• 0

Heeft het zin om folders te verspreiden voor mijn nieuwe bedrijf?

Hoi,

 

Ik zit er aan te denken om voor mijn webdesignbureautje een flyer te ontwerpen.

En deze door middel bezorgers te laten bezorgen tussen de reclame.

Ik heb hier al een offerte voor liggen en de kosten vallen mij reuze mee het zou gaan om 5.000 flyers.

Maar nu is mijn vraag zal het effect hebben om kennis te maken met nieuwe potentiele klanten?

Omdat Ygo Webdesign zich voornamelijk richt op starters ben ik van plan de verspreiding in de nieuwbouwwijken.

Gek gezien kom ik vaak tegen dat hier veel starters zijn waarschijnlijk omdat er vaak jonge gezinnen zijn.

 

Is er iemand die al eens aan folderverspreiding gedaan heeft?

En waren de resultaten hiervan positief?

 

Alvast Bedankt voor jullie reacties weer :D

Edit: titel aangepast

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Maar Peter bedoelt dan ook niet zozeer dat je het niet moet doen.

 

Nou...als ik in een positie was om er iets over te zeggen zou ik dat wel doen, maar die keuze is aan Melissa. Ik denk daarentegen wel dat folders voor een internet bedrijf de plank volledig misslaan - je hele werk speelt zich af op het internet, dus daar zou in mijn beleving ook je marketing zich af moeten spelen.

 

Dezelfde reden als waarom het zinloos is om in de papieren telefoongids of gouden gids te staan - daar gaat echt niemand zoeken naar een internetbedrijf.

 

Wat hij wel bedoelt is dat je niet alles te positief moet bekijken.

 

Dat wordt dus "wat hij ook bedoelt" ;-) Ik weet dat ik hier extremer in ben dan de meeste anderen, maar als ik je folder in de bus zou krijgen zou je er zeker van kunnen zijn dat ik nooit bij je aan zou kloppen. Je zou daarmee een potentiele klant/samenwerking om zeep hebben geholpen in een poging nieuwe te krijgen.

 

Ik heb geen idee hoeveel anderen er net zo over denken, maar goed...

 

Een heel belangrijk punt om klanten mee over de streep te trekken is een goed gevuld portfolio.

 

En vergeet je netwerk niet. Uiteindelijk zullen de meeste klanten via je netwerk komen, en daar horen bestaande/oude klanten ook bij.

 

Op de prijs concurreren blijft een risky aangelegenheid gezien het feit dat er hobby-bureautjes zijn die voor 10 euro per uur werken. En de realiteit gebiedt ook te zeggen dat in het prijspunt waar jij je in beweegt bedrijven vooral naar de prijs kijken en niet naar de kwaliteit.

 

Sterker nog - ik denk dat je hiermee alle positieve input van de aktie teniet kunt doen. Als iets te goedkoop is vertrouwen mensen het niet - het kan immers niet kwalitatief zijn als het zo goedkoop is. Daarnaast zou je volgens mji niet met fixed price moeten werken. Geen twee logo's zijn hetzelfde, dus je kunt onmogelijk vooraf zeggen dat elk logo zo-en-zoveel zal kosten.

 

Gelukkig is het leuk werk, dus er gewoon voor blijven gaan :)

 

Precies, ik probeer je absoluut niet te ontmoedigen, maar hoop je een wat realistischer kijk te helpen krijgen. Als je je best doet is er geen reden waarom het niet zou lukken! ;)

Link naar reactie
  • 0

Beste starter,

Of folderen zin heeft hangt natuurlijk heel erg van je business af. Kijk maar eens wie er in de wekelijkse stapel zitten. Voornamelijk winkels zoals supermarkten, elektronicawinkels en zo voort. Het idee is dat je door het 'bladeren' op een idee komt en naar de winkel gaat om het product te kopen.

Bij dienstverlening werkt het zo niet. Diensten worden over het algemeen ingekocht via-via. Voorbeeld: als je zelf een goede boekhouder of makelaar zoekt dan vraag je vaak in je omgeving eens rond bij vrienden en bekenden. Via-via krijg je dan wat namen.

