 64, e-mail: M.A.I.Ducheine@minez.nl

 

 


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl.

Zullen we het proberen ;D Daar kun je alleen terecht als je schrijffouten tegenkomt in het persbericht (oepssss oud zeer from my site).

 

Ik denk dat als je geïnteresseerd bent beter direct contact op kan nemen met BioPartner zelf.

 

Vaak is er bijvoorbeeld discussie over de vraag wie de eigenaar van de kennis is: de kennisinstelling of de onderzoeker/entrepeneur.

Dat blijft inderdaad een interessante discussie. Spin-off worden moeizaam spin-outs. Eigenlijk horen we daar momenteel nog maar weinig over. Weet iemand of hierover discussies en oplossingen over gaande zijn?


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 14 leden online en 153 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept