• 0

Zal het product een succes zijn of juist niet?

Ik ben al een tijdje bezig met een webwinkel, alles is bijna geregeld, de site, de voorraden, betalingsmethoden etc. Ik begin van plan verschillende posters te gaan kopen, de maten 40x50, 56x71 en 50x100. En erbij een paar kalenders, maar dit stelt niet veel voor.

 

Nu is mijn vraag of jullie denken of posters een goed product is om een webwinkel voor te beginnen. Wel heb ik unieke posters, die niet veel andere site's hebben, en heb ik een ruim assortiment en ook veel verschillende maten ( kan mee maten krijgen dan die ik nu heb neergezet). Denk jij dat er naar posters veel vraag naar is of denk je dat het zinloos is om het te proberen? Graag jullie mening

Posters kopen bij Posters-kopen.nl, Aanbod van ruim 5.000 verschillende posters en schilderijen voor uw kantoor, bedrijf of huis.
Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

...Denk jij dat er naar posters veel vraag naar is of denk je dat het zinloos is om het te proberen? Graag jullie mening

Als wij dachten dat het zo goed verkoopt hadden we het wellicht zelf al gedaan. ;) Ikzelf zie iig een poster als niet duur (dus niet veel winst per bestelling) en het is niet iets wat je vaak koopt (als je poster mooi vindt laat je hem lang hangen). Dus ik zou niet alleen posters verkopen, aangezien dat niet genoeg zal opleveren.

 

Maar waarom vraag je het je nu af, terwijl de site al bijna klaar is? Daar denk je toch over na voordat je ermee begint, en je maakt de site toch alleen als je vertrouwen heb dat er genoeg vraag naar zal zijn?

Link naar reactie
  • 2

Ik heb een tijdje geleden wat gameposters gekocht op Ebay. Daar gaan ze als zoete broodjes. Sommige Ebay shops verkopen er honderden per maand. Maar met enkele euro's marge op een poster is een paar honderd niet genoeg om van te leven. Wel leuk als bijverdienste denk ik. Bovendien zit er veel handeling aan.

 

In Nederland is er geen enkele web shop gespecialiseerd in video game posters. Vreemd genoeg is zelfs www.gameposters.nl nog vrij. (hoe lang nog ;) )

Je kan hier een goede marge vragen als je speciale dingen verkoopt, een beperkt assortiment aanhouden en meevaren op de golven van de game hypes.

 

De nieuwe Gears of war komt eraan. 8)

 

De shop kan je ook uitbreiden met Tshirts van games. Ook die zijn amper in NL te krijgen. Je kan ze ook nog zelf maken met opstrijk plaatjes en een goede inkjet printer. Banners op de diverse game portals en gaan....

Link naar reactie
  • 0

Bedankt Hans, goeie idee moet ik zeggen!. Ik heb er zelf ook nog nooit eerder over gehoord game posters, maar ik weet dat er wel veel gamers zijn.. dus dit lijkt mij wel wat. Misschien dat het later nog zou kunnen komen, ik ben nu zelf bezig met voetbal posters van beroemde spelers zoals ronaldo,( aangezien ik weet dat veel jongeren hier van houden) maar dit moet in grote getallen worden ingekocht en de rest van de posters namelijk niet. En aangezien ik natuurlijk als scholier, student geen groot budget heb wil ik hier niet aan beginnen nog.

Ik houd me nu namelijk nog bezig met posters waar ik per stuk kan inkopen en goedkoop, wil ik naar ander soort gaan, gaat het vaak per grote getallen. Dit zijn al meer dan 5000 verschillende..dus ik heb voorlopig nog wel even keuze.

Even btw..dit zijn gewoon bijverdiensten, ben nog maar 17. En Anna82, over de winst op de posters hoef je geen zorgen te maken dit is genoeg. Ik wil later zelf ook lijsten erbij gaan doen, maar dit zit nog wel ingewikkelder in elkaar..

Bedankt voor de tips

Posters kopen bij Posters-kopen.nl, Aanbod van ruim 5.000 verschillende posters en schilderijen voor uw kantoor, bedrijf of huis.
Link naar reactie
  • 0

Ik vindt dat daniel (zonder ftw) een beetje sceptisch werd ontavngen in de eerste posts (niet nodig en overbodig :(),

zijn initiatief lijkt misschien wat vreemd voor insiders (volle markt, geen echte marketing kennis ed.) maar zijn vraag was

toch wel aardig.

 

Daniel zet em op ga ervoor, laat je nooit bang maken, of afschrikken dat is eigenlijk les 1 ondernemen. 2 doe je eigen ding en luister wel naar anderen maar zet zelf je koers uit, en stel hem bij als dingen niet lukken.

3. leer (internet staat vol met ondernemers issues)

4. investeer direct weinig of niets (kapitaal dan), probeer eerst met kennis iets op te zetten , googlevriendelijkheid (he seo term ?),

5. samenwerken, probeer afzet te bundelen om een marketingsbudget te kunnen creeren let wel niet alle samenwerking

leidt tot resultaat (kijk wel uit).

 

succes 17 jaar tijd voldoende..

 

 

@Hans gameposter.nl ? wauw niet slecht mbt. seo misschien haal ik hem wel ..

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik zal er zeker voor gaan stevenh, bedankt voor je positieve reactie. Ik weet inderdaad weinig van marketing af, aangezien ik geen opleiding of wat dan ook er voor gedaan heb en nog maar student ben. Wel lees ik veel op internet en kom ik op goeie ideeën en verbeteringen voor mijn site..

Ik verkoop Disney, natuur, landschap, dieren, bloemen, kunst, indianen, american style, new york plaatjes en nog enkele dingen....