Kortom, als je diensten aanbied is het belangrijk je netwerk in te schakelen. Laat al je vrienden, kennissen en andere relaties weten dat je in de markt bent. Graag aanbod zo concreet mogelijk verwoorden. Vooral visitekaartje laten maken met naam, telefoonnummer, soort business en website.

Nu nog drie jaar actief blijven werven en... je hebt een goede kans dat je bedrijf in de lucht is.

Werkt het niet? Wellicht is er geen vraag naar jou dienst.

Link naar reactie
  • -3

Ik heb misschien een andere oplossing. (link verwijderd kan ook via het internet. Die website kan je eens mailen om te bekijken of de folder geplaatst kan worden.

 

Hij heeft een groot bereik, misschien bereik je zo wel meer bezoekers dan via een offline-actie.

 

 

Mod-edit: spammen van links wordt niet op prijs gesteld

Link naar reactie
  • 0

Beste Maarten,

 

Erg spammerig, hoor! En via een oud topic valt het wel heel erg op. Heb het dus ook maar even gemeld bij de mods.

 

Succès en groet,

 

Hans

(CREANIZE!)

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Beste Hans,

 

Jammer dat je dat zo opvat. Het leek mij een relevante bijdrage aan het forum.

 

Het gaat er toch uiteindelijk om dat bedrijven folders aan de man kunnen brengen. Als dat gratis kan, lijkt me dat alleen maar mooi meegenomen.

 

Goeie dag verder

Link naar reactie
  • -1

[Mod-knip]

 

Hoi Huisaanhuisfolders

welkom op higherlevel.nl.

 

Higherlevel lijkt wel wat op folders verspreiden: De informatie wordt gratis en vrijblijvend aan onze leden gegeven. Folders worden toch ook niet opgehaald bij jou, maar juist verspreid om een zo breed mogelijke doelgroep te bepalen? Hierbij dus het verzoek om je kennis hier op HL te delen en niet mensen naar je site proberen te trekken. Zoals een goed folderaar betaamt ;)

 

 

Alleen in de folders die ik verspreid porbeert men klanten naar een winkel te trekken en niet naar mijn voordeur.

Het leuke van internet fora is nou juist dat je mensen tips kan geven over relevante websites waar ze hun informatie kunnen halen.

 

Higherlevel is echt niet de enige website op het web waar de van dit forum leden naar info speuren.. Ik snap de beargumentering dus niet zo goed....Op elk ander forum zijn links naar relevante content juist wel toegestaan...

 

Link naar reactie
  • 1

Higherlevel is echt niet de enige website op het web waar de van dit forum leden naar info speuren.. Ik snap de beargumentering dus niet zo goed....Op elk ander forum zijn links naar relevante content juist wel toegestaan...

Dat klopt min of meer wel, maar bij Higherlevel zie je dat het verwijzen naar je eigen werkzaamheden alleen wordt gewaardeerd wanneer de discussie levendig is en je hebt laten zien dat je vaker reageert dan alleen op topics waarmee je jezelf kunt promoten door je bijdrage. Het is net alsof je in een groep mensen mengt en zegt: "waar jullie het een halfjaar geleden over hadden, daar heb ik met mijn bedrijf iets voor bedacht". Als dat op dat moment helemaal niet het onderwerp van gesprek is, wordt je ook vreemd aangekeken.

 

Stel je op als vriend van HL en wees verrast over hoe snel je wordt opgenomen in de club. Maar het vertrouwen moet je winnen en groeit met het aantal berichten dat je plaatst en het karma dat je ermee verdient.

Welk type ondernemer ben jij? doe de gratis ondernemersscan: http://www.kinsent.nl/scan

 

Twitter: http://twitter.com/wbrand

Link naar reactie
  • 0

In het verleden hebben wij bij de start van een Online Lifestyle Magazine (www.indianfeelings.nl) tijdens evenementen en festivals geflyerd maar de response was niet meetbaar. Achteraf gezien denk ik ook niet dat de flyers hebben bijgedragen aan onze naamsbekendheid maar juist de mond-op-mond reclame.

