Ga naar inhoud
 • 0

grond verkopen dat gelegen is in zuid-amerika

Hey ondernemers,

 

Na natuurlijk enig speurwerk vooraf te hebben gedaan kan ik niet echt een duidelijk antwoord krijgen op mijn vragen

 

De situatie:

 

Mijn oom en tante hebben grond in Equador en hiervan willen zij een deel verkopen. 2500m2 in de plaats esmeraldas en 12000m2 op de galapagos eilanden op het eiland santa cruz. De prijs is al ongeveer bepaald kijkend naar de grondprijzen van omliggende stukken die worden verkocht, maar nu hebben zij mij gevraagd om uit te zoeken of er makelaars zijn die een proces op gang kunnen brengen.

 

Mijn vraag is dus zijn er makelaars die hierin gespecialiseerd zijn? Ik kan deze niet vinden.

 

Dit gebeuren bracht mij op een idee.

 

Een hotel bouwen op deze grond in de Galapagos eilanden. Het eiland is 365 dagen per jaar in trek en altijd druk bezocht. Er zijn hotels varierend van +- 100 dollar tot 800 dollar per nacht. Er is voldoende vraag en markt voor, aangezien er op dit moment in kleine schaal hoteltjes en kleine bungalows worden gebouwd. Ik heb geen field of uitgebreid deskresearch gedaan, maar dit plan is zeker haalbaar en kan succesvol worden.

 

Maar gebrek aan liquide midelen. Ik heb het dan ook niet over een klein hotel van een aantal kamers, maar een groot 5 sterren hotel met veel kamers waar je toch al moet denken aan gemiddeld bedrag van 500 dollar per kamer. Natuurlijk kunnen zij de grond als onderpand inleggen, maar dan moet er toch nog een zeer groot bedrag worden ingelegd door een investeerder of investeerders!

 

de vraag: hoe zet je zo'n proces in gang?

Zijn er bedrijven of een vereniging van investeerders waar je aan kan kloppen met een ondernemingsplan? Er gaat natuurlijk heel wat werk aan vooraf, maar hoe dan ook hier kan je flink veel geld aan verdienen als het er eenmaal staat.

 

Ik zie uit naar jullie reacties.

 

groeten Richard

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

 • 0

Tel A en B bij elkaar op: Verkoop de grond aan een grote hotelketen die nog geen vestiging aldaar heeft voor een mooie prijs en beding een percentage van de winst voor de komende 10 jaar. Makkelijker kan niet toch?

de ark is gebouwd door amateurs, de titanic door professionals

Link naar reactie
 • 0

Pors,

 

Ik heb begrepen uit een zending van National Geographic (weet helaas niet welk programma), dat men op het moment erg zuinig omgaat met de beschikbare ruimte (natuurbescherming) op alle eilanden. Je moet eerst goed nagaan of er überhaupt nog hotels erbij mogen komen.

 

Karel

 

P.S. ik had Jeroen's bericht nog niet gezien, maar ging wel daarvan uit dat een hotelbouwen bij ondernemerschap behoort.

Link naar reactie
 • 0

P.S. ik had Jeroen's bericht nog niet gezien, maar ging wel daarvan uit dat een hotelbouwen bij ondernemerschap behoort.

 

Dát wel, daarom is dit topic nog open :) Als het puur over grond verkopen ging was dat anders, vandaar dat ik de vraag beantwoordde over waarom er weinig tot geen topics zijn over specifiek grond (of gebouwen) verkopen.

Link naar reactie
 • 0

Mijn oom en tante hebben dit cica 8 jaar geleden gekocht. Mijn tante is dan ook een equdoriaanse en beiden hebben een equadoriaans paspoort. Als equadoriaan is het geen probleem om grond daar te hebben en hier wat mee te doen..

 

De grond is van hen en zij mogen er mee doen wat zij willen mits dit natuurlijk goedgekeurd wordt. Op het eiland worden er meedere activiteiten ondernomen om het tourisme te versterken. waaronder bouw van hotels. Het eiland draait dan ook op tourisme.

 

Dit zal in mijn opinie geen probleem zijn. Een aanvraag lijkt mij niet afgekeurd te worden zolang het niet hoger dan twee verdiepingen wordt zoals de andere hotels.

 

bedankt voor de tip.

Link naar reactie
 • 0

Hallo Pors,

 

Persoonlijk ben ik geen voorstander van land verkopen als je het eenmaal hebt. Ik zou hier bij de ambassade of consulaat vragen of zij een goede makelaar kennen die wel contacten heeft die daar zouden willen bouwen. Spreek iets van een huur af en kijk hoe ver ze willen gaan. Laat je juridisch goed bijstaan. Zuid-amerika is booming dus er zal geen tekort aan partijen zijn.

 

Ideetje voor bouwactiviteiten: Resort voor gehandicapten met alles erop en eraan. Heb je meer kans om geholpen te worden door de regering zelf.

 

Mijn vraag is: toen je oom en tante het kocht wat waren ze van plan om ermee te gaan doen?

If at first you don't succeed try again

Link naar reactie
 • 0

haha zo is het.

 

maar ja er komt eens een tijd voor te oogsten. een stuk verkopen kan geen kwaad.

 

En als je ondernemend bent ga je toch denken van hoe kan dit stuk land bijdragen aan een groter doel zoals een hotel bouwen. je behoudt de waarde van het land en je hebt daarnaast een constante stroom van inkomsten.

 

groeten Richard

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  13 leden, 221 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...