Ik kan ook erotiek posters erbij toevoegen, maar ik vraag mij af of dit wel staat bij de site.. en of het niet bezoekers zal afschrikken als ze erotiek posters zullen zien.. Natuurlijk zal het me eigen keuze blijven of ik dit erbij zet of niet, maar wat zal jij als bezoeker denken als je erotiek posters erbij ziet staan? Graag jullie mening ;D

Posters kopen bij Posters-kopen.nl, Aanbod van ruim 5.000 verschillende posters en schilderijen voor uw kantoor, bedrijf of huis.
Link naar reactie
  • 0

Ik kan me voorstellen dat ouders niet met hun kinderen disney-posters gaan uitzoeken op een site waar ook erotiek posters aangeboden worden.

 

Ik hou wel van filmposters, films die ik echt goed vind wil ik de posters van hebben. Heb nog een keer voor 75 euro posters gekocht bij een kraampje op een rommelmarkt omdat er zoveel gave posters waren van films die ik gaaf vind.

Link naar reactie
  • 0

Zoals ik kan lezen ga je dus ergens de posters inkopen. Oftewel je koopt bij een groothandel posters waar misschien nog 1000 andere afnemers zitten. Het mooiste zou zijn als je echt eigen unieke posters kan maken. Deze als hoofdtak voeren en daarnaast een deel van de groothandel afnemen. Zorg ervoor dat je ergens uniek in bent, waardoor je de koper eigenlijk verplicht naar jou toe te komen!

Link naar reactie
  • 0

Ik koop bij een groothandel, niet waar andere webwinkels echt inkopen aangezien ik de eigenaar ken en meer mensen daar ken.. en ik weet welke webshops ze meer verkopen dit zijn er echt weinig..op een hand te tellen. Ik weet dat ik iets uniek product moet hebben, ik heb al veel verschillende posters dan andere grote poster sites hebben op het internet..Maar ik zal nog iets speciaals moeten hebben inderdaad.

Posters kopen bij Posters-kopen.nl, Aanbod van ruim 5.000 verschillende posters en schilderijen voor uw kantoor, bedrijf of huis.
Link naar reactie
  • 0

Leren is goed lezen, specifiek aanbod liefst uniek

(dat kan eerst wel wat moelijker zijn (posterprinter,papier, inkt, ruimte, tijd))

 

probeer 1 doelgroep te benaderen je strategie (als je die al hebt ;)) is te algemeen.

probeer actueel in je aanbod te zijn, bv. de nieuwste filmposter, de popuplairste games ed. dat algemene dat moet je kwijt

ik begrijp wel dat je zoveel mogelijk wil verkopen maar denk dat je anders (zoals zovelen) een teleurstelling oploopt..

 

Je kunt beter het beste arsort van alleen bv. films hebben dan van alles wat, dat lijkt me een beginstrat.

 

Erotiek ?, niet doen is mijn mening (maar ja jij moet je eigen koers bepalen uiteindelijk)

Link naar reactie
  • 0

Ben benieuwd of je hier al onderzoek naar gedaan hebt.

Een webwinkel in posters e.d zie ik persoonlijk geen business in.

Expo is een grote conccurent naar mijn idee en vooral in zo'n niche markt lijkt mij dat je je écht moet onderscheiden om op te vallen.

Daarnaast is er tegenwoordig zoveel anders te krijgen op dat gebied. Denk hierbij aan het printen van je eigen foto of afbeelding op wat voor voorwerp dan ook. Wie heeft tegenwoordig nog een poster in huis hangen?

 

Ondanks mijn (enigzins opbouwende) kritiek, wens ik je veel succes met starten van een eigen onderneming!

Groet,

Jacqueline

Link naar reactie
  • 0

Daniel, leuk dat je initiatief toont om een webwinkel te beginnen. Alleen is jouw vraag niet 1-2-3 te beantwoorden aan de hand van jouw gegeven informatie, mede omdat succes van heel veel factoren afhankelijk is. (Niet alleen maar het product zelf).

 

Zelf ben ik niet zo positief over dit idee, omdat ik niet veel onderscheidendheid zie ten op zichte van concurrentie. Als je eigen ontwerpen zou hebben en/of een eigen productie had, dan kan je de concurrentie aangaan. Alhoewel ik niet weet of je die lange adem uit kan zitten, omdat posters (drukwerk) veelal op volume is gebasseerd en niet op losse stuks. Dit is vooral bij inkoop van de posters, belangrijk om je marges te kunnen behalen.

 

Tevens zit er geen lijst bij, wat het product zelf kwetsbaar maakt. Consumenten houden van gemak en met de opkomst van canvasprinten kan je maatwerk bestellen voor redelijke prijzen. Je eigen ontwerp, een foto of een tekening wordt dan hangklaar bij je afgeleverd per post op elk formaat wat je wilt hebben. Dus minder rompslomp na ontvangst. Ik weet dat in mijn jeugd menig poster kapot ging of verbleekte, iets waar je ook nog rekening mee moet houden.

 

Laminaat is overigens redelijk stevig, maar relatief duur qua vierkante meters. Als het opgerold is is verstuurd blijft het vaak in een opgerolde toestand hangen, de kans op loslaten van het papier is dan ook groter. Ik werk veel met drukwerk en heb gezien dat gelamineerde of ge-uvlakte posters het beste plat vervoerd kunnen worden. Wellicht is het een idee om je concept om te vormen naar iets uniekers, bijvoorbeeld "Kunst posters" of werk van "jonge kunstenaars" etc. etc.

 

Dit zijn an sich geen hele nieuwe ideëen, maar wellicht kan je zo een stap verder komen met de opzet van je webwinkel.

Succes!

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 154 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.