 

Het was ook altijd een steek in mijn hart om al die flyers op de grond zien te liggen na een groot festival :( Je ziet je eigen geld als het ware daar liggen....zou je denken: strooi 5 euro biljetten met je bedrijfsnaam in de rondte en dat zal meer effect hebben :d

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb, als starter, 1000 folders voor mijn bedrijf laten drukken en zo'n 50 stuks in de buurt verspreid bij bedrijfjes.

 

Wat je niet moet verwachten is een onmiddelijke stormloop op je bedrijf. Ik heb in de 2 weken dat het nu geleden is nog 0 reacties gehad. En ik verwacht niet dat het nog gaat veranderen, maar nooit geschoten is altijd mis.

 

Ik heb daarnaast een deeltje van de folders gegeven aan bekenden die mij willen helpen met mond tot mond reclame van mijn bedrijf en dit werkt. Ik heb dankzij mijn vriendin vandaag een nieuwe klant aan kunnen sluiten bij mijn klantenkring.

 

Oftewel; folders werken maar doe het wel doelgericht.

 

mikewise freelance in vormgeving.

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij is het verspreiden van folders, net zoals heel veel reclame middelen, een kwestie van herhalen en herhalen. Hopelijk besluit net iemand op dat moment dat ze jouw product of dienst nodig hebben...

 

In mijn visie moet het bestaan uit een mix van middelen, dus folders kunnen hierbij een onderdeel van de mix zijn. Ik geloof niet dat het veel effect heeft als je alleen maar folders de deur uit doet en verder niks. De kracht zit in herhaling. Mensen doen geen zaken met vreemden, pas als ze je naam een aantal keer gezien / gehoord hebben dan zullen ze denken "die ken ik ergens van" en dan zaken met je gaan doen.

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij is het verspreiden van folders, net zoals heel veel reclame middelen, een kwestie van herhalen en herhalen. Hopelijk besluit net iemand op dat moment dat ze jouw product of dienst nodig hebben..

 

Ik meende dat een gemiddeld mens tenminste 7 keer je naam voorbij moet hebben gehoord voordat ze over gaan tot een aankoop (ooit meegekregen op school). Echter kun je dit ook versnellen. Zo pakken mensen sneller iets op als ze het zelf ervaren. Werk je met een product? Zorg dat je kunt samplen, krijg ambassadeurs die tevreden zijn over je product. Dat lijkt mij het meest ideale. Zelf werk ik niet met een product, maar met een dienst. Ik beloon mijn klanten die zorgen dat er nieuwe klanten bij mij komen door ze een gratis massage aan te bieden. Hoe weet ik dat zij zijn geweest via de klant? Gewoon hen naam op de flyer laten schrijven. Echter is dit dus al weer het gebruik van verschillende media. Uitsluitend met een folder of flyer werken gaat dus niet werken...

Link naar reactie
  • 0

Folders verspreiden heeft veel zin als je een redelijk budget hebt en een goede actie. Het werkt vooral voor retailers en niet zozeer voor webwinkels. Verwacht geen wonderen als je 1x 50.000 folders verspreid. Het gaat om herhaling, dus zeker 4 a 5 keer achtereen verspreiden. Verder kan je er van uitgaan dat 20% niet aankomt en 20% niet gelezen wordt...Dus 40% is lost...

www.huisaanhuisfolders.com

Link naar reactie
  • 0
Folders verspreiden heeft veel zin als je een redelijk budget hebt en een goede actie. Het werkt vooral voor retailers en niet zozeer voor webwinkels. Verwacht geen wonderen als je 1x 50.000 folders verspreid. Het gaat om herhaling, dus zeker 4 a 5 keer achtereen verspreiden. Verder kan je er van uitgaan dat 20% niet aankomt en 20% niet gelezen wordt...Dus 40% is lost...
En weer terug na ruim twee jaar?

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 106 